|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ile kosztuje USG 3D?
hej Boz
ja też jestem z Gliwic. Jestem w 17 tygodniu i szukam gdzieś blisko usg 3d. Gdzie jest Genoma? dzięki z góry za informacjePozdrawiam |
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy jeszcze Cię to interesuje ( długo nie pisałam byłam na urlopie) Ale wypisuję adres i telefon GENOM jest w Rudzie Śląskiej.
Ruda Śląska ul. 1 Maja 339 tel:0322444663. |
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Wawa, rok 2004 - 250 pln...
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Jestem dalej zainteresowana, wielkie dzięki za namiary
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
USG 4D Lublin
Witam mamusie z lubelskiego
Przeczytałam ostatnio, że w Top Medicalu w Lublinie oferują USG 4D. Czy któraś z was skorzystała już z tego dobrodziejstwa, jakie macie wrażenia i jaki jest koszt tej przyjemności |
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: USG 4D Lublin
USG może być tylko 3D. 4 wymiarem jest czas, więc to niemożliwe, żeby było 4D. A taki wątek już był, więc poszukaj dobrze
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Zobaczyć w trójwymiarze swoje dziecko możesz nie tylko w Top-medicalu., obok jest jeszcze inny gabinet, który posiada równiez taki aparat, można takie usg zrobic też na Jaczewskiego, tam w ogóle chyba był to pierwszy taki sprzęt w regionie.
Ja robiłam zwykłe, toteż się nie mam wrażeń, ale tu poczytaj: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...425032&v=2&s=0 http://www.topmedical.pl/4d.php
|
|
|
#38 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chodziło mi o LBN, a takiego wątku nie było Mariqa-dzięki
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
w top-medicalu cena waha sie miedzy 150-200zł (w zaleznosci czy robi dr czy prof), jesli chodzi o jakosc to słyszałam ze najlepszy aparat jest własnie na Jaczewskiego (podobno zdjecia dzieciaczków wychodza jak z polarojdu), odraczam luxmed-byłam bo mnie w rejstracji poinformowano ze takie usg robia-i okazło sie ze aparat jest do kitu.
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
Aloha
![]() Ja robiłam 3D w ArtMedzie (tuż ook TopMedical'u) dwa razy - koszt takiej przyjemności wraz z nagraniem na płytę DVD to 250zł, na płytę CD to 230zł, a zupełnie bez nagrania to 200zł. Moje wrażenia: pierwszym razem byłam trochę za wcześnie, ponieważ był to 21 tydzień ciąży - oczywiście nie powiem, wrażenie było niesamowite, w końcu widzi się bezpośrednio swoje dziecko, tylko że jeszcze był to taki malutki "alien", heh, strasznie fajne emocje. Drugim razem poszłam z kolei troszkę za późno, ponieważ w 33 tygodniu ciąży i mój mały był trochę za duży na takie badanie - widać było tylko buźkę Generalnie, jeśli ktoś może sobie na taką zabawę pozwolić to polecam, bo naprawdę mamusia zbliża się do maluszka, ale uważam że obraz jest jeszcze zbyt słaby w stosunku do ceny. Przetwarzanie nie jest jeszcze tak rewelacyjne jak reklamują, aczkolwiek bardzo istotny jest fakt iż poprzez 3D można wykryć o wiele więcej wad wrodzonych,,,
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
Chodzę na wizyty do Top Medicalu i pytałam swojego lekarza o to cudo- czy rzeczywiście jest to tak dobry i czuły aparat, że wykrywa dużo więcej niż zwykły, czy tylko taki bajer. Lekarz powiedział, że owszem, jeśli chcę to zrobi mi takie usg, ale to samo jest mi w stanie powiedzieć na czarno-białym. Poza tym kolor to zbyt dużo powiedziane. Obraz jest żółto-brązowy. Pozostałam więc przy standardzie.
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedz. Ja właśnie słyszałam, że dobry lekarz z narmalneho USG potrafi powiedzieć bardzo dużo. Pewnie ze to fajny bajer, szoda że taki drogi
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny gdzie mozna zrobic w Warszawie USG trojwymiarowe??
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: USG trójwymiarowe
Niestety nie wiem gdzie w Wawie, ale skoro powstał taki wątek to tylko dodam od siebie,że w Szczecinie można zrobić w szpitalu na Uni Lubelskiej. Może sie komuś przyda.
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Witam, ja robiłam takie usg w kwietniu w Lecznicy Gromada Medica na Pl. Powstańców Warszawy. Kosztowało mnie to 180 zł ale było warto bo wiem, że moja córcia jest zdrowa no i mam jej piękne zdjęcie. Poza tym całe badanie zostało nagrane na płycie. Ja byłam u dr Zwolińskiego który jest bardzo dobrym specjalistą i diagnostą a poza tym to super facet - ma fajne podejście do kobiet. Oto adres strony tej lecznicy, może ci się przyda: http://www.medica.gromada.pl/ Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Blondi2, w którym tygodniu robiłaś USG trójwymiarowe? Czy na tym USG można też wcześniej rozpoznać płeć dzidziusia?
Pzdr. |
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
blondi- a moglabys dolaczyc to zdjecie?jest czarno-biale czy kolorowe? bo ja juz sama nei wiem na czym to 3D polega..nasz dzidzius mial usg- i tez mamy zdjecia i tez mial wszytskie narzady ogladane i pomierzony zostal..tylko ze juz nie wiem czy to 3D czy nie..
|
|
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
Majorkaa dolaczylam link gdzie mozesz zobaczyc zdjecia w 3D
http://www.tatediagnostic.com/picandvid/picandvid.html
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
majorkaa,
zdjęcia, które mam są właśnie takie jak na podanej przez sylwiemarie stronce. Postaram się coś wkleić jak mi się uda przekopiować je z płyty. Ja robiłam to usg 27 tyg. Płeć dzidzi znałam już wcześniej po zwykłym usg a to 3D tylko ją potwierdziło. Lekarz obejrzał wszystkie narządy mojej córci - podobno to usg pozwala na dokładne zbadanie i wykrycie wszelkich nieprawidłowości i wad w rozwoju maleństwa. Słyszałam też, że najlepiej jest wykonć je ok. 24-27 tyg. Ja zdecydowałam się na 3D bo na początku ciąży ciągle chorowałam i brałam różne leki, które mogły zaszkodzić maluszkowi. Mimo, że moja gin mówiła, że wszystko jest w porządku to wolałam jednak dla świętego spokoju zrobić 3D i to jeszcze sprawdzić. |
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
wklejam zdjęcie ale nie wyszło za ostre bo musiałam zrobić zdjęcie fotografii którą dostaliśmy u lekarza ( nie potrafię przenieść zdjęć bezpośrednio z płyty
) ale mam nadzieję, że coś zobaczycie. Dodam jeszcze, że akurat na tym zdjęciu jest buzia mojej córci przysłonięta troszkę jej rączką |
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny za odpowiedz!
poogladałam zdjecia maluchów na stronce- i tez chce takie! ![]() moje oczywiscie nie bylo 3D..( a mowili,ze tutaj(w anglii) 3D jest w ramach funduszu w 20 tyg..) i jak tylko wroce do polski to chce skorzystac z takiego badania! juz szukałam na necie gdzie na śląsku mozna wykonac 3D..,a moze wy znacie kogos dobrego z katowic lub okolic..? dzieki raz jeszcze, pozdrawiam! blondi- sliczne masz malenstwo !!
|
|
|
|
|
#52 |
|
Konto usunięte
|
w Łodzi 3D robią w DIASONIE, chyba jest to sieć placówek w całym kraju, poszukaj w internecie może
Zobaczę co powie mi mój ginekolog, za 2 tyg mam wizytę, ale pewnie ze wszystko ok i nie widzi potzreby... Ja jednak chcę byc pewna że dziecko rozwija się dobrze, w Diasonie daja podobno opis usg na kartce A4. Pomiędzy 11 a 14tc wykonuje się badanie fałdy karku - pod kontem chorób genetycznych, na 80% określają płec dziecka. Badanie kosztuje chyba 120zł. |
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Nie pytajcie mnie co robię na takich stronach
Natchnęła mnie ciaża Demonika żeby sobie popatrzeć na ciąże i oto co znalazłam. Może będziecie chciały sobie pooglądać, bo jest to bardzo ciekawe. Zastanawia mnie czy w Polsce sie też wykonuje takie zdjecia 3D... Cąłkiem fajne... szczególnie te pod koniec ciazy, gdzie widać juz dokładnie dziecko ![]() http://pregnancy.about.com/cs/ultras...l3dusindex.htm
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3D Pregnancy Ultrasound Pictures
wykonuj sie
Shem widze jakies zaangazowani na tym forum moze by tak pelne zaangazowanie ![]() brzuchem ma sie rozumiec
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe... no ja myśle o tym ale to dopiero za rok dwa, zreszta chciałabym żeby to TŻ mnie o to poprosił a nie żebym ja za nim latała w tej sprawie. Zawsze to milej będzie jak to on wyrazi chęć pierwszy, bo bedę wiedzieć, ż enaprawdę tego chce, a nie ż eja go jakos tam zmuszam.
Zreszta my dopiero razem będziemy mieszkać za kilka miesięcy i trza sie sprawdzić, bo nie wiem czy my pod jednym dachem długo wytrzymamy ![]() Ale myśleć to sobie myślę... co zreszta widać
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Shem a gdzie na Slasku mozna zrobic takie superowe i takiej jakosci jak na tej stronce badanie usg 3D
to malenstwo wyglada super
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne sa te zdjęcia,szkoda ze takie badanie w Polsce nie sa ogólnie dostępne,ale nasze maluszki miały by pamiątki
z brzuszka mamusi!http://www.tik-tak.pl/forum/img/tickers/tickers4591.gif |
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Bafi@Home, nie wiem gdzie można zrobic, bo:
1. Mieszkam w Warszawie 2. Nie mam dzieci Ale moze powinnas spytac u swojego ginekologa
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
kiedys bedziesz miec ![]() Napewno spytam Pozdrawiam Cie i bardzo fajnisty watek z milym dla oka wrazeniem
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.

ja też jestem z Gliwic. Jestem w 17 tygodniu i szukam gdzieś blisko usg 3d. Gdzie jest Genoma? dzięki z góry za informacje

79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55