Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-05, 13:56   #31
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Do tego spojenie łonowe zaczęło mnie boleć,pewnie dlatego,że wczoraj o tym pisałyście .
to chyba jest jakaś autosugestia, bo jak ostatnio kilka z dziewczyn pisało o kłuciu w pochwie, to ja następnego dnia też miałam kłucia

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:05   #32
vikicullen
Zadomowienie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Ja może i w tej juz pojde

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:12   #33
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Kurczę... Dziewczyny za Wami normalnie nie można nadążyć tak produkujecie.... Nie było mnie przez weekend, bo TŻ zajął*komputer i od wczoraj nie umiem skończyć czytać... Dopiero teraz mi się udało... :P

Weronisia... gratuluję syneczka, jest po prostu śliczny... Jak ja się już mojego małego doczekać nie mogę... Niefajnie, że masz takie problemy, ale mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie lepiej... I super, że Pascalek je twój pokarm

Kretencja, szkoda, że musisz mieć CC zwłaszcza, że nastawiłaś się na SN, ale skoro nie ma wyjścia... Na pewno wszystko będzie dobrze... Ja sama też bardzo bym chciała SN, ale nie wiem jak to będzie bo muszę jeszcze zaliczyć kardiologa....

Angelika witaj

Kootekk super, że Michałek taki grzeczny i że ładnie je i w ogóle Gratulacje

I ja normalnie nie pamiętam co komu miałam jeszcze napisać... Masakra... Za dużo wszystkiego :P

Wiecie zastanawiałam się nad fotelikami i te 0-18 to są takie siedząc, to one są dobre dla maluszka? Bo z tego co wiem, to takie malutkie dziecko powinno raczej leżeć niż siedzieć? I zgłupiałam już doszczętnie

Ja miałam dzisiaj masakryczną noc... Budziłam się co godzinę i strasznie mnie kości bolały, w sensie biodra i kręgosłup i musiałam się obracać na drugi bok... I zgagę miałam masakryczną, ale tak falami - raz było ok a raz nie umiałam oddychać tak mnie paliło W ogóle od kilku dni się czuję fatalnie, bo boli mnie kręgosłup, a do tego okropnie puchną mi nogi... A jak leżę to jest ok ale ile można leżeć

I zastanawiałam się jeszcze nad tym porodem, bo pamiętam, że kiedyś lekarz mojej mamie powiedział, że będę mogła rodzić naturalnie, a mi powiedział, że nie mogę na rowerze przejechać 100 km... A mi się wydaje z tego co czytałam, że poród bardzo często jest dużo większym wysiłkiem niż jazda na rowerze... Zwłaszcza, że 100 km na dwukołowcu to pikuś (Pan Pikuś ) I normalnie już głupia jestem pod tym względem

Pozdrawiam wszystkie mamusie
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:15   #34
Weronisia
Zakorzenienie

A ja nie zauważyłam, że nowy wątek się rozpoczął i jeszcze napisałam w starym. Więc tylko wkleję linka, żeby nie przepisywać. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=5002

Cytat:
weronisia podziwiam cie kobieto, ty twarda stonka jestes, pascalek maly to wyobraz sobie mojego jak mial 1400g
teraz to dla mnie kawal chlopa jest
Kootekk nawet nie wyobrażam sobie takiego kurczaczka. Bym pewnie płakała jeszcze więcej niż teraz.
A powiedz ile teraz waży twój Michałek?

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-10-05 o 14:18
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:15   #35
sanderinka
Zakorzenienie

ja sie chwile przespałam i juz sie melduje na nowym juz wątku ale macie tempo

malinka super tytuł

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:23   #36
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Cholera,w tym watku to juz na pewno urodze
się ubawiłam i się melduję
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:24   #37
Anecka
Zakorzenienie

Priety, ponoc niektore foteliki maja jakies wklady dla niemowlakow, ale tez wlasnie dalej nie wiem jak to jest z tymi 0-18 jak one siedzace a do ktoregos miesiaca dziecko ma lezec.. wiec nie kumam.

Spadam, akurat sie zachmurzylo, super ale rzeba isc sobie chipsy kupic i na lawke posiedziec i poplotkowac z kolezanka

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:29   #38
kootekk
Zakorzenienie

paulinko karmie go modyfikowanym, bebilon nenatal premium to jest specialne dla wczesniakow

weronisia moj wzay 2100 czyli itak mniejszy od twojego a dla mnie to taki kawał chłopa hihi

kurde powiem wam ze fajnie jest byc mama, jestem taka spokojna jak nigdy, na dodatek michałek tez spokojny wiec tak sobie mieszkamy

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:33   #39
Martinixxx
Zadomowienie

Poszłam pranie powiesić a juz nowy wątekCiekawe kto sie rozpakuje w tej części.

W moim foteliku (tzn małej) jest wkładka redukcyjna dla niemowlat. z tym, że chyba en jest do 13 kg. podejrzewam, ze mała szybciej wyrośnie.

Poscieli jeszcze nie prałam bo jej nie mam u siebie, ale na początek upiorę jedynie śpiworek, rożek, prześcieradło i ochraniacz (poszewka jest zdejmowana). Poszewki na podusię i kołdrę poczekają troszke w szafie.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:33   #40
rptrbj1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Priety, ponoc niektore foteliki maja jakies wklady dla niemowlakow, ale tez wlasnie dalej nie wiem jak to jest z tymi 0-18 jak one siedzace a do ktoregos miesiaca dziecko ma lezec.. wiec nie kumam.

Spadam, akurat sie zachmurzylo, super ale rzeba isc sobie chipsy kupic i na lawke posiedziec i poplotkowac z kolezanka
np czy taki moze byc na poczatek??
http://allegro.pl/maxi-cosi-cabrio-f...253973153.html

wkładka
http://allegro.pl/wkladka-redukcyjna...252073214.html

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2010-10-05 o 14:34
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:33   #41
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
paulinko karmie go modyfikowanym, bebilon nenatal premium to jest specialne dla wczesniakow

weronisia moj wzay 2100 czyli itak mniejszy od twojego a dla mnie to taki kawał chłopa hihi

kurde powiem wam ze fajnie jest byc mama, jestem taka spokojna jak nigdy, na dodatek michałek tez spokojny wiec tak sobie mieszkamy

jaka sliczna kruszynka

dzieki dziewczyny za rady dot. poscieli

weronisia - zycze duzo sily i zdrówka dla ciebie i Pascalka

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:34   #42
kretencja
Zakorzenienie

Kootekk, jest śliczny!!!

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:36   #43
Martinixxx
Zadomowienie

kootek mały jest śliczny normalnie juz zazdroszczę i nie moge sie swojej doczekać

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:36   #44
ona1010
Raczkowanie

Kootek- przeslodziutkie malesntwo, a jak urosl, rzeczywiscie w porownaniu z pierwszymi fotkami to juz kawal chlopa jest

Weronisia- uuufff... pocieszylas mnie troszke, obys jaknajszybciej wracala do zdrowka i z Paskalkiem szybciutko do domku wyszla

Patrycja- ja pralam wszystko, oprocz kolderki i podusi.

Lutein- ale mi ochoty na budyn narobilas, zaraz i ja pedze go robic, tylko narazie musze polezec, bo najadlam sie spagetti z wielka kopa sera.. mmmnniiaaammmmm

Ciekawe co u Ihski ?????
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:38   #45
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Kootekk jaki cudowny maluszek normalnie aż się zakochałam chyba... Jest po prostu słodziutki... nic tylko go schrupać
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:39   #46
_paulinka2
Wtajemniczenie

kotek prześlicznego masz synka i.... dobrze, że już sobie spokojnie żyjecie

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:47   #47
kootekk
Zakorzenienie

weronisia zazdroszecze opieki medycznej, ze w klinice dla dzieci ci ginekologa załatwia, superr to napewno rana sie szybko zagoi, pomyslec jakby cos takiego u nas mialo miejsce, kto by sie w takiej sytuacji matka wzruszyl....

dziekuje w imieniu Michałka za miłe słowa

ishka
napewno lezy na porodowce w rozkroku i rodzi

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:48   #48
gimikis
Rozeznanie

Witam wszystkie mamusie!!! I te rozpakowane i te czekające.

Nie jestem w stanie po kolei do każdej coś napisać ale podczytuje co u Was.
Kootekk- cieszę się że Michaś jest już z Wami
Weronisia- gratuluje Pascalka. Będzie dobrze. Dbajcie o siebie. Jest taki słodziuchny
Coś ostatnio Was zaniedbywałam ale podczytuje . Mi juz leci 33t + 5d!!!!!
Zjazdy się zaczęły a mnie dobija fakt że nie mam jeszcze zaliczone poprzedniego semestru (babka się na nas uwzięła i co egzamin przepuszcza co 15 osób- a tu 3 poprawka za mną-jakoś dam rade). Ciuszki po malutku się kompletują. Córa szaleje w brzuszku, czasem dostane kopniaka prosto w żebro a o pęcherzu nie wspomnę.
U mnie na szczęście (odpukać) żadna infekcja sie nie przyplatała. Co jakiś czas widzę że na koszuli lub staniku pojawiają się malutkie kropeczki siary. Ale sporadycznie. W poniedziałek mam wizyte u gina. Ale podejrzewam że bez USG tylko sam samolot Troszkę się zmartwiłam bo w 30tc mała miała tylko 1331g. Po za tym było wszystko ok. No i potwierdzone że na pewno będzie córcia - cipka na pół ekranu była
Co do pakowania torby do porodu to jestem daleko w polu. Wczoraj zamówiłam pieluchy tetrowe , 2 podkłady poporodowe i 2 szt. majtek wielorazowych. No i czeka mnie pod koniec mc zakup wózka i łóżeczka. Wszystko upatrzone tylko czekam na przypływ gotówki.
Nie wiem jak Wy ale ostatnimi czasy mam mega wysokie libido TŻ oczywiście zadowolony.
Za godzinę przyjedzie TŻ z pracy i jedziemy na zakupy spożywcze bo w lodówce tylko światło

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:48   #49
Aliszcze
Zakorzenienie

ale Michałek jest słodki

Weronisia, pewnie dodatkowo Twój synek wydaje Ci się taki malutki, bo Twój poprzedni synek był większy jak się urodził trzymam kciuki, by tydzień zleciał jak najszybciej

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 15:06   #50
Patrycja_1708
Zadomowienie

Kootekk jejuuuuuu jaki on słodziuchny!!!! Ale Ci zazdroszcze że już masz swojego Skarbeńka w domku i go tulisz...
Buziaczki gorące dla WAS
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 15:10   #51
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość

jaki on śliczniutki, taki maluszek daj wiecej zdjęć michałka uwielbiam patrzeć na takie skarbeńki

Stary 2010-10-05, 15:28   #52
kretencja
Zakorzenienie

Gimikis, ja mam duże libido i... nie jestem z tego zadowolona, bo mąż wiecznie zajęty albo zmęczony
Wagą małej się tak nie przejmuj, to przecież tylko przybliżona wartość. Równie dobrze może ważyć 1600g

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-05, 15:36   #53
Patrycja_1708
Zadomowienie

Mykam dziewczynki sie ubierać i pomalowac bo niedługo tż wróci i jedziemy na zakupy

Zajrze wieczorkiem do was jak wrócimy
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 15:39   #54
apoolonia
Rozeznanie

odpisuję w nowym na poprzednie posty

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
kochana a masz miękką szczoteczke [COLOR="Silver"]

fajna ta tiny love weź mi nie pokazuj bo jeszcze ja będę miała dylemat
ojjj.. jak ja tęsknie za szpilkami, super kiecce i drinkach w klubach i tak ostatnio myślałam że już w sumie nigdzie tak sobie beztrosko nie wyjdę bo zawsze będę myślała o mojej niuni...
mam mam
kupiłam cały zestaw z TT i właśnie w nim była już szczoteczka
przez te karuzele ogłupieje

szkoda że na jeden dizeń brzucha nie można zostawić w domu i wyskoczyć gdzieś haha
ciekawe co będę robić w sylwestra haah
już dawno nie siedziałam w domu

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość

APOLONIA a jakiej karuzeli ty szukasz?

jeszcze tylko APOLONII odpowiem

ja odkad posluchalam rehabilitanta w MAMO TO JA na temat karuzel wszystkie ktore maja ruch dzwiek i grzechotki przy ruchu dodatkowo a potem swiatelka etc... wykluczam wzzystkie karuzele z rynku poza najprostsza ktora poprostu sobie wisi nie rusza sie i moze grac muzyczke a nawet nie musi! hehe

i jak tak patrze z perspektywy mojego T. jak mial najzywklejsza to rzeczywiscie sie z nim zgadzam, ze cala reszta to rozpraszanie a nie sluzenie by bodzce ksztalcic...
szukam ze spokojną muzyką pilotem i żeby miała kolorowe zabawki
najlepiej biało-czarno-czerwone

a powiedz co mówili w tym programie?

ja osobiście lubię słuchać opinii specjalistów ale wiem że raz lekarz wypowiadał się- lampka czerwonego wina nie zaszkodzi
kiedyś miałam szkolenie ze światowej sławy profesorem zajmującym się właśnie tym tematem
(sam adoptował dwójkę dzieci matek alkoholiczek)
i powiedział że wstydzi się za innych lekarzy którzy mówią lampka nie zaszkodzi
bo tak naprawdę są takie dni w ciąży że łyk może wyrządzić szkody
i nie wszystkie są od raz zauważalne niektóre wychodzą w dorosłym życiu
temat jest do tej pory bardzo słabo przebadany
więc dziwi się niektórym lekarzom
a tu w tv pan doktor mówi takie rzeczy

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość

to nie wina loveli tylko tego starego proszku. moim zdaniem to był dzidziuś. Tego zapachu nie sposób się pozbyć. Ja teraz piorę w Bobasie.

jak napisali że można to nie powinno się nic stać. Ja te rzeczy tylko wywietrzyłam i wyprasowałam.

witaj

nie ona by się na dzidziusia nie szarpneła
używa bryzy albo coś w tym rodzaju tylko że sensitve

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

blok czekoladowy nie jadłam tego od dzieciństwa ale pamiętam że było pyszne. Paulinka daj przepisa
ja jadłam po raz pierwszy dwa lata temu w pracy od tego czasu zabieram się za zrobienie tego cuda

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

zapomniałam dodać

że na karuzelę napaliłam się jak widziałam mojego chrześniaka który się tą zabawką fascynował a w szczególności czerwoną biedronką która jak nadlatywała wywoływała ogromny uśmiech

a ogólnie nie był spokojnym dzieckiem

kootek
Michaś wygląda tak zabawnie poważnie
ładne ciuszki

Edytowane przez apoolonia
Czas edycji: 2010-10-05 o 15:45
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 15:44   #55
rypka85
Zakorzenienie

Hej Kochane melduje się w nowym wątku

Już mi humor sie poprawił, choć mąż dalej mnie wkurza i jak pomysle ze tamtego dupka musze oglądać jeszcze Ale może już nas nie odwiedzi.
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 15:47   #56
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość

ja osobiście lubię słuchać opinii specjalistów ale wiem że raz lekarz wypowiadał się- lampka czerwonego wina nie zaszkodzi
kiedyś miałam szkolenie ze światowej sławy profesorem zajmującym się właśnie tym tematem
(sam adoptował dwójkę dzieci matek alkoholiczek)
i powiedział że wstydzi się za innych lekarzy którzy mówią lampka nie zaszkodzi
bo tak naprawdę są takie dni w ciąży że łyk może wyrządzić szkody
i nie wszystkie są od raz zauważalne niektóre wychodzą w dorosłym życiu
temat jest do tej pory bardzo słabo przebadany
więc dziwi się niektórym lekarzom
a tu w tv pan doktor mówi takie rzeczy
ja też się dziwie ze niektórzy lekarze tak mówią i dziwie sie kobietą które piją alkohol w ciązy, alkohol jest bardziej szkodliwy podobno niż papieros.

Stary 2010-10-05, 15:52   #57
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
ja też się dziwie ze niektórzy lekarze tak mówią i dziwie sie kobietą które piją alkohol w ciązy, alkohol jest bardziej szkodliwy podobno niż papieros.

a z doświadczenia wiem że są głównie dwie grupy
kobiet nie tykających nawet pół lampki

i takie które tą lampką się tłumaczą i pozwalają sobie na więcej
siostra TŻ-a to normalnie drinki waliła

a na moim weselu (dowiedziałam się od gości po czasie) że przechyliła sama butelkę wina.....

i jak ja odmawiam to zawsze mówi że lekarze zalecają lampkę

to jej odpowiadam lampkę może tak ale butelki albo drinka z wódką już nie...
taka stara a taka głupia!

zresztą efekty już widać
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 15:57   #58
kretencja
Zakorzenienie

Ja nie tykam
Ale ja w ogóle bardzo mało pijałam, tylko sporadycznie małe piwo albo lampkę wina musującego przy szczególnych okazjach. Ewentualnie mały drink - wermut z sokiem z czarnej porzeczki. Wina nie lubię, żadnych koniaków, nalewek też nie, a wódki... nigdy nie miałam w ustach

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-05, 15:59   #59
lisek15
Zakorzenienie

Dziewczyny Was nie można zostawić z komputerem ani na chwilę. Piszecie jak szalone

To jestem i ja

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 16:01   #60
bela14
Rozeznanie

witam,to i ja sie pisze na rozpakowanie w tej części
i u mnie mega libido ale mam boja bo ginka powiedziała,że
szyjka miekka,a musze choc jeszcze dwa tygodnie wytrzymać.
Kootek -śliczny synuś no i śpioszki piękne z kotkiem
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości