Youtubowe parcie na szkło - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-09, 17:11   #31
Gregorynka
Zakorzenienie

Dot.: Youtubowe parcie na szkło

W takim razie moja obecność tutaj dobiegła końca,zapewne temat będzie niedługo zamknięty
(Osoby odpowiadające w wątku nie będą za każdym razem widząc nowy temat sprawdzać,ze zrozumieniem,czy takowy istnieje w wyszukiwarce. Autorki tematów owszem,powinny).
Edit: No i niechcący zrobiłam drugą stronę wątku :<

Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 17:28   #32
Jamajkaa101
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Maaaaaadzia Pokaż wiadomość
Jamajko, jakie korzysci dla polskich YTbowiczow masz na mysli? Bo chyba o czyms nie wiem
Madziu, mam na myśli możliwość przetestowania kosmetyków w zamian za reklamę.
Jamajkaa101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 17:36   #33
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jamajkaa101 Pokaż wiadomość
pytanie ile z nich jest obiektywnych ?
jak dla mnie takie recenzje to kant du.. .

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 18:10   #34
Maaaaaadzia
Raczkowanie

Cytat:
Rzeczywiscie super korzysc
Maaaaaadzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 18:11   #35
Jamajkaa101
BAN stały

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
pytanie ile z nich jest obiektywnych ?
jak dla mnie takie recenzje to kant du.. .
Ty to chyba masz okres kochana, bo ciągle coś Ci nie pasuje Jesteś po raz kolejny nie w temacie. Będę jednak tak uprzejma Ci wyjaśnić o co chodzi. Zasada jest jedna... Jeżeli osobie której kosmetyki nie przypasują nie robi na ich temat recenzji. Wypowiada się tylko o tych które przyciągneły jej uwagę i zauważ, że i tak jakieś wady dziewczyny wymieniają. Zresztą... firma która miałabym kiczowate produkty nie wysłałaby ich do przetestowania. Pamietam jeden przypadek tylko u TheOleskaaa, gdzie zrobiła ona bardzo negatywną recenzje na temat produktów ktore dostała. Także była ona na pewno szczera. Jeżeli nie wierzysz w takiego rodzaju filmy to radzę Ci także wyłączyć telewizję i nie czytać gazet ponieważ tam juz są recenzje sponsorowane
Jamajkaa101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 18:44   #36
Poemadka
Raczkowanie

chcą -niech kręcą
myślę,że powodów,dla których dziewczyny kręcą filmiki może być dużo .Niektóre mają wiedzę,którą chcą przekazać,niektóre być może chcą zaistnieć i się dowartościować, niektórym może się nudzić i to ich nowe hobby ,niektóre chcą zawrzeć nowe znajomości i należeć do jakiejś społeczności itd. Uogólniać tu nie można.
Fakt -niektóre dziewczyny wystawiają się na pośmiewisko (często te najmłodsze),ale są też dziewczyny,które przekazują bogatą treść a nie tylko mówią o zaletach bambino . Tutoriale makijażowe ,triki kosmetyczne ,porady ,recenzje-to rzeczywiście coś wnosi.
Te rozmaite pytania ,torebki ,haule (tylko wymienienie "co kupiłam" )itd.-mnie nie interesują,więc to z reguły pomijam.Są też kanały ,na których dziewczyny robią jedynie TAGI o nich samych -nie są znane nikomu a na pierwszy rzut idzie tag "ileś tam tam faktów o mnie".To jest żenujące,ale co zrobić ?nie subskrybować .

"Większość z nas kryje się za egocentryczną skłonnością do tworzenia iluzji własnej wyjątkowości"

Philip G. Zimbardo,Efekt Lucyfera
Poemadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 19:06   #37
Nektaryna
Zadomowienie

Ja lubie oglądać filmiki urodowe, porady czy recenzje kosmetyków. Kumpela chciała sobie kupić w aptece krem do twarzy już taki droższy na lato przeciw pigmentacji i ja przez przypadek znalazłam filmik gdzie właśnie była recenzja tego kosmetyku. Laska w filmie pokazywała, że krem wogóle się nie wchłania i ma biały kolor, nałożyła na ręke i próbowała rozsmarować i sie nie dało Nie wiem przypadkiem czy to nie był krem firmy Pharmaceris. Przesłałam kumpeli filmik i jak zobaczyła to to od razu wiedziała, że kremu nie kupi więc na coś się filmik przydał.

Nie nawidze filmików typu Luntek czy panienek które odpowiadają na kilka pytań o sobie jakby mnie coś to obchodziło. Taki śmietnik jak ktoś już to wcześniej powiedział.

Kiedyś (rok temu lub 1,5 roku) kumpela przesłała mi filmik jak dziewczyna 16letnia opowiadała koleżankom bardzo szczegółowo o seksie z chłopakiem. Na drugi dzień dowiedziałam się z TV że chłopak się powiesił z tego powodu.
Nektaryna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-09, 20:50   #38
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Ty to chyba masz okres kochana, bo ciągle coś Ci nie pasuje Jesteś po raz kolejny nie w temacie. Będę jednak tak uprzejma Ci wyjaśnić o co chodzi. Zasada jest jedna... Jeżeli osobie której kosmetyki nie przypasują nie robi na ich temat recenzji. Wypowiada się tylko o tych które przyciągneły jej uwagę i zauważ, że i tak jakieś wady dziewczyny wymieniają. Zresztą... firma która miałabym kiczowate produkty nie wysłałaby ich do przetestowania. Pamietam jeden przypadek tylko u TheOleskaaa, gdzie zrobiła ona bardzo negatywną recenzje na temat produktów ktore dostała. Także była ona na pewno szczera. Jeżeli nie wierzysz w takiego rodzaju filmy to radzę Ci także wyłączyć telewizję i nie czytać gazet ponieważ tam juz są recenzje sponsorowane

No to jak im nie pasuje to robią recenzje czy nie ?Nie mam zwyczju wierzyć we wszytsko co mówią w jedną i drugą stronę.

Nie wiem jaka masz tv i prase ale w moich oprocz reklamy tej oczywistej w blokach i tej ukryet jest tez kilka innyc rzeczy które mozna zobaczyć i przeczytać.

Jesli nie podobaja ci sie moje wypowiedzi to je ignoruj.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-09, 20:51   #39
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Zapraszamy!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=465812&page=83
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 09:55   #40
Eudajmonia
Raczkowanie

Musisz spojrzeć na temat z innej strony. Ktoś kto jest już jakiś czas na YT ma swoich widzów, kilka osób lubi tą osobę bardziej niż inne, występuje pewien rodzaj koleżeństwa... i wtedy taki tag "5 faktów o mnie" dla tego właśnie grona jest bardziej interesujący, niż dla osoby, która pierwszy raz wpada na kanał danego użytkownika. Pozdrawiam.
Eudajmonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 13:55   #41
coff3ina
Zadomowienie

Cytat:
A ja myśle ze nie jesteś w temacie W Ameryce dziewczyny utrzymują sie z reklam wyświetlnych na ich w filmach. W Polsce też mają dużo korzyści.
Źle myślisz Jamajko ale nie będę wyprowadzać Cię z błędu. Zresztą to samo zarzuciłaś Pauli78 - czyżby jedyna odpowiedź na krytykę?

W Polsce mają dużo korzyści? Możesz mi powiedzieć, skoro jesteś tak bardzo w temacie, jakie korzyści oprócz zrobienia z siebie kretynki?

Jeśli czytasz ze zrozumieniem wiesz, że o jakim typie filmików mówimy. Autorka wątku nie poruszała tych bardziej "profesjonalnych" a zupełną amatorszczyznę, która marnuje cenny czas innych. Nie będę wrzucała linków bo jest tego tak dużo że sama znajdziesz. Dalej twierdzisz, że Pannie A z miasteczka B płacą za to, że mówi o dupie maryni?

P.S. Nie mam okresu, a Ty Paula78?

https://www.facebook.com/thefeelgoodplace1

Edytowane przez coff3ina
Czas edycji: 2010-10-10 o 13:57 Powód: Taka wzmianka o fizjologii na potrzeby kolejnego "argumentu"
coff3ina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-10, 14:09   #42
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
W Polsce mają dużo korzyści? Możesz mi powiedzieć, skoro jesteś tak bardzo w temacie, jakie korzyści oprócz zrobienia z siebie kretynki?
... <facepalm>
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 14:44   #43
201607291951
Konto usunięte

Widziałam kilka takich filmików. No cóż nie przypadły mi do gustu. Nawet oglądałam tą jedną z popularniejszych, blondynka chyba z uk ale jej sposób mówienia skutecznie mnie zniechęcił do oglądania większej ilości jej filmików .
Szczerze nie interesuje mnie, czy jakiejś tam pannie puder X, odpowiada czy tez nie, i jak robi kreski na oczach
ale co kto lubi.
Najlepsze jest , że one się nagadają z 20 min o czymś co można przekazać w 5 minut . ( nie wiem czy wszystkie ale oglądałam 3 panny na YouTubie - jedne z popularniejszych )
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 14:53   #44
WhiteCherry
Zakorzenienie

o ile wykonywanie fryzury czy makijażu krok po kroku zrozumiem (bo wtedy łatwiej załapać, niż czytając tylko opis wykonania ), to pozostałych filmików niestety nie jestem w stanie kiedyś trafiłam na filmik pewnej panny, która nie dość że miała bardzo irytujący głos (a raczej chciała osiągnąć jakąś manierę znudzonej księżniczki), to jeszcze przez kilkadziesiąt minut nie podawała żadnych konkretów zachwalanego produktu oprócz nadużywania słów i dźwięków w stylu 'geeeneeeralnie', 'ęęę', 'ąąą'.
to samo można przekazać, pisząc najzwyklejszą recenzję w stylu tych z KWC
Stary 2010-10-10, 14:56   #45
muszynianka
Zakorzenienie

No cóż, też mam jedną której nie cierpię wręcz, co zrobić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-10, 15:16   #46
201607291951
Konto usunięte

dodatkowo jeszcze żadna na wstępie nie powaliła mnie na kolana swoim makijażem, więc po co mam oglądać jej wypociny
Stary 2010-10-10, 15:22   #47
muszynianka
Zakorzenienie

IMO jedne z bardziej profesjonalnych (bo nieesię to po prostu lubię) polskich youtubowiczek
http://www.youtube.com/user/82Inez#p/u/33/UQOHwPREThA
http://www.youtube.com/user/MakijazeKasiD?blend=2&ob=1
Stary 2010-10-10, 15:25   #48
Vampi_z_piekla_rodem
Zakorzenienie

A ja tam uważam,że jak komuś sprawia radość kręcenie filmików i wrzucanie ich na YT to niech to sobie robi. Faktycznie, pełno jest jakiś lasek,które mają małe pojęcie o kosmetykach i sposób ich prezentacji jest lekko mówiąc słaby Ale co z tego? Ich wybór.

Tak samo było z blogami, fotoblogami itd. Wszystko jest dla ludzi, pytanie tylko w jaki sposób z tego skorzystają. Albo staną się "popularne i lubiane", albo kontrowersyjne i wyśmiewane.

"Give me reason but don't give me choice.
'Cause I'll just make the same mistake again.."
Vampi_z_piekla_rodem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 15:27   #49
muszynianka
Zakorzenienie

i tutaj jedna z dziewczyn która nie wypowiada się poza wrzucaniem pięknych makijaży
http://www.youtube.com/user/Camelotka86#p/u
ta, to jest moja idolka, szkoda że nie prowadzi kanału i nie pepla "5 faktów o mnie" bo chętnie bym ją poznała http://www.youtube.com/user/annaant0.../8/UeMe1YfOAF4
kolejne laska od cudeniek
http://www.youtube.com/watch?v=tX27pdxhKw4

błagam nie wmawiajcie mi że polski yt to samo dno i tylko dno

Edytowane przez muszynianka
Czas edycji: 2010-10-10 o 15:30
Stary 2010-10-10, 15:34   #50
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vampi_z_piekla_rodem Pokaż wiadomość
A ja tam uważam,że jak komuś sprawia radość kręcenie filmików i wrzucanie ich na YT to niech to sobie robi. .
ja tez tak uważam aczkolwiek wypowiedzieć się można,i to nie koniecznie pozytywnie
przed chwilą z nudów obejrzałam filmik w którym dziewczyna pokazuje makijaż krok po kroku , nic nie mówiąc tylko opisy, to chyba lepsze niż słuchanie kolejnego emmmm , ehhh generalnie

http://www.youtube.com/watch?v=Sg6ZA...eature=channel to jest dla mnie paplanie i właśnie nie wiem w jakim celu

Edytowane przez 201607291951
Czas edycji: 2010-10-10 o 15:41
Stary 2010-10-10, 15:40   #51
muszynianka
Zakorzenienie

DOBRA, okej ale według mnie stwierdzenie że polskie laski na yt robią z siebie kretynki jest mocno przesadzone, podesłałam wyżej annaant0nina - cudowna.
jak wszędzie jak na każdych blogach fotoblogach znajdzie się... coś co nam się nie podoba np
http://www.youtube.com/watch?v=3wHW_77vSW8
wywód o mydle w płynie, ale ludzie nie wrzucajcie wszystkich do jednego wora
Stary 2010-10-10, 15:46   #52
coff3ina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
o ile wykonywanie fryzury czy makijażu krok po kroku zrozumiem (bo wtedy łatwiej załapać, niż czytając tylko opis wykonania ),
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
Widziałam kilka takich filmików. No cóż nie przypadły mi do gustu. Nawet oglądałam tą jedną z popularniejszych, blondynka chyba z uk ale jej sposób mówienia skutecznie mnie zniechęcił do oglądania większej ilości jej filmików .
Szczerze nie interesuje mnie, czy jakiejś tam pannie puder X, odpowiada czy tez nie, i jak robi kreski na oczach
ale co kto lubi.
Najlepsze jest , że one się nagadają z 20 min o czymś co można przekazać w 5 minut . ( nie wiem czy wszystkie ale oglądałam 3 panny na YouTubie - jedne z popularniejszych )
Podpisuję się w 100% pod tym.

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
dodatkowo jeszcze żadna na wstępie nie powaliła mnie na kolana swoim makijażem, więc po co mam oglądać jej wypociny
wypociny -dobre słowo

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
i tutaj jedna z dziewczyn która nie wypowiada się poza wrzucaniem pięknych makijaży
http://www.youtube.com/user/Camelotka86#p/u
ta, to jest moja idolka, szkoda że nie prowadzi kanału i nie pepla "5 faktów o mnie" bo chętnie bym ją poznała http://www.youtube.com/user/annaant0.../8/UeMe1YfOAF4
kolejne laska od cudeniek
http://www.youtube.com/watch?v=tX27pdxhKw4

błagam nie wmawiajcie mi że polski yt to samo dno i tylko dno
Nikt Muszynianko Ci tego nie wmawia ale sama przyznaj, że jest dużo bezwartościowych śmieci, pożeraczy czasu.

Camelotka86 ma talent oraz zdrowy umiar i jasny cel filmików za co należą jej się zdecydowane . Nie mam nic przeciwko takim pokazom.

https://www.facebook.com/thefeelgoodplace1
coff3ina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-10, 15:50   #53
muszynianka
Zakorzenienie

Jest wiele śmieci, no ale powiedz mi gdzie ich nie ma?:P
Nie znasz "śmieciowych" gazet? Filmów? Muzyki? Stron? Artykułów? Blogów?
Stary 2010-10-10, 15:53   #54
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
DOBRA, okej ale według mnie stwierdzenie że polskie laski na yt robią z siebie kretynki jest mocno przesadzone, podesłałam wyżej annaant0nina - cudowna.
jak wszędzie jak na każdych blogach fotoblogach znajdzie się... coś co nam się nie podoba np
http://www.youtube.com/watch?v=3wHW_77vSW8
wywód o mydle w płynie, ale ludzie nie wrzucajcie wszystkich do jednego wora
no ale wiesz, taka np szusz jest dość popularna , przeglądałam wątek o filmikach na youtobee wiec wiem udziela porad a sama dość kiepsko się maluje i do tego ma beznadziejna fryzurę, która ją szpeci ,
w ogóle większość porad ( nie tylko jej) to banały , więc śmiem twierdzić, że większość polskich gwiazd YouTube to porażka
Stary 2010-10-10, 16:05   #55
muszynianka
Zakorzenienie

A od kiedy szusz jest gwiazdą ?
Stary 2010-10-10, 16:11   #56
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
A od kiedy szusz jest gwiazdą ?
a co mało osób ja ogląda , gwiazda raczej w '' ''
Stary 2010-10-10, 16:18   #57
muszynianka
Zakorzenienie

Taaa dużo osób oglądało 85cukiereczek albo śledzili losy kasiaa01 i o niczym to nie świadczy
Stary 2010-10-10, 16:28   #58
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Taaa dużo osób oglądało 85cukiereczek albo śledzili losy kasiaa01 i o niczym to nie świadczy
aż tak tak się nie znam nie wiem kto kogo śledzi
podałam ja za przykład , mam ci więcej podać ? bo tak sobie w wolnej chwili przeglądam i bzdura bzdurę goni
Stary 2010-10-10, 16:32   #59
muszynianka
Zakorzenienie

Podaj, ja siedzę "w temacie" i ten o niektórych jest głośno
85cukiereczek była kontrowersyjną blondynką, takie no tipsy techno te sprawy, dziewczyna dość prosta na początku wiele osób ją dodawało by po prostu z niej szydzić a potem polubili i tak sobie po prostu włączali ludzie podzielili się na tych którzy jej nie znoszą i się z niej śmieją i na tych którym jest jej szkoda a oglądają bo ma dobre serce. i stała się popularna tak bardzo że była zmuszona usunąć kanał ;P
kasiaa01 to taka 11 latka która robi wielkie dramaty - przychodzi odchodzi, srelemorele...

KandeeJohnson - jest popularna, ale za guru jej nie uważam, wie dużo ale... Chyba straciła leciutko sympatię widzów po "małych skandalach" z podmianą podkładu, sprawą o dzieci i wywlekaniem brudów no także...

Edytowane przez muszynianka
Czas edycji: 2010-10-10 o 16:42
Stary 2010-10-10, 17:13   #60
skazana_na_bluesa
.

muszynianka, czuje sie zalamana tymi linkami, ktore podalas
ta druga dziewczyna ma dziwna maniere, denerwuje mnie jej sztucznosc.

co do glownego watku- niektorzy ludzie maja taka potrzebe,zeby byc zauwazonym. czesc probuje sie lansowac w necie, a czesc wybiera np. rozmowy z toku
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości