![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: zwrot odzieży używanej z allegro
jasne że szukam argumentacji bo ja nie mam sobie nic do zarzucenia bo z natury jestem zadziorkiem ale gdyby faktycznie stan tej rzeczy dawałby wiele do życzenia to po prostu wedle życzenia pani torebkę bym zwróciła pieniądze bym odesłała i jeszcze grzecznie bym przeprosiła za moje niedopatrzenie ale w tym wypadku moje niedopatrzenie nie wchodzi w grę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czy chcesz mi teraz udowodnić że w swoich aukcjach mam zaznaczyć towar od osoby palącej? Przed użyciem wypierz i wywietrz...?? To nie tak to że ja palę nie ma tu nic do rzeczy ja żadnego zapachu w niej nie czułam tym bardziej zapachu tytoniu... Osoby które nie palą mają węch bardziej czuły... Czy kiedy kupujesz buty to reklamujesz je bo śmierdzą klejem?? Jakos inne osoby na zapachy nie narzekały a sprzedałam setki rzeczy i jeśli ich stan tego wymagał były prane... Zauważ teraz jaki jest zapach odzieży w sklepach z uzywanymi ciuchami czy reklamujesz je bo śmierdzą?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Fresa - Oj tam, zdjęcie środka. Jeśli torebka byłaby ok, to faktycznie nie ma powodu, by takie zdjęcie dawać...
Autorko wątku: Jesteś pewna, że nie było? Doszłyśmy już do drugiej strony wątku, a Ty dopiero teraz piszesz, że nie było zszycia? Pobawiłam się w detektywa i znalazłam aukcję. Faktycznie stan deklarowany jest idealny. Gdyby zarzut był wyłącznie o zapach papierochów, to nawet na pocztę da się zwalić.. klik
![]() |
![]() |
#37 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie robię zakupów w sklepach z używaną odzieżą. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
No właśnie dziwna z ta torebką a torebek sprzedałam ok 10 i chyba już nie będę bo boję się że to będzie fatum haha żart
sprzedawałam także przetarte miedzy udami spodnie z dziurami na dole jakoś nikt problemu nie robił że np coś ma zapach tytoniu czy coś i dostawałam miłe komentarze ale chyba postąpię jak pisała jedna z was przyję to ma barki i h... Z nią bo szkoda się kłócić... ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
to dobra jesteś znalazłaś moją aukcję?? Jak?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
racja, zgadzam się ale wszytko więc ma 2 dno... Nowy idealny zdaje się że to względne pojęcie dla każdego okazuję się znaczy co innego. Np kupuje telefon od koleżanki jest nowy fajny ( choć wiem że używała go 2 miesiące dla mnie jest jak nowy a dla niej juz uzywany...) to tylko przykład jeden z wielu to tak jakbym zapytała kogoś co to jest luksus i odpowiedzią było by zaje... Fura 3 tys w kieszeni i willa z basenem a kto inny powiedziałby że luksus to mieć rodzinę być uczciwym kochającym mieć dom psa i pracę i godne żyć... Dla mnie stan był bez zarzutu a ona widzi w tym coś innego i trudno tu jak widzę dochodzić kto ma rację... ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Bo teraz to tak jakby kłucić się między sobą ja do niej że ładne a ona do mnie że brzydkie dzięki za wszystkie argumenty za i przeciw myslę że pomogą podjąć mi słuszną decyzję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Inną sprawą jest zachowanie Kupującej, ale na jej miejscu również byłabym niepocieszona gdyby towar opisywany jako idealny, okazał się być jednak daleki od ideału. Dla mnie idealny, oznacza bez jakichkolwiek wad. Abstrahując, nigdy nie biorę udziału w aukcjach gdzie jest np. jedno zdjęcie lub opis, który praktycznie nic nie mówi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Nic trudnego. Podałaś wystarczającą ilość danych - zdjęcie, nazwę producenta i cenę wylicytowanego przedmiotu
![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
miałam podobną sytuację, wystawiłam na aukcję bluzkę Solar, licytacja i "kup teraz", w aukcji zaznaczyłam,że mogę dosłać więcej zdjęć na maila, kobieta kupiła ją dosłownie kilkanaście minut po wystawieniu. po otrzymaniu towaru zarzuciła mi, że rękawy obciełam nożyczkami (bluzka była nowa, z metkami) i że rząda ode mnie zwrotu pieniędzy . oczywiście się na to nie zgodziłam, dostałam negatywa i na tym się skonczyło. myślę, że nie powinnaś się przejmować
![]()
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
jesli ktoś pali papierosy to nie odczuwa zapachu fajek.
sama do niedawna paliłam i nigdy nie wiedziałam,że moje włosy nawet przeszły smrodem.dziś już wiem i strasznie wyczuwam wszystko co śmierdzi. tu bym sobie odpuściła komentarz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
denerwuje mnie strasznie ze ludzie od razu powołują się na prawa konsumenta ze mogą zwrócić do 10 dni itd.... a właściwie wiedzą tylko trochę lub za mało...
przeczytałam dokładnie kilka razy ustawe i faktycznie wynika z niej ze towary nabyte drogą licytacji nie podlegaja reklamacji... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak jak napsiałam wczesniej, jednak w tym przypadku juz mowimy o towrze niezgodnym z umowa, bo chyba o to tej pani co kupiła chodzi..a to jzu zupełnei inna sprawa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Śmieszna sprawa.
Trzeba tu rozgraniczyć dwie rzeczy - to czy kupująca ma prawo oddać torebkę bo jej się odwidziała oraz to, że towar jest niezgodny z opisem - a ewidentnie jest. Wiesz co droga autorko - piszesz, że torebka przeleżała dwa lata w szafie. Potem, że przecież to normalne, że jak coś jest używane to ma ślady użytkownia na podszewce - co jasno sugeruje, że ją nosiłaś. Mieszasz strasznie dziewczyno próbując się wybielić bo za żadne skarby nie można po tylu postach dojśc do jednoznacznego wniosku - czy ty tą torbkę nosiłaś czy też nie. Ja sobie pozwolę jednak obstawić, że jej używałaś bo bez powodu byś się nie tłumaczyła tym, że rzecz UŻYWANA ma ślady użytkownia. Bo i skąd torebka leżąca dwa lata w szafie miałaby mieć ślady iżytkownia ![]() Dwa - zapach papierosów. Skoro pytasz - tak zdarzyło mi się zwrócić buty które jechały niemiłosiernie klejem. Generalnie od takich zapachów boli mnie z miejsca głowa i wcale nie dziwię się kupującej, że jej to nie odpowiada. Nie po to kupuje towar w stanie idealnym żeby w domu potem myśleć jak wywietrzyć popielniczkę zrobioną z podobno torebki w idealnym stanie (btw. torebki DJ nie śmierdzą klejem, miałam niejedną i żadna nie jedzie więc przy tych torebkach to jest po prostu wada której torebka w stanie idealnym by nie posiadała nigdy). Najlepsze, że jest to że mimo kilku pytań Ty dalej nie chcesz nam odpowiedzieć na pytanie związane z tym zaszyciem torebki tylko się znowu pokrętnie wykręcasz i udajesz że nie wiesz o co kaman. Gdybyś jednak była pewna, że Ty tej torebki nie szyłaś to normalnie byś poprosiła o zdjecie rzekomego szycia obecnej posiadaczki torebki żeby sprawdzić czy dziewczyna nie oszukuje. Dla mnie wniosek jest jednoznaczny. Wiesz co.. Ukryłaś wadę - bo to jest wada, szycie podszewki i śmierdzący zapach, i to nie jest coś co podlega dyskusji że ktoś moze to za wadę uznać a ktoś nie. Najwyżej ktoś może wadę olać wiedząc o niej. To jest wada i tyle i nie podlega to twojemu widzimisię a fakt, że Ty byś paradowała ze śmierdzącą papierosami i pozszywaną wewnątrz torebką niczego tu nie zmienia. Zaszyta dziura i smordek papierosów to na pewno wady sprawiające że torebce daleko do stanu idealnego. Teraz kombinujesz jak ty poszczypać się o 31zł zamiast przyznać się do błędu i jak uczciwy człowiek oddać tej osobie pieniądze. I nie kwestia kupującego jest dopytywać sie sprzedawcy czy oby na pewno nie wspomniał, w celach marketingowych, o szeregu wad rzekomo idealnego produktu.
![]() |
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale poczytaj jeszcze co to jest reklamacja !!! jeśli w trakcie użytkowania urwie się jej rączka z torebki to wtedy nie mozna jej reklamować! to nie jest tak ,że możesz komuś wcisnąć wadliwą torebkę (nie informujęc o jej faktycznym stanie) drogą licytacji i wymigiwać się dziennikiem ustaw. Jest jeszcze jedna sprawa Program Ochrony Kupujących. Można zgłosić sprawę do Allegro oraz na policję .... Uważam że jesteś nieuczciwa i tyle .I zastanów się czy te 31zł to aż czy tylko!!! Bo najpierw piszesz że to pieniądze za które ugotujesz obiady dzieciom na kilka dni, i bierzesz na litość bo jaka ty biedna i musisz swoje rzeczy posprzedawać żeby dzieci nakarmić , a następnie że baba robi afere o jakieś durne 31zł! trochę rozwagi życzę!!! a i jeszcze palenie tytoniu w tym przypadku ma duże znaczenie, ponieważ torebek w przeciwieństwie do ciuchów się nie pierze! Edytowane przez coralio Czas edycji: 2010-10-15 o 10:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kupujac tam ciuchy czujesz ten zapach i widzisz co kupujesz w twoim przypadku nie bylo czuć zapachu towaru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Chyba nie zrozumiem osób, które każde zdanie muszą kończyć przynajmniej kilkoma wykrzyknikami. Lub wielokropkami, tudzież pytajnikami.
Przepraszam za OT, tak jakoś mi się nasunęło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
tak masz rację ukryłam wadę
ukryłam zszycie którego w chwili wysyłki wcale tam nie było oraz ukryłam że czuć w niej zapach papierosów którego ja ne czułam chyba nie czytałaś dokładnie ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Za bardzo mnie tu pewne osoby negują i krytykują a powiem wam ze próbuję się skontaktować z ta panią która kupiła torebkę na maile przestałą odpisywać choć poprosiłam ja aby przesłała mi fotografię gdzie wg niej znajduje się owa wada ale zero odzewu wiec zaczełam telefonować odrzucono moje połączenie potem ktoś odebrał ale po chwili rozłączył się gdy poprosiłam o rozmowę z ta panią teraz telefon cały czas wyłączony... Rozpatrzam tu wiele mozliwości rozwiązania tego konfliktu bo to nie jest tak że ja mówię nie i hu... Ale nikt najwyraźniej ie chce ze mną rozmawiać wyjaśniać ani dochodzić do porozumienia osoba ta sama sprzedaje na allegro i ja też ktoś osądził że sprzedała 'szmatę' i tak samo jak ja pani tłumaczyła się że towar jak najbardzej był zgodny z opisem... Więc proszę wiecej mnie nie osądzać że jestm nieuczciwa itd.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do zapachu to chyba wiesz, że palisz (sprzedawcy samachodów np. wiedzą czy palą czy nie i zaznaczają takie rzeczy w aukcjach więc nie wiem w czym ty się od nich różnisz) to teraz tylko pora poczekac na informacje o tym co to znaczy, że torebka leżąca dwa lata w szafie ma normalne ślady użytkownia którego to użytkowania nie było i skąd one się tam wzięły w ramach nieużywania jej ;D nie wiem co ty masz za problem nie oddasz jej kasy, torebki nie odbieraj - zarobisz negatywa i tyle
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Dodam jeszcze ze po wgłebieniu się w uzytkowniczkę śmiało moge powedzieć ze nie mam sobie nic do zarzucenia ona tak samo w swoich aukcjach pisze słowa idealny jak nowy itd....
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- O tym ze zszycia nie było pisalam juz dawno nie uważnie czytałas z resztą od poczatk pisałam o tym ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Uzytkowniczka nie odbiera telefonu bo sprzedała komuś uszkodzoną rzecz.... Było by pięknie gdyby każdy najpierw patrzył na siebie a potem oceniał innych.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
I raz piszesz, że zawsze dajesz pełne informacje o przedmiotach, a tutaj wychodzi, że niekoniecznie i wręcz usiłujesz nam wmówić, że kupująca sama jest sobie winna, bo się nie dopytywała ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Powinnaś zwrócić pieniądze. Ja gdybym otrzymała torebkę przesiąkniętą dymem również bym jej nie nosiła. Niestety, ale jeśli palisz to nie wyczujesz tego czy ona śmierdzi.
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Tak to jest na allegro, nigdy nie wiesz na kogo trafisz. Kiedyś miałam przypadek z bluzką, było napisane stan idealny, używana, a kobieta po otrzymaniu jej zadzwoniła zażądała zwrotu wszystkich poniesionych kosztów gdyż jest sprana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (albo kończy jej się umowa na komóreczkę i za często do niej dzwonią z Orange, Plusa, Ery czy też Playa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ty bardzo pokrętnie to tłumaczysz i przepraszam no ale musze ![]() no i co - dowiemy się jak było z używaniem/leżeniem w szafie 2 lata/posiadaniem śladów używania torebki ?? bo widzę znowu omijasz ten ciekawy element tematu a tak serio twoje sumienie twoja sprawa, niektórzy tak już mają, że nawet jak źle zrobią to się wszystkim kończynami zapierają żeby tylko konsekwencji nie ponieść fajna technika - zamiast przyznać się "sorry, mogłam to napisac w aukcji - moja wina" to szukasz na siłę czegoś złego na kupującą, nam tu odstawiasz przedstawienie na niskim poziomie manipulatorskim (rozbawiło mnie to o obiadach a potem o tym, że tamta panna o głupie 31zł się wykłoca....) etc
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
ja rowniez uwazam, ze powinnas zwrocic kase jesli torebka faktycznie smierdzi fajkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
tez jestem zdania ze kupujaca ma racje, ewidentnie krecisz, sama sie juz pogubilas w tym mowisz.
gdybym ja kupila cos co smierdzi papierosami bez wahania zwrocilabym to sprzedawcy. Tak btw, setki rzeczy sprzedanych to wg ciebie 16 sztuk? :P
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.