![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: BOJĘ SIĘ MACIERZYŃSTWA !!
witam srdecznie.ja zdecydowałam się naa dzziecko w w wieku 32 lat włśnie dlatego,że panicznie się bałam porodu.wizyta u ginekologa raz do roku to było przeżycie,które kosztowało mnie 2-3 nieprzespane noce,a co dopiero 1-2 razy w miesiącu?!myślałam,że tego nie zniosę.dodatkowo kiedy postanowiłam mieć dziecko wszystkie koleżanki polecały tego samego ginekologa (FACETA!!!) nigdy nie byłam u mężczyzny więc możesz sobie wyobrazić co przeżyłam podczas pierwszej wizyty.ciąża była zagrożona więc trzy razy leżałam w szpitalu gdzie badało mnie kilku lekarzy też facetów i jakoś wytrzymałam.znioslam teżż dzzielnie wszystkie pobrania krwi,usg i inne badania.ostatecznie poród odbył się w 36 tygoddniu ciąży przez cesarkę, bo dziecko ułożylo się poślaadkowo.mam 14 miesięcznego synka jest cudowny,, a wszystkie przejścia łącznie ze znieczuleniem w kręgosłup pamiętam jak przez mgłę.przy maluchu musiałam sobie radzić sama, bo mąż ciągle w pracy,moja mama daleko (tylko pogarszała sprawę rycząc do słuchawki,że nie może być z nami), a z teściowej żadnego pożytku (75 lat i nic nie pamiętała).na początku byłam stasznie zmęczona na szczęście kuba przesypiał większość dnia,więc ja też odpoczywałam.teraz jest coraz fajniejszy gada,daje buziaczki,karmi mnie kaszką.nie żałuję swojej decyzji.strach ma wielkie oczy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() P.S a prawko u mnie też w szufladze leży...jednak od wiosny może i w tej kwestii coś sie zmieni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
![]()
Jejku
![]() ![]() ![]() Rozwiałyście pewne moje obawy i sprawiłyście ze na pewne rzeczy zupełnie inaczej spojrzałam.Pewien strach co prawda jeszcze pozostał ale .... przecież miliony kobiet to przezyło więc i myśle ze i "nam" się uda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Cieszę się, że trafiłam na to forum
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
![]()
aksamitka właśnie czuje to samo
![]() ![]() ![]()
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
![]()
Jejku jak tak czytam te wasze wypowiedzi
![]() ![]() Tak sobie zaczełam myśleć ze ; - wkońcu miałabym swoją istotke którą mogłabym kiziać , miziać , cmokać ... ![]() ![]() - miałabym towarzystko do spacerów ![]() - mogłabym wkońcu wsiaść na sanki ,huśtawke ..... ![]() - wkońcu bym kogoś na tym osiedlu poznała ![]() itd . Gorzej by było gdybym w przesade popadła ![]()
![]() |
#37 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mataner-u mnie troche sie wszytsko zmienilo i chyba przesunie w czasie....hahhaa...znowu jakis powod zeby odlozyc na pozniej...hahahhaha...A jak tam u Ciebie, zabralas sie do "pracy"?? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
![]()
Witaj
![]() ![]() Czytałam artykuł na temat tegu ze nigdy nie jest odpowiedni czas bo zawsze jest coś ![]() ![]() Mój TŻ tez ostatnio duzą uwage zaczął skupiać na dzieciach ![]() W sobote szukał artykułu o fotografowaniu i zawołał mnie w sklepie po to zeby mi pokazać (śliczne ![]() ![]() ![]() Doszłam do wniosku ze bardzo uwazać nie będe a jak sie trafi to wtedy będe myśleć ![]() Powiem szczerze ze patrząc na synka mojej siostry (który ma 10 miesięcy) nie moge uwierzyć jak czas szybko leci ![]() ![]() ![]()
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() MOj tak swiruje na punkcie dzieci ze jak jedziemy do znajomych ktorzy juz maja dzieci to on siedzi z nimi w pokoju i "oddaje sie im caly"...czyli ma na glowie kiteczki, przepaski na glowie a nawet blyszczyk na ustach<wow> ![]() ![]() ![]() ![]() Zycze Ci jeszcze raz powodzenia i czekam na info ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
![]()
Napewno dam znać jak się coś zmieni
![]() Moj tez nie powiem bo synka mojej siostry to juz nawet ciumkać zaczął ![]() ![]() Chyba go zaczyna brać ![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o ciebie to tez mi sie wydaje ze nie ma na co czekać ![]() Jestem przekonana ze on będzie wspaniałym tatą a ty cudowną mamą ![]() Przeczytałam w mądrej książce ze " dzieci nie nalezy sie bać i nie nalezy sie martwić o rzeczy materialne bo najwazniejsze dla dziecka jest miłość rodziców. Dzieci przychodzą i odchodzą i o tym nalezy pamiętać i nie zapominać" Zrobiono ankiete gdzie zapytano dzieci co by chciały dostać (zabawke,komputer,gre ....) a one odpowiedziały ze tylko by chciały zeby sie rodzice kochali i nie rozeszli ![]() Zaczełam tez myśleć o tym ze zawsze miałam obsesje na punkcie wyglądu , nigdy jednak idealnie nie wyglądałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dalej strach został .. i obawy ... ale teraz juz sie nie boje ze gdyby sie trafiło to świat mi sie na głowe zawali (a to juz w moim przypadku bardzo duzo ![]() ![]() ![]() A ty co myślisz? Masz jeszcze jakieś obawy ?
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Babette, uklony dla Ciebie, ja moglabym sie podpisac pod mailem Dany i mataner wszystkimi lapami, identyczna sytuacja - 28 lat, pelnia szczescia, dzieckowe plany i brak instynktu :-/. Lubie dzieci, radze sobie podobniez swietnie (jak Susan Sto Helit z "Wiedzmikolaja" ;-)), nie boje sie przytyc (no ok, troche sie boje, ale wierze, ze dam rade ;-)), szczerze chce miec dziecko (wyjdzie rude wredne i TZ mowi, ze nie po nim ;-)), ale boje sie nieznanego i nie bede udawala, ze nie, probuje ten lek oswoic, ale poki co stresuje sie coraz bardziej, bo plany juz na ten rok, a ja blada i w proszku :-/.
Podziwiam i gratuluje, Babette, duzo szczescia dla Ciebie i Rodziny ![]() PS. Pozwolilam sobie pisnac na GG do Dany, a do mataner nie, bo numeru nie podalas, a pewnie tez bym Cie pomeczyla ![]() Pozdrowienia dla wszystkich Mam, takze przyszlych ![]() chomique |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
![]()
To prawda dzięki temu wątkowi dotarło do mnie pare rzyczy
![]() ![]() Teraz myśle ze to wina tego iz w kółko słyszałam ze dzieci to tylko "problem" , "pieluchy" , "nieprzespane noce " , "skarbonka bez dna" .... noi kazdy mówił " zrób sobie to zobaczysz jak to jest bo kazdy by chciał zeby i tobie za dobrze nie było " - noi zyłam w takim świecie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkim bardzo dziękuje ze były cierpliwe i wyrozumiałe noi mam nadzieje ze więcej zbłąkanych duszek sie nawróci ![]() ![]()
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
![]()
justyna-viola
![]() ![]() ![]() ![]() Jak twojego wybranego tak wzieło to moze warto ... zaryzykować ![]() ![]() Ja tak ze ślubem długo zwlekałam twierdziłam ze jeszcze nie czas , bo chce zeszczupleć .... a juz przed ślubem to mało spod ołtarza nie uciekłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
![]()
chomique z gg juz sie poprawiam
![]() ![]() Ostatnio pomyślałam sobie ze gdyby mój dzidziuś był choć troszke podobny do męza (chodziło mi o charakter ) to moje szczęście byłoby podwójne ![]() ![]() ![]()
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Widze ze pod wplywem szalu dzidzi zmienilas nawet avatarka... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sciskam cieplutko i ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
![]()
Witaj
![]() zdjęcie dzidzi mi sie bardzo spodobało ![]() ![]() A co do nocnego wstawania to moja siostra która była wielkim śpiochem twierdzi ze organizm tak sie przestawia ze o dziwo nie miała z tym problemu ![]() ![]() Tak ze wszystkie moje obawy w tym kierunku rozwiała bo myslałam ze człowiek do któregoś roku sie nie wyśpi a tu prosze ![]() Widze ze twojego TŻ bardzo wzieło ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Och, uroku to ono bedzie mialo cale furgony, ale jaki charakter! Cynik po mamusi i, dla odmiany, cynik po tatusiu - przypuszczam, ze wysmieje mnie, jesli sprobuje przy nim seplenic ;-). Kolor wlosow, doprawdy, ma mniejsze znaczenie, moje potomstwo bedzie mialo po prostu rudy charakter ;-).
Obawiam sie nie tyle ciazy (bo to nie choroba), przytycia (schudlam kiedys 24 kg i to szybko, wiec juz wiem, ze sie da) czy porodu (planuje znieczulic sie totalnie i nie sadze, abym czula sie przez to matka gorsza od tych, ktore postanowily przezyc to "w 100% i do konca"), za to przeraza mnie wizja kapieli i niewyspania. Kazdy ma swoje fobie, moja fobia to klopoty z wykapaniem ruchliwej istotki mierzacej z 50 cm i ja sama osobista z oczami wielkosci spodkow, ktorego to stanu dlugo nie jestem w stanie znosic, co sprawdzilam. Biore pod uwage to, ze moze mi sie magicznie odmieni i ze zaraz po porodzie nabede cudownych umiejetnosci w zakresie lowienia z wody ruchliwych noworodkow, a sen przestanie byc wazny, ale jakos, doprawdy, nie przypuszczam ;-(. Dodam, ze malzonek moj wykazuje wyjatkowa niefrasobliwosc - na pytanie o to, jak to, najmilszy, bedzie, jak juz sie to ono nasze male (cyniczne, rude) urodzi uzyskalam rzeczowa odpowiedz "No a jak ma byc? Zaloze mu konto u siebie na serwerze i kupimy mniejszy monitor". [x] Tak, podejrzewam, ze moje dziecko, jesli kiedys sie zgubi i zostanie przez policjanta poproszone o podanie adresu poda, owszem, adres, ale konczacy sie na .com albo .pl ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
![]()
hihi ...
![]() ![]() Co do kąpieli to juz się przekonałam ze noworodek wcale sie nie wierci ![]() ![]() Przez dłuższy czas jest skazany na naszą łaske ![]() ![]() A co do spania to zawsze mozna w ciągu dnia odespać ![]()
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
![]()
wracając do ostatniej mojej wypowiedzi przypominają mi sie początki tego jak sie urodził mój bratanek. Jakie to maleństwo było
![]() ![]() ![]() Dla mnie to było szokiem bo przecież (tak mi sie wydawało) kazdy umie usiaść,podrapać się, przekręcić i podciągnąć czapeczke która spadła na oczy .... itd. A tu dosłownie NIC , takie bezradne stworzonko , które samo nie zje ani nie powie ze jest głodne ani sie nie przebierze ... Przecież on nawet mało co sie poruszal ![]()
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
![]()
zartujesz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja się bardzo zle czuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przeraza mnie tez to ze ja kończe 3 antybiotyk w przeciągu 2 miesięcy a byłam przekonana ze nie moge być w ciązy .... a teraz to ja juz nic nie wiem ![]() Przeciez nie wolno zarzywać leków podczas pierwszych 3 miesięcy ![]() ![]() Ide jutro do lekarza ![]()
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
Ojjj to ja 3mam mocniutko kciuki zeby bylo wszystko w porzdaku.Wiec jak wrocisz od lekarza to szybciutko pisz co i jak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
![]()
Witaj justynko
![]() ![]() Nie było mnie tak długo dlatego ze naprawde zle się czułam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba juz do tego dojrzałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na razie łykam kolejne antybiotyki i czekam aż sie wylecze ![]() ![]() ![]() A ty justynko na jakim etapie jesteś ?
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam i jeszcze raz wszystkiego dobrego.
![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Ojjjjja ja juz myslalam ze oznajmisz nam ze bedzie dzidzia....a tu los płata figle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
![]()
och ...
![]() ![]() ![]() pkawecka - dobrze mówisz bo gdyby sie tak wziąść na wiosne to na następne lato "byłoby" jak znalazł ![]() ![]() ![]() justynko TEN marzec ?! ![]() ![]()
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
![]()
.. jednak myśle ze co ma być to będzie , nie ma co kalkulowac trzeba sie wziąść do działania ....
![]() Zaczełam zazywać feminatal (lekarze zalecają zazywanie juz przed planowaną ciążą a potem przez cały okres ciąży i karmienia ![]() ![]() Tez mamy obawy i czujemy strach ale nie mozemy popadać w paranoje , trzeba robić to z przyjemnośćią ![]() ![]() Na razie nie myśle ... bo się nigdy nie zdecyduje bo zawsze będzie ..COŚ ![]() Pozdrawiam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.