|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Umowa a ciąża?
Cytat:
Ja tez jestem na l4,z innych powodów niz moje widzimisię, i przyznam,że chciałabym juz wrócić do pracy. |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że to najczęściej tylko teoria, niestety. Ale czasem wychodzi na korzyść dwóch stron.
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Dziecko sie zestresuje i bedzie sie do konca zycia na depresje leczylo, bo matka w ciazy pracowala .
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się. W kazdym razie uważam,że pracodawcy nie powinno się robić w przysłowiowego konia. Czasem mozna sie dogadać. Zdarzają się sytuacje,że dziewczyny za pierwszy miesiac nie biorą wynagrodzenia (jesli zatrudniaja sie w ciazy i od razu ladauja na l4) a pozniej po macierzynskim wracaja do tej pracy. To tez oszustwo jakby nie patrzeć,ale daje ciezarnej perspektywę na przyszłość.
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
A potem się wszyscy dziwią,że ciężarnych nikt nie zatrudni,ba nawet młode bezdzietne są przyjmowane niechętnie.Po co komu pracownik który tylko umowę dostanie i fjuuu na L4
I jeszcze zdziwione ,ze wracają z macierzyńskiego i dostają wypowiedzenie
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Nie kazda cięzarna chce wykorzystać pracodawcę, nie każdy pracodawca patrzy na młode dziewczyny wilkiem
![]() Sama żyłam z takim przekonaniem,ze szef to samo zło. W obecnej pracy umowa na czas okreslony kończyła mi się w 6 tygodniu ciazy. Miałam obiecaną nastepną,mogłam ja podpisać i nic nie mówić. Ale wolałam powiedzieć.Szef skwitował to krótko " Ty jesteś w porządku w obec mnie,ja tez będę". Dostałam umowę na czas nieokreslony i kiedy z powodu komplikacji poszłam na l4 nie usłyszałam złego słowa. |
|
|
|
|
#37 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ciesze sie, ze Ci sie udalo .
|
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty chyba przed odejściem na zwolnienie trochę pracowałaś? |
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, 1,5 roku |
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Miałam już nie komentować, ale pozwolę sobie...
Otóż nie takie było moje założenie, żeby kogoś w konia robić. Tak się akurat składa, że u tego pracodawcy wcześniej już pracowałam (rok temu) przez ok. 2 lata... A zajście w ciążę w moim przypadku w tej chwili było, albo teraz albo być może nie miałabym takiej możliwości ze względów medycznych... To jest tylko forum i nie muszę opisywać wszelkich pobocznych przesłanek i okoliczności. Nie należę także do 'lwów kanapowych' co to by leżały, malowały paznokcie i wydawały pieniądze z l4 na głupoty... A co do pracy, to nie wiem gdzie, ale te 2,5 tys zł netto to bardzo rzadko gdzie można dostać, takie są realia. Tłumaczyć się nie zamierzam, jest mi tylko przykro, że z Waszej strony jest taka agresja, bo nie znając całej sytuacji życiowej osoby oceniać potraficie tak krytycznie... Pozdrawiam Was i życzę wszystkiego dobrego... mimo wszystko. |
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;23620107]Vixen, no prosze Cie
. Dziecko sie zestresuje i bedzie sie do konca zycia na depresje leczylo, bo matka w ciazy pracowala .[/QUOTE]Komedia teraz się dzieje z tymi ciążami. Wiele kobiet - i nie mam na myśli tych z ciężką fizycznie pracą, bo tym się akurat nie dziwię - zaraz by na L4 leciało i brzuchem do góry leżało, analizując całą ciążę na internetowych forach W biurze to siedzieć nie można na tyłku, ale w domu to już nie szkodzi Przecież to świra można dostać, ja bym chyba u nienarodzonego dziecka wszystkie możliwe choroby zdiagnozowała ![]() Moja mama po dziś dzień wspomina swoją nauczycielę wf-u, która prowadziła lekcje jeszcze na dzień przed porodem. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:27.

. Dziecko sie zestresuje i bedzie sie do konca zycia na depresje leczylo, bo matka w ciazy pracowala
.

.