Wizażanki z Leicester??? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-05, 21:30   #31
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983
Dot.: Wizażanki z Leicester???

Cytat:
Napisane przez Ewangelia Pokaż wiadomość
Hej Kamisiak ja równiez jestem mama prawie dwuletniej Wioletki a na 23 marca mam termin z kolejnym baby czyli juz nie dlugo
Teraz od tygodnia jestem juz na maciezynskim i juz swira dostaje, wiec jak najbardziej spacer, pogaduchy mile widziane nie tylko z dziewczynami ktore maja dzieci
No bo sie poczulam troche zdyskryminowana tez juz bym chciala miec swoje. Zazdroszcze ze juz w drodze drugie - zycze szczesliwego i jak najszybszego rozwiazania !!!!!( mam tu na mysli zeby trwalo to jak najkrocej )

Edytowane przez Katie1983
Czas edycji: 2011-02-05 o 21:32
Katie1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-05, 22:49   #32
emciu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katie1983 Pokaż wiadomość
Wiem w sumie zawsze kiedy skonczy ale prawie codziennie ma inne godziny wiec troche mnie to doprowadza do szalu ale nic nie poradze. Jako przykladna zona z ledwo polrocznym stazem siedze w domu piore i gotuje
No niby jestem tu od 2006 ale zwykle tylko czytalam KWC przed zakupem jakiegos kosmetyku. Nigdy za bardzo sie nie udzielalam na forum. Dopiero teraz kiedy siedze sama mam wiecej czasu zeby cos napisac.A kiedy planujecie slub jesli mozna spytac , zazdroszcze ze to jeszcze przed Wami. Ja to bym chciala jeszcze raz ale oczywiscie z ta sama osoba.
No to widze, ze niedawno sie pobraliscie, Tutaj odbyla sie ceremonia w Polskim Kosciele, czy w Polsce?
Hm.. Ja to jeszcze mloda jestem, i puki co ustalilismy z TŻem, ze narazie nie bedziemy brali slubu, myslimy ze bedzie to tak za jakies mn. 3 lata. Zareczyny to dla nas taki kolejny szczesliwy krok w przyszlosc

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewangelia Pokaż wiadomość
Hej Kamisiak ja równiez jestem mama prawie dwuletniej Wioletki a na 23 marca mam termin z kolejnym baby czyli juz nie dlugo
Emciu- równiez gratuluje zareczyn Boze moje byly tak dawno ze juz slabo pamietam . My w czerwcu bedziemy mieli 7 lat malzenstwa
No ładnie! 23 marca to akurat moje urodziny
Rozwiazanie tuz tuz, tak wiec wszystkiego dobrego
I serdecznie dziekuje za gratulacje!
Poteżny tez wasz staz, oby tak dalej i na zawsze !

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Cytat:
No bo sie poczulam troche zdyskryminowana tez juz bym chciala miec swoje. Zazdroszcze ze juz w drodze drugie - zycze szczesliwego i jak najszybszego rozwiazania !!!!!( mam tu na mysli zeby trwalo to jak najkrocej )
Ojjj.. nie czuj, hihih
while you were busy collecting stones.
emciu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 00:16   #33
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
Napisane przez emciu Pokaż wiadomość
No to widze, ze niedawno sie pobraliscie, Tutaj odbyla sie ceremonia w Polskim Kosciele, czy w Polsce?
Hm.. Ja to jeszcze mloda jestem, i puki co ustalilismy z TŻem, ze narazie nie bedziemy brali slubu, myslimy ze bedzie to tak za jakies mn. 3 lata. Zareczyny to dla nas taki kolejny szczesliwy krok w przyszlosc
---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:34 ----------

Katie1983- no niby dlugo a z drugiej strony czlowiek nie wie kiedy to zlecialo A w Lester nie mialam okazji poznac nikogo z Bydgoszczy wiec milo ze ty tam studiowalas , a gdzie dokladnie ?

Moj P niestety jutro pracuje , czasami zdazaja mu sie weekendy Wiec zostaniemy same , mam tylko nadzieje ze ten wiatr ustapi bo az sie glowy z domu nie chce wystawic .

Emciu- równiez gratuluje zareczyn Boze moje byly tak dawno ze juz slabo pamietam . My w czerwcu bedziemy mieli 7 lat malzenstwa
7 lat to rzeczywiscie juz sporo . My w lutym bedziemy mieli 7 rocznice pierwszej randki .

Pobralismy sie w Toruniu w czewcu zeszlego roku. wszystko organizowalismy stad wiec nie bylo latwo chociaz rodzice bardzo pomogli. W sumie zajelo to nam prawie 2 lata wiadomo zeby znalesc dobra sale, orkiestre itd trzeba wszystko robic z wyprzedzeniem .
Zreszta pewnie, nie ma sie co spieszyc , by bylsimy razem prawie 5 lat kiedy sie zareczylismy wiec zajelo nam to troche czasu

Czas edycji: 2011-02-06 o 00:22
Stary 2011-02-06, 12:21   #34
Ewangelia
Przyczajenie

Cytat:

No ładnie! 23 marca to akurat moje urodziny
Rozwiazanie tuz tuz, tak wiec wszystkiego dobrego
A data waszych zareczyn to moje urodziny
Wiec widze ze mamy szczescie do dat.

Dziekuje dziewczyny za gratulacje i ja rowniez mam nadzieje ze rozwiazanie bedzie szybkie i moze bezbolesne
Ewangelia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 14:36   #35
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Zapomnialam dopisac wczesniej ze studiowalam na WSG - niestety albo stety . Slyszalam ze ta uczelnia nie ma zbyt dobrej opinii albo nie miala. ja w sumie nie zaluje ze tam studiowalam- bylo fajnie.
Jak sie czujesz - Ewangelia , pewnie juz sie nie mozesz doczekac przyjscia na swiat nowego szkraba.
Stary 2011-02-06, 15:27   #36
SimplyDivine
Zakorzenienie

Hej Mozna sie dolaczyc? Ja co prawda nie z Leicester bezposrednio, ale ponoc w Leicestershire choc post code jest DE Za dwa tygodnie przeprowadzam sie do Castle Donington, w Leicester bywam czesto bo mam tam kolezanke, ale ona za 3 - 4 tygodnie wraca do Polski na stale...
I rowniez pochodze z Koszalina W Anglii jestem juz prawie 4 lata ale nie mam zadnej przyjaciolki od serca czy nawet paczki znajomych aby wyjsc potanczyc czy na zakupy czy chocby na kawe i ciastko...

Edytowane przez SimplyDivine
Czas edycji: 2011-02-06 o 15:28
SimplyDivine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 15:32   #37
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Hej Mozna sie dolaczyc? Ja co prawda nie z Leicester bezposrednio, ale ponoc w Leicestershire choc post code jest DE Za dwa tygodnie przeprowadzam sie do Castle Donington, w Leicester bywam czesto bo mam tam kolezanke, ale ona za 3 - 4 tygodnie wraca do Polski na stale...
I rowniez pochodze z Koszalina W Anglii jestem juz prawie 4 lata ale nie mam zadnej przyjaciolki od serca czy nawet paczki znajomych aby wyjsc potanczyc czy na zakupy czy chocby na kawe i ciastko...
Witamy. Pewnie ze mozna sie dolaczyc!!! Ale widzac po liczbie Twoich wiadomosci na forum to na prawde jestes tutaj zadomowiona
Kurcze mamy na prawde deficyt z tymi przyjaciolkami w leciestershire No nic trzeba bedzie to nadrobic. Np dzisiaj sama szlam do miasta , chociaz tak zeby sie przejsc, zabralam sie z moim M jak jechal do pracy bo wiedzialam jak z nim nie pojade to bede zamulac caly dzien w domu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 15:40   #38
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy. Pewnie ze mozna sie dolaczyc!!! Ale widzac po liczbie Twoich wiadomosci na forum to na prawde jestes tutaj zadomowiona
Kurcze mamy na prawde deficyt z tymi przyjaciolkami w leciestershire No nic trzeba bedzie to nadrobic. Np dzisiaj sama szlam do miasta , chociaz tak zeby sie przejsc, zabralam sie z moim M jak jechal do pracy bo wiedzialam jak z nim nie pojade to bede zamulac caly dzien w domu.
Postow mam duzo i naleze aktywnie do jednego watku, ale spotkac sie z dziewczynami nie da bo one wszystkie w Polsce sa
Ja dzis rowniez samotnie - najpierw 3 godziny na silowni a pozniej skromne zakupy i czasami wlasnie uderza fakt, ze niby tyle ludzi sie zna a jak sie czlowiek chce wyrwac z domu to jest problem znalezc kogos do kogo mozna zadzwonic. Wiele z dziewczyn z ktorymi pracowalam badz pracuje maja dzieci, ktorymi musza sie zajmowac, niektore z nich to nawet noworodki a wiadomo ile czasu taki bejbik zajmuje. Ja osobiscie dzieci nie mam i nie zamierzam i nie mam ochoty spotykac sie z kims kto nie potrafi albo sie rozstac z tym dzieckiem na godzine czy dwie a jak juz sie tej osobie uda to nie potrafi rozmawiac o czyms innym niz to dziecko...

Dodam jeszcze, ze moj TZ jest Anglikiem i w tej chwili mieszkamy z jego Mama i Bratem i nawet po polsku nie mam do kogo pogadac... Jedynie stukac w klawiature moge
Stary 2011-02-06, 15:56   #39
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Jeny 3 godziny na silowni !!! Ja kiedys ledwo 1h dawalam . Znudzilo mi sie szybko. Pochodzilabym sobie na basen ale tak samej jakos glupio Ja jestem juz tu 3 lata i w sumie tak na prawde za duzo osob nie znam bo nie pracowalam duzo przez agencje. Pracowalam przez rok w jednej malej firmie gdzie poznalam jedna dziewczyne i do tej pory sie spotykamy ale ona jest bardzo zajeta , ma juz dorosla corke , troche inne zycie niz ja. Od 2 lat pracuje jako opiekunka wiec przebywam tylko z dziecmi i ich rodzicami wiec nie mam za bardzo okazji do pozniania osob w moim wieku. Jedynie co poznaje to nastepne dzieci i ich rodzicow
Zabrzmialo dosyc powanie ze nie zamierzasz miec dzieci
Cos Ty robila przez te 3 h na silowni ??
Stary 2011-02-06, 16:05   #40
SimplyDivine
Zakorzenienie

Z tymi dziecmi to tak powaznie zabrzmialo bo ostatnio wszyscy mi wciskaja, ze to napewno chwilowe i ze jeszcze zapragne miec wlasne. A ja mam prawie 24 lata i od przynajmniej 10 jestem swiadoma, ze macierzynstwo nie jest dla mnie... Niektorym poprostu trudno jest to zrozumiec i draza temat niemilosiernie :/

Praca w ktorej jestem aktualnie to moja trzecia w UK. Najpierw pracowalam w hotelu w Cumbrii przez polska agencje i z tymi ludzmi kontakt utrzymuje jedynie na Facebook'u bo to spory kawal drogi jest. Potem pracowalam w pubie i kontakt dalej utrzymuje z para Polakow ktorzy tam pracowali, ale im sie niedawno urodzilo dziecko i kontakt jakos obumarl Polacy w firmie ktorej teraz pracuje kojarza mnie tylko z klopotami bo spotykaja mnie w sytuacji gdy potrzebny jest tlumacz a to zazwyczaj jest albo dyscyplinarka albo ktos zlozyl skarge i trzeba przeprowadzic przesluchania (pracuje w biurze fabryki jako pracownik administracyjny, ale ze mam dobra znajomosc angielskiego to pomagam w tlumaczeniach i zaczynam niedlugo szkolenie w zakresie Human Resources ). Brytyjki z ktorymi pracuje to juz maja mezow, dzieci i dom na glownie. Z jedna w sumie utrzymuje lepszy kontakt poza praca, ale nie spotykamy sie zbyt czesto chociaz mam nadzieje, ze to sie zmieni po mojej przeprowadzce bo bedziemy mieszkac blizej siebie

Mial byc godzinny aerobik ale wyszlam po 15 minutach bo to bardzo zaawansowana grupa, poszlam na sale i tam godzine na orbitreku, pol godziny interwalowo na biezni, pozniej 5 dlugosci basenu i pol godzinki w saunie I nie, nie jestem mega szczupla i wysportowana - wrecz przeciwnie i tymi zabiegami staram sie to zmienic

Edytowane przez SimplyDivine
Czas edycji: 2011-02-06 o 16:08
SimplyDivine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 17:08   #41
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Tez uwazam ze jak ktos uwaza ze to nie dla niego to widocznie tak jest i nie ma sie co spierac . Ja w sumie zawsze wiedzialam ze chce miec dzieci. Mam teraz 28 lat ale jak bylam mlodsza to myslalam ze bede miala swoje pierwsze w wieku 22 ??!!!! Teraz tak na prawde dopiero dorastam do mysli posiadania dziecka.
To chyba bardzo wysportowana musisz byc skoro dajersz rade tyle czasu na silce.
Stary 2011-02-06, 17:13   #42
SimplyDivine
Zakorzenienie

Wlasnie napislalam w poprzednim poscie, ze ani ja szczupla ani wysportowana 13 kg juz zgubilam na Dukanie, ale musialam przerwaz ze wzgledow zdrowotnych i teraz silownia i zdrowym odzywnianiem chce sie pozbyc kolejnych 25 kg Nawet nie zauwazylam kiedy mi godzina na orbitreku minela bo mialam sluchawki na uszach i ogladalam program w TV bez przerw na reklamy
Stary 2011-02-06, 17:34   #43
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

No tak napisalas sorki ale ja czasami robie kilka rzeczy na raz na necie , czytam wiec i zapominam za chwile co przeczytalam . mam tez z ksiazkami - polykam jakas co chwile ale i tak za jakis czas nie bede pamietala o czym ona byla bo zdaze juz kilka nastepnych przeczytac.
Wow dieta dukana mowisz , duzo o niej slyszalam , nawet moja wspollokatorka na niej jest i na prawde ja podziwiam. Ja nigdy przenigdy nie moglam wytrwac na zadnej. W sumie mam wage w normie ale za to brzuszek troszeczke urosl ,a mazy mi sie plaski. Gratuluje zgubienia 13kg to na prawde juz sporo. A slyszalas o weight watchers - tez slyszalam ze dobre. Mam znajoma tutaj ktora chodzi na spotkania i juz sporo schudla.
Stary 2011-02-06, 17:38   #44
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
No tak napisalas sorki ale ja czasami robie kilka rzeczy na raz na necie , czytam wiec i zapominam za chwile co przeczytalam . mam tez z ksiazkami - polykam jakas co chwile ale i tak za jakis czas nie bede pamietala o czym ona byla bo zdaze juz kilka nastepnych przeczytac.
Wow dieta dukana mowisz , duzo o niej slyszalam , nawet moja wspollokatorka na niej jest i na prawde ja podziwiam. Ja nigdy przenigdy nie moglam wytrwac na zadnej. W sumie mam wage w normie ale za to brzuszek troszeczke urosl ,a mazy mi sie plaski. Gratuluje zgubienia 13kg to na prawde juz sporo. A slyszalas o weight watchers - tez slyszalam ze dobre. Mam znajoma tutaj ktora chodzi na spotkania i juz sporo schudla.
Na dukanie bylam 6 miesiecy i schudlam 18 kg, ale 5 mi wrocilo. Bylam zarowno na Weight Watchers jak i Slimming World i niestety nie maja one wystarczajacego rygoru jak dla mnie bo slodycze czy pizza sa dozwolone jak sobie zachowasz odpowiednia ilosc punktow. Ja musze miec rygor i sztywne zasady - nawet jesli sama je sobie ustalam
Stary 2011-02-06, 18:43   #45
emciu
Wtajemniczenie

A no mamy szczescie do dat.

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Zapomnialam dopisac wczesniej ze studiowalam na WSG - niestety albo stety . Slyszalam ze ta uczelnia nie ma zbyt dobrej opinii albo nie miala. ja w sumie nie zaluje ze tam studiowalam- bylo fajnie..
A co studiowalas ?

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

Cytat:
Czesc
Kurcze szkoda, ze wraca, tak to nie bedziesz miala do kogo wpadac do Leicester ?

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Np dzisiaj sama szlam do miasta , chociaz tak zeby sie przejsc, zabralam sie z moim M jak jechal do pracy bo wiedzialam jak z nim nie pojade to bede zamulac caly dzien w domu.
I dobrze. Szkoda tylko ze sama. Upolowalas jakas zdobycz ?
Stary 2011-02-06, 18:44   #46
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:

Czesc
Kurcze szkoda, ze wraca, tak to nie bedziesz miala do kogo wpadac do Leicester ?
Jak poznam nowe kolezanki to do nich bede wpadac Po to tu wlasnie jestem - zeby poznac nowe kolezanki
Stary 2011-02-06, 18:44   #47
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
A no mamy szczescie do dat.

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

A co studiowalas ?
Studiowalam turystyke i hotelarstwo. troche minelam sie z powolaniem ale wtedy nie moglam sie zdecydowac co chce w zyciu robic i tak jakos wyszlo. Teraz w sumie sobie mysle ze dobrze by bylo poszukac pracy w jakims hotelu zeby te 5 lat sie nie zmarnowaly ale sama juz nie wiem. Jak tam weekend minol?

Eee tak chodzilam po tych sklepach i nie moglam sie na nic zdecydowac ale za to kupilam sobie perfum Chcialam jakis plaszczyk na wisone ale wszystkie wygladaja podobnie!!!!

Tak poza tym emciu jak Ty to robisz ze cytujesz kilka osobnych postow w swojej odpowiedzi , probowalam to wczoraj zrobic ale za chiny nie wiedzialam jak i poleglam - moze juz jestem za stara na takie unowoczesnienia. Teraz czytalam watek o kreconych wlosach i tez sie pogubilam w tych nazwach i o tym ze niby trzeba je myc odzywka. Tyle informacji to za duzo jak dla mnie

Czas edycji: 2011-02-06 o 18:49
Stary 2011-02-06, 19:04   #48
emciu
Wtajemniczenie

Cytat:
Dodam jeszcze, ze moj TZ jest Anglikiem i w tej chwili mieszkamy z jego Mama i Bratem i nawet po polsku nie mam do kogo pogadac... Jedynie stukac w klawiature moge
I jak układa Ci się z Tesciowa-Angielka?
Dlugi macie staz ze swoim TŻ ?

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Studiowalam turystyke i hotelarstwo. troche minelam sie z powolaniem ale wtedy nie moglam sie zdecydowac co chce w zyciu robic i tak jakos wyszlo. Teraz w sumie sobie mysle ze dobrze by bylo poszukac pracy w jakims hotelu zeby te 5 lat sie nie zmarnowaly ale sama juz nie wiem. Jak tam weekend minol?

Eee tak chodzilam po tych sklepach i nie moglam sie na nic zdecydowac ale za to kupilam sobie perfum Chcialam jakis plaszczyk na wisone ale wszystkie wygladaja podobnie!!!!
Hm.. ja swoj spedzalam z TŻ, milo było.
Perfum? Jaki, jaki? Mi ostatnio spodobaly się perfumy Kylie Minogue, ona zawsze miala ladne zapachy. Uwielbiam tez perfumy Sara JEssica Parker - Lovely. Zdecydowanie moj ulubiony zapach

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Tak poza tym emciu jak Ty to robisz ze cytujesz kilka osobnych postow w swojej odpowiedzi , probowalam to wczoraj zrobic ale za chiny nie wiedzialam jak i poleglam - moze juz jestem za stara na takie unowoczesnienia. Teraz czytalam watek o kreconych wlosach i tez sie pogubilam w tych nazwach i o tym ze niby trzeba je myc odzywka. Tyle informacji to za duzo jak dla mnie
Oj tam, bez przesady.
Juz Ci tłumacze, i pochwale sie ze niedawno sama sie nauczylam :

Tak wiec, jak klikasz na 'cytuję' to otwiera Ci się okienko do udzielenia odp. z cytatem i wyglada on np tak:
[QUOTE=Katie1983;248990590]Tak poza tym emciu jak Ty to robisz ze cytujesz kilka (...)[/QUOTE.]

jezeli chcesz uzyc tylko 'Tak poza tym emciu jak Ty to robisz' to zostawiasz to:

[QUOTE=Katie1983;248990590]Tak poza tym emciu jak Ty to robisz (i teraz reszte tekstu zaznaczasz i usowasz) i zostawiasz to na koncu:[/QUOTE.]

nastepnie klikasz na 'wyslij odpowiedz'

Jezeli chcesz odpowiedziec w jednym poscie na kilka 'cytatow' od innych dziewczyn albo poprostu udzielic odpowiedzi, to nic. Za kazdym razem robisz to samo (czyli klikasz na 'cytuję'), a w szystko automatycznie dodaje sie do jednego Twojego posta (odp.)

Dobrze wytlumaczylam? idzie zrozumiec? Kurcze.. nie za dobra w tym jestem, nie wiem czy sama bym siebie zrozumiala

Edytowane przez emciu
Czas edycji: 2011-02-06 o 19:10
Stary 2011-02-06, 19:11   #49
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

A co robiliscie . Zartuje oczywisice nie chce wiedziec A no kupilam sobie milion - paco rabane. Podobal mi sie tez tez one dolce&gabana ale musialam sie zdecydowac na jeden.

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

[QUOTE=emciu;24899145]I jak układa Ci się z Tesciowa-Angielka?

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Hm.. ja swoj spedzalam z TŻ, milo było.
Perfum? Jaki, jaki? Mi ostatnio spodobaly się perfumy Kylie Minogue, ona zawsze miala ladne zapachy. Uwielbiam tez perfumy Sara JEssica Parker - Lovely. Zdecydowanie moj ulubiony zapach

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Oj tam, bez przesady.
Juz Ci tłumacze, i pochwale sie ze niedawno sama sie nauczylam :

Tak wiec, jak klikasz na 'cytuję' to otwiera Ci się okienko do udzielenia odp. z cytatem i wyglada on np tak:
[QUOTE=Katie1983;248990590]Tak poza tym emciu jak Ty to robisz ze cytujesz kilka (...)[/QUOTE.]

jezeli chcesz uzyc tylko 'Tak poza tym emciu jak Ty to robisz' to zostawiasz to:

Cytat:
Tak poza tym emciu jak Ty to robisz (i teraz reszte tekstu zaznaczasz i usowasz) i zostawiasz to na koncu:
Cytat:
[/QUOTE.]

nastepnie klikasz na 'wyslij odpowiedz'

Jezeli chcesz odpowiedziec w jednym poscie na kilka 'cytatow' albo poprostu udzielic odpowiedzi, to nic. Za kazdym razem robisz to samo, a w szystko automatycznie dodaje sie do jednego Twojego posta.

Dobrze wytlumaczylam? idzie zrozumiec? Kurcze.. niezdobra w tym jestem, nie wiem czy sama bym siebie zrozumiala
Dobrze , dobrze, chyba zaczailam. Okaze sie pewnie niedlugo czy zrozumialam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 19:18   #50
emciu
Wtajemniczenie

Cytat:
A co robiliscie . Zartuje oczywisice nie chce wiedziec A no kupilam sobie milion - paco rabane. Podobal mi sie tez tez one dolce&gabana ale musialam sie zdecydowac na jeden
Hihi
, ten milion ladnie pachnie.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Dobrze , dobrze, chyba zaczailam. Okaze sie pewnie niedlugo czy zrozumialam
Zrozumialas !! No i brawa dla mnie, ze udalo sie jakos 'normalnie' wytlumaczyc. Pamietaj, że na koncu musisz zostawic to [/QUOTE].

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

W ogole to fajnie, że wątek sie rozwinąl. No i oczywiscie, że Leicester-owych wizażanek przybywa
Stary 2011-02-06, 19:19   #51
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
Na dukanie bylam 6 miesiecy i schudlam 18 kg, ale 5 mi wrocilo. Bylam zarowno na Weight Watchers jak i Slimming World i niestety nie maja one wystarczajacego rygoru jak dla mnie bo slodycze czy pizza sa dozwolone jak sobie zachowasz odpowiednia ilosc punktow. Ja musze miec rygor i sztywne zasady - nawet jesli sama je sobie ustalam
To ty na powaznie z tym odchudzaniem widze. Na prawde podziwiam i zycze wytrwalosci. Miewasz chwile zalamania jak np widzisz np batonik w sklepie?? Ja jak mam "te dni" to nie obede sie bez czegos slodkiego , nie wiem tak mi sie chce wtedy czekolady ze az mnie to przeraza ale widocznie moj organizm wtedy tego bardzo potrzebuje ( tak to sobie tlumacze)
Stary 2011-02-06, 19:19   #52
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
I jak układa Ci się z Tesciowa-Angielka?
W styczniu minelo nam 3 lata jak jestesmy razem, od maja 2008 mieszkam z nim u jego Mamy. Tesciowa zlota kobieta Fajna babka jest. Ma 62 lata, 7 pierciengow i 12 tatuazy i wiecej butow i torebek niz ja kiedykolwiek bede miec

A co do cytowania wiecej niz jednej wypowiedzi w poscie to przy kazdym poscie ktory chcemy zacytowac trzeba kliknac srodkowa ikonke zeby sie zaznaczyla na pomaranczowo - taka jakby liste i pozniej "Odpowiedz cytujac" przy ktorymkolwiek z tych postow.
Twoje posty emciu sa polaczone tylko dlatego, ze nikt nie napisal nic pomiedzy nimi i wizaz automatycznie laczy posty napisane przez tego samego uzytkownika pod soba. Stad ten szary dopisek pomiedzy wypowiedziami
Stary 2011-02-06, 19:23   #53
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

W ogole to fajnie, że wątek sie rozwinąl. No i oczywiscie, że Leicester-owych wizażanek przybywa [/QUOTE]

ja tez sie ciesze , na poczatku myslam ze juz sie nigdy nie bujnie
A tak poza tym to chcialam sie Ciebie zapytac o Twoja kolezanke violusie 77 - wyczytalalm tutaj ze sie znacie. Ona kiedys sie wypowiedziala w watku o childminder ale chyba juz o nim zapomniala bo ja tam cos do niej napisalam ale nie dostalam zandej odpowiedzi. Nie chcialam wysylac wiadomosci i sie narzucac przeciez dziewczyna mnie nawet nie zna nie chce zeby pomsyslala ze sie narzucam czy cos w tym stylu. Ciekawi mnie bowiem ten kurs na ktory ona chodzi , chcialam sie dowiedziec czy jest trodny itd.
Stary 2011-02-06, 19:23   #54
emciu
Wtajemniczenie

Cytat:
W styczniu minelo nam 3 lata jak jestesmy razem, od maja 2008 mieszkam z nim u jego Mamy. Tesciowa zlota kobieta Fajna babka jest. Ma 62 lata, 7 pierciengow i 12 tatuazy i wiecej butow i torebek niz ja kiedykolwiek bede miec

A co do cytowania wiecej niz jednej wypowiedzi w poscie to przy kazdym poscie ktory chcemy zacytowac trzeba kliknac srodkowa ikonke zeby sie zaznaczyla na pomaranczowo - taka jakby liste i pozniej "Odpowiedz cytujac" przy ktorymkolwiek z tych postow.
Twoje posty emciu sa polaczone tylko dlatego, ze nikt nie napisal nic pomiedzy nimi i wizaz automatycznie laczy posty napisane przez tego samego uzytkownika pod soba. Stad ten szary dopisek pomiedzy wypowiedziami
O! To i ja nauczylam sie czegos nowego! Dzieki.

To dobrze, że tesciowa to zlota kobieta. Hm.. nie kazdemu sie trafa 'spoko' tesciowa , no w moim przypadku to przyszla tesciowa.
Stary 2011-02-06, 19:27   #55
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:

aaaaa to tak to sie robi, bo ja przed chwila znowu cos sknocilam . no coz moze sie kiedys naucze. Jak sie jest zadomowionym na wizazu to takie rzeczy to bulka z maslem

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:

To dobrze, że tesciowa to zlota kobieta. Hm.. nie kazdemu sie trafa 'spoko' tesciowa , no w moim przypadku to przyszla tesciowa.
Moja tez jest `spoko` ale tylko na odleglosc

Czas edycji: 2011-02-06 o 19:26
Stary 2011-02-06, 19:33   #56
emciu
Wtajemniczenie

Cytat:
A tak poza tym to chcialam sie Ciebie zapytac o Twoja kolezanke violusie 77 - wyczytalalm tutaj ze sie znacie. Ona kiedys sie wypowiedziala w watku o childminder ale chyba juz o nim zapomniala bo ja tam cos do niej napisalam ale nie dostalam zandej odpowiedzi. Nie chcialam wysylac wiadomosci i sie narzucac przeciez dziewczyna mnie nawet nie zna nie chce zeby pomsyslala ze sie narzucam czy cos w tym stylu. Ciekawi mnie bowiem ten kurs na ktory ona chodzi , chcialam sie dowiedziec czy jest trodny itd.
A Violusia77 to moja przyjaciolka jestm najblizsza teraz ku mojemu serduchu . Wlasciwie jak weszlam na jej profil to ostatnia aktywnosc to 22 stycznia, chyba nie ma czasu teraz na wizaz. Moge do niej napisac na gg, zeby zajrzala do nas tutaj. Cos Ty, napewno nie pomysli w ten sposob. Z tego co ja sie orientuje i gdy zagladalam w jej segregator z notkami, to kurs interesujacy.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Moja tez jest `spoko` ale tylko na odleglosc
No własnie tylko na odleglosc
Stary 2011-02-06, 19:37   #57
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:

Moja tez przyszla Jesli TZ sie oswiadczy Ma swoje rozne dziwne jazdy i wkurza mnie czasami, ale ogolnie jest spoko
Stary 2011-02-06, 19:48   #58
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
A Violusia77 to moja przyjaciolka jestm najblizsza teraz ku mojemu serduchu . Wlasciwie jak weszlam na jej profil to ostatnia aktywnosc to 22 stycznia, chyba nie ma czasu teraz na wizaz. Moge do niej napisac na gg, zeby zajrzala do nas tutaj. Cos Ty, napewno nie pomysli w ten sposob. Z tego co ja sie orientuje i gdy zagladalam w jej segregator z notkami, to kurs interesujacy.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

No własnie tylko na odleglosc
To nie jest nic pilnego, zastanawialam sie nad takim kursem ale troche sie stresuje ze sobie nie poradze wiec chcialam sie dowiedziec jak to wyglada. Nie moge uwierzyc ze osoba z Torunia moze byc zla tesciowa
Stary 2011-02-06, 19:49   #59
emciu
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja tez przyszla Jesli TZ sie oswiadczy Ma swoje rozne dziwne jazdy i wkurza mnie czasami, ale ogolnie jest spoko
O, a to mi sie cos pomylilo, że Wy juz po slubie
Stary 2011-02-06, 19:50   #60
Katie1983
Raczkowanie

GG do Katie1983

Cytat:
A uczysz go polskiego , czy nie chce sie uczyc?? Mam kumpele tutaj ktora tez jest z anglikiem i mieszkaja razem juz dlugo ale on nie za bradzo chce sie uczyc polskiego.

Czas edycji: 2011-02-06 o 19:53
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości