watek dle starajacych sie o dziecko - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-01, 15:53   #31
mamz
Zadomowienie

Dot.: watek dle starajacych sie o dziecko

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Dziewczyny feminatal 800 (metafolin) przeznaczony jest dla kobiet które planują ciążę i do końca 12 tc, potem już jest inny. Mój gin kazał brać od cyklu w którym zaczynamy starania
A to chyba że tak, nie wiedziałam że jest taki dla starających się, bo mój gin dopiero w 2 trymestrze zalecił mi witaminki, więc to co piszesz zupełnie zmienia postać rzeczy
mamz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-01, 16:14   #32
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

feminatal metafolin, to łatwiej przywajalny kwas foliowy, tez mam zamiar taki zakupic, po wizycie u gina. Na raze łykam zwykły (400 um) i do tego wita-miner też tam jest kwas foliowy, a witaminki w ok. 100 %. Pamiętajcie, ze w ciąży nie zalecane jest łykanie wit. A. I wraz ze starankami warto zrobić badania na Toxoplazmoze, cytomegalie, i badania ogólne krwi i moczu

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-01, 18:51   #33
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
feminatal metafolin, to łatwiej przywajalny kwas foliowy, tez mam zamiar taki zakupic, po wizycie u gina. Na raze łykam zwykły (400 um) i do tego wita-miner też tam jest kwas foliowy, a witaminki w ok. 100 %. Pamiętajcie, ze w ciąży nie zalecane jest łykanie wit. A. I wraz ze starankami warto zrobić badania na Toxoplazmoze, cytomegalie, i badania ogólne krwi i moczu
Feminatal metafolin ma w swoim składzie 400ug kwasu foliowego ale ma też równoważną ilość L-metylofolianu wapnia, ma też niezbędne witaminy, biotynę, niacynę, kwas pantotenowy i jod, z tym że jest sporo droższy niż zwykły kwas foliowy, ja płaciłam za 30 tabletek prawie 40zł.

Liliana i Mikołaj - są już z nami moje kochane kruszynki
http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzhdge5a3ww6li.png
asiago jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 07:53   #34
Madziarka375
Przyczajenie

GG do Madziarka375
Wink Dot.: watek dle starajacych sie o dziecko

witam was.Sluchajcie 9 dc a u mnie jakis sluz przezroczysty z zylkami krwi a na drugi dzien cos rozowego,tak w krzyzu mnie bolalo ze myslalam ze umre.Co to moze byc??Oczywiscie staranka caly czas sa.
Madziarka375 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-02, 14:23   #35
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
Napisane przez Madziarka375 Pokaż wiadomość
witam was.Sluchajcie 9 dc a u mnie jakis sluz przezroczysty z zylkami krwi a na drugi dzien cos rozowego,tak w krzyzu mnie bolalo ze myslalam ze umre.Co to moze byc??Oczywiscie staranka caly czas sa.
Najprawdopodobniej to owulacja!!! U niektórych tak się właśnie objawia

Stary 2010-11-02, 15:20   #36
Madziarka375
Przyczajenie

GG do Madziarka375
Wink Dot.: watek dle starajacych sie o dziecko

ale tak wczesnie?
Stary 2010-11-02, 18:54   #37
kaja_so
Raczkowanie

Witam to mój pierwszy cykl starań i juz nie mogę doczekać się testowania. Niestety termin @ mam dopiero na 9, więc jeszcze troszkę muszę pożyć w niepewności. oby się udało. pozdrawiam
kaja_so jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-03, 08:43   #38
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
ale tak wczesnie?
Różnie może być, a może to zapowiedź owu, a ilu dniowy masz cykl?

Dziewczyny muszę się pochwalić, zrobiłam dziś test i są II kreseczki!!!: jupi:

Stary 2010-11-03, 10:46   #39
Madziarka375
Przyczajenie

GG do Madziarka375

o gratulacje.
mam nieregularne cykle.raz 29 dni raz 36 dni.biore castangus.moze to od tych tabletek??
Stary 2010-11-03, 18:39   #40
bea_tka
Przyczajenie

Cytat:

Madziarka, mam dokładnie to co Ty- w 9 i 10dc pojawił mi się śluz z żyłkami krwi, dziś mam 13 dc i znów mam to samo. Byłam dzis u ginekologa, babeczka powiedziała, że mam powiększny jajnik i dała skierowanie na usg dopochwowe Niestety badanie dopiero za tydzień chyba nie wytrzymam i pójdę gdzieś indziej do lekarza.

Moim zdaniem w 9 i 10 dc cyklu krwawienie było przez spadek hormonów przed owu a w 13dc pękł pęcherzyk po prostu. Tak sobie to tłumacze, byle tylko to nie były torbiele na jajnikach
bea_tka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-03, 19:55   #41
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
Napisane przez bea_tka Pokaż wiadomość
Madziarka, mam dokładnie to co Ty- w 9 i 10dc pojawił mi się śluz z żyłkami krwi, dziś mam 13 dc i znów mam to samo. Byłam dzis u ginekologa, babeczka powiedziała, że mam powiększny jajnik i dała skierowanie na usg dopochwowe Niestety badanie dopiero za tydzień chyba nie wytrzymam i pójdę gdzieś indziej do lekarza.

Moim zdaniem w 9 i 10 dc cyklu krwawienie było przez spadek hormonów przed owu a w 13dc pękł pęcherzyk po prostu. Tak sobie to tłumacze, byle tylko to nie były torbiele na jajnikach
Dziewczyny ja jak miałam torbiel na jajniku wielkości ponad 3 cm to takich objawów jak wy nie miałam, brałam tabletki i sam pękł ale też i wtedy nic takiego nie miałam.

Stary 2010-11-04, 06:16   #42
marlush_marayke
Raczkowanie

Witam Was

przyczaiłam się tutaj troszkę, czytam, czytam, czytam i w końcu zebrałam się na odwagę i piszę do Was. Swego czasu miałam dosyć spore problemy z cyklami, ale sytuacja już się w miarę unormowała. Choruję na nadczynność tarczycy, ale według mojego endokrynologa nie powinno to przeszkodzić w poczęciu.

12.10 miałam miesiączkę, około 25 owulację, starania zaczęliśmy 20. Zaczęły się pojawiać objawy- ból piersi, zbrązowienie otoczek sutkowych, nienaturalne pragnienie (6 litrów płynów dziennie), ból, a w zasadzie takie dziwne uczucie w podbrzuszu. Ucieszona zrobiłam kilka testów aptecznych, zaczęły mi wychodzić białe kreski- kreska C różowa, całe okienko przy T różowe, a kreska T bieluteńka. 2.11 poszłam na badanie beta hcg z krwi. Wczoraj odebrałam wyniki, w 22 dniu cyklu wyszło 0,3.

Czy jest jeszcze jakakolwiek szansa na to, że beta wzrośnie czy już definitywnie można stwierdzić, że cykl stracony? Starania mi się podobają, ale w oczekiwaniu jestem naprawdę kiepska...
marlush_marayke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 08:24   #43
Madziarka375
Przyczajenie

GG do Madziarka375

To pewnie bylo krwawienie okoloowulacyjne u mnie ,mialam niedawno robione usg dopochwowe i nic tam zlego nie ma.pewnie to przez castangusa.u mnie juz tylko plami czekoladowym budyniem.
Stary 2010-11-04, 13:28   #44
mikado5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Różnie może być, a może to zapowiedź owu, a ilu dniowy masz cykl?

Dziewczyny muszę się pochwalić, zrobiłam dziś test i są II kreseczki!!!: jupi:
Asia serdecznie gratuluję!!!!!

Tym bardziej, że ja też w tej sprawie...
Wczoraj rano zrobiłam test.... a tam II kreseczki:jup i:

Pozdrawiam Was wszystkie i przesyłam pozytywne fluidy:magi a:

"Dziecko rządzi kobietą, kobieta mężczyzną, a on dopiero światem."

Hipolit Taine
mikado5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 13:39   #45
kaja_so
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marlush_marayke Pokaż wiadomość
Witam Was

przyczaiłam się tutaj troszkę, czytam, czytam, czytam i w końcu zebrałam się na odwagę i piszę do Was. Swego czasu miałam dosyć spore problemy z cyklami, ale sytuacja już się w miarę unormowała. Choruję na nadczynność tarczycy, ale według mojego endokrynologa nie powinno to przeszkodzić w poczęciu.

12.10 miałam miesiączkę, około 25 owulację, starania zaczęliśmy 20. Zaczęły się pojawiać objawy- ból piersi, zbrązowienie otoczek sutkowych, nienaturalne pragnienie (6 litrów płynów dziennie), ból, a w zasadzie takie dziwne uczucie w podbrzuszu. Ucieszona zrobiłam kilka testów aptecznych, zaczęły mi wychodzić białe kreski- kreska C różowa, całe okienko przy T różowe, a kreska T bieluteńka. 2.11 poszłam na badanie beta hcg z krwi. Wczoraj odebrałam wyniki, w 22 dniu cyklu wyszło 0,3.

Czy jest jeszcze jakakolwiek szansa na to, że beta wzrośnie czy już definitywnie można stwierdzić, że cykl stracony? Starania mi się podobają, ale w oczekiwaniu jestem naprawdę kiepska...

Witaj. Wygląda na to, że mamy podobnie. U mnie @ była 13. 10 i oczywiście zauważam u siebie już wszystkie możliwe objawy. test jeden już zrobiłam, ale nie wyszedł, następnego na razie boję się zrobić. na betę też na razie się nie wybieram poczekam do przyszłego tygodnia.

Gratuluję wszystkim zafasolkowanym mamusiom
Stary 2010-11-04, 16:26   #46
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
Napisane przez mikado5 Pokaż wiadomość
Asia serdecznie gratuluję!!!!!

Tym bardziej, że ja też w tej sprawie...
Wczoraj rano zrobiłam test.... a tam II kreseczki:jup i:

Pozdrawiam Was wszystkie i przesyłam pozytywne fluidy:magi a:
Gratulacje!!! Super
Ja fluidy przesyłać będę po wizycie u gina, bo z doświadczenia wiem że bywa różnie...na szczęście nie u wszystkich.Życzę dużo zdrówka i lekkiego porodu

Stary 2010-11-04, 17:51   #47
marlush_marayke
Raczkowanie

asiago, mikado5 GRATULACJE

dużo zdrowia dla maluszków i żadnych mdłości dla Was . Ale super wiadomość, strasznie się cieszę
Stary 2010-11-04, 18:03   #48
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
asiago, mikado5 GRATULACJE

dużo zdrowia dla maluszków i żadnych mdłości dla Was . Ale super wiadomość, strasznie się cieszę
Dzięki, hehe mdłości to ja już mam, ale bardzo się z tego cieszę bo w 2 ciążach ich nie miałam i niestety zakończyły się poronieniem. Ż kolei w ciąży z córką, którą donosiłam szczęśliwie do końca, wymiotowałam do 4 m-ca.

Stary 2010-11-05, 18:41   #49
bea_tka
Przyczajenie

Ja dziś miałam usg dopochwowe, nie mam żadnych zmian, jajniki ok, torbeli brak, okazało się też że nie mam jednak tyłozgięcia macicy, jak powiedział mi kiedyś gin a skąd te plamienia nie wiem
bea_tka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-06, 09:43   #50
Madziarka375
Przyczajenie

GG do Madziarka375

hej dziewczyny. jestem juz w 15dc.plamienie krwawe przeszlo,ale od 2 dni zle sie czuje,slabo kreci sie w glowie,najchetniej przespalabym cale dnie i noce.czasem i mdli.i byrzuch pobolewa czuje jakby cos tam siedzialo i przeszkadzalo. nie wiem czy to nie za wczesnie na test i nacokolwiek by myslec ze to ciaza.
Stary 2010-11-07, 07:56   #51
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
hej dziewczyny. jestem juz w 15dc.plamienie krwawe przeszlo,ale od 2 dni zle sie czuje,slabo kreci sie w glowie,najchetniej przespalabym cale dnie i noce.czasem i mdli.i byrzuch pobolewa czuje jakby cos tam siedzialo i przeszkadzalo. nie wiem czy to nie za wczesnie na test i nacokolwiek by myslec ze to ciaza.
Zdecydowanie za wcześnie, możliwe że dopiero masz owu lub ją dopiero co miałaś, test możesz zrobić najwcześniej ze 3 dni przed @, a najlepiej w dzień spodziewanej @ lub kilka dni po, wcześniej nie ma sensu, po ok. 7-10 dniach od przewidywanego zapłodnienia możesz się wybrać do lab na betę, powinna już potwierdzić wczesną ciążę. Trzymam kciuki, pozdrawiam

Stary 2010-11-08, 17:07   #52
karolciarw
Raczkowanie

Witajcie długo na ten wątek nie zaglądałam przepraszam.
Jestem już w 7tc oby wszystko było dalej dobrze! Ostatnio tak strasznie boją mnie piersi, że szok a w dodatku dzisiaj miałam rano takie mdłości i byłam blada jak ściana. wczoraj po południu też tak miałam....
Robiłam 2.11 pierwszą bete hcg i wynik to 3146 jutro idę na kolejną mam nadzieje, że będzie bardzo dobrz ....

Nasza kochana perełka jest już z nami

LILIANNA
karolciarw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 13:26   #53
marlush_marayke
Raczkowanie

karolciarw, gratuluję i.... to wysyłanie fluidów naprawdę działa! dzisiaj 2 testy i II

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-09, 19:33   #54
Madziarka375
Przyczajenie

GG do Madziarka375

dziewczyny bylam dzis u ginekologa.po badaniu dala mi skierowanie na usg i sie zapytala czemu nie zrobilam jeszcze testu.hihi.ciekawe co z tego bedzie.
Stary 2010-11-09, 20:30   #55
kaja_so
Raczkowanie

Cytat:
karolciarw, gratuluję i.... to wysyłanie fluidów naprawdę działa! dzisiaj 2 testy i II
Gratulacje Teraz dalej prześlij fluidki, żeby na inne starające tez podziałało w tym cyklu. Cieszę się razem z Tobą i troszeczkę zazdroszczę, ale mam nadzieję, że niedługo dogonię
Stary 2010-11-09, 21:32   #56
marlush_marayke
Raczkowanie

czary mary hokus pokus brzuszki niech Wam wszystkim rosną hihi

Stary 2010-11-10, 22:05   #57
stylistka82
Raczkowanie

Dzisiaj dopiero was znalazlam i jestem przeszczesliwa ze nowy watek zostal utworzony.My staramy sie jakis 3 cykli i nic.Z pierwszym dzieckiem mialam straszne jazdy ze nie bede mogla zajsc w ciaze przy moich dziwnych nieregularnych cyklach i przepisal mi duphaston i clostybergyt czy cos takiego i po 3 miesiacach przyjmowania tabletek udalo sie
Julia konczy 26 listopada 2 latka wiec dzidzia by sie przydala.
OH mam nadzieje ze wasze fluidy i na mnie podzialaja

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

A jak narazie to ide w niedziele na wizyte do innego lekarza na przeglad czy wszystko jest ok bo poprzedni jakos mi nie pasuje.Przepisal mi duphaston ale jakos slabo sie po nim czuje.
stylistka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-11, 09:33   #58
asiago
Zadomowienie

GG do asiago

Cytat:
Napisane przez stylistka82 Pokaż wiadomość
Dzisiaj dopiero was znalazlam i jestem przeszczesliwa ze nowy watek zostal utworzony.My staramy sie jakis 3 cykli i nic.Z pierwszym dzieckiem mialam straszne jazdy ze nie bede mogla zajsc w ciaze przy moich dziwnych nieregularnych cyklach i przepisal mi duphaston i clostybergyt czy cos takiego i po 3 miesiacach przyjmowania tabletek udalo sie
Julia konczy 26 listopada 2 latka wiec dzidzia by sie przydala.
OH mam nadzieje ze wasze fluidy i na mnie podzialaja

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

A jak narazie to ide w niedziele na wizyte do innego lekarza na przeglad czy wszystko jest ok bo poprzedni jakos mi nie pasuje.Przepisal mi duphaston ale jakos slabo sie po nim czuje.
Witaj,

Ja też mam córeczkę Julię tylko że moja w lutym kończy 4 lata, z niecierpliwością czeka na rodzeństwo, które jak dobrze pójdzie pojawi się w naszym domku ok.15.07.2011. Trzymam kciuki żeby tobie również się udało (ja byłam stymulowana gonalF i menopurem, dostałam też ovitrelle i w pierwszym cyklu starań się udało)

Przesyłam trochę na szczęście

Stary 2010-11-12, 08:06   #59
Madziarka375
Przyczajenie

GG do Madziarka375

ja mam wizyte na usg dopiero 23 listopada.rany czemu tak dlugo trzeba czekac.powiedzcie mi co zdziala na zajscie w ciaze syrop guajazyl??bo cos o nim czytalam,ale syrop od kaszlu na zaplodnienie?
Stary 2010-11-12, 09:25   #60
lacri11
Przyczajenie

U mnie dziś 27 d.c. W tym miesiącu jakoś przestałam myśleć o bejbisiu. Ale to co się ze mną dzieje jest dziwne. Mam bardzo spore upławy białego koloru (nawet wkładka nie pomaga), mam zawroty głowy, wczoraj to mój mąż musiał co 10km stawać bo tak źle znosiłam jazdę samochodem, nic prawie nie jem od paru dni a brzuch jak balon, zaparcia straszne. Piersi mnie nie bolą, ale mnie to nawet na miesiączkę nie bolą. Do @ jakieś 5 dni. Trzymajcie kciuki, bo może i mnie się udało )
lacri11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości