oriflame-nowości. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-10-28, 12:25   #31
Adka1989
Raczkowanie

Dot.: oriflame-nowości.

po raz: Tak, moja odpowiedź jest jak najbardziej w temacie "szanujemy zdanie innych" bo wątek sam w sobie miał być o ULUBIONYCH KOSMETYKACH z ORIFLAME, a jednak nawet w tak jasnym wątku użytkownicy muszą się czegoś uczepić i napisać coś w stylu "kosmetyki oriflame to ściema" i kłócić się o ich naturalność

po dwa: zabrzmi paradoksalnie, ale TAK, między innymi dlatego kosmetyki ori są unikatowe, bo ciężko je dostać. Przynajmniej w mojej okolicy. Jak pojechałam raz na studia do Gda., to na pytanie "Chcesz oglądnąć katalog oriflame?" koleżanka zrobiła wielkie oczy i spytała "A MASZ?! POWAŻNIE?!! TO DAWAJ!" :O zdziwiona, bo pierwszy raz od dłuższego czasu zobaczyła katalog ori

po trzy: Jeśli chodzi o zarobki, to w ori masz 23%, owszem, ale w Avonie nie od wszystkich produktów masz 40%. Im droższy produkt tym większy % dla Ciebie, a za kredkę do oczu czy cień do powiek no to niestety masz z tego dużo mniej niż 40%, prawdę mówiąc chyba nawet nie 20%
Adka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 12:35   #32
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Adka1989 Pokaż wiadomość
po raz: Tak, moja odpowiedź jest jak najbardziej w temacie "szanujemy zdanie innych" bo wątek sam w sobie miał być o ULUBIONYCH KOSMETYKACH z ORIFLAME, a jednak nawet w tak jasnym wątku użytkownicy muszą się czegoś uczepić i napisać coś w stylu "kosmetyki oriflame to ściema" i kłócić się o ich naturalność
prośba o wyjaśnienie co naturalnego w nienaturalnych kosmetykach nazywasz kłotnią?
Cytat:

po dwa: zabrzmi paradoksalnie, ale TAK, między innymi dlatego kosmetyki ori są unikatowe, bo ciężko je dostać. Przynajmniej w mojej okolicy. Jak pojechałam raz na studia do Gda., to na pytanie "Chcesz oglądnąć katalog oriflame?" koleżanka zrobiła wielkie oczy i spytała "A MASZ?! POWAŻNIE?!! TO DAWAJ!" :O zdziwiona, bo pierwszy raz od dłuższego czasu zobaczyła katalog ori
gratuluję bo ciężko nie dostać kosmetyków które są sprzedawane na każdym bazarze, placu, sklepie internetowym czy nawet na stronie firmy
Cytat:

po trzy: Jeśli chodzi o zarobki, to w ori masz 23%, owszem, ale w Avonie nie od wszystkich produktów masz 40%. Im droższy produkt tym większy % dla Ciebie, a za kredkę do oczu czy cień do powiek no to niestety masz z tego dużo mniej niż 40%, prawdę mówiąc chyba nawet nie 20%
i tu się mysliszbo jednak 40%to nie to samo co 23%-ale w tej sytuacji polecam kalkulator.
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 12:37   #33
tiramisu_
Wtajemniczenie

Jesteś miesiąc w oriflame, stad Twój entuzjazm, spoko My mamy inne zdanie na ten temat.
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 12:47   #34
Adka1989
Raczkowanie

hahah no przecież tłumaczę, że 40% masz tylko za sprzedanie droższych produktów im większy zarobek z produktu, tym większy % masz dla siebie czyli możesz mieć 40% zysku, zgoda, ale możesz mieć go też 15%
Adka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 12:52   #35
Konto usunięte

Cytat:
hahah no przecież tłumaczę, że 40% masz tylko za sprzedanie droższych produktów im większy zarobek z produktu, tym większy % masz dla siebie czyli możesz mieć 40% zysku, zgoda, ale możesz mieć go też 15%
nie zrozumiałaś

a w ori max to 23%
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 12:54   #36
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Znajoma zrezygnowala z Oriflame na rzecz Avonu i jest bardzo zadowolona, ma dużo większy zysk..
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 15:53   #37
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

ja nie rozumiem PO CO niektóre osoby wchodza na ten watek! Chyba temat jest całkiem inny jeżeli nie zauważyłyście. Dziewczyna załozyła taki wątek bo może chce się dowiedziec co polecać klientom, co odradzać, bo wiadomo, że wszystkiego nie jesteśmy w stanie przetestować..
Ja byłam konsultantką avonu i niestety 'branie' miały tańsze kosmetyki, natomiast droższe kremy czy perfumy już nie, bo to jest firma skierowana do młodych osób. Starsze na ogół już znają wątpliwą jakość większości z nich.
Co do moich ulubionych produktów ori to na pewno: ultra bogate mleczko do ciała, tusz revelation, puder jedwabisty i woda Enigma

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-28, 16:33   #38
theMonique
Zakorzenienie

Cytat:

Ad.1
uwazam, ze wyolbrzymiasz! Gda to chyba Gdansk wiec watpie, ze brak tam konsultantek Ori

Ad.2
co to za teoria?! jesli juz mamy byc szczerzy to inny % maja tylko produkty niekosmetyczne
cena nie ma znaczenia

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:

aneszna, adka tlumaczy Ci zasady panujace w Avonie

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Poison27 Pokaż wiadomość
ja nie rozumiem PO CO niektóre osoby wchodza na ten watek! Chyba temat jest całkiem inny jeżeli nie zauważyłyście. Dziewczyna załozyła taki wątek bo może chce się dowiedziec co polecać klientom, co odradzać, bo wiadomo, że wszystkiego nie jesteśmy w stanie przetestować..
to sie nazywa dyskusja rozwijajaca sie, przynajmniej cos sie dzieje

a jesli chce sie faktycznie dowiedziec czegos o kosmetykach Ori to jest juz watek, ktory tego dotyczy

ja UMIEM
ja ROZUMIEM

BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/
theMonique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 16:38   #39
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość
Oj nie będę się z wami kłócić, bo dobrze wiem, że kosmetyki zawierają konserwanty i inne paskudztwa. Przyznaję rację, że w sklepach można kupić podobne kosmetyki, a Oriflame nie są jakieś specjalnie wyjątkowe. Przewaga Oriflame polega na dobrych konsultantkach, które potrafią doradzić. Poza tym nawet jeśli coś się nie spodoba, to zwyczajnie można zwrócić
Ze strony Oriflame na temat kosmetyków znalazłam kilka informacji, które wklejam poniżej. Pewnie i tak tego nawet nie przeczytacie, ale mnie to przekonuje (zwłaszcza ostatnie, bo większość znanych marek kosmetycznych jednak testuje produkty na zwierzętach )

(...) (tutaj cytat ze strony, nie chce zaśmieać wątku długim cytowaniem)
trzy sprawy
1) OMG jestem zszokowana że statystyczną klientkę przekonuje tekst napisany przez specjalistów od marketingu
serialnie - jestem zdumiona, że ci siedzący z branży "mieszania ludziom w głowach za pomocą ładnych słowek" naprawdę dali radę kogos przekonać
po prostu cud cudów, że po latach studiów ludzkiej psychiki,socjotechniki etc zdołali cię przekonać

2) z konsultantek ori to takie specjalistki jak ze mnie lekarz naeurochirurg....
dla ścisłości - nie jestem lekarzem

3) istnieją kosmetyki bez konserwantów i innych świństw i to są kosmetki naturalne
tyle, że to nie są ani kosmetyki drogeryjne, ani avonowe, ani oriflamowe...

Cytat:
ja nie rozumiem PO CO niektóre osoby wchodza na ten watek! Chyba temat jest całkiem inny jeżeli nie zauważyłyście. (..)
wątek to generalnie i tak nadaje sie tylko do zamknięcia bo jak byś uważnie czytała autorka została odesłana do właściwego watku
ten to tylko powtórka z rozrywki bo autrce nie chciało się skorzystać z wyszukiwarki

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 20:00   #40
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

Cytat:
Napisane przez theMonique Pokaż wiadomość
Ad.1
uwazam, ze wyolbrzymiasz! Gda to chyba Gdansk wiec watpie, ze brak tam konsultantek Ori

Ad.2
co to za teoria?! jesli juz mamy byc szczerzy to inny % maja tylko produkty niekosmetyczne
cena nie ma znaczenia

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

aneszna, adka tlumaczy Ci zasady panujace w Avonie

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

to sie nazywa dyskusja rozwijajaca sie, przynajmniej cos sie dzieje

a jesli chce sie faktycznie dowiedziec czegos o kosmetykach Ori to jest juz watek, ktory tego dotyczy
no faktycznie dzieje sie duużo, juz za dużo w tym kraju jest ludzi jątrzących byle by coś się działo. A jak to określiłaś dyskusja rozwijająca się w dowolnym kierunku to wg regulaminu tego forum OT - off topic - nie na temat.
Stary 2010-10-28, 20:20   #41
olamazda
Raczkowanie

[QUOTE=theMonique;22930367]Ad.1

Niestety Gdańsk to duże miasto ,ale konsultantek Oriflame bardzo bardzo mało...
olamazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-28, 21:38   #42
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
no faktycznie dzieje sie duużo, juz za dużo w tym kraju jest ludzi jątrzących byle by coś się działo. A jak to określiłaś dyskusja rozwijająca się w dowolnym kierunku to wg regulaminu tego forum OT - off topic - nie na temat.
dobrze, że wyjaśniłaś, teraz każdy bedzie wiedział

matko nigdy nie zrozumiem dlaczego dla niektórych rozmowa na temat oznacza tylko i wyłącznie dyskutowanie ściśle w ramach tematu i broń boże nie wkoło niego
jakby ludzie tak prowadzili dyskusje, że poza temat x nie wykraczali to ten świat byłby cofnięty o kilka wieków w tyl

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-10-29, 07:01   #43
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
matko nigdy nie zrozumiem dlaczego dla niektórych rozmowa na temat oznacza tylko i wyłącznie dyskutowanie ściśle w ramach tematu i broń boże nie wkoło niego
jakby ludzie tak prowadzili dyskusje, że poza temat x nie wykraczali to ten świat byłby cofnięty o kilka wieków w tyl
de facto rozmowa właśnie na temat się toczy...naturalności, opłacalności...oriflame:e hem:
Stary 2010-10-29, 10:31   #44
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
dobrze, że wyjaśniłaś, teraz każdy bedzie wiedział

rozumiem wykroczyć poza temat, ale tu widziałam moze 2 posty na temat, a poza tym ATAK i niby jakiś śmieszny konflikt avonki-oriflamki To nie są jakieś rozważania filozoficzne, w których możesz odkryć coś nowego, tylko dziewczyna zapytała wyraaźnie : jakie kosmetyki z ori polecacie.

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;22939366]de facto rozmowa właśnie na temat się toczy...naturalności, opłacalności...oriflame:e hem:[/QUOTE]

Przeczytaj jeszcze raz temat i pierwszy post.... To nie było pytanie CZY polececie kosmetyki ori i dlaczego nie, tylko JAKIE kosmetyki polecacie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości