|
|
#31 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie od jutra - OD DZISIAJ! Zapraszam do zdrowej redukcji! ;)
Cytat:
już kilka razy o nim czytałam. Sama wypiekasz? Zdradź przepis co do jadłospisu paryżanki tez mi się wydaję, że znaczenie za mało jedzenia posiłki są ok , tylko np. 100 g sałatki to strasznie mało jak dla mnie, no i przydałyby się jeszcze dwa posiłki (ale z tym sama mam problem ). ja już po śniadanku : owsianka z jogurtem naturalnym i bananem (tak , banan na redukcji nie zbyt, ale ktoś go musiał zjeść) i gorące mleko 0,5% z 2 łyżeczkami kakao. ale muszę się pochwalić ;D od wczoraj są w lodówce rogaliki i jogurtowiec , póki co jestem twarda ;-p
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się przyłączę!
mogę...?? chce chudnąć nieszczęsne 5 kg! ![]() śniadanie: kromka pieczywa ciemnego pełnoziarnistego z dynią na to dwie łyżki serka wiejskiego kawa z mlekiem 2%
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem kochane, salatka miala 250 gram, ale nie smakowala mi wiec wyrzucilam.
Mialam wczoraj takie ladne plany, ale zamkneli mi targowisko przy pracy poza tym tylu klientow bylo,ze ledwo skonczylam o 23.Nie mialam kiedy cokolwiek zjesc ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Zaraz znowu ide do pracy, i tez do 23. Czy ktoras z was moze mi powiedziec co kupic zeby zjesc w miare zdrowo? totalnie nie mam pomyslu a wyrobie sie wejsc tylko do spozywczaka. Nie ma mowy zebym w pracy piers gotowala itp, nie ma na to czasu
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z takiego przepisu: 1,5 szklanki płatków owsianych (najlepiej drobnych) 2 jajka 4 łyżki miodu (100g) 2 łyżki kakao (niskotłuszczowe) 50 g masła 50 g migdałów w płatkach łyżeczka cynamonu pół laski wanilii Wszystko wymieszać ze stopionym masłem i miodem (kakao najlepiej rozprowadzić w maślę, bo inaczej się nie rozpuszczaP do końca) Piec ok. 15-20 min w nagrzanym piekarniku (ok. 180 stopni). Z tej ilości zwykle wychodzi mi 25 ciastek, czyli jedno ma ok. 70 kcal Pyszne i zdrowe, najważniejsze żeby nie zjeść wszystkich na raz ![]() ----------------------- ojalika, magne witajcie! ![]() A masz tam do dyspozycji lodówkę? Jeśli tak to serek naturalny i do tego orzechy, albo jogurt, albo ciemna bułeczka z wędliną, albo pokrojone warzywa z oliwą w pojemniczku... jajka na twardo też się dobrze trzymają (ale to juz musisz wcześniej przygotować, więc dziś najlepiej jakieś serki i świeże owoce) |
|
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Aleeeee długo spałam :P dopiero wstałam, dzień dobry dziewoje
![]() Śniadanko: kromka chleba pełnoziarnistego z pasztetem sojowym, 2 kawałki pomarańcza, zielona herbata ![]() Na resztę dnia nie mam pomysłu Na 2śn. zjem może jabłko a na obiad pierś z kurczaka czy coś... Nie wiem,nie wiem ;/
|
|
#36 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
> Cytat:
![]() już wiem, że w nocy zgrzeszę (jak to brzmi ), idę na całą noc do kina więc serki wiejskie jakoś nie pasują do tego klimatu , będę musiała się zaopatrzyć w jakieś zakasane rzeczy
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Moją dietę zacznę dopiero od poniedzałku :d dzis chcę się jeszcze nacieszyć słodyczami
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#40 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Błędne koło niestety ![]() Ale mam nadzieję, że z nami wytrwasz ![]() Cytat:
Zawinięte w folię to nawet miękną i robią się smaczniejsze ![]() Dzisiaj zjadłam troszkę za dużo gruszek, ale to już chyba ostatni dzwonek przed zimą więc luzik
|
||
|
|
|
|
#41 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#42 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny, moze mi powiecie, bo w sumie nigdy się nad tym nie zastanawiałam. jak jest z rzeczami konserwowanymi, np. ogórki itp? właśnie wróciłam z zakupów, nie wiecie nawet jaką miałam ochotę na snickers'a (mój ulubiony baton od lat) i orzeszki słone. au. zamiast tego kupiłam... marchew w ogóle to chciałam się pożalić, bo nie wiem co się dzieje. sweterek s w h&m za duży![]() i kurtkę widziałam taką nic to, trzeba przeżyć
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazdroszczę
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
zapomniałam dodać, że mam tylko 157cm ;/ jak juz zapisałam post, pomyslalam sobie, że zaraz sie zaczną sypać jakieś komentarze typu: "po co sie odchudzasz" itp.
wiec chciałam tylko powiedzieć, że tak naprawdę każdy z nas jest zbudowany bardzo różnie. niektórzy np. mają szerokie biodra, uda.moją udręką jest akurat brzuch. nogi ok, rece ok, ramiona tez. czyli w sumie jestem z dodatkowym bagażem;-) odkąd zaczęłam się odchudzać zgubiłam jakieś 12cm na wysokości pępka, ale wierzcie mi, że zostalo drugie tyle. i generalnie standardowo wchodzę w 36/38 i nie wiem naprawdę co dziś było, na kogo szyte sa te ubrania mam nadzieję, że to tylko taki jednorazowy przypadek, wystarczy, że od lat mam problem z kupieniem sobie butów |
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
No liczę na to ,że z wami sie uda
Mi głównie chodzi o zdrowe jedzenie i z umiarem, bo waga mi odpowiada Mam zamiar jeść posiłek o 7.oo,10.oo,13.oo,16 i 19.
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
kochane, mam do dyspozycji lodowke
jestem taka wykonczona, wrocilam z pracy o 2 w nocy, 14 godzin w pracy wlasnie sie ubieram i znowu ide, dzis do 23. Wczoraj na dodatek zgrzeszylam i zjadlam rogala. Po prostu jak jestem zmeczona to nie mam silnej woli(pracuje w restauracji/ kawiarni) I wyobrazcie sobie ,ze caly czas patrze na ludzi ktorzy jedza slodkosci i mam to na wyciagniecie reki ![]() Dzis sie zmierzylam bo stwierdzilam,ze z waga to kazdy ma roznie. Wazne sa wymiary. Kazdy wie ile chcialby miec cm. Uwazam,ze mam dziwna figure : 86 biust 66 talia 96 biodra Edytowane przez paryzanka202 Czas edycji: 2010-10-31 o 09:06 |
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Wiem, że trochę późno, ale ja też chciałabym się przyłączyć ![]() Od 2 lat próbuje schudnąć i nic. Zawsze chudnę ok 1kg, a potem mam nagłą zmianę zdania i rzucam sie na wszystko. Waga wraca, czasami jeszcze z dodatkowym kilogramem. Potem się jakiś czas utrzymuje, a potem znowu stwierdzam, że należałoby schudnąć ;[ Błędne koło. Może z wami mi się uda, bo brakuje mi kogos kto by mnie kopał w tyłek i motywował do pracy. A i mam 160cm i ważę 55kg. Może to nie tak dużo i ogólnie gruba nie jestem, ale mam straszny problem z brzuchem i udami. Mam wrażenie że cały tłuszcz mi się tam zgromadził i wygląda to strasznie. Mam chudziutkie łydki i grube uda. A jak stane bokiem to brzuch mi wystaje tak, że nawet jak go wciągne to wystaje ;[ Z dietką mi trudno, bo w domu młodszy brat więc i tona słodyczy. Do tego pełno jasnego pieczywa, serów, dżemów itd... Ale postaram się + ćwiczenia. (jak ćwiczyłam jakiś tydzień temu, to mnie tak fajnie nogi bolały nie jestem zadowolona jak nie bolą, bo nie mam dowodu, że coś robiłam ![]() Lecę na śniadanko. |
|
|
|
|
#48 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie przeważnie jest tak, że na wakacje jest ok ( jest płaski brzuch i nie trzeba wciągać ). Potem jest wyjazd, jakieś pyszne kolacje z deserami w hotelu, albo jakaś kusząca pizza, lody, wracam rzucam się na mamusine jedzenie i wszystko wraca ... Taaak, też lubię mieć zakwasy byłam całą noc w kinie i wiadomo ... ciasteczka, chipsy ...
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
hej
to moze i ja bym sie podczepila?![]() bo wlasciwie nie potrzebuje jakos strasznie chudnąc tylko co nieco zredukowac poprzez ograniczanie lub wyeliminowanie hm?
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
To w sumie tak jak ja, drastycznie nie. Chciałabym "wymodelować" moje ciało
![]() Razem będzie nam raźniej. A dzisiaj na śniadanko była spora kromka chleba pszenno -orkiszowego ( wiem, lepszy byłby ciemny, pełnoziarnisty, ale ten jest domowej roboty, pieczony przez tatę, więc nie mogłam odmówić ). I na tej kromce serek biały do smarowania i dużo plasterków pomidora. Popiłam zieloną herbatą z łyżeczką curku. (nie strawie bez ;/ ) Kolejego posiłku nie miałam jak zjeść, bo byłam z mamą na zakupach (śmieszne owoce kupiłam )PS może któraś z was wie, czy chińszczyzna nadaje się na dietę? Rodzice zamówili taką pyszną, jest ryż podsmażany z jakąś tam marchewką i groszkiem i mięsa - wołowina głównie, w sosie, i mnóstwo warzyw - grzybki, marchewka, jakieś kiełki.. kurcze nie pamiętam co jeszcze. Pyszne to jest i zastanawiam się czy moge zjeść :/ |
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
asia95 a jakie to sa te śmieszne owoce które dzis kupiłas??
![]() co do chińszczyzny mysle ze to zależy od sposobu przyrzadzania,bo przeciez jest kilka odmian kuchni chinskiej np.syczuańska czy szanghajska. ja pracowałąm przez miesiac w chinskiej restauracji dorabiajac sobie na kuchni- no coz.. ryz był gotowany prawie normalnie a pozniej podsmazany na patelni z mała iloscia oleju, mieso wiadomo marynowane w przyprawach i oleju, jak warzywa to przyrzadzane z wody, tylko pierozki, cukinia i bakłazan były przyrzadzane z wieksza iloscia oleju, tak jak sajgonki czy kurczak w kokosie /sezamie. jakiejs wielkiej tragedii co do przytycia mysle nie ma ta kuchnia, zalezy jaką potrawę wybierzesz,jak będzie skomponowana i przyrządzona najłatwiej by było przy diecie samej przyrzadzac rózna kuchnie w swojej kuchni:p
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
kupiłam takie coś żółtego co nie mam pojęcia jak się nazywa
(któraś dziewczyna to w tym wątku już mówiła, bo też jadla)taką fajną gruszke, która wygląda jak jabłko, taki owoc z jakby kolcami. No i do tego mango i melona. PS Dzięki, juz zjadłam, mysle ze tragedii nie bedzie starałam się jeść raczej warzywa, a sporo ich było więc nie napchałam
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
a więc dzisiaj :
ok. 11 owsianka + banan +jogurt natu ok.14 sałatka : pierś z kurczaka, ogórek kiszony, kapusta pekińska + sos jogurtowy ok.16 miseczka żurku z dużą ilością warzyw 19;30 skrzydełka z prodiża z surówką w planach był jeszcze łosoś z jajkiem na kolację, ale jakoś mi nie wyszło ![]() no i basen, sauna, a potem peeling
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
O matko, co za okropny dzień...
Pojechalam na groby, dość daleko, samochód zepsuł się nam w szczerym polu... zmarzlismy i zgłodnieliśmy idąc na piechotę po pomoc... i potem jak dotarliśmy do domu rodziny na wsi i spędzilismy tam resztę dnia to zjadlam takie rzeczy że ... mnóóóstwo chleba, czekolada, ciastka, jakieś kluski... po pierwsze takie rzeczy jedli wszyscy a po drugie byłam zła i rozbita tym dniem i wcinalam żeby się pocieszyć Boli mnie żołądek i jestem wściekła Cieszę się, że Wam idzie lepiej A ja znowu... od jutra
|
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Nie martw się, każdemu się może taki dzień przytrafić.
Ja zjadlam pyszną kolację: - sałatka z liści sałaty (te ze środka główki, chrupiące), z pomidorków koktailowych z pokrojoną w kostkę wędzoną piersią indyka - do tego malutka kromeczka domowej roboty chleba z ziarnami ![]() Mniam ;] |
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
TAAK! 0,6 kg mniej!
---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- a jak tam u was? |
|
|
|
|
#57 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nawet się nie ważę :P jakoś kg mało mnie interesują, jutro się wymierzę i za każdym razem jak będę przyjeżdżać do domu będzie kolejne mierzenie
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
czesc
skoro mam sie redukowac troszke, postanowiłam stanac na wagę zobaczyc co i jak. i bardzo sie zdziwiłam ze pokazała 50kg.. w kazdym razie teraz wiem ze nie o wage mi chodzi bo roznie bywa ale o wygląd i wymiary!---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- ahh, dlatego tez dzis zrobiłam sobie 15-20 minutowe takie standardowe cwiczenia wiem ze to nic, ale powoli, coraz wiecej, coraz czesciej, coraz intensywniej..
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Ważę się co tydzień w poniedziałek rano. Więc te 0,6 kg to w przeciągu tygodnia. Myślę, że całkiem całkiem...
Idę ćwiczyć. |
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
witam, ja także się przyłączam, mam plan schudnąć ok 7 kg
![]() od jutra zaczyna mi się karnet na siłownię, planuję 3-4x w tygodniu siłowe + godzinka aerobów (gł. bieżnia) i oczywiście dieta, aczkolwiek do tej pory właśnie z posiłkami miałam największe problemy - nieregularny plan dnia, podjadanie, dużo niezdrowego jedzenia. BMI mam niby w normie, nawet w jego niższych rejonach, ale ostatnio przytyłam trochę, głównie poszło mi w biodra i brzuch i chcę wrócić do tego jak wyglądałam rok temu ![]() mam nadzieję, że uda nam się jakoś wzajemnie motywować i uzyskać widoczne efekty ;D
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

Ale fakt, praca potrafi rozregulować najlepsze plany 
już kilka razy o nim czytałam. Sama wypiekasz? Zdradź przepis
). 

, będę musiała się zaopatrzyć w jakieś zakasane rzeczy

mam nadzieję, że to tylko taki jednorazowy przypadek, wystarczy, że od lat mam problem z kupieniem sobie butów
... mnóóóstwo chleba, czekolada, ciastka, jakieś kluski... po pierwsze takie rzeczy jedli wszyscy a po drugie byłam zła i rozbita tym dniem i wcinalam żeby się pocieszyć