Mamusie! Po ilu cyklach się Wam udało? Sonda - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Po ilu cyklach nieprzerwanch starań udało Wam się zafasolkować
Udało się od razu! 73 33,64%
po 2-3 cyklach 68 31,34%
po 4-6 cyklach 28 12,90%
po 7-9 cyklach 12 5,53%
po 10-12 cyklach 10 4,61%
po 13-15 cyklach 5 2,30%
po 16-18 cyklach 3 1,38%
staraliśmy się dłużej niż 18 cykli 18 8,29%
Głosujący: 217. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-03, 13:03   #31
meszsares
Zadomowienie

Dot.: Mamusie! Po ilu cyklach się Wam udało? Sonda

U mnie starania trwały 25 cykli, jak dla mnie strasznie długo... Kiedy zaszłam w ciążę miałam 32 lata, teraz mam 34 i zaczęłam starania o drugie maleństwo, jeden cykl już minął i nic, ale jestem zaprawiona w bojach hehe i łatwo się nie poddam Tobie ankieterko życzę ekspresowego zafasolkowania!
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-03, 17:17   #32
Rzodkieweczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
U mnie starania trwały 25 cykli, jak dla mnie strasznie długo... Kiedy zaszłam w ciążę miałam 32 lata, teraz mam 34 i zaczęłam starania o drugie maleństwo, jeden cykl już minął i nic, ale jestem zaprawiona w bojach hehe i łatwo się nie poddam Tobie ankieterko życzę ekspresowego zafasolkowania!
dzieki!

— T.P., "Bogowie, Honor, Ankh-Morpork "

ANKIETA: po ilu cyklach udało Wam się zafasolkować?
Rzodkieweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 07:18   #33
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Rzodkieweczko mogę już dziś powiedzieć że udało nam się w 3 cyklu. Dziś ujrzałam dwie kreseczki

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-09, 14:45   #34
Rzodkieweczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Rzodkieweczko mogę już dziś powiedzieć że udało nam się w 3 cyklu. Dziś ujrzałam dwie kreseczki
gratulacje

— T.P., "Bogowie, Honor, Ankh-Morpork "

ANKIETA: po ilu cyklach udało Wam się zafasolkować?
Rzodkieweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-10, 17:30   #35
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

A dziękuję, dziękuję
Życzę szybkiego zafasolkowania
Wysyłam ciążowe fluidki ode mnie i mojej Rybeńki

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-13, 16:09   #36
LadyMK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rzodkieweczka Pokaż wiadomość
wiecie co - robie sałatkę i kroję ziemniory i tak sobie myślę i myślę aż wreszcie odkryłam po co mi ta ankieta....
Założyłam tą ankietę ze strachu ...

Wszyscy mnie straszą do okoła że będę czekać latami bo już stara jestem (29l)
Moje koleżanki się męczą - jedna 14 miesięcy, druga 20 ....
Mojej przyjaciółce - jedynej której się udało z mojego najbliższego otoczenia - zajęło to ponad rok.
Więc tak się chciałam pocieszyć, trochę egoistycznie wiem ... bo ja bym chciała żeby mi się udało w ciągu kilku miesięcy...
Ale może inne staraczki lub planowaczki też by chciały wiedzieć
kochana wiek wiekiem.. ja mam 24 lata i staram się 17cykl. Chcieliśmy do tej pory naturalną "wpadkę", ale widocznie dzidziuś chce żeby o niego solidnie powalczyć
Więc na razie nie zaznaczę nic w sondzie, ale pewnie gdybym była początkująca starającą się to taka sonda by mi osobiście pomogła nie zalamywać się po pierwszych nieudanych miesiącach.
Pomysł mi się podoba..
a ja mam nadzieję, że będę mogła zaznaczyć "16-18"

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Anawes Pokaż wiadomość
Nam się udało za pierwszym razem - miałam 24 lata. Teraz mam 25. Kiedyś też myślałam, że wiek ma decydujące znaczenie, że im starsza dziewczyna, tym może być trudniej i faktycznie coś w tym jest, ale nie do końca.

W moim środowisku kształtuje się to nastepująco
(To są moje statystyki oparte na 19 dziewczynach):
  • 22 - 25 lat - wpadki - bezproblemowe, utrzymane ciąże
  • do 25 lat - planowane ciąże - szybkie poczęcie - przynajmniej jedno poronienie i często niemożność zajścia ponownie w ciążę ( Jedna lat 25 walczy o dziecko już 3 lata!!)
  • 30+ - problemy z poczęciem, problemy z ciążą, poronienia w zaawansowanej ciąży ok. 5 miesięcy ,w miare szybkie ponowne
  • poczecia i wkoncu zdrowe maluszki i wreszcie szczesliwe mamusie.
  • (Moje koleżanki pomiedzy 25 a 30 rokiem zycia nie starają się o dziecko)
Ja jestem jedyną dziewczyną wsrod moich kolezanek, ktora w pierwszym cyklu zaszla w ciąże. Niestety problemy z zajściem w ciążę są w dzisiejszych czasach powszechne i trzeba o tym rozmawiać. Ale planując ciążę, nie warto myśleć o tym, że może się coś nie udać, trzeba być optymistką
Mam jeszcze jedno spostrzezenie, a mianowicie, moim zdaniem nie warto tak sztywno trzymać się kalendarza i planować, dokladnej daty poczecia, jak mamy już ukochanego mezczyznę i wiemy, że bedziemy chcieli miec dziecko w niedalekiej przyszlosci, to lepiej poprostu sie nie zabezpieczac i po pierwsze czerpac przyjemnosc z seksu, a po drugie milo sie zaskoczyc maleństwem. To tylko takie moje spostrzezenie, po obserwacjach przyjaciółek, ktore lataja na usg sprawdzaja czy maja jajeczko i biegna do meza - jak dla mnie zbyt frustrujace i mechaniczne, a poza tym blokujące psychikę.
U nas bylo to na zasadzie, dobra no to robimy sobie dziecko i okazalo się, że tego dnia mam dni plodne, wiec sie wzielismy do przyjemnej roboty
Powodzenia dziewczynki
a ja się tutaj nie zgodzę... bo my liczyliśmy na taki cud przez rok, aż w końcu pragnienia co do dzidzi stawały się z biegiem czasu coraz większe... i postanowiliśmy walczyć. W tym cyklu (17) będę stymulowana tabletkami. Cieszę się i to bardzo nie mam zamiaru kochać się tylko z TŻ "w te dni", ale również przed i po... jak tylko będę miała ochotę. W te dni będą tylko wmożone, ale co to za różnica skoro w dni płodne i tak się ma ochotę, więc chęć jest naturalna

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-13, 22:10   #37
kaja_so
Raczkowanie

Rzodkieweczka, dopisałam się do sondy. Świetny pomysł. Tylko trzeba jednak wziąć poprawkę na wiek. Moje dwie były właśnie za pierwszym strzałem, ale niestety trzecia wyczekana to już jest mały problem. Dodam, że wcześniej byłam nieco ponad 20- tkę, a teraz 30 dychy już jakiś czas temu skończyłam. Oczywiście na razie jestem zdeterminowana i walczę jak dziki łoś
kaja_so jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-14, 21:06   #38
ula 87
Zadomowienie

Zuza zagościła w moim brzuszku po 7 miesiącach starania .
ciąża przebiegała bardzo problemowo : najpierw zagrożenie poronieniem , pózniej wczesne skurcze . Na szczęście urodziłam zdrową córeczkę w 40 tc.
obecnie mam 23 lata a moja Zuzia prawei 10 miesięcy

Zuzia 27.01.2010
http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png

Zębole
http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-15, 15:45   #39
amarcia
Wtajemniczenie

Udało się za drugim razem, jestem w 12 tc. Za pierwszym razem, że tak powiem, na czuja, drugi cykl z testem owulacyjnym. Wspaniała rzecz dziewczyny
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-17, 07:44   #40
maggie74
Raczkowanie

A ja zaszłam za pierwszym razem mając 34 lata. Obecnie moje słoneczko ma prawie dwa lata. Życzę powodzenia wszystkim staraczkom i dla wszystkich już zafasolkowanych. Ja zaszłam w ciążę w późnym wieku i też się bałam, że będą problemy z zajściem w ciążę. Na szczęście udało się od razu.
maggie74 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 17:57   #41
Magiczna Konstelacja
Raczkowanie

Moze i statystycznie faktycznie z wiekiem coraz gorzej zajsc, ale natura to natura , kazdy organizm jest inny i nikt nie jest w stanie tego przewidziec. Ja np sie nie staralam, a tylko jeden jedyny raz nas ponioslo bez zabezpieczenia... i czekam na rozwiazanie. Dodam tylko, ze lat mam 31.
Magiczna Konstelacja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości