|
|
#31 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Cytat:
Jeszcze nie próbowałam.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Tak z ciekawości- jak długie masz włosy i jak obcięte? W przypadku długich włosów obciętych na prosto chyba tego typu produkty nie sprawdzą się i nie dodadzą objętości...
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
witajcie bylam dzis u fryzjerki ktora doradzila mi abym falowala sobei wlosy prostownica
nie wiem czy w moim przypadku to wyjdzie bo mam puszace sie wlosy i wogole kazdy wywija sie jak chce ale w kazdym badz razie chciaam sie zapytac czy widzialyscie moze jakies filimiki jak to zrobic? szukalam i poki co znalazlam tylko opis pisemny a na youtube nie ma jakby jakas z was widziala takowy filmik to bylabym wdzieczna. ![]() ps chcialam was prosic o rade jesli chodzi o lakiery chcialabym krecic wlosy od czasu do czasu mam wlosy normalne puszace sie nie wiem jaki stopien utrwalenia brac i wogole jaki lakier.. mam w domu wellaflex na objetosc stopien utrwalenia 4 i zastanawiam si eczy bylby odpoweidni do fal albo lokow zeby chociaz te 2dni sie utrzymaly Edytowane przez sophisticated_ Czas edycji: 2010-10-29 o 15:50 |
|
|
|
#34 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wątpię by Ci wytrzymały takie fale 2 dni bo po nocy to raczej nieciekawie będą wyglądały Nie wiem jak szukałaś na you tube ale ja wpisałam loki prostownicą i wyskoczyło kilka filmików http://www.google.pl/search?q=loki+p...vgc&hl=pl&aq=f http://www.google.pl/search?q=curls+...vgc&hl=pl&aq=f
|
|
#35 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
:naprawdę sądzisz, że wątek na temat walki o zdrowe i piękne włosy jest odpowiedni, żeby pytać jak je sobie zniszczyć prostownicą? ![]() I odrobineczkę bardziej w temacie: jeśli się puszą, to może trzeba to podkreślić i wydobyć w naturalny sposób? Może zajrzyj na podforum dla kręconowłosych, to kopalnia wiedzy edit: zrobiłam bezsensowny skrót myślowy .
materii, antymaterii i fanaberii Edytowane przez Bruja Czas edycji: 2010-10-29 o 16:02 |
|
|
|
|
#36 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie na nowym wątku
Cytat:
![]() Jak byłam chora i miałam mega gorączke, to mi mama robiła okłady i własnie nie maczała chystki w wodzie tylo w serwatce, a potem grzywkę miałam taką sztywną
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamiast poradzic ze moze masz krecone/falowane to ona kaze krecic prostownica palic zywcem i jeszcze walic alkoholowym lakierem![]() niewiem czy fryzjerstwo u niektorych jest z pasji czy z checie zysku ?
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co sadzicie o alkoholu denaturacie pochodzenia roslinnego? Czy faktycznie moze byc niesuszacy? Znalazlam jeden lakier, ktory ma w sobie ten alkohol wiec sie zastanawiam. To lakier z serii Phyto - pamietam, ze na poprzednim watku, ktoras z Was polecala te serie, wiec moze znacie? Maja ten skladnik w wielu produktach rowniez przeciwdzialajacych wypadaniu wlosow. No i z buraka jest ten alkohol jesli mialoby to jakies znaczenie. Jak myslicie? |
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
dolaczam do czytania
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
a ja kupiłąm dzis glorie
mam nadzieje że jest taka jaką ją zachwalają ) bo cos tym moim włosom w końcu musi pomóc
"[...]ja właśnie płakałam. Nie po wierzchu. Czułam coś takiego, jakby z drugiej strony moich oczu, łzy do wewnątrz mnie spływały. Doświadczył pan może takiego płaczu?" Etorebeczkowy kod zniżkowy ! ![]() 8aaea585
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Pięknowłose
![]() wiecie coś może o produktach Tony&Guy?![]() Są fajne? Może skład?![]()
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj po raz pierwszy użyłam glorii i jestem zachwycona i miękkie jak nigdy A dzisiaj znowu 'przypadkiem' przechodziłam koło sklepu z art. fryzjerskimi i wstąpiłam bo miałam nadzieję na scandica. Oczywiście nie było ale za to nieźle się w duchu uśmiałam z pani która tam sprzedawała. Nie dość że jak prosiłam o coś nawilżającego bez protein, to dawała mi cały czas rzeczy z proteinami, to jeszcze jak trzymając jedną maskę powiedziałam, że to same silikony w składzie to ona na to: "no tak, teraz to wszędzie dodają ten silk" chyba coś jej się pomyliło hehe
|
|
|
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
Witam w nowej części
![]() Odkąd zrobiło się zimniej włosy straasznie mi się elektryzują. Psikam je żółtym Gliss Kurem na sucho ale to niewiele daje. Po myciu daje kallos latte. Co jeszcze polecacie ?
|
|
|
|
#45 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#46 |
|
Konto usunięte
|
Witam, melduję się na nowy wątek
![]() Właśnie siedzę z kubkiem pokrzywy, wtarłam olej z rącznika i opatuliłam ręcznikiem szczelnie włosy. Myślicie że nafta zadziała, jak dam ją na naolejowane włosy? Bo chcę olej dłużej przytrzymać, dlatego nie chciałam od razu z nafta kosmetyczną mieszać.. |
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz od dłuzszego czasu mam załamanie .. z powodu włosów..
no bo dbam jak glupia a one sa brzydkie..! przyklapniete, puszace , rozdwojone koncowki! tragedia..
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
hejka równiez się melduję
![]() mam pewiem skłądzik nieznajomyj mi wogóle odzytwki co wy na to? : -rosewater -cetearyl alkohol -ceteareth 20 -stearyl alkohol -cyclomethicone -dimethicone -mineral oil -olive oil -dicetyldimoniumchloride -lauryl methyl gluceth-10 hydrpxypropyl dimonium chloride -hydrolized silk -hydrolized wheat protein hydroxypropyl polysixolane -hydrolized glykosaminglycans -hydrolized keratin -acetamide MEA -linoleic acids -linolenic acids -arachidonic acids -sorbitol -jojoba oil -tocopheryl acetate -propylene glicol -diazolidinyl urea (and) methlparaben (and) propylparaben -metylchloroisothiazolinon e (and) methylisothazolinone - yellow 5 -parfum ale się nameczyłam z pisaniem ![]() i jak wam się podoba ta odzywka?
|
#49 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#51 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma znaczenia czy z buraków, czy z pszenicy czy z ziemniaków no i nie ma czegoś takiego jak alkohol pochodzenia nie roślinnego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
)
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Witam w części VI dla mnie pierwszej
![]() Posiadam włosy cienkie i ostatnio strasznie zaczęły mi wypadać(od 4 miesięcy) Kombinuję aby temu zapobiec mianowicie łykam Merz Spezial (zaczynam drugie opakowanie) i czekam na efekty, chociaż muszę przyznać że włosów wypada mniej, jednak nadal nie jest za dobrze, i zauważyłam, że więcej jest takich małych włosków u nasady więc to chyba znaczy że odrastająSzampony z silikonami dobrze działają na moje włosy, łatwiej sie rozczesują i są bardziej nawilżone(na czym mi zależy ponieważ mam włosy pocieniowane do połowy pleców i od połowy długości są jeszcze pozostałości trwałej tzn wyraźnie bardziej przesuszone.wiem wiem powinnam ściąć, ale szkoda mi ) Ale niestety mam wrażenie jak by te silikony osiadały mi na skórze głowy przez co skóra mnie troche swędzi ..;/ nałogowo kupuję szampony Dove w granatowym opakowaniu i białym razem z odżywkami. tak samo z Head & Shoulders też zawierają silikony jednak ten na moją skóre głowy nie szkodzi wręcz pomaga, no w końcu jest przeciwłupieżowy ale do rzeczy, staram się dosyć często robić naturalne maseczki z olejem rycynowym itd.. których przepisy są na wizażu. Maska henna wax również mi służy. No i nałogowo kupuję jedwab, wiem sam silikon, ale moje końcówki go potrzebują he . I jeszcze chcę wam powiedzieć o wodzie brzozowej , niestety strasznie trudno ją dostać, ja mam z firmy Kulpol. Wcieram w skóre głowy 30 minut przed myciem , podobno ma odżywiać cebulki włosa. Mi się wydaje, że pomaga skórze głowy, niestety zawiera alkohol też ;/ ale nie zrezygnuję z niej. och ale sie rozpisałam przepraszam Zapomniałam wspomnieć o Radicalu , którego używam co 2-3 mycie by troche oczyścić włosy z silikonów.
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera!" "Doskonałość dobra moralnego lub ludzkiego wymaga, by rozum kierował uczuciami... Edytowane przez kinga15p Czas edycji: 2010-10-30 o 09:17 |
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wysusza trochę włosy ![]() Ale nie ubolewam zbytnio nad tym, bo mam już swoje sprawdzone maski, więc ![]() Widocznie Nam Gloria nie pasuje..
|
|
#54 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a jakie to Twoje sprawdzone maski ??
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez gloria nie pomaga wogole zero jakiegos efektu poprawczego
mimo ze uzylam tylko raz to zniechecila mnie do siebie tym![]() moze to zalezy od wlosa
|
|
#56 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie maski/odzywki z silikonami naklada sie z dala od skalpu druga sprawa masz cienkie wlosy i czesto ci sie przetluszczaja a nie uwazasz ze to od przeciazenia wlosow i skory glowy tymi silikonami szampony odzywki jedwab cala masa silikonow ktorych nigdy nie zmywasz z wlosa![]() oj niedobrze
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz, każdemu co innego pasuje ![]() Ja mam grube, długie, falowane włosy więc dla mnie podstawą jest dogłębne nawilżenie włosów, po Glorii miałam lekko nawilzone ale koncówki strasznie suche, nie wiem jak to opisać nawet. A co do masek, które kochają moje włosy: Kallos Latte Mypa z masłem shea Joanna Miód i Cytryna Joanna z Apteczki babuni, maska jajeczna (moje ostatnie odkrycie) Wax Rainforest do ciemnych Wax zagraniczny Te są stałym punktem mojej pielęgnacji, jak coś mi się przypomni to dopiszę
|
|
|
#59 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kallos Latte -chyba jako jedyna z wizażu go nie próbowałam mam za to biovax latte Mypa z masłem shea -czję się, czaję ![]() Joanna Miód i Cytryna-nigdzie stacjonarnie nie mogłam jej dostać ![]() Joanna z Apteczki babuni, maska jajeczna (moje ostatnie odkrycie) Wax Rainforest do ciemnych Wax zagraniczny posiadam
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
Joanna Miód i Cytryna jest w Realu. Jest tam też inna odżywka z tej serii, taka z zieloną herbatą. Moim zdaniem ma o wiele ładniejszy zapach.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:24.

Jeszcze nie próbowałam.

:

zamiast poradzic ze moze masz krecone/falowane to ona kaze krecic prostownica palic zywcem
?

ale za to nieźle się w duchu uśmiałam z pani która tam sprzedawała. Nie dość że jak prosiłam o coś nawilżającego bez protein, to dawała mi cały czas rzeczy z proteinami, to jeszcze jak trzymając jedną maskę powiedziałam, że to same silikony w składzie to ona na to: "no tak, teraz to wszędzie dodają ten silk" chyba coś jej się pomyliło hehe
21.06.2014r.