![]() |
#31 | |
BAN stały
|
Dot.: Sklep z biżuterią artystyczną- czy się opłaca?
Krytyka krytyką jednak nie wypada komuś pisać że kupuję tanie półfabrykanty, zresztą i większości moich prac tu nie prezentowałam. A pisać że straszą na moim blogu to już przesada.
---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- A temat dotyczy czy opłaca się otwierać taki sklep w internecie, a niekoniecznie chodzi o moje prace tylko prace z zaprzyjaźnionymi artystami, więc czytaj ze ZROZUMIENIEM.Wiem, że moje prace są średnio atrakcyjne, jednak znam osoby, które potrafią wykonywać cudeńka i taka współpraca wszystko by mi ułatwiła. Więc koleżanka może w końcu zrozumie do czego zmierzam. ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
Edytowane przez limoon Czas edycji: 2010-11-18 o 15:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Słowa na początku nie napisałaś że chodzi o współpracę, tylko że trochę prac sprzedałaś - Ty sprzedałaś, więc to oczywiste jak ta wypowiedź została odebrana, też byłam pewna że chodzi o własny sklep z własną biżu.
I IMHO nie, nie opłaca się, konkurencja gigantyczna, chyba że masz duuuzo czasu i pieniędzy (na reklamę zwłaszcza). Edytowane przez Martva Czas edycji: 2010-11-18 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Wiesz co? Otwórz ten sklep, wątpię w powodzenie, ale przynajmniej zyskasz trochę doświadczeń życiowych, które na pewno Ci się przydadzą.
A na resztę Twoich wypowiedzi mogę napisać tylko: pisz ze ZROZUMIENIEM tego co piszesz. Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
BAN stały
|
Ojej ale zdenerwowana
![]() Edytowane przez limoon Czas edycji: 2010-11-18 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Rozeznanie
|
"Mam trzy latka, trzy i pół,
sięgam brodą ponad stół, do przedszkola chodzę z workiem, mam fartuszek z muchomorkiem..." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
BAN stały
|
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Wiesz co- ja na prawdę chciałam Ci dobrze doradzić byś nie wtopiła kasy w interes bez sensu zanim nie dopracujesz swojej biżuterii.... Ale dla Ciebie konstruktywna krytyka to pojęcie kompletni nieznane jak widzę. Zdaje się że wyznaczas swoje własne poziomy bo nie tylko ja jak widać tak własnie odczytałam twoje posty. A twoje utalentowane znajome które tworzą cudeńka zapewne szybciej się wybiją w nowo powstałej setnej galeryjce niż dołacząjac do tych znanych z dużym zapleczem reklamowym i stałymi klientami.
![]() |
#38 |
BAN stały
|
Sklep z biżuterią to bardzo dobry pomysł
![]() Limoon... nie przejmuj się opinią "wielkich znawców biżuterii artystycznej" którzy krytykują pomysł z otwarciem sklepu. Robią to tylko po to, aby cie zniechęcić bo byłabyś ich konkurencją. Ja i tak mam wielu stałych klientów wiec nie czuje sięzagrożona. A co do tego ---->> http://republika.pl/blog_tq_4924160/...r/sdc11511.jpg te kolczyki są bardzo ładne i nie widzę w nich zastrzeżeń . Widać szpilki ale z pewnością to o to chodziło. Sama wykonuję kolczyki takie, aby było je widać . Ludzie kupują taką biżuterię z dużym zapałem. Mam nadzieję że posłuchasz mojej rady i spróbujesz coś otworzyć. Życzę powodzenia A co do Reverie1 - nie dziwię ci się że napisałaś taką krytykę. Twoja biżuteria nie dorównuje limoon i dlatego bałaś się o konkurencję . Ja na twoim miejscu też bym się bała bo limoon ma duże szanse aby osiągnąć sukces ![]() A limoon ma dużo wigoru i energii widząc po wypowiedziach - niestety tobie tego brakuje ![]() Edytowane przez ppaula9 Czas edycji: 2010-11-18 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nic tylko kupować - ups- już nie ma gdzie
Moje próby z drucikami Moje decoupage blog ,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz Edytowane przez Reverie1 Czas edycji: 2010-11-18 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
BAN stały
|
Z tego co wiem nie wolno reklamować żadnych blogów w tym miejscu więc złamałaś zasady...
Edytowane przez limoon Czas edycji: 2010-11-19 o 21:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No ręce opadają . Konkurencja się zbliża wielkimi krokami!!! Wybaczcie, ale na prawdę trochę więcej samokrytycyzmu! Reverie1 tworzy niepowtarzalną biżuterię, z dbałością o każdy szczegół, artystyczną! No sorry, ale nie zgodzę się, żeby porównywać ją do limoon. Edytowane przez viktorej Czas edycji: 2010-11-18 o 18:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
tak tylko wtrace... blog chwile temu chodzil a teraz komunikat, ze nie istnieje? Usunelas?
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Można podawać linki do blogów- jeśli tylko na blogach nie ma ofert sprzedaży, a po dosyć pobieżnym zaznajomieniu się z treścią Twojego, takich ofert nie widzę (wg. kc oferta to stanowcza propozycja zawarcie umowy oraz essentialia negotii czyli elementy przedmiotowo istotne- np. oznaczenie towaru i cena).
Więc nie strasz kogoś administratorem dopóki sama nie zapoznasz się z regulaminem. A co do kopiowania zdjęć- no tu już nie mam jak usprawiedliwić Reverie1. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
Reverie1 - weź ty się lecz bo tam nie ma żadnego bloga . Coś ci się poprzestawiało w głowie. Sama byłam ciekawa pozostałych kolczyków ale musiałaś podać złego linka. A co do administracji ... hm... takie coś rzeczywiście można zgłosić do aministracji a wtedy nie będzie ci wesoło .
I pamiętaj o prawach autorskich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Blog był- ja go widziałam. Było żarówiasto-zielone tło, zdjęcia kolczyków, bez cen czy czegoś w tym stylu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Reverie1 ma rację ![]()
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po pierwsze, blog był. Po drugie, Reverie wkleiła link do zdjęcia, i jeszcze dokładnie opisała do kogo należy, więc ok - ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych nie ma nic do tego. Zanim zacznie się straszyć, warto przeczytać właściwą ustawę. A po trzecie....czyim klonem jesteś ppaula9, człowieku znikąd....? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Blog był
![]() Edit: Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę w blogu 'limoon' i wyskakuje adres. Edytowane przez viktorej Czas edycji: 2010-11-18 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
BAN stały
|
blebleble
Edytowane przez limoon Czas edycji: 2010-11-19 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Blog był, tez widziałam. Reverie na litość nie daj sie tak wkręcać, po co Ci te nerwy? Sorry, zazwyczaj nie biorę udziału w takich debatach ale tym razem nie wytrzymałam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Limoon, odpuść, nie ośmieszaj się już dalej.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Moje próby z drucikami Moje decoupage blog ,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz Edytowane przez Reverie1 Czas edycji: 2010-11-18 o 18:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() A tak przy okazji Rev nic nie kopiowała. P.S. Wystraczy kliknąć prawym klawiszem myszki na obrazek na onetowym blogu i wybrać pokaż obrazek, automatycznie pokazuje w adresie republike i sam obrazek. P.S. 2 Skasowany blog dalej można sobie obejrzeć na google jako kopię. Jeszcze długo tam będzie ![]()
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
To jeśli Reverie1 wkeliła link do strony, gdzie sama umieściłaś zdjęcie- to cofam zarzut.
Proszę, rozwiń że ustawy nie są naszą mocną stroną, bo mnie to zaintrygowało . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
BAN stały
|
żal mi waaas ; /
idźcie na drzewo prostować banany bo w tym bylibyście na pewno lepsi niż tu ;/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Trolle na biżuteryjnym
![]() ![]() Dziewczyny, proponuję przenieść tą dyskusję do śmiechostek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
No nie mogę! Cóż za poziom!
Dziewczyny dajcie spokój, bo to sensu nie ma. ( i nie kieruję tego do autorki wątku) Przepraszam, popłakałam się ze śmiechu! Idę prostować te banany - może dostanę za ten wyczyn jakąś prestiżową nagrodę ![]() ![]() ![]() Edytowane przez M0N1K4 Czas edycji: 2010-11-18 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
Monika - Darwina na pewno dostaniesz albo Antymalinę czy co to tam takiego przyznają
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ollccia Czas edycji: 2010-11-18 o 21:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:45.