Buty- mała stopa vs masywna łydka POMOCY ! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-03, 17:06   #31
Teczowaa
Raczkowanie

Dot.: Buty- mała stopa vs masywna łydka POMOCY !

Cytat:
Napisane przez Li O Pokaż wiadomość
Ja dawniej zawsze chodziłam do małych sklepików, bo w mojej miejscowości innych nie było, a dopóki nie poszłam na studia, to nie znałam innego większego miasta. Tak się składa, że zwykle przymierzyłam 20-30 par butów, które podawała mi właścicielka sklepu i jej pracownica. Wierz mi, że godziłam się nieraz na przymierzenie czegoś, co było ohydne, albo strasznie babciowate. Nie wybrzydzałam zbytnio, bo przecież trzeba w czymś chodzić. Dobrze, że właścicielka jest znajomą mamy, to miała do mnie cierpliwość, ale przy 10 parze już widziałam jej grymas na twarzy. Przy 15 rozkładała już ręce i zaczynała podawać większe rozmiary W konsekwencji raz kupiłam (wciśnięto mi) kowbojki w rozmiarze 41, podczas gdy noszę 37,5 Chodziłam potem w takich kajakach i ciągle się potykałam Więcej tam nie poszłam, bo nie mam zamiaru przechodzić tej gehenny znowu. W Deichmannie zawsze coś na siebie znajdę i nikt nade mną nie stoi z dziwną miną. Troszkę trwa zanim coś dopasuję i często muszę zrezygnować z wysokich butów, ale sama wiem najlepiej w co zmieści się moja noga...
Ty jednak tego nie zrozumiesz, bo mieć szczupłe łydki to żaden wstyd...
Wierzę, że tak mogło być, nie mówię, że nie. Nie wychwalam tylko małych sklepów i nie mówię, że w dużych nigdy nic nie ma. Mówię tylko i wyłącznie z własnego doświadczenia.
Ale piszesz, że wciśnięto Ci rozmiar 41 kiedy nosisz 37,5... Jeśli nie chciałabyś ich kupić to żadną siłą nikt by Ci ich nie wcisnął. Dla mnie to jest żadne tłumaczenie, bo sprzedawca wciśnie. To Ty zgodziłaś się na przymierzanie buta o tyle (!) za dużego i to Ty go kupiłaś.
Swoja drogą to podziwiam, że w ogóle nosiłaś o tyle za duże buty. O ile noszeniem można to nazwać, bo nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak musiałaś chodzić.
Każdy wie co dla niego jest najlepsze. Ty znalazłaś Deichmanna i super. Mam nadzieję, że zawsze znajdziesz tam coś dla siebie. Ale jak wątek pokazuje jednak nie dla każdego buty tam są.

A co do moich szczupłych łydek... Dla mnie osobiście nie jest to wstyd (bo i tak większość czasu noszę botki), ale jest wiele osób, które nie ubiorą odstających cholewek. Wygląda się wtedy jak w ohydnych kaloszach, jak kot w butach, wszystko jest luźne, zero ciepła i nawet najładniejszy i najmodniejszy fason staje się brzydki.
Teczowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-03, 17:46   #32
Hvid
Zakorzenienie

Teczowaa - Ja Cie troche rozumiem. Obawiam sie, ze male, prywatne sklepy powoli beda znikac z krajobrazu, na rzecz sieciowek typu Deichmann itd. Duze sieciowki maja pieniadze na rozwoj, na reklame, a nawet na to, zeby przez pewien czas pozwolic sobie na straty. Oby moje obawy sie nie potwierdzily, szkoda by bylo, naprawde.
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-03, 19:22   #33
martha330
Zakorzenienie

i ja mam ten problem :
po pierwsze brak zimowych butkow
po drugie zbyt szeroka lydka

Kasienka_666 gdzie dorwalas swoje buty? chetnie je skradne

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-04, 12:43   #34
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Teczowaa Pokaż wiadomość
Wierzę, że tak mogło być, nie mówię, że nie. Nie wychwalam tylko małych sklepów i nie mówię, że w dużych nigdy nic nie ma. Mówię tylko i wyłącznie z własnego doświadczenia.
Ale piszesz, że wciśnięto Ci rozmiar 41 kiedy nosisz 37,5... Jeśli nie chciałabyś ich kupić to żadną siłą nikt by Ci ich nie wcisnął. Dla mnie to jest żadne tłumaczenie, bo sprzedawca wciśnie. To Ty zgodziłaś się na przymierzanie buta o tyle (!) za dużego i to Ty go kupiłaś.
Swoja drogą to podziwiam, że w ogóle nosiłaś o tyle za duże buty. O ile noszeniem można to nazwać, bo nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak musiałaś chodzić.
Każdy wie co dla niego jest najlepsze. Ty znalazłaś Deichmanna i super. Mam nadzieję, że zawsze znajdziesz tam coś dla siebie. Ale jak wątek pokazuje jednak nie dla każdego buty tam są.
Ja jednak uważam, że mi je wciśnięto Nie wiesz jak się człowiek czuję, jak stoi nad tobą 5 osób, które są BARDZO zniecierpliwione. Mówię o właścicielce, dwóch pracownicach i moich rodzicach Właścicielka powiedziała, że już kompletnie nie ma czego mi pokazać, a to były jedyne kozaki, które dopięłam w łydce. Dodała, że mogę sobie waty napchać w czubek Byłam zrozpaczona, bo do wyboru miałam:
A. za duży rozmiar, ale zapięty zamek
B. dobry rozmiar, ale chodzenie z rozpiętym zamkiem (ewentualnie w grę wchodziła przeróbka u szewca, ale koszt takiej przeróbki jest wysoki, a efekty niezadowalające)
C. chodzenie zimą w pantoflach
Siłą rzeczy wariant C odpada, więc musiałam coś kupić. Chyba nie dziwne, że wybrałam A, skoro mi pani właścicielka tak doradziła - ponoć nie powinnam mieć problemu z chodzeniem, bo inne klientki też często na zimę biorą większe rozmiary Na dodatek wszyscy stali po stronie właścicielki, bo przecież ona się zna, a ja marudzę
NIGDY WIĘCEJ TAKIEJ PRESJI
Stary 2011-02-22, 09:12   #35
benia1169
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Teczowaa Pokaż wiadomość

A co do moich szczupłych łydek... Dla mnie osobiście nie jest to wstyd (bo i tak większość czasu noszę botki), ale jest wiele osób, które nie ubiorą odstających cholewek. Wygląda się wtedy jak w ohydnych kaloszach, jak kot w butach, wszystko jest luźne, zero ciepła i nawet najładniejszy i najmodniejszy fason staje się brzydki.
Ja Cię rozumiem, chociaż sama mam masywne łydki. Był kiedyś teledysk do "Córki rybaka" Wałów Jagiellońskich - tam laska miała takie odstające od łydek cholewki
A ja Ci i tak zazdroszczę tych za chudych......

Edytowane przez benia1169
Czas edycji: 2011-02-22 o 09:13
benia1169 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości