|
|
#31 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Co na suche i zniszczone końcówki włosów???
Polecam najpierw ściąć, a potem stosować na końcówki olejek arganowy lub keratynę (Phytorelax lub coś w tym typie). Wygładzają i pielęgnują.
|
|
|
|
|
#32 |
|
Przyczajenie
|
Miałam bardzo zniszczone włosy a zwłaszcza końcówki po rozjaśnianiu. Nie widziałam tego problemu na co dzień bo prostowałam prostownicą
dopiero fryzjerka mi pokazała jak mam zniszczone włosy. Chciała mi wcisnąć jakiś super specyfik po zabójczej cenie 99,99 Grzecznie podziękowałam i poszukałam trochę na necie. I tak używam od kilku miesięcy na suche koncówki na zmianę olejek arganowy, jedwab albo oliwkę dla dzieci (ważne aby była bez parafiny) np hipp. Efekty już są
|
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, mam dokładnie to samo
farbuje włosy i końcówki mam w fatalnym stanie. Podcinam je regularnie. W ogóle włosy stały się matowe i szorstkie. Dzięki wielkie za rady spróbuję zastosować.
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Chyba ze bede tylko i wyłącznie na końcówki stosować??.A jak nakładacie? na suche czy mokre włosy?.Też mam biedne końcówki a z uporem maniaka zapuszczam włosy:P
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
BAN stały
|
Dla moich końcówek najlepiej sprawdził się właśnie olejek arganowy oraz serum witaminowe( wit. a i e) z biowaxu. Dodatkowo chociaż raz w tygodniu staram się robić domowe maseczki i płukanki.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Powiedz jakie to są domowe maseczki i płukanki ? Jaki przepis :-P ja niestety też mam problem z końcówkami... Strasznie mi się łamią rozdwajają, roztrajają ... Koszmar :-\
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje domowe sposoby na ładne włosy: http://lukrecja.in/uroda/3-domowe-pa...-piekne-wlosy/ napisałam tu kilka przepisów na wykorzystanie octu, jajek, miodu czy mleka do pielęgnacji włosów. Jestem wielką zwolenniczką i muszę powiedzieć, że mam efekty więc warto spróbować. I tu jeszcze o włosach wysokoporowatych http://lukrecja.in/uroda/jak-dbac-o-...ysokoporowate/ A co do odżywek to polecam Pilomax albo ewentualnie tańszy biovax- są naprawdę super. A w końcówki olejek arganowy wcieram często.
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Moja fryzjerka twierdzi, że co najmniej raz w tygodniu (max dwa razy) powinno się nakładać jakąś dobrą maskę (odżywka po każdym myciu) i trzymać ją nie krócej niż pół godziny. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

dopiero fryzjerka mi pokazała jak mam zniszczone włosy. Chciała mi wcisnąć jakiś super specyfik po zabójczej cenie 99,99
Grzecznie podziękowałam i poszukałam trochę na necie. I tak używam od kilku miesięcy na suche koncówki na zmianę olejek arganowy, jedwab albo oliwkę dla dzieci (ważne aby była bez parafiny) np hipp. Efekty już są
farbuje włosy i końcówki mam w fatalnym stanie. Podcinam je regularnie. W ogóle włosy stały się matowe i szorstkie. Dzięki wielkie za rady