![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bez wykształcenia i doświadczenia - proszę o pomoc
Nie no to zależy od rozmowy kwalifikacyjnej też, ale z reguły jeśli ma się dwóch identycznych kandydatów ale jeden wykazuje chęci dalszego kształcenia się, to się go przyjmuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Aha jeszcze mam pomysł dla autorki, by poszła po galeriach i poroznosiła swoje CV+listy motywacyjne z naciskiem na to drugie. Bo widać,że dziewczyna nie jest jakimś młotem
![]() ![]() ![]() Idę już stąd. Wujek dobra rada ma na dzisiaj dość.
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
co to ma być?! co to tu robi?! ![]() Autorce polecam szkoły dzięki którym szybko zdobywa się zawód- studium, szkoła policealna. Jeśli chodzi o emeryturę- muszynianka pisała coś o jedzeniu suchego chleba na starość. Tak się składa, że opłacanie ZUSu i tak nie daje lepszego życia niż chleb ze smalcem i cerata na stole. No chyba, że się pracuje dłużej niż do wieku emerytalnego i całe życie zarabia tyle, że się potem ma te 2,5 tysiąca (tylko, że odprowadzona suma wynosi tyle, że emerytura powinna wy nosić około 10 tysi) hue hue. Ja nie płacę ZUSu bo i tak nie pracuję w Polsce i na maksa cieszę się, że nie odprowadzam składek do tej złodziejskiej instytucji. ZLIKWIDOWAĆ ZUS! Edytowane przez ksiezniczkanajgorsza Czas edycji: 2010-11-06 o 22:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
czytaj łaskawie wszystkie posty, bo napisałam wyjaśnienie.
![]() |
#35 |
BAN stały
|
a ja myslałam Cherry, że Ty jesteś 89 lub 88 rocznik, a nie 90.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
rocznikowo leci 21, ale ja się odmładzam (póki jeszcze przez miesiąc mogę)
![]() ![]()
![]() |
#37 |
BAN stały
|
aa, to chyba, że tak.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | ||||||||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Nad kursami językowymi zastanawiałam się również, tylko ile one faktycznie moą zmienić w mojej sytuacji... Tak dla własnej satysfakcji chciałabym, ale na dzień dzisiejszy staram się skupić na konkretnych czynach poprawiających moją atrakcyjność dla potencjalnego pracodawcy. Cytat:
Tak właśnie podejrzewałam, że matura niewiele zmieni. Zdać ją jednak muszę ![]() Obecnie nie jestem zarejestrowana w UP. Teraz mam 2 luźniejsze dni, także pozwolę sobie na poszperanie po różnych stronach i zobaczę dokładnie, jak wygląda to całe zakładanie firmy i jak wygląda rozliczanie z Urzędem Skarbowym. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Patrząc na dzisiejszych młodych studentów, czasu straconego nie nadrobię. Ambitni jesteście okrutnie. Ale dziękuję za ostatnie zdanie ![]() Cytat:
Dokładnie tak zrobię. Trochę się ucieszyłam na myśl, że po zdaniu matury może kiedyś będę mogła zająć się czymś, co lubię. Choć droga długa przede mną, przypomniałam sobie o swoich wymysłach w ciągu lat ubiegłych i było tego sporo. Kto wie, może mi się uda zostać studentką ![]() Cytat:
Cytat:
Tak się zastanawiam, jak wyglądałoby moje CV. Poza danymi osobowymi i skończoną jedną szkołą, byłoby puste. Wiecie może jak patrzą pracodawcy na informację, że ktoś zarabiał bez umowy? Nie jest to przypadkiem fakt dyskwalifikujący? Cytat:
![]() Na razie skłaniam się ku opcji pozostania przy wybranych "klientach", znalezienia dodatkowej pracy na umowę i mocno zastanawiam się nad własną działalnością gospodarczą. Dodatkowo w internecie natknęłam się na informacje o zaliczeniu liceum poprzez egzaminy eksternistyczne. Napisałam już do OKE, jak tylko odpiszą, zastanowię się nad taką opcją. Trochę się nakręciłam na dalszą edukację ![]() Bardzo Wam dziękuję ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Odpisali z OKE, jest możliwość, żebym zdawała
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
psy-chopatka
|
Gratuluje. Idziesz do przodu
![]()
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
a mnie się wydawało że licea dla dorosłych trwaja 2 lata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
btw szukam pracy, jak widzę ogłoszenia
"zatrudnię nianię do rocznego synka, wymagania: min. 5 letnie doświadczenie jako położna, przewijanie dziecka, gotowanie obiadów, zabawy, sprzątanie, kąpanie, ATRAKCYJNA STAWKA 6-7 zł/h" to mi się śmiać chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
haha ![]() ![]() Ktoś kto ma magistra i doświadczenie w zawodzie nie pójdzie do pracy sklepie. Ktoś taki nie ma zazwyczaj doświadczenia w rozliczeniach, ani w obsłudze kasy. A jak ma to znaczy, że już tak pracował i właśnie szuka innej, lepszej pracy- najczęściej w zawodzie. Nie mówiąc o tym, że przeszkolenie to kwestia jednego dnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
Lokalizacja: zbyt często sie przenoszę by deklarować się na jedno miast o;)
|
Cytat:
pomysł z UP nie jest głupi, to co znalazłam na www jednej z policealnych: "STYPENDIA DLA BEZROBOTNYCH Z TYTUŁU PODJĘCIA NAUKI Osoby mające status bezrobotnego i nie posiadające kwalifikacji zawodowych informujemy, iż po spełnieniu określonych warunków może przysługiwać mu stypendium wypłacane z Funduszu Pracy przez Powiatowe Urzędy Pracy za podjęcie i kontynuowanie nauki. Przyjdź i zapisz się do Nas. Zapisanie się i nauka w Policealnych Szkołach Cosinus daje Ci prawo do ubiegania się o stypendium." reszta jest: http://cosinus.pl/Stronaglowna/Paren...ment/3153.aspx |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Zrób liceum, a najlepiej technikum dla dorosłych.
Po technikum będziesz miała maturę i zawód... Potem możesz wyrobić sobie książeczkę sanepidowską, i pracować np. w sklepie jako kasjerka. W miedzy czasie możesz robić jakieś kursy, iśc na studia zaoczne albo na kurs językowy... Albo pracować jako ta kasjerka a później przenieść się np. do innego sklepu, gdzie więcej płacą. Dobrym rozwiązaniem jest tez technikum fryzjerskie albo informatyczne. Możesz normalnie pracować w zawodzie a po pracy dorabiać sobie, np. czesząc, obcinając znajomym włosy (jak Ci dobrze będzie szło to znajomi polecą Cię innym znajomym) albo naprawiać komputery... Technikum zrobisz w 3 lata, chodzisz wieczorem albo w weekendy po parę godzin, nawet uczyć się za bardzo nie trzeba a papier jest ![]()
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Ja może z takim bardziej pocieszeniem niż radą - spotkałam ostatnio kobietę ok. 40 roku życia, która właśnie zaczyna naukę w liceum, ma ona tak ogromną motywację do zdobywania wiedzy i rozwoju osobistego, że z powodzeniem zaraża nią innych. Okazuje się, że takich osób, które z jakiegoś powodu nie mogły kontynuować nauki jest bardzo dużo. Nie ma sensu roztkliwiać się nad tym co było kiedyś, tylko iść do przodu.
Ze swojej strony (oprócz zrobienia matury, kontynuacji nauki itd.) mogę polecić dość znany kurs informatyczny euroKobieta - jest on bezpłatny (finansowany z UE), w całości internetowy, a po zakończeniu dostaje się całkiem porządny certyfikat kompetencji IT z Brukseli. Na Twoim miejscu przemęczyłabym się na tym sprzątaniu do czasu zakończenia liceum, w tym czasie możesz zainwestować w naukę języków - jest mnóstwo samodzielnych, tanich (a wręcz bezpłatnych) metod. Na wizażu jest kilka wątków poświęconych samodzielnej nauce języków. Wiele ludzi też opisuje swoje cele (w tym językowe) i ich realizację na blogach, co też jest ciekawym sposobem na motywowanie siebie i innych... Powodzenia! ![]()
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
hej
![]() mam 30 lat jestem po szkole podstawowej i gimnazjum . Jestem przerażona bo nie wiem co ze swoim życiem zrobić , nie wiem jak ja sie utrzymam jak bede musiala sama o to zadbac kiedys .pracowałam roznoszac ulotki i w kiosku- ale krutko bo ok 2 tygodnie ( problem z dojazdem , a nie mam auta. Nie wiem od czego zacząc a wszelkie kursy czy inne ... sprawy to wymagaja juz wyksztalcenia sredniego ehhh ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.