![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piosenki z dzieciństwa
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My dziewczyny zgrana paka my zniszczymy chłopski ród upokorzymy chłopaka jak podskoczy damy w dziób My dziewczyny zwyciężymy choćby siłą brali nas jak walniemy dosuniemy będę przepraszali nas Bo chłopaki to lalusie im potrzebne są mamusie żeby do snu układały i pampersy im zmieniały Weź pod rękę chłopca swego idź nad rzekę utop jego i zawołaj hola hej o jednego głupka mniej ![]() i pamiętam jeszcze coś takiego z jakieś kolonii kumla kumla kumla wista o none none la wista egzamini salamini ułau budyni aci paci kumulaci uła u ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
lato lato, zima zima, ja pojade do berlina a w berlinie w magazynie siedzi hitler na sprężynie, a sprężyna się ugięła i hitlerka w łeb walnęła ![]() wstyd mi ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
"przybyli ułani pod okienko", "o mój rozmarynie", "rozkwitały pąki białych róż" - to mi mama śpiewała czasem. Nawet nie wiem kiedy się ich nauczyłam ale znam, może nie w całości ale zawsze coś
![]() z typowo dziecięcych to jeszcze oczywiście: "Wesoło jesienią w ogródku na grządce.. " czyli Ogórek wąsaty ![]() " FANTAZJA!! " ![]() ![]() "Zuzia lalka nie duża" "A ja wolę moją mamę" "bursztynek bursztynek" "mała smutna królewna" iii chwilowo więcej nie pamiętam ;p
12.06.2010 "A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej.." Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję, Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj! Edytowane przez reniferek01 Czas edycji: 2010-11-07 o 13:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
A ja pamiętam jeszcze taką piosenkę, ale nie wiem dobrze, jak to szło:
Pyta mnie profesor Gdzie leży ta rzeka A ja odpowiadam Tam przed szkołą czeka.... (chodziło o dziewczynę) Hm, chyba pamiętam tylko tą zwrotkę. Ktoś zna? Albo to, ha ha: Przyjdź do mnie na go na go na godzinę ósmą Ja będę ci na gi na gi na gitarze grał Będę cię uczył ruchu ruchu ruchu drogowego pariruriruriruram ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Genialny watek
![]() ![]() Ja pamietam jeszcze taka: O made manse flooore omade omade omadeo deo rikitiki sprzedajemy narkotyki ![]() biks baks boks! W delikatniejszej wersji bylo 'sprzedajemy kosmetyki' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
![]() kurcze jak napisałyście to od razu mi sie przypomniały te wszystkie piosenki ![]() ![]() z takich grzeczniejszych to: idziemy na jagody ,stokrotka, puszek okruszek przerobiony na: mój dziadek zjadł mi psa i teraz łapy ma ![]() majteczki w kropeczki, mydełko fa było jescze cos w tym stylu ale to chyba jakas wyliczanka czy cos nie pamietam: ene due rabe złapał chińczyk żabę ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
amse adamse flore omade omade omadeo riki riki sprzedajemy narkotyki raz dwa trzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tańca prawdziwego! Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
a znacie może to:
Wpadła bomba do piwnicy, napisała na tablicy s.o.s i wychodzi głupi pies albo w takiej wersji Wpadła bomba do chałupy, rozwalia niemcom dupy, jeden myślał że to smalec i drugiemu włożył p a l e c ![]() Albo Jest nas trzech, żeby jeden zdechł, żeby było sprawiedliwie to wychodzisz ty, jak nei ty no to ty numer sto dwadzieścia trzy, ten kto ma gnidy i śmierdzące skarpety, a ja ciebie zrobię w konia i za ciebie wyjdzie ona, ale będzie sprawiedliwie jak wypowie swoje i m i e. Później było: Jest nas dwóch żeby jeden spuchł... dzieci mają pomysły ![]() a na podwórku z koleżankami śpiewałyśmy jeszcze Chryzantemy złociste w półitrówce po czystej... ![]()
Nasz skarb ![]() Edytowane przez bzyczka1 Czas edycji: 2010-11-07 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
o Ewkach:
Ewka spadła z drzewka prosto na kamyczki potłukła se cycki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
...stoją na fortepianie i nie podlewa ich kurna nikt. ![]()
![]() |
![]() |
#44 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
albo siedzi świnia pod schodami liczy zęby za zębami ![]() enk benk balon pękł a z balona wyszła wrona wystrachana i zmęczona ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i przy zabawie w chowanego: Pałka zapałka dwa kije! kto się nie schowa ten kryje! Licze licze i rachuje kogo znajde zaklepuje! ![]() ![]() łezka się w oku kręci ![]() kiedyś trzeba bedzie swoim pociechom to przekazać ![]()
![]() |
![]() |
#46 | |||||||
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
o made mansi floore o made o made o madeo riki titki deo deo riki tiki łan tu fri! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja znam o Ankach: Anka skakanka, zamknij sklep, przyjdzie policja, da ci w łeb albo o Tomkach: Tomcio Paluszek nasrał w garnuszek, dolał wody, krzyczy: lody ![]() albo Bartkach: Bartek, bez majtek, chodzi po ulicy w czerwonej spódnicy...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
http://www.forum.szantymaniak.pl/viewtopic.php?p=71018
fabryczna dziewczyna gdy syneczka usypiała taka piosnke mu spiewala synu, synu nie badz taki jak twoj ojciec rozbój taki jak twoj ojciec byle jaki Henryk stał i wszystko słyszał i ze zlosci ledwo dyszał Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 Czas edycji: 2010-11-07 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
hahaha, mnie też to rozwaliło
![]() a o bombie znam dłuższą: Wpadła bomba do piwnicy, napisała na tablicy: SOS głupi pies Jeden oblał się benzyną, drugi dostał w łeb cytryną, trzeci skakał po drabinie i niechcący kopnął świnię. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Z podstawówki:
U prząśniczki siedzą, jak anioł dzieweczki Przędą sobie przędą jedwabne niteczki Kręć się kręć wrzeciono Wić się tobie wić Ta pamięta lepiej (?) Która czuja nic I do powyższej melodii: Na ulicy grodzkiej jest burdel na kółkach, Siedzą w oknach panny, kondomy na pułkach. Kręć się kręć wrzeciono... ![]()
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
A ja pamiętam niecenzuralną
![]() U nas na podwórku Pod numerem trzecim jest taka maszyna do robienia... Dziewczyno kochana pokaż mi kolana a ja ci pokaże stojącego... Paliło się w piecu na kominku sadza uciekaj dziewczyno bo Ci zaraz... W sadzie rosną jabłka a w tych jabłkach glizdy ale te dziewczyny mają wielkie... Pisało w gazecie o pewnej kobiecie która w Ameryce pokazała... Cynamon kupiłem drogo zapłaciłem więcej już nie kupię mam to wszystko... W dużym pokoiku na małym stoliku leżą trzy bułeczki i koniec bajeczki ![]() A no i było jeszcze: 'Mam szare szarawary i zielony kaftan Turbany wyszywane lazurowym haftem, O Alla! Ja za te pieniądze, o Alla świetnie się urządzę. O Alla miał Alladyn lampę, ta zgasła ciemno wokół jest." No i jeszcze byłą stokrotka! "Gdy strumyk płynie z wolna, rozsiewa zioła maj stokrotka rosła pola a nad nią szumiał gaj..." ![]()
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Super watek !
![]() Pamiętacie to ? ![]() http://www.youtube.com/watch?v=2uyKY...eature=related Żabka Mała One naprawde w wiekszosci takie tragiczne hahahahahahah. http://www.youtube.com/watch?v=hOuLi...eature=related Misia A, Misia B http://www.youtube.com/watch?v=ODMzB...eature=related Klasyka ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=wAQbb...eature=related kaczka dziwaczka ![]() http://www.youtube.com/watch?v=pDE8k...eature=related na wyspach Bergamutach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co jest najgorsze?
Że u mnie w klasie (II LO) co przerwa śpiewamy niedźwiedzia, na ławce gramy w "one madonse", a na lekcji w "podaj dalej bo skiśniesz" xD
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny... Caly dzien myslalam dzisiaj jakie to jeszcze rymowanki byly i przypomnialam sobie jedna... Tylko nei pamietam do konca jak ona leciala
![]() ![]() Wiem ze tam bylo tak ze sylaby w ostatnim wyrazie wersu sie tak powtarzaly jak echo ![]() cos tam.... Anka nka ka a, albo szklanka nka ka a itd ![]() Kojarzy ktoras ![]() ![]() Edit: przypomnialo mi sie odronine jeszcze ![]() Tam bylo zeeee gdy tylko slonce blysnie i ustanie deszcz, wszyscy zaspiewamy tez! tylko jak to dalej szlo, pomocyyy! Edit2: Juz wiem ![]() ![]() ![]() Maslanka slanka lanka anka nka ka a To o niej wlasnie jest piosenka ta ta ta Gdy tylko slonce blysnie I ustanie deszcz wszyscy zaspiewamy tez! I tak w kolko z coraz to dziwniejszymi wyrazami na poczatku i to tka syzbko sie spiewallo:d hahaha Edytowane przez framebasics Czas edycji: 2010-11-07 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A znacie to- uczyła mnie tego babcia...Nie pamiętam całości może ktoś zna i uzupełni Cztery córy miał młynarz stary wojak ze Zgierza hoża, piękna bogata każda chciała żołnierza. Ojciec wydał orędzie która chce mieć żołnierza niech go sama zdobędzie Więc najstarsza Jadwiga sprytna dziewka i miła .... ( nie pamiętam...?) Druga córka młynarza modrooka Ludwika podskoczyła do nieba i złowiła lotnika ..... Tylko Zosia najmłodsza jakoś szczęścia nie miała stała biedna na moście i cichutko płakała wyszeptała w rozpaczy niechaj śmierć mnie zabiera i skoczyła do wody wprost w objęcia sapera Idą córy do ojca każda wiedzie żołnierza Ze zdumienia oniemiał stary ułan ze Zgierza pilot lotnik marynarz no i saper to heca jak się wnuki posypią będzie z młynu forteca |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() reszty przebojów nie znam :/ Poza panią Zosią (wersja z winem i wódką ![]() No i Ramse a Damse Flooooore Oma de, oma de, oma deo deo, Riki tiki Deo deo, riki tiki Raz, dwa, trzy! ![]() a "Rolnik sam w dolinie" znacie? ![]() Rolnik sam w dolinie, rolnik sam w dolinie Hejże, hejże, hejże ha! Rolnik sam w dolinie. Rolnik bierze żonę x1 Hejże, hejże, hejże ha! Rolnik bierze żonę. Żona bierze dziecko x1 Hejże, hejże, hejże ha! Zona bierze dziecko. Dziecko bierze nianię x1 Hejże, hejże, hejże ha! Dziecko bierze nianię. Niania bierze kotka x1 Hejże, hejże, hejże ha! Niania bierze kotka. Kotek bierze myszkę x1 Hejże, hejże, hejże ha! kotek bierze myszkę. Myszka bierze serek x1 Hejże, hejże, hejże ha! Myszka bierze serek. Ser zostaje w kole, bo nie umiał w szkole tabliczki mnożeeeenia, ani podzielenia, tabliczki mnożeenia, ani podzielenia. Koło się obraca, serek się przewraca Hejże, hejże, hejże ha! serek się przewraca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po polsku kocham cię... Teraz się rymuje ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
aaaaa to u nas było coś takiego:
1. Gdzie idziesz kaczorze, kaczorze, kaczorze? Ene ene one ide do roboty x2 A na co ci ta robota, robota, robota? Ene ene one kupię sobie żonę x2 A na co ci ta żona, żona, żona? Ene ene eci będzie miała dzieci x2 A na co ci te dzieci, dzieci, dzieci? Ene ene ato będą wołać tato x2 A jak nie będą wołać tato, tato, tato? Ene ene ałką pozabijam pałką x2 A jak przyjedzie policja, policja, policja? Ene ene ona powiem, że to żona x2 A jak żona powie, że to ty, że to ty, że to ty? Ene ene izdał będę sobie gwizdał x2 A jak cię posadzą, posadzą, posadzą? Ene ene edział będę sobie siedział x2 A jak cię powieszą, powieszą, powieszą? Ene ene uśtał będę się huśtał x2 A jak cię zakopią, zakopią, zakopią? Ene ene aczki zjedzą mnie robaczki x2 ![]() 2. Ta piosenka, została przez moją siostrę (l. 9 chyba wtedy) zaśpiewana na festynie u nas na wsi w konkursie na najlepszą piosenkę ![]() ![]() ![]() O północy na cmentarzu param pam pam Wszystkie duszki poszły spać param pam pam Tylko jeden mały duszek param pam pam Zdjął galoty poszedł sr.ać param pam pam Otworzyła się mogiła param pam pam i wyskoczył stary trup param pam pam I wydziera się na duszka param pam pam Czemuś nasr.ał na mój grób param pam pam Mam cię w du.pie stary trupie param pam pam Mogę nasr.ać jeszcze raz param pam pam Tylko podrap mnie po du.pie param pam pam Bo robaczek mi tam wlazł param pam pam. ![]() W ogóle dużo tego było ale nie pamiętam teraz ![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() i Na wyspach Bergamutach ahhhh ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.