![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Poród KROSNO lub okolice woj.podkarpackie
a jak w krosnie jest ze znieczuleniem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
W Krośnie nie podają znieczulenia zewnątrzoponowego jedyne co to jak akcja porodowa przebiega prawidłowo tzn szyjka się prawidłowo rozwiera i są skurcze to jest szansa na zastrzyk domięśniowo który przyśpiesza akcje porodową oraz trochę znieczula, jednak nie jest to podawane każdej pacjentce ale można o to prosić.
To się dowiedziałam od położnej uczestnicząc w zajęciach w Szkole Rodzenia w szpitalu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Jestem w szoku.
Leżę w Sanoku w szpitalu na położnictwie i z opowiadań wyglądało na to że tu jakieś koszmary się dzieją. A tu miło spokojnie i bardzo wesoło. Latają koło ciebie jak kolo jajka. Ordynator zawsze jakimś żartem sypnie, nikomu rąk dołem nie wkłada i migdałków nie wyciąga. Na nikogo się nie wydziera. Stara się pomóc, Kobiety po porodzie zadowolone. Mówią że czują się dobrze i widać że ktoś się nimi interesuje. Jak są wskazania do cesarki nie czekają ani 5 minut. Od sierpnia mają mieć jakieś maski z gazem na porodówce, którego wciągnięcie będzie uśmierzało ból ( nie mam pojęcia co to jest). Ja mam nadzieję rodzić w czasie kiedy to znieczulenie będzie już działało. Nie wiem skąd taka opinia o Sanoku ostatnio raczej kiepska. Ja bardzo chcę tu rodzić i nawet nie myślę o innym szpitalu. Sabi termin mam na wrzesień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
W czerwcu urodziłam córeczkę w szpitalu w Krośnie. Mała jest wcześniakiem i miała problemy ze zdrowiem więc z racji tego spędziłam w szpitalu dwa tygodnie. Mogę powiedzieć tylko tyle że jestem bardzo zadowolona i z przebiegu całego porodu i z opieki.
Byłam nawet w szoku bo po porodzie (rodziłam naturalnie) zajrzała do mnie dwukrotnie pani doktor i zapytała się jak sie czuje i czy próbowałam już wstać no i żebym ostrożnie wstawała i takie tam a nie wiem co to była za pani ale byłam okropnie miło zaskoczona, że sie mną zainteresowała. Zadowolona byłam również z opieki nad moja malutką, panie od noworodków bardzo sympatyczne, pomogły mi w karmieniu małej piersią, odpowiadały na pytania dotyczące małej, dbały o nią i widać robiły to z sercem. Lekarze od noworodków również wielki plus, na każde pytanie udzielały odpowiedzi nawet jak chodziłam co godzinę zapytać o wyniki małej to nie zbyły mnie tylko udzielały odpowiedzi. Do szpitala jak ja byłam trafiła również kobieta z Leska ze szpitala. Dziecko urodziło się przez cięcie cesarskie, ciąża rozwiązana wcześniej ze względów zdrowotnym. Ale chodzi mi o to że kobieta ta została przywieziona z Leska karetka do Krosna ponieważ Lesko nie miało odpowiedniego sprzętu dla maleństwa i nie podjęło się odebrać poród. Przypuszczam że Sanok również skoro nie przyjęli jej tylko na Krosno wysłali odrazu. I dlatego właśnie wybrałam szpital w Krośnie ze względu na sprzęt a i z opieki jestem mega zadowolona. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
chciałabym odświeżyć wątek.
jakieś zmiany spostrzeżenia na temat porodu w Krośnie?? Ja mam termin na 27 kwietnia.
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Położne pomagały, aale przy dzieciaczki się samemu robi, nie tak jak w Brzozowie że nawet przebrać pampersa nie można |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a rodziłaś rodzinnie czy na ogólnej sali?? ja będę rodziła sama gdyż mąż by tego chyba nie przeżył i się tak zastanawiam jak to jest czy inaczej traktują jak ktoś sam na ogólnej rodzi. Może ktoś jeszcze dołączy się do wątku??
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąz też ze mną nie chciał iśc rodzić ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Ja nie rodziłam, ale przytoczę opinie koleżanek zachwyconych nowo wyremontowanym oddziałem położniczym w Jaśle.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
chyba zachwycone "wyremontowanym" oddziałem, bo ja nie słyszałam dobrych opinni o Jaśle a mam za sobą 2 porody
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Mówiły raczej całościowo, choć ja nie powinnam się wypowiadać. Nie narzekały na personel, sale są z pełnym zapleczem sanitarnym, opieka dobra.
Ja leżałam na ginekologii ze wzgl. na zabieg, ale też nie narzekam - opieka lekarzy, atmosfera, czeste usg, badania - tak chyba powinno być. Ale obyśmy trafiały tylko na położniczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Joanno16 Mam do Ciebie pytanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też chodziłam do dr. Łysikowskiego ale niestety musiałam rodzić w Brzozowie bo w Krosnie (tam dr.Łysikowski pracuje) robili sterylizację. Z tego co wiem to dr. dawał tel komórki dziewczyną i że jak się akcja zaczyna miały dzwonić do niego. Con do cesarki napewno się zgodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Przyłącze się do wątku. 2 lata temu rodziłam w Krośnie dla mnie ok. szpital to jak dobrze pójdzie tylko 3 dni i jakoś trzeba to przetrwać. Trzeba się nastawić że nikt szczególnie nie będzie tam pomagał, jedynie dziewczyny z sali były mi bardzo pomocne zaraz po porodzie bo podawały dziecko jak ja byłam tak strasznie słaba po porodzie i bałam się ze upuszczę dziecko.
Warunki po porodzie w porządku. Szpital gwarantuje kosmetyki dla dziecka. Jedynie pieluszki (pampersy) trzeba było mieć swoje. Jeśli chodzi o poród rodziłam na sali rodzinnej i chciałabym teraz tez z niej skorzystać, nawet ze względu na tą intymność i oddzielenie od korytarza. Rodziłam 12 godzin i mąż był cały czas ze mną. Będąc sama chyba bym zwariowała przez tyle czasu. Jeśli chodzi o zabiegi po porodzie- niezbyt dobrze wspominam. Pod tym względem polecam Strzyżów gdzie do zabiegów po porodzie usypiają. Dla mnie te zabiegi były bardziej bolesne od samego porodu i to bez znieczulenia (przynajmniej nie czułam żadnego znieczulenia) Teraz czeka mnie poród w sierpniu chodzę do dr Węklara i jak on będzie w Krośnie to pewnie tam pójdę. Czy są tu jakieś dziewczyny z podobnym terminem??
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
No a któraś rodziła na ogólnej sali? Ja będę rodziła właśnie na ogólnej bo bez męża - niestety on strasznie boi się takich widoków i chcę mu tego oszczędzić - pewnie jakby poszedł ze mną to jego by musieli ratować.
Zastanawiam się czy położne inaczej traktują na ogólnej sali aniżeli na rodzinnej, A tak w ogóle myślałam że w Krośnie robią znieczulenie zewnątrz oponowe ... a tu jednak nie ...
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położne nie powiem skakały koło mnie/ pilnowały ![]() nie narzekałam miłe były |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Nawet wydaje mi się że na sali ogólnej położne bardziej pilnują. Do mnie mało zaglądały, ale mi to nie przeszkadzało bo był mąż. Położne mu mówiły że jak coś się będzie dziać to ma wołać. Przychodziły tylko jak trzeba było badać tętno płodu.
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie doczytałam ![]() ehh niby to jeszcze 2 miesiące a już powoli jakiegoś stresa mam, chciałabym aby już było po...
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dasz radę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
teraz sobie tak myślę że jednak choć jakiś czas mój mąż mógłby być ze mną na sali porodowej, przecież przed całą akcją mógłby wyjść co by nie zemdleć... no ale nie robiliśmy szkoły rodzenia a to chyba jest wymagane do tego aby on był przy mnie. bo jak mi przyjdzie rodzić kilka dobrych godzin i sama tam będę leżeć no i będzie mnie bolało tak że nie wytrzymam, a tak to by był pocieszył... jej ale mnie już ten stres ogarnia ..
![]() |
#53 |
Zadomowienie
|
do porodu masz jeszcze 2 miesiące wiec jeśli namówisz męża to spokojnie zdążycie. Wystarczy ze na kilku zajęciach się jest to tez podpisują karteczkę.
U mnie wody odeszły o 6 rano, w szpitalu byłam o 7 a sama akcja porodowa zaczęła się zaraz przed 17. Przez ten czas obecność męża bardzo mi pomogła. Masaż pleców nie zastąpiony podczas bóli ![]() Sam mąż stwierdził że chyba by zwariował jakby miał czekać w domu tyle godzin. Na badania mąż może spokojnie wyjść z sali i w czasie samego porodu również. ...... ale wiadomo kwestia porodu to sprawa indywidualna i nic na siłę.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mąż nie chciał ![]() w sumie ja bym nie chciała go przy porodzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Witam. Zwracam się do pacjentek dr Słowika, czy podczas porodu w Krośnie mogłyście liczyć na zainteresowanie z jego strony, czy dr wzywany jest do porodu "swoich" pacjentek? To moja pierwsza ciąża, termin za trzy miesiące, pochodzę z okolic Strzyżowa lecz ze względu na wybór lekarza prawdopodobnie będę rodziła w Krośnie, choć niektóre opinie są przerażające, mam dylemat Strzyżów czy Krosno?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
dzisiaj sie dowiedziałam że początkiem marca w krosnie na porodowce ma byc sterylizacja- to tak dla tych co maja wtedy termin ...
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
aanukaa a znasz dokładny termin kiedy ma się odbywać sterylizacja, ile dni potrwa, pytam bo koleżanka ma termin na 16 marca? jeśli ktoś zna szczegóły proszę o odpowiedź
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
o widzisz, ja też tak trafiłam przy drugim porodzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zapytajcie w szpitalu, odwiedzą wam dokładnie.
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
mi mówili tydzien, a było 2 tygodnie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.