|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapach dla faceta
Ale dałem ciała lol..
Obecny ulubiony zapach dziewczyny to 60's MOD z Avonu. Staram się dowiedzieć ile kosztuje bo na allegro można za 20zł kupić w co ciężko mi uwierzyć. W każdym razie jej się ten podoba więc może może coś w ten deseń ale niekoniecznie z Avonu ;-P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na tę porę roku polecam Black XS Rabanne (chyba sam sobie takie sprawię, bo testy mnie przekonały), a jak koniecznie chcesz czegoś lżejszego to 212 Herrery (ale nie zdziw się, że w większym mieście jest to bardzo popularny zapach). Lepiej kup sobie dwie flaszki różnych perfum po 30ml niż jedną 100ml. Finansowo na jedno wychodzi, ale masz gwarancję, że Ci się nie znudzą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Lucho a jak długo trzymał u CIebie CHanellek Egoist Platinum? dalej masz chec ich nabycia czy z próbek znalazłes coś ciekawszego?
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Ale się ludzie rzucili udzielić porad widzę...
Już ci pisze... a no tak, sama koncentracja Edp nie gwarantuje automatycznie, że będzie waliło od ciebie na kilometr, zresztą NIE CHCESZ tego, bo by ludzie się za tobą oglądali i pomyśleli "A ten to jest jak pi..da odwalił". Chcesz coś trwałego, co ładnie współgra z zapachem ciała, trzyma i robi dobre wrażenie... JAK KAŻDY. Dużo zależy od koncentracji ale i od samej formuły i składników. Często, chyba nawet zawsze, jest tak, ze wersje Edp są robione z nieco innych składników, przez co pachną inaczej od wersji Edt tego samego zapachu, inaczej nie byłyby tak trwałe. Ale nie potrzeba ci Edp, Edt w zupełności wystarczy... tylko woda wodzie nie równa. Dla przykładu zapachy Lacoste choć świetne dla młodych osób trzymają średnio 3h, gdzie Gucci pour Homme, Opium jakieś 5-6h lub więcej. Ba, nawet zapach tej samej marki różny, różnie trzyma, np. Gucci Envy trzyma słabiej i jest bliżej skóry (tzn. nie czuć go tak z daleka, tylko trzeba przysunąć się nieźle, lub nos bezpośrednio w skórę) niż Gucci pour Homme, który czuć dłużej i z większego dystansu. Formuła nie równa formule. Czy to Edp czy Edt też nie jest jakimś gwarantem. Trzeba testować na własnej skórze, trwałość i intensywność. Dobra.Teraz co ci doradzili. Opium ci się nie spodoba, bo to dla starszych osób, dość klasyczny i konserwatywny. 212 Herrera trzyma kiepsko, i niech sobie piszą, co chcą, czuć słabo. XS Black Paco Rabanne fajny, dla młodego, zapach ala truskawek - trzyma średnio (ale polecam), co innego 1 Million, który nie tylko trzyma ale i czuć mocno - mi zapach podobał się ale na skórze coś nie grało po czasie. Obsession CK, no to ci się nie spodoba lub twoja laska ucieknie; fajny ale do tego trzeba lubić takie zapachy, a w twoim wieku nie powinno się używać, tylko coś żywszego. Hermes Terre, ten ma szerokie grono wielbicieli i wielbicielek, mi się nie podoba w nim coś i nie kupie. Wersja Edt trzyma solidnie, Edp jeszcze bardziej, ale się różnią zapachem, Edt wydaje się być ładniejsza. Ale ten zapach jest specyficzny, musiał byś lubić takie warzywno-koperkowe klimaty. O zapachu coca coli jest Escada Magnetism, fajny, uwodzicielski, nie pamiętam dokładnie trwałości, wydawała się solidna, zapach słodki, nie przytłaczający. Polecam. Sprawdź sobie klasyki: Acqua di Gio Armanii (trwałość 4-6h), Armanii Code (mniej trwały od Acqua di Gio), Le Male JPG (trwały, erotyczny, tylko wszędzie go czuć ale osobiście polecam), Chanel Allure Homme Sport (świeży, ładny, dość trwały, dziewczyny uwielbiają!, i jest drogi - jak wszystkie Chanel), Chanel Egosite Platinum (kolejny ulubieniec dziewczyn, mi coś jakoś nie podchodzi, drogi), Gucci pour Homme, M7 marki Yves Saint Lauren (ale tego już nie dostaniesz w Dougals ni Sephora). No i wiele, wiele innych... Lacoste Style in Play tzw. Red (trzyma 3h max), Burberry London (trzyma ok 2-3h), Sexy 212 Men Carolina Herrera (spoko), Versace Eau Fraiche (trzyma ale bliżej skóry), L'Homme Yves Saint Lauren (fajny ale trwałość pozostawia dużo do życzenia)... można tak bez końca. W żadnym wypadku nie kupuj jakiś tam sikawek z Avonu, toż to ni trwałe i pachnie jak WODA. Zwyczajnie: tanie. Edytowane przez classy Czas edycji: 2010-11-15 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z resztą, kolega ma z tego co pisał chyba 25 lat-nastolatkiem już nie jest ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Dobra, dzięki Wam. Jutro wybieram się na wnikliwe testy ;-) Opiszę wrażenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jest oczywiście na mojej liście marzeń. Po dłuższych testach przekonałem się do Black XS (dość słodki, ciężki, taka truskaweczka). Aktualnie na mojej liście jest Platynowy Egoista, Black XS i Aura. Nic nadzwyczaj ciekawego nie znalazłem ostatnio poza Aura by Night (słodziak coś w gust Black XS). Spodobały mi się poza tym dwa zapachy Hermes, Terre i Voyage, ale imo nie na tę porę roku (bardziej świeżaki). Classy w kilku przypadkach się z Tobą nie zgodzę. 212 na mnie trzyma bardzo długo, nawet powyżej 12h i jest dobrze wyczuwalny przez otoczenie, ale nie wali po nosach. Obsession i Opium dla osób starszych? Nie zgodzę się, mi się podobają i używam, szczególnie Obsesji, którą znajomi (ludzie w wieku 22-30 lat) bardzo chwalą. Jeszcze nie słyszałem żeby laska uciekła czując Obsession od faceta, chyba że wylał na siebie pół flakonu. Kierujesz się stereotypami, młoda osoba=świeżak/słodziak, po trzydziestce coś ciężkiego/wytrawnego. Ważne jest to jaki zapach się komu podoba, reszta jest mniej ważna. Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2010-11-16 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Ok.. wyniki testów ;-)
XS Black od razu dał mi po nosie - bardzo mocny zapach truskawki. W zasadzie to spodobał mi się najbardziej ale nie wiem czy na dłuższą metę nie będzie zbyt mdły. Ale naprawdę tak wyraźnego zapachu truskawki się nie spodziewałem ;-) Gucci Homme - raczej nie, powąchałem i po prostu mi od razu nie podpasował. One million - taki dość miły i generalnie może być. Ale w Douglasie w Opolu oni chcą za 50ml 250zł! Escada Magnetism - ubolewam, ale w Douglasie nie było wcale a w Super-pharm był ale bez testera więc szkoda bo też bardzo chciałem poczuć tę colę. A poza tym cena tam promocyjna za 50ml to 99zł więc kurcze jak powąchać ten zapach ;-P Hugo Boss Selection - ten obecnie jest na pierwszym miejscu.. Bardzo świeży zapach i wyraźny. Porównywałem go bezpośrednio z Gucci Envy (zielony?) i wypadł lepiej, po prostu wyraźniejszy i bardziej świeży, a nawet orzeźwiający. Ceny w Douglas naprawdę wydały się wysokie dlatego zapewne kupię na allegro bo prawdopodobnie będzie się opłacało bardziej. Jeszcze nic nie kupuje, pewnie pójdę raz jeszcze także możecie jeszcze proponować inne produkty, dziękuję. Edytowane przez chcemiecpewnosc Czas edycji: 2010-11-16 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Wąchałeś Beckhamy? Aktualnie najczęściej używam Beckham Signature Men i jestem komplementowany, że pięknie pachnę.
![]() Edytowane przez Paolo87 Czas edycji: 2010-11-16 o 23:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() to albo chcesz zapach lagodny albo zeby walil wszystkich po nosach idz do rossmana i sprawdz versace blue jeans tani bo kolo 50zl za 75ml dosc swiezy i "wali po nosach" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
chcemiecpewnosc, na allegro za 185 pln z przesyłką kupisz 100ml One Million, tak na szybko szukałem. Black XS nie mdli z czasem, przynajmniej mnie. Z tym, że one potrzebują przestrzeni. W pomieszczeniu niewentylowanym jak przesadzisz będą męczyć, jeśli nie Ciebie to osoby wokół. Ja lubię ich używać jak wychodzę wieczorem na spacer czy do baru, gdzie zwykle dominuje zapach papierosów, te perfumy się przez to przebiją. Z kolei tester (oczywiście 100ml) Black XS z pewnego źródła kupisz za 138 pln. Chyba się skuszę, bo próbka mi się prawie wyzerowała ![]() A miałem do końca roku nic nie kupować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
A takie pytanie amatora..
O co chodzi z tymi testerami? Jaki jest powód, że kupujecie np tester 100ml XS Black zamiast po prostu 100ml XS Black? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
Akurat Black XS tester posiada korek, tylko na kartoniku jest napis "tester". Różnica cenowa w tym przypadku to ok 20 pln.
Sam sobie zobacz http://allegro.pl/paco-rabanne-black...321219773.html Sprzedawca pewny, kupowałem u niego Ultraviolet i Gustawa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;23302166]Akurat Black XS tester posiada korek, tylko na kartoniku jest napis "tester". Różnica cenowa w tym przypadku to ok 20 pln.
Sam sobie zobacz http://allegro.pl/paco-rabanne-black...321219773.html Sprzedawca pewny, kupowałem u niego Ultraviolet i Gustawa.[/QUOTE] przy black xs "tracisz" tylko opakowanie bo wiadomo ze tam jest zapiecie takie zapalniczkowe testery tez maja ![]() ps. do niektorych testerow daja korki, kupilem w polsko-czeskiej firmie el-nino jil sander man i byl korek normalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
W drugim Douglasie też nie mogłem znaleźć Escady. Ekspedientka powiedziała o jego braku jakby był już poza sezonem. Ma już te 3 lata. No i skoro nie mogłem dorwać testera to zaryzykowałem i kupiłem bez wąchania. 99 za 50ml. Hmm.. początkowo wydawało mi się, że to jakaś porażka.. natomiast po kolejnym psiknięciu na szyję hmm.. powiem to tak - moja kobieta miała w tym czasie bardzo wielką ochotę na mnie.. a potem powiedziała, że jednak ten zapach nie jest taki zły ;-) Fajny jest.. ale teraz mam problem.. ilekroć go czuję, chce mi się pić colę
![]() Takze.. wybrałem Escadę Magnetism i jestem zadowolony. Dziękuję Wam ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.