Do Pani doktor - pękające naczynka na udach - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-14, 16:41   #31
kkasiaaa
Zadomowienie

Dot.: Do Pani doktor - pękające naczynka na udach

Byłam dzisiaj w aptece i pani poleciła mi żel :Auriderm XO. Podobno po nim zanikają pęknięte naczynka. Mówi że sama go uważa i po miesiącu stosowania widac poprawę. Jedyny jego minus to cena bo nie jest tani u mnie kosztuje 63 zł a pojemności ma 30 ml , ale wg niej jedna buteleczka starcza na miesiąc. Narazie jeszcze się zastanawiam, ale moze któras z was stosowała i moze coś na ten temat napisac ??
Lena 5 lat
kkasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 19:23   #32
PoisonKiss
Raczkowanie

GG do PoisonKiss

Ja mam 15 lat i pekają mi naczynka. Nie wiem co mam stodować.. jakieś rady?

PoisonKiss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 20:15   #33
MagicDream
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kkasiaaa Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w aptece i pani poleciła mi żel :Auriderm XO. Podobno po nim zanikają pęknięte naczynka. Mówi że sama go uważa i po miesiącu stosowania widac poprawę. Jedyny jego minus to cena bo nie jest tani u mnie kosztuje 63 zł a pojemności ma 30 ml , ale wg niej jedna buteleczka starcza na miesiąc. Narazie jeszcze się zastanawiam, ale moze któras z was stosowała i moze coś na ten temat napisac ??
Ja rwoniez jestem ciekawa bo jesli naprawde widac poprawe...

''Byles dla mnie wszystkim w co wierzylam...''
MagicDream jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 12:17   #34
Danuta Nowicka
dr n. med.

Problem pekających naczynek jest dosc powszechny. Profilaktyka polega na przyjmowaniu leków uszczelniajacych naczynia krwionośne no i na zamykaniu zabiegowym juz rozszerzonych naczyń (laser, sklreoterapia). Niestety przy takim problemie nalezałoby zrezygnować z doustnych tabletak antykoncepcyjnych. Polecam wizytę u angiloga (lekarza zajmującego się naczyniami).
Stary 2008-03-11, 12:28   #35
kkasiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Danuta Nowicka Pokaż wiadomość
Problem pekających naczynek jest dosc powszechny. Profilaktyka polega na przyjmowaniu leków uszczelniajacych naczynia krwionośne no i na zamykaniu zabiegowym juz rozszerzonych naczyń (laser, sklreoterapia). Niestety przy takim problemie nalezałoby zrezygnować z doustnych tabletak antykoncepcyjnych. Polecam wizytę u angiloga (lekarza zajmującego się naczyniami).
A jak to się ma do kobiet w ciąży ? 3 tygodnie temu okazało się że jestem w ciąży, wiem że zabiegi odpadają. a na dodatek pojawił mi się niewielki żylak smaruję maścią aescin tylko czy to coś da
Lena 5 lat
kkasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 18:41   #36
chocolate_brown
Rozeznanie

Czy skoro tabletki antykoncepcyjne powinno sie odstawic, to mozna zaczac stosowac w zamian za to plastry antykoncepcyjne? Czy chodzi tu o hormony same w sobie bez wzgledu czy sa one pod postacia tabletek czy plastrow?
W moim przypadku na pewno jestem obciazona genetycznie ale ostatniomoje cialo szaleje. W tej chwili mam pekniete naczynka juz nawet na stopach i dekolcie ......
Stary 2008-06-15, 10:04   #37
Tourisme
Przyczajenie

Unhappy Re: Do Pani doktor - pękające naczynka na udach

A jak z kremami brązującymi do twarzy i ciała gdy mam problem z pękającymi naczynkami?
Szukalam na necie i nie moglam znaleść
Są takie w ogóle czy ....należy unikać takich kremów
I jeszcze jedno pytanko....
Jakie stosować pudry sypkie dla cery naczynkowej?
Proszę o pomoc.
Tourisme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-03, 19:49   #38
Makaria
Raczkowanie

Witajcie. Ja również mam podobny problem jak Wy. Brałam już wiele leków i maści, lecz i to nie przyniosło zbyt wielkiej poprawy. Do tego biorę leki hormonalne, które niestety w pewien sposób pogarszają moją sytuację, ale na ten moment z powodów zdrowotnych nie mogę ich odstawić. I jak tu z nimi walczyć?
Makaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-05, 06:53   #39
Danuta Nowicka
dr n. med.

Problem pękających naczynek krwionośnych u tak młodej osoby wymaga tak naprawdę konsultacji angiologa, czyli lekarza zajmującego się naczyniami. Ze strony dermatologicznej polecamy leki z rutyną i escyną oraz duże dawki witaminy C. Do pielęgnacji balsamy ze składnikami wzmacniającymi naczynka - np Pharmaceris Capillaire firmy Eris. Unikać gorącej wody, opalania, sauny, nie palić papierosów....
Stary 2008-07-07, 19:13   #40
Tourisme
Przyczajenie

Re: Dot.: Do Pani doktor - pękające naczynka na udach

Unikam gorących kapieli, opalania i ogólnie staram się dbać o moją skórę bo wiem, że łatwo o kolejnego pajączka i powiem, że pomimo tego mam wrażenie że mam ich coraz więcej :-(
I nie chodzi tu o uda, łydki...ja mam pajączki nawet na plechach i ramionach.

Ostatnio szukałam w aptekach balsamów specjanie do cery naczynkowej i powiem, że cięzko jest cokolwiek dostać:-(
W końcu Pani w aptece zamówiła dla mnie balsam z Flosleku.
No chyba ze tylko w moim mieście tak ciężko o jakiś balsam na pękające naczynka? :-(
A teraz może napiszę po krótce co stosuje
A więc od dłuższego czasu kremy do twarzy specjalnie do tego typu cery: na zmianę krem z Iwostiniu i z AA.
Do demakijażu: mleczko z serii Lirene lub z AA( oczywiście z serii na pękające naczynka).
Do mycia twarzy Cetaphil ( emulsja)
Raz w tygodniu stosuje peeling enzymatyczy a tuż po nim maseczkę na pękające naczynka z Flosleku.
tak wygląda pielęgnacja codzienna twarzy
Problem mam ze stosowaniem podkładów, kremów brązujących i pudrów-nie wiem czy mogę stosować każdy kosmetyk.
Obecnie stosuję podkład MaxFactor i tak na prawdę zastanawiam się czy dobrze robię.
Wiem, że z jednej strony podkłady i pudry chronią skórę przed niekozystnymi czynnikami zewnętrznymi, zwłaszcza jesienią i zimą, ale niektóre zawierają np. alkohol benzylowy(bynajmniej mój).
Także stwierdzam,że im więcej czytam i dowiaduję się o pajączkach na ciele tym większy mam mętlik w głowie :-(

Mam pytanie do Pani Danuty-czy w każej przychodni jest angilog?
Gdzie mogę znaleść takiego lekarza?
Nie ukrywam, że bardzo mi zależy.

pozdrawiam
Tourisme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-25, 18:51   #41
kalinaaaa
Przyczajenie

ja jestem wlasnie po usunieciu na lydkach i udach, w koncu zabralam sie za to! zbieralam2lata, ale balam sie bolu,ktory ponoc temu towarzyszyl... no i dowiedzialam sie,ze w gabinecie w moim miescie (katowice) jest nowy laser, ktory nie boli tak bardzo, pozbieralam jeszcze kase i w ramach prezentu swiatecznego dla mojego ukochanego wybralam sie w koncu w zyciu nie zrobilabym tego u kosmetyczki, w koncu jest to chyba bardzo gleboka ingrencja pod skore! niestety jest to dosyc drogie, ale doslownie widac, jak znikaja pod wiazka lasera, niesamowite! na poczatku troche bolalo,ale robila mi to bardzo mila pani, znieczulili mi wiecej mascia, odczekali 10min i bylo juz duzo lepiej...poza tym,mozna sie przyzwyczaic do tego bolu, na koniec juz bylo duzo lepiej polecam wszystkim, bo sama jestem bardzo zadowolona i czuje sie,jakby mi kamien spadl z serca (albo naczynko z nogi:P )! ja robilam w skin laser studio i moge wszystkim polecic- www.skin-laser.pl
kalinaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-03, 16:16   #42
kropaa
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, ja też mam problem z pękającymi naczynkami i żylakami ale nie tylko na nogach ale też na twarzy.. strasznie mnie to irytuje, jestem coraz bardziej poddenerwowana kiedy widzę nowe czerwone i fioletowe żyłki.. Z tego co tu wyczytałam dużo dziewcząt stosuje leczenie hormonalne - ja również, stosowałam piling z kawy, nie tylko na uda ale też na twarz, mam średnio ciemną karnacje i szybko łapie mnie opalenizna w trakcie lata opalam się czasem w ogrodzie - czyli wszystko to sprzyja moim pękającym naczynkom jak by tego było mało, tendencja ta na pewno jest też odziedziczona po mamie (naczynka na nogach), tacie i dziadku (mnóstwo naczynek na twarzy).
Teraz wiem że nie mogę się opalać i stosować pilingu z kawy(szkoda bo czułam się po nim bardzo odświeżona..), nie sety tab hormonalne musze stosować ze względów zdrowotnych.
Najbardziej zależy mi na tym żeby naczyńka na twarzy przestały wychodzić! Już nie to żeby pozbyć się tych, ktore są ależeby nie wychodziły nowe. Bardzo dużo wydaje na leki..a jestem a puki co jestem bezrobotna więc jeśli polecicie mi preparaty to w miarę tanie. Proszę o pomoc
kropaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-10, 18:44   #43
Star90
Zakorzenienie

GG do Star90

Ja od 4 lat biore tabletki antykoncepcyjne, ostatnoi zauwazylam ,że przeswituja mi żyły i naczynia krwionośne na udach no i pare jest popękanych
Dziwne bo problem zauwazylam jak zaczelam brac antybiotyki ( brałam 2 miesiace)

ale podobno tylko hormony mają na to wpływ
w mojej rodzinie raczej nie ma z tym problemow ..

jestem zła, bo zaczał mi się pojawiac cellulit i chcialam robić masaże a przy naczynkach to mogę się pocałowac w d*
Stary 2015-10-20, 07:00   #44
devonmi
Przyczajenie

Hej Kochana spróbuj galvenoxem te śmierdziele posmarować. Póki nie są wielkie i żylakowate na bank Ci pomoże.
devonmi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-21, 14:36   #45
Bogusia_86
Raczkowanie

ja z czyms takim nawet poszłam do lekarza rodzinnego i trochę się poczułam zlekceważona , bo pani stwierdziła, że taka już moja uroda. Jeszcze inna osoba która uczy dermatologii w szklole medycznej mówiła, ze to przez to, ze brakuje rutyny. Łykam rońże cerutiny., unikam ciepłych karpieli , ale mam wrażenie, ze to prawie nic nie daje. Czy to normalnie w wieku 20 paru lat?
Bogusia_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości