![]() |
#31 | ||
Zakorzeniona
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie dziwi, kiedy ktoś się przejmuje tym, co ludzie powiedzą. Niezmiennie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Poczytaj tutaj:
http://www.niemarnuje.pl/marnowanie-zywnosci.html Zastanów się, kogo możesz obdarzyć dodatkową porcją obiadu. Może właśnie ktoś obok ciebie jest głodny i z chęcią coś zjadłby.
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2010-11-17 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
co mnie dziwi? chyba najbardziej to, że do wielu ludzi nie dociera, że ktoś może mieć inną moralność i inną hierarchię wartości niż oni. dziwią mnie ludzie, którzy nie potrafią zrozumieć, że ktoś może mieć inne poglądy, inaczej widzieć jakąś sprawę. którzy nie potrafią zrozumieć, że ktoś żyje inaczej i jest mu tak dobrze.
moja polonistka przeszła samą siebie w stwierdzeniu, że moralność jest jedna, i że albo coś jest moralne, albo nie. zupełnie do niej nie docierało, że jedna sprawa dla osoby x może być najzupełniej moralna, a dla osoby y absolutnie nie. dla niej jej moralność jest jedyną słuszną wytyczną i kropka. to mnie właśnie dziwi. |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
mi działają na nerwy sytuacje typu, czekam w kolejce do lekarza. jestem tylko ja i chłopak skręcony jak paragraf, bo go tak kręgosłup boli. na to przychodzi facet wpycha się na bezczelnego, bo on tylko po recepte dla syna i się spieszy...
tak samo z badaniami. jest się umówionym na konkretną godzinę, ale zawsze przyjdą ze 3 babki wcześniej z prośbą żeby ich wpuścić, bo one na usg pęcherza i zaraz popuszczą (przyszłam na badanie 20 min. wcześniej, a wszystkie panie były za mną wg. zapisów) mądrości ludowe wygłaszane w autobusie. masakra. raz mi się zdarzyła syt., że się pokłóciłam z ówczesnym chłopakiem (zostałam przez niego określona "piknym" epitetem) i byłam bardzo przygnębiona, rozczarowana itd. i w autobusie przysiadł się do mnie jakiś dziadek i zaczyna gadać, no to ja go olałam. a ten dalej swoje. za mną siedziała parka, to ten dziadek się przyczepił do nich i zaczął gadać, że to widać jak oni się kochają... takie przymuszanie do rozmowy jest okropne.
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogrom ludzi studiuje dla papierka. Na moim kierunku zdecydowana większość ludzi nie odwiedza uczelnianej biblioteki, opierają się głównie na skryptach. Na wykłady nie chodzą, bo i po co, skoro się skseruje od jakiegoś frajera, który wstaje co rano. I wtedy się zastanawiam po co studiować? Jak sama nazwa "studiowanie" wskazuje, robimy to po to, żeby się czegoś dowiedzieć, dotrzeć do źródeł, poczytać, a niestety mało kto czyta coś ponad kserówki na kolejne ćwiczenia. Jak mówię, że kocham swój kierunek i marzyłam o nim, to patrzą na mnie co najmniej jak na dziwaczkę.
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym, że na każde zagadnienie etyka może znaleźć 500 różnych spojrzeń na sprawę ![]() Nauczycielka się myli, filologowi brak znajomości nurtów etycznych (nawet tylko w teorii) lekko nie przystoi ![]()
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
parę osób tutaj stwierdziło, że dziwi ich dziwienie się o czyjeś inne poglądy a sami Moje subiektywne spostrzeżenia skomentowali i wyszło masło maślane.
![]() To też mnie dziwi ; ) ale najbardziej dziwi mnie jak ktoś moje spostrzeżenia przerabia wg. własnego uznania ;D i pisze do mnie personalnie na zasadzie tych spostrzeżeń ![]() ![]()
#38 |
Zakorzenienie
|
A mnie nic nie dziwi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
tak jak już któraż z wizażanek wcześniej wspomniała denerwują mnie studenci którzy uważają się za lepszych bo studiują dziennie nie ważne jak studiują czy podchodzą do tego poważnie czy tylko na tyle by przejść dalej ale i tak są lepsi od reszty świata
![]() ![]() a poza tym to panie w dziekanacie, na poczcie czy w banku zresztą nie tylko panie bo i panowie którzy tam pracują. Człowiek przychodzi coś załatwić czegoś się dowiedzieć a tu z wielką łaską Ci odpowiedzą na pytanie ![]()
#40 |
Konto usunięte
|
To ja mam chyba jakiś dziwny dziekanat bo panie są miłe i uśmiechnięte
![]() Śmieszny wątek bo chyba miały to być nasze subiektywne opinie, a ktoś niżej się zaraz dziwi jak to tak ![]() To tak jak mnie dziwi seks tylko po ślubie, a zaraz ktoś napisze, że jak to może mnie dziwić. |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Mnie dziwi nowa religia... "agresywny ateizm"
![]() Zaglądanie komuś (albo czemuś - jakieś organizacji itp) do portfela. Krytykowanie wszystkiego (zmian albo ich braku). Podążanie za modą, co najczęściej szpeci. Co do uśmiechania się do ludzi... to jak oni się dziwią, kiedy ktoś się do nich uśmiechnie ![]() ![]()
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | ||
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Albo czasem ma ochotę na chwilkę samotności i wyciszenia. ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
Ale ja mówię o ludziach, którzy wpychają Ci piąta porcję sałatki na siłę i argumentują to głodującymi dziećmi (którym w życiu nie pomogli) Co innego jakby ktoś powiedział: szkoda, że wcześniej nie pomyślałaś o tym, że zrobiłaś za duże zakupy i nie podzieliłaś się z kimś, kto tego potrzebuje.
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na tej zasadzie 'dziwienie się dziwieniu'. Czy skomentowałam? Raczej chciałam pokazać, że można inaczej i nie jest to nic czemu trzeba się dziwić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
zawsze mam racje
|
Nie rozumiem ludzi, którzy zawsze muszą udawać rozchwytywanych i zajętych i KONIECZNIE MUSZĄ zaliczyć porządną imprezę w weekend bo inaczej koniec świata. A jak nie mają gdzie iść to chowają się w domu nie logują na gg ani portale społecznościowe (żeby się nie wydało) i potem opowiadają gdzie to oni nie byli
![]() Niektórzy lubią się bawić i nie bronię tego nikomu. Chodzi mi ludzi, którzy chodzą na imprezy bo trzeba i wypada i robią wszystko, żeby przypadkiem nie wydało się, że siedzieli w sobotni wieczór w domu, bo jeszcze ktoś śmiałby pomyśleć, że są nudziarzami. ![]()
#45 |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie fakt, że ludzie maja ambicje żeby udawadniać wszystkim, że maja gorzej od innych. Nie wiem, cieszą się że się moga pożalić czy co? I nie mam na myśli osób faktycznie poszkodowanych przez los. Wręcz przeciwnie zamożni ludzie, chyba żeby sobie umniejszyć opowiadają jakie wysokie płaca rachunki jakie mają opłaty itp i że inni mają lepiej bo tyle nie muszą płacić. A jednak OC do tico będzie niższe niż do nowego modelu terenowego lexusa.
![]()
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Niby przeważnie mówię, że już nic mnie nie zdziwi, a jednak
![]() - bardzo, ale to bardzo denerwują mnie ludzie, którzy przychodzą na cmentarz 1.11., stoją nad grobem bliskiej osoby i gadają głośno, śmieją się i zachowują tak jakby byli na imprezie, a nie na mszy. Ciekawe dlaczego w kościele tak się nie zachowują, nie zrozumiem tego. - dziwi mnie, że ludzie robią tajemnicę ze swoich zarobków, tak jakby ktoś miał im to zabrać - dziwi mnie tez to, że np. na poczcie jest z 10 okienek, w dwóch siedzą Panie, a klientów obsługuje tylko jedna, no kurczę chyba najpierw powinien być klient, a później dalsza praca. Jeszcze sporo by się znalazło, może dopiszę później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
przy okazji cmentarzy, kopara ze zdziwienia mi opadła na widok takiej scenki rodzajowej:
idzie sobie syn i pali papierosa, a za nim idzie jego matka i się na niego drze, że wioche robi tym petem, że nie tak go wychowała, że wstyd sobie i jej przynosi. a synuś co? dalej pali i ma wszystko w nosie. do dzisiaj nie wiem co nim kierowało, no ale chyba nie będzie mi dane to zrozumieć.
#48 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() edit: *nie po polsku napisane, ale wiadomo, że nie rozmawiają z pęcherzem o dolegliwościach.
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() Edytowane przez panierrka Czas edycji: 2010-11-17 o 16:00 Powód: * |
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 | ||
CABIN CREW
|
Cytat:
![]() dziwi mnie też gdy przychodze na przystanek na ławeczce siedzą dwie osoby ale i tak nie mam jak usiąść bo... im się reklamówki zmęczyły... ![]() Cytat:
![]() dziwi mnie tez że gdy wchodzi do mojego pokoju pierwsze co robi to rozglada się po kątach, wszystkich półkach i szafkach a jak zobaczy coś nowego to od razu oglądać, pytać skąd mam itp... dziwi mnie taka ciekawośc... dziwi mnie to że wiele dziewczyn (a często dziewczynek raczej ) próbuje się kreować na starsze od siebie, wyluzowane, imprezowiczki... i potem chodzą po ulicach takie "gorące" 13stki w białych kozaczkach, z paskiem od stringów na plecach i petem w ustach...a potem często też z brzuchem ![]() dziwi mnie że za kazdym razem jak idę do dziekanatu zamiast dwóch jest otwarte jedno okienko i panie siedzą sobie w nim razem i prowadzą bardzo ważne dyskusje "o życiu" dziwi mnie że ludzie nie potrafią zrozumieć że nie wierzę w boga i gdy tylko się o tym dowiadują próbuja drążyć temat (a czasmi narzucać swoje poglądy ) ---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- aaa.. co do cmentarzy- dziwi mnie że niektóre kobiety 1 listopada idą na cmentarz się polansować, tzn. mini , meeega szpilki a potem mają problemy z chodzeniem po alejkach bo przeciez to nierówne i obcasiki wpadają ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie też, że kobiety bezdzietne i o zgrozo, bez faceta u boku są traktowane przez- najczęściej inne kobiety, jako egzemplarz wadliwy. W 99% pojawiają sie uwagi o humorkach starej panny i na tapecie są analizy przyczyn takiego stanu rzeczy. A bo nie ubiera sie kobieco, a bo za mało umalowana, a bo za myszowata, a że sierota, a że za wyzywająca a jak to nijak nie pasuje, to sięga sie po argumenty typu- pewnie szuka księcia z bajki, jakby sama była księżniczką.
![]()
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do standardu na 1.11. dorzucić też można obowiązkowo futra, bez względu na pogodę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
Po co wszyscy mają wiedzieć ile mam pieniędzy? Zaraz się zaczną prośby o pożyczki i inne. Albo myślenie, że przecież nie trzeba mi 20 zł oddawać, bo nie zrobi mi to różnicy. Tak samo jak nie wszyscy muszą wiedzieć czym się dokładnie zajmuje. Następna konkurencja nie jest mi potrzebna ![]()
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam zamiaru kłamać otyłej osobie że wszystko z nią jest ok, ale nie bede nawalać jak na forum zeberki bo to chamskie i poniżej jakiegokolwiek poziomu. Tu trzeba pomóc, a nie dobić. Tyle, że dziewczyna ze stylizacji otyła nie jest ma po prostu kobieca kształty, a niektórzy mają skrzywiony obraz kobiecości bo teraz jest moda na rozmiar 0...
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
albo jak ktoś się dowie, najczęściej kobieta, że nie chce mieć dzieci, to zawsze jest gadka-szmatka, że mi się na pewno odwidzi i za parę lat będe chciała.
#56 |
Zakorzenienie
|
Mnie jeszcze nieodmiennie dziwi zachowanie całej rodziny Lubiczów i reszty z serialu "Klan"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Albo wstydzą się przyznać przed lepiej zarabiającym towarzystwem, że mają tylko 1200 netto.
![]() |
#60 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez peggy_blue Czas edycji: 2010-11-17 o 16:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.