Kobiecy CHÓD mojego chłopaka - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-18, 13:40   #31
mikolajkowa
Raczkowanie

Dot.: Kobiecy CHÓD mojego chłopaka

Już to ktoś wcześniej napisał ale powtórzę z całą mocą:

dziewczyno nie wymyślaj problemów, zamiast sie cieszyć jakiego masz fajnego faceta, który ma dystans do siebie, do swojej sylwetki itp. Ty go jeszcze chcesz wpedzic w kompleksy!!!!!

Zastanów się z czego wynika fakt, że nagle jego chód Ci przeszkadza... i albo to zaakceptuj albo go zostaw, bo jest to być może znak jakiś głębszych problemów w Waszym związku.
mikolajkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-18, 13:50   #32
Jenna__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
oj niekoniecznie

bardzo często wpływa.
jak samo jak na sposób gestykulacji czy mówienia.
Zwracam honor Poszukałam, przeczytałam i teraz jestem mądrzejsza: "(...) W eksperymencie wzięło udział ośmiu mężczyzn i osiem kobiet. Połowa z nich deklarowała homoseksualizm. Wszystkich poproszono o dwuminutowy spacer po bieżni na siłowni. Heteroseksualni mężczyźni w charakterystyczny sposób poruszali ramionami podczas chodzenia, heteroseksualne kobiety kołysały biodrami. Ale u homoseksualistów cechy te zostały zamienione. (...)"
Jenna__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-18, 13:53   #33
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez mikolajkowa Pokaż wiadomość
dziewczyno nie wymyślaj problemów, zamiast sie cieszyć jakiego masz fajnego faceta, który ma dystans do siebie, do swojej sylwetki itp. Ty go jeszcze chcesz wpedzic w kompleksy!!!!!
Niby wszystko cacy pięknie, ale może faktycznie coś jest nie tak z jego postawą, wycieczka do specjalisty nie boli. Jak się okaże, że z kręgosłupem i stopami wszystko ok, to Autorce pozostaje jedynie albo zaakceptować, albo się rozstać
Stary 2010-11-18, 14:24   #34
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wandaweranda Pokaż wiadomość
krzywy chód to nie to samo co kobiecy sposób poruszania się
może ja miałam męski albo żółwi? nie wiem, lekarz stwierdził, że jest krzywy, nie posługiwał się innymi przymiotnikami nie wiadomo co jest facetowi autorki z profesjonalnego punktu widzenia, jeśli rzeczywiście coś mu jest.

Cytat:
poza tym gimnastyka korekcyjna, skoro juz o niej wspomnialaś, zalecana w przypadku wad postawy (nie wiemy, czy tz autorki takową posiada)
dlatego do lekarza.
Cytat:
efekty przynosi u dzieci i młodzieży, a śmiem twierdzić, że tż autorki zalicza się juz do starszaków.

mojej ciotce się skrzywił kręgosłup i jakoś mimo wieku miała zalecone ćwiczyć. nie wiem dokładnie co jej było, ale wiem, że chodziła też na basen, bo to podobno miało jej odciążyć stawy. tak czy siak ćwiczenia mu nie zaszkodzą. i właśnie tak jak ktoś to wcześniej napisał - może jakiś sport?
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-18, 14:40   #35
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
może ja miałam męski albo żółwi? nie wiem, lekarz stwierdził, że jest krzywy, nie posługiwał się innymi przymiotnikami nie wiadomo co jest facetowi autorki z profesjonalnego punktu widzenia, jeśli rzeczywiście coś mu jest.

dlatego do lekarza.

[/COLOR]mojej ciotce się skrzywił kręgosłup i jakoś mimo wieku miała zalecone ćwiczyć. nie wiem dokładnie co jej było, ale wiem, że chodziła też na basen, bo to podobno miało jej odciążyć stawy. tak czy siak ćwiczenia mu nie zaszkodzą. i właśnie tak jak ktoś to wcześniej napisał - może jakiś sport?
cała dyskusja zaczyna sięgac absurdu- wychodzi na to, że mając wade postawy można byc posądzonym o homoseksualizm
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-18, 17:59   #36
Beny12
Przyczajenie

"widziały gały co brały" ? Co to ma być? Slyszeliscie a tym ze milosc jest slepa i, ze nie kocha sie za cos lecz pomimo wszystkiego!
Mysle, ze to jak chodzi twoj chlopak nie ma najmniejszego znaczenia i pamietaj ze nie liczy sie to co mowia o nim inni tylko to, jakim jest facetem i czy go kochasz.
Beny12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-18, 18:10   #37
Biedronilla
Zadomowienie

Dyskusja wre a Autorkę wcięło
Biedronilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-18, 18:14   #38
poziomka26
Raczkowanie

Dziękuje za opinie.

Wandaweranda czytaj ze zrozumieniem - napisałam post, że jest to jakaś tam wada, którą można zmienić bo nie jest częścią jego charakteru i , że jest to cecha, którą mogę zaakceptować, ale może da się z tym coś zrobić i wtedy byłoby lepiej. Dla mnie mój chłopak jest wspaniałym mężczyzną i nie mam zamiaru - ani nigdy nie miałam - rozstać się z nim - tym bardziej z powodu jego dziwnego typu chodzenia. Szkoda, że tylko na podstawie mojego postu wyciągasz jakieś absurdalne wnioski np. to, że TŻ mnie "nie rajcuje"... i kto tu jest powierzchowny?

Do tego stwierdzenia "wiedziały oczy co brały" sugerują, ze w życiu już nic nie ulega zmianie - nie można się doskonalić, zmienić... Gratuluje myślenia - ciekawe czy Wy też nie inwestujecie w rozwój - nie rozumiem - jeśli coś można poprawić to można i spróbować... I wybaczcie, ale mimo kilku rad go nie zostawię

No i to, że liczy się dla mnie opinia innych - tak liczy się - nie chcę żeby ktoś się z niego śmiał, ubliżał mu - jeśli chodzi tak bo lubi/to jest część jego osobowości/ związane jest to z anatomią - to ja to zrozumiem i będę tylko warczeć na tych, którzy są ograniczeni... Ale jeśli jemu jest obojętne to jak chodzi i może chodzić inaczej to chyba można to zmienić? Czy jak facet mlaszcze, pierdzi w towarzystwie, nosi przepocone ubrania to też mówicie, że trudno - nie będę go zmieniać - ojej bo myślę co inni pomyślą... no tak i jak wychodzicie z domu to na pewno się nie malujecie, nie myjecie włosów itd... robimy to dla siebie, ale chyba poniekąd dla innych także?! Ehh

Tak czy siak prosiłam o porady, a nie wyrażanie zdania o tym jaka to ja jestem zła itp.

Do tych trzeźwo myślących - faktycznie może ma problemy z postawą - może zasugeruje mu wizytę u lekarza , ale najpierw prześledzę temat. No i sport - macie racje - może jakiś męski sport by mu się przydał... chociaż on wiele lat gral w tenisa - może po nim tak chodzi ;P no nic, zobaczymy co będzie
poziomka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-18, 18:43   #39
Biedronilla
Zadomowienie

poziomka ale nie ma się co tak excytować. Napisałas jednego posta (i zniknęłaś), z ktorego (niestety) jasno wynikało, że ludzkie gadanie ci przeszkadza, przez co zaczęłas bardziej zwracać (czepiać się) tego jak twój facet chodzi, a to kojarzy mi się z powierzchownym podejściem do partnera. Poza tym czy on ci kiedykolwiek mówił, że jego samego ten jego chód wnerwia, że chciałby coś z tym zrobić? Bo mi się to trochę kojarzy ze zmienianiem kogoś pod siebie, 'mi się nie podoba to zrób cos z tym'

I nie porównywałabym sposobu chodzenia do zmiany skarpet, czy śmierdzącego swetra, to zdecydowanie nie to samo
Stary 2010-11-18, 20:36   #40
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomka26 Pokaż wiadomość
Dziękuje za opinie.

Wandaweranda czytaj ze zrozumieniem - napisałam post, że jest to jakaś tam wada, którą można zmienić bo nie jest częścią jego charakteru i , że jest to cecha, którą mogę zaakceptować, ale może da się z tym coś zrobić i wtedy byłoby lepiej. Dla mnie mój chłopak jest wspaniałym mężczyzną i nie mam zamiaru - ani nigdy nie miałam - rozstać się z nim - tym bardziej z powodu jego dziwnego typu chodzenia. Szkoda, że tylko na podstawie mojego postu wyciągasz jakieś absurdalne wnioski np. to, że TŻ mnie "nie rajcuje"... i kto tu jest powierzchowny?

Do tego stwierdzenia "wiedziały oczy co brały" sugerują, ze w życiu już nic nie ulega zmianie - nie można się doskonalić, zmienić... Gratuluje myślenia - ciekawe czy Wy też nie inwestujecie w rozwój - nie rozumiem - jeśli coś można poprawić to można i spróbować... I wybaczcie, ale mimo kilku rad go nie zostawię

No i to, że liczy się dla mnie opinia innych - tak liczy się - nie chcę żeby ktoś się z niego śmiał, ubliżał mu - jeśli chodzi tak bo lubi/to jest część jego osobowości/ związane jest to z anatomią - to ja to zrozumiem i będę tylko warczeć na tych, którzy są ograniczeni... Ale jeśli jemu jest obojętne to jak chodzi i może chodzić inaczej to chyba można to zmienić? Czy jak facet mlaszcze, pierdzi w towarzystwie, nosi przepocone ubrania to też mówicie, że trudno - nie będę go zmieniać - ojej bo myślę co inni pomyślą... no tak i jak wychodzicie z domu to na pewno się nie malujecie, nie myjecie włosów itd... robimy to dla siebie, ale chyba poniekąd dla innych także?! Ehh

Tak czy siak prosiłam o porady, a nie wyrażanie zdania o tym jaka to ja jestem zła itp.

Do tych trzeźwo myślących - faktycznie może ma problemy z postawą - może zasugeruje mu wizytę u lekarza , ale najpierw prześledzę temat. No i sport - macie racje - może jakiś męski sport by mu się przydał... chociaż on wiele lat gral w tenisa - może po nim tak chodzi ;P no nic, zobaczymy co będzie
wiesz co? ciekawi mnie jedno-jak ty bys się poczula, gdyby twój ukochany gadał ci co jakiś czas że dziwnie chodzisz. Albo żebys zmienila sposób poruszania. Wez troche empatii uruchom.
Poza tym napisałas wyraźnie ze dziwnie się przy nim czujesz węc cos takiego jest dla mnie jednoznaczne. Sama przeczysz sobie. Typowe, zwlaszcza u panien z wydumanymi problemami.
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-19, 17:14   #41
biedronka91
Zakorzenienie

Cytat:
słuchaj, grunt, że w ogóle ma nogi niektórzy nie mają i to jest dopiero problem
Ot co, tyle na ten temat.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-19, 20:21   #42
Deixisss
Raczkowanie

Widziałaś jak chodzi gdy go poznałaś, więc nie wiem z czym masz teraz problem. Może rzeczywiście ma jakiś problem z kręgosłupem, najlepiej wybrać się do ortopedy i się przebadać.
A tak w ogóle...
jak facet chodzi podobnie jak kobieta to od razu homoseksualista, a prawda jest taka że bardzo dużo kobiet chodzi jak facet, a może i dinozaur i problemu nie ma.
Mój facet zwraca akurat uwagę na chód kobiet i ja też. Jak widzę, jak niektóre chodzą to aż się odechciewa patrzeć, nie mówiąc już o chodzi na obcasach, gdy nogi się uginają jak w przysiadach straszne!

Deixisss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-19, 20:35   #43
Brookit
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez poziomka26 Pokaż wiadomość
Hej
Na wstępie - wybaczcie - nie jestem pewna, czy piszę w dobrym wątku.

Mój problem dotyczy mojego obecnego partnera. Jesteśmy ze sobą szczęśliwi i bardzo dobrze nam się układa - poznaliśmy się, znamy swoje wady i zalety i akceptujemy je wzajemnie... Niestety jest jedna rzecz, która bardzo bardzo mnie denerwuje i nie wiem jak mogłabym ją zmienić u TŻ. Nie chce, zebyscie myslaly, ze jestem powierzchowna - ALE - sprawa dotyczy jego CHODU. TO przystojny, fajny mężczyzna ale chodzi jak BABA! Strasznie kręci pupą, delikatnie stawia kroki - trudno to wyjaśnić, ale wszyscy to widzą i zwracają uwage, że chodzi trochę jak homoseksualista - którym na 100% nie jest... Uwielbiam go i na ogół nie przeszkadza mi to jak chodzi - ale czasem trochę głupio się czuje u jego boku - jakoś taki niemęski mi się przez to wydaje... Kiedyś powiedziałam mu, że troszkę dziwnie chodzi - ale on powiedział, że tego nie widzi i nie umie chodzić inaczej bo nie wie nawet jakby miał to robić... Nie wiem co mogę? Może macie jakieś rady, pomysły, żeby go troszke nakierować? To nie jest oczywiście problem, który zaważa na całej relacji - ale o tyle o ile akceptuje jego różne wady ta po prostu mnie irytuje, a mam wrażenie, że można ją zmienić... Dla niego też byłoby chyba lepiej bo wiem, że inni czasem obgadują ten jego dziwny styl chodzenia co bardzo mnie boli

Podkreślę na koniec, że to nie jest jakiś wymysł - niestety ten jego chód jest bardzo ostentacyjny i zwraca na siebie uwagę... Przez co inni zwracają uwagę i na mnie... Kurcze, wiem jak to brzmi, ale gdybyście wiedziały jak to wygląda to też byście pisały tu o tym wątki Nie bierzcie mnie za pusta lalunie, która doszukuje sie problemów

Z góry dziekuje za pomysly i rady!
Skoro głupio się czujesz przy "ukochanym" to go zostaw. Chłopak jeszcze znajdzie dziewczynę, która pokocha jego wady i zalety.

Niestety ale albo się kogoś kocha albo się przejmuje tym jak ktoś chodzi.....
Znam faceta, który pokochał kobietę kalekę, która jak chodzi to się wygina na boki jakby się schylała do ziemii...I ją kocha mimo, to że inni patrzą na nią jak na dziwadło...... Po prostu kocha....

Ludzi powinno się oceniać po tym jacy są a nie jak chodzą....

Edytowane przez Brookit
Czas edycji: 2010-11-19 o 20:37
Brookit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-19, 21:02   #44
Deixisss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Brookit Pokaż wiadomość
Skoro głupio się czujesz przy "ukochanym" to go zostaw. Chłopak jeszcze znajdzie dziewczynę, która pokocha jego wady i zalety.

Niestety ale albo się kogoś kocha albo się przejmuje tym jak ktoś chodzi.....
Znam faceta, który pokochał kobietę kalekę, która jak chodzi to się wygina na boki jakby się schylała do ziemii...I ją kocha mimo, to że inni patrzą na nią jak na dziwadło...... Po prostu kocha....

Ludzi powinno się oceniać po tym jacy są a nie jak chodzą....

Deixisss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-19, 21:06   #45
Biedronilla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brookit Pokaż wiadomość
Skoro głupio się czujesz przy "ukochanym" to go zostaw.
poziomka prosiła żeby nie udzielać jej takich rad
Ona go kocha, tylko żeby przestał chodzić jak baba
Stary 2010-12-03, 01:53   #46
Brookit
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Biedronilla Pokaż wiadomość
poziomka prosiła żeby nie udzielać jej takich rad
Ona go kocha, tylko żeby przestał chodzić jak baba
To niech sobie kupi "Kena" (tego od Barbie) i nim steruje jak jej się podoba.

Facet to człowiek. Każdy jest inny. Może jeszcze jego serce nie bije w rytm "your heart will go on"? A może jeszcze źrenice ma zbyt duże....

Może przyrodzenie i dwa "gronostaje" go tak obcierają, że musi chodzić tak jak chodzi. A może już sobie je starł w wióry i niepotrzebny mu "męski" chód....
Brookit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-03, 09:46   #47
Irisfeal
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Biedronilla Pokaż wiadomość

Do Autorki: Dziwne, że teraz zaczął ci tak mega ciążyć ten jego babski chód a nie na przyklad na etapie poznawania się?? Wtedy miałaś klapki na oczach, że tego nie widziałaś?
Na początku nie zwracamy z reguły na takie drobne wady

Cytat:
wiesz co? ciekawi mnie jedno-jak ty bys się poczula, gdyby twój ukochany gadał ci co jakiś czas że dziwnie chodzisz. Albo żebys zmienila sposób poruszania. Wez troche empatii uruchom.
Poza tym napisałas wyraźnie ze dziwnie się przy nim czujesz węc cos takiego jest dla mnie jednoznaczne. Sama przeczysz sobie. Typowe, zwlaszcza u panien z wydumanymi problemami.
Mnie mój TŻ zwrócił uwagę jak chodze na obcasach. Od tego czasu staram się ładniej chodzić i się to poprawiło zdecydowanie. Więc się da.

Co do autorki rozumiem doskonale Mój chłopak chodzi trochę jak hm..."małpa" macha rękami strasznie co dla mnie trochę śmiesznie wygląda xD Do tego się trochę garbi;p Powiedziałam mu że strasznie macha rękami przy chodzeniu. Wytłumaczył mi, że tak jest wygodniej że jakoś to tam pomaga że się nie męczy dzięki czemuś tam czemuś tam itd No i spoko. Nadal mnie to trochę śmieszy i nie pasuje bo podoba mi się jak mężczyzna idzie stanowczo i nie macha rękami jak wiatrak no ale co zrobić;p Z reguły jak gdzieś wychodzimy chwytam go za rękę wtedy nie widać tego;p

I tak samo jeśli się okaże że to nie kwestia kręgosłupa, płaskostopia itd to ci chyba jednak zostanie tylko zaakceptować jego dziwny chód.. Bo to naprawdę ciężko zmienić w momencie kiedy ktoś nie wie co robi nie tak. Np moja siostra chodząc kręci dosyć mocno biodrami. Ale nad tym nie panuje-po prostu tak chodzi. Jakby chciała nie kręcić musiała by myśleć o tym na każdym kroku i chodzić bardzo sztywno..

Ogólnie zgadzam się z Grin.
A zasada widziały gały co brały jest kiepskim wytłumaczeniem dla tolerowania niektórych wad partnera Mnie partner wziął w trampkach i t-shircie a dzięki niemu(przez niego?;p) zaczęłam ubierać się o wiele bardziej kobieco(między innymi moje pierwsze rurki i spódniczki mini;p) a on zaczął się odchudzać i trochę inaczej ubierać. Nikomu te zmiany krzywdy nie robią-.-

Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych

Edytowane przez Irisfeal
Czas edycji: 2010-12-03 o 09:50
Irisfeal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-03, 10:12   #48
Stookrotka
Raczkowanie

Uee, mój chodzi jak kaczka. Gdy mu to powiedziałam to odpowiedział że ja jak słon, było się z czego pośmiać.
Droga autorko, ja też słyszałam od życzliwych że śmiesznie wygląda jak chodzi, zawsze odpieram wtedy - mhm, rzeczywiście jak kaczka w końcu nie mieści mu się przyrodzenie koleżanko, wtedy jakoś milkną

A co do chodzenia "jak małpa" chodzi tak mój tato, troche sie garbi i macha rękami gdy chodzi, jak spytałam to powiedział że tak się mniej męczy, w końcu gdy biegają to też machają heh. Ja tez krzywię jedną nogę gdy chodzę, mam wade postawy może tego tak nie widać ale jeden flek zawsze do wymiany idzie 3x szybciej.

Droga autorko, trochę Cie tu pojechali a wydaje mi się że naprawdę nie chciałaś wyjść na płytką, powiedz to dla swojego faceta w żarcie naprawdę, dodaj coś od siebie, zaproponuj wizytę u lekarza albo wspólny sport.
Stookrotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości