|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: sieć klubów fitness PURE
Klub w Bytomiu startuje miedzy 13-15 kwietnia, jest to informacja oficjalna i ostateczna. Pozdrawiam
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
ok - tyle że tych oficjalnych i ostatecznych informacji było już chyba przynajmniej ze 4
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Od 1 kwietnia można wyrabiać już karty członkowskie i 15 to jest piatek jest otwarcieklubu.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
W maju planowane jest otwarcie Pure Platinum w Bonarce w Krakowie - oczywiście nagonka trwa już od kilku miesięcy. Ciekawe czy otwarcie uda się w planowanym czasie..hmm..w tym momencie stoi goły, wcale niewesoły biurowiec. "Naganiacze" podczas całej rekrutacji są wyjątkowo mili, udają, że wiedzą coś na temat tego co prezentują. Piszę, że udają bo Pani nie była nawet w stanie odpowiedzieć na pytanie "Ile metrów dł. będzie miał basen?" (niecały miesiąc przed otwarciem), o saunie opowiadała tak jakby była to rewolucja , a Zumbę nazwała [zambą]. Ale jak wiadomo to akurat nie ma większego wpływu na to co będzie później..Hmm..ale czy oby na pewno..?? Przechodząc do sedna mojego wywodu - zadzwoniła do mnie Pani z Pura, że wygrałam nagrodę -WOW....(jakiś m-c temu wrzuciłam kupon do skrzyneczki, podobno można było wygrać roczne członkstwo), "niestety nagrodą nie jest roczne członkostwo lecz jednodniowa wejściówka" Pani skwitowała- "SUPER" - odpowiadam. Miałam się po nią zgłościć w ustalonym dniu o umówionej godzinie. Myślę.."elegancko". Pierwsze słowa podczas spotkania.."Czy nie myślała Pani o tym aby podpisać z nami umowę"? Zdjęcia, gadżety, sprzęt, gadka robią swoje. Podaję swoje argumenty dlaczego NIE pure..Pani schodzi do 160/mc - - dlaczego by nie spróbować. Pod wpływem emocji (łatwo daję się przekonać przy promocjach..chyba mam to w genach po tatusiu ;P) decyduję się na podpisanie umowy. Iii........teraz - dowód, pesel, data ur., karta, nr konta...uff..wszystkie dane osobiste.. Czy to nie jest chore? To jest chyba nawet niezgodne z prawem. Prawie jak podpisanie cyrografu. Ale..jak trzeba to trzeba. "Mądra głowa" podpisała umowę.. Pani wspomina coś o opłacie rekrutacyjnej -95zł - tu i teraz, inaczej 160zł nie wchodzi w grę. Nie miałam przy sobie tej kwoty i zdeklarowałam się zapłacić w następny dzień. Właściwie wszystko było ok..Miło, pięknie, ładnie..nie będziemy narazie nic zarzucać! Marketing to marketing - rządzi się własnym prawem. Wieczorem na spokojnie przemyślałam swoją decyzję..coś mi nie pasowało..Multisport wygrał! Wracam na następny dzień - Panie pełny uśmiech, pamiętały, że mam donieść $$$. A ja z pięknym uśmiechem, miło, kulturalnie - "chcę zrezygnować". To był chyba dla nich WIELKI CIOS! Siedziały 3 za ladą - a ja... . I nagle!! BUM!! Ale jak TO!! DLACZEGO CHCE PANI ZREZYGNOWAĆ!!! PROSZĘ PODAĆ POWÓD!!JAK TO JEST MOŻLIWE, ŻE WCZORAJ P.PODPISAŁA UMOWĘ I DZISIAJ NAGLE ZMIENIA ZDANIE!!! A ja..cicho, spokojnie (jeszcze..)mam takie prawo żeby zrezygnować...bo czyż nie???Nie odpowiada mi lokalizacja i najzwyczajniej w świecie chcę zrezygnować. A TAM: TAKICH DECYZJI TAK SZYBKO SIĘ NIE ZMIENIA..bla bla bla....Sprzed ołtarzem mogę nawet w ostatniej chwili uciec..A one mi mówią, że nie mogę zmienić decyzji tak pochopnie! Najlepszy moment, w którym poczułam się jak w szkole na dywaniku: ILE PANI MA LAT żeby tak zmieniać decyzję.. To było żenujące. "A czy to ma jakieś znaczenie"? - odpowiadam ze stoickim spokojem, jak przystało na lwa. KIPI-KIPI-KIPI!!! I tak mi kazały Panie poczekać 15 min - bo musiały wykonać video konferencję w tej sprawie A to ciekawe! ..Panie między sobą rzucały spojrzenia, i nie tylko, które mnie poniżały!!! 20 min. minęło, oddały część kwoty wpłaconej...i żenującym tonem dały mi nauczkę...Oczywiście byłam wyjątkowym przypadkiem kiedy rozwiązanie umowy wyglądało tak jakby jej nie było. Heh..Ok..Czy nie można było tak od razu! Było jeszcze kilka momentów, o których już nie warto opowiadać..ale puenta jest taka, że nauczką dla tych "miłych" Pań powinno być to, że w życiu najważniejszy jest szacunek do drugiej osoby!!! Bez tej podstawy na pewno daleko nie zajdą!!! GRATULACJE!!!
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
muszę przyznać, że zrezygnowałam z członkostwa,
co z tego, że są otwarci od 6 do 22 jak w godzinach, jakie mnie interesują nie są prowadzane żadne zajęcia, natomiast na popołudniowo-wieczornych jest problem ze znalezieniem dla siebie kawałka przestrzeni gdy próbowałam porozmawiać o wysokości abonamentu permanentnie spotykałam się z nieobecnością menzdżera wiec gdy szłam podpisać rezygnację byłam bojowo nastawiona ![]() na szczęście wszystko poszło gładko, zobaczymy jak to będzie w realu |
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
no ja jestem ciekawa czy już otwarli Bytom, chyba się przejdę zobaczyć z ciekawości
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
up up up
otwarli to w końcu - podobno jednak nie ma sauny?? Ktoś był ? Ktoś widział? Ktoś ćwiczył ?? ja wrażenia ??
|
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
a ja czekam az otworza w Wawie w CH Targowek
ciekawa jestem cen- bo to w kazdym pure jest inaczej i ciekawa jestem czy daliby sie namowic na znizke studencka ;p |
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Sauny nie ma. Chyba, że jest, ale nie wiem gdzie ;p Chodzę na zajęcia zorganizowane i na siłownię. Czysto, profesjonalnie, jestem bardzo zadowolona. Na początku mogliby bardziej zająć się oprowadzeniem osoby, która jest pierwszy raz, ale spytałam i już wszystko jest dla mnie jasne.
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chciałabym tu "wyrokować", ponieważ nigdy nie podpisałam umowy członkowskiej, ale miałam okazję "poznać" pure od drugiej strony, czyli właśnie od strony sprzedażowej, marketingowej.
Jest to nic innego jak naciąganie ludzi na podpisanie umowy, nie dając im tak naprawde nic prócz dziadoskiego bidonu, czy plecaka. Uczono mnie, co pokazać w klubie potencjalnemu klientowi, by go zachęcić do podpisania umowy. Każdy po podaniu 10 nazwisk swoich przyjaciół mógł dostać taką wejściówkę za darmo, podczas której wszyscy się nim super opiekowali, rozmowa z trenerem personalnym, kawka, herbatka, w ogóle ohy i ahy. Po podpisaniu umowy trener nie ma dla Ciebie czasu, a Ty nie masz nawet miejsca, żeby poćwiczyć w godzinach "po pracy". Tak jak ktoś tutaj napisał, interesujące nas zajęcia nie odbywają się w porach, jakie nam pasują, na zajęciach jest tłok, co zniechęca do uczestnictwa. Bardzo się zraziłam do Pure, nie podjęłam tam pracy, gdyż metody ich działania nie są zgodne z moimi przekonaniami, manager (mówię tu o Krakowie) jest niemiły mimo dobrej miny i również bierze czynny udział w tej całej szopce nagabywania ludzi i ściemniania im w żywe oczy. Otworzyli już (chyba) Pure w Bonarce, ceny powalające, chyba najwyższe w całej Polsce. Nie polecam, bo ta sieć gra mocno nie fair i przekonuje pracowników do nielegalnych chwytów i do wykorzystywania luk w prawie, by pozyskać i udupić klienta. |
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do stosowanych praktyk... Może i tak jest. Nie mam zamiaru dociekać, jakimi sposobami uczą zdobywać klientów. Moim zdaniem jeżeli ktoś chce ćwiczyć to będzie ćwiczył, a jeżeli ktoś zapisał się tylko dlatego, że nie potrafił odmówić to potem kombinuje jak to wszystko odkręcić. Ja od razu byłam zdecydowana. Jeżeli to, co mówiła hostessa miałoby mnie przekonać, to na pewno tak by się nie stało. Po prostu chciałam zacząć ćwiczyć w innym klubie, więc grzecznie wysłuchałam, co Pani miała do powiedzenia. Ćwiczę tam kilka razy w tygodniu i póki co jestem zadowolona. I o dziwo polubiłam siłownię
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, wszystko spoko, ale akurat fitness czy ogólnie zajęcia rekreacyjne nie powinny być przymuszone umową na rok ! A tak jest w pure w Bonarce. Przecież kto tam wie, co będzie robil przez rok czasu. i mimo moich szczerych chęci uczestnictwa w zajeciach i "cwiczenia" ciała, odechciało mi sie w tym konkretnym klubie wlasnie z powodu tzw. przymusu.
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
A to się zgodzę. Mimo, że w tej przecudnej ankietce zaznaczono u mnie "rok", ponieważ od razu uznałam, że to realny czas, w którym może udać mi się osiągnąć to, co zamierzam, to wolałabym mieć swobodę w tym zakresie. Tak czy siak kupowałabym miesięczny karnet, ale rozumiem, że wiele osób jest odstraszonych perspektywą rocznego ściągania pieniędzy z konta. Wśród moich znajomych również.
Tu też powtórzę: jak ktoś chce to i tak będzie ćwiczył. Zatem jak bym chciała to i tak kupowałabym karnety przez rok. Wiem, że tu chodzi o naciąganie. Ktoś za późno się zorientuje i kolejne 125 zł zniknie mu z konta. Moim jednak zdaniem, na tym właśnie dużo tracą. Perspektywa miesiąca jest na tyle krótka, że wiele osób na pewno by się skusiło, żeby spróbować. |
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Tu nie chodzi nawet o miesiac, ale zeby mozna było na 3 miesiace podpisac jak to było w g. kazimierz. Nie wiem, czy obecnie gdzies mozna podpisać umowę na 3 miesiace, bo to była fajna opcja. Rok to zdecydowanie za długo.
|
|
|
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
W Bytomiu w Agorze.
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
U nas przecietnie wolaja 180-190 (Lubin Cuprum Arena) w umowie na 2 lata, w rocznej 210 :/
Pumas to w Pure nie mozna podpisac umowy na 3 miesiace? Nawet spojrzalam do umowy i tam sa opcje na 3, 12 i 24 miesiace w zaleznosci od typu czlonkowstwa. Wiec jak maja taka opcje w umowie to chyba musza sie zgodzic?
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
W pure w Bonarce nie można. W Galerii Kazimierz na pewno można było, ale jak jest teraz, to nie wiem.
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Widzę że to zależy od miejsca.. w Bytomiu siłownia+zajęcia grupowe=120 zł miesięcznie..
![]() Bardzo zależy od konsultanta z którym podpisujesz umowę. Generalnie oni mogą zdziałać naprawdę dużo, każdy proponuje inne oferty.. |
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Z drugiej strony.. Kazdy klub jest inny. Sa przeciez fitness, health & fitness i platinum (tych jest najmniej), wiec pewnie w cenie chodzi tez o to, ale moge sie mylic
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie.. W bytomiu nie ma sauny ani basenu :P
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa wiec o to chodzi
Ja place 165zl ale w Platinum.
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
A w jakim miescie?
W krk jest health & fitness w ktorym kiedys mozna było podpisywac umowy na 3 mies. jest basen i sauna. I w krk jest drugi ale platinum, rowniez z basenem i sauna, ale klub jest znacznie wiekszy. Tam mozna minimum na 12 mies. |
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
w Lubinie (Cuprum Arena)
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Członkostwo w pure = moja najgorsza inwestycja!
Nigdy więcej!
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
A co sie dzialo? Problem z zakonczeniem umowy? Zauwazylam, ze sporo postow na temat Pure w internecie jest wlasnie o tym.
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
Zawsze można zrobić cesję umowy jak się znajdzie chętna osobę na Twoje miejsce.
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Umowę podpisałam tylko na 3 miesiące i za całość zaplaciłam z góry. Wkurzyłam sie ostro ponieważ : 1 trenerzy obecni na sali mieli totalnie gdzieś ćwiczących 2 gdy chciałam się poradzić jak ćw na danej maszynie widziałam duży opór i niezadowolenie,że przerywam ploty z paniami z "recepcji". 3 miałam wykupiony trening z trenerem osobistym. Trening się NIGDY nie odbył choć dzwoniłam w tej sprawie. Gdy dzwoniłam i pytałam o termin odpowiadano mi ,że trener się ze mną sam skontaktuje. Jak dla mnie pure to strata pieniędzy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.