POMOCY która wybrać!!! jestem w kropce - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-22, 20:04   #31
iflower
Raczkowanie

Dot.: POMOCY która wybrać!!! jestem w kropce

aha i jeszcze słyszałam ze w rybce bardzo ciezko sie poruszać... przez to zwęzenie... ogranicza ruchy podczas tanca a tu przeciez cala noc trzeba hulać;D
iflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-22, 20:10   #32
noimasz
Zakorzenienie

ja głosuję za drugą

Edytowane przez noimasz
Czas edycji: 2010-11-22 o 20:12
noimasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-22, 21:18   #33
takaya
Zakorzenienie

Akurat w tych rybkach nie czułam aby mi krepowała ruchy, co innego jak mierzyłam księzniczko/bezę. Owszem miałam przewiew i mogłam wyczyniać co chciałam z nogami pod halką, ale przez te trzy szerokie koła czułam się jak w bańce ochronnej, która odbija mnie od ścian gdy się do nich zbliżam Wkurzało mnie nawet stanie w tej sukni a przymierzyłam bo TŻtowi się podobają takie Ciekawe czy podobałyby mu sie nadal jakby sam założył halkę na 3kołach o bóg wie jak wielkim promieniu
takaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 06:58   #34
Lowczyni
Zakorzenienie

Mnie najbardziej podoba się 2, choć ogólnie nie lubię rybek
Co do koła to nie bój się go, dzięki niemu lepiej się suknia układa, w gorący dzień jest chłodniej między nogami a jeśli dasz tylko dużo gipiury bez koła będzie ci się ona merdała między nogami jak będziesz tańczyć i chodzić. Pamiętaj że w suknie nie tylko masz przejść przez środek kościoła, usiąść i wstać ale całą noc się w niej bawić
Co do ceny, jest taka jak większość sukien, ja za swoją dałam 3000 ale dlatego że znajomy jest projektantem sukien ślubnych i ma własny salon, na sklepie musiałabym dać3900 Ale nigdy nie zamieniłaby jej na żadną inną .
Idź ze swoim TZ niech cię obejrzy w sukniach i niech pomoże, ja wybierałam suknie z moim przyszłym mężem, a potem na weselu on wszystkim się chwalił że ona wybierał

Co do sukienek "bez" ja miałam typową księżniczkę (olbrzymią) i uwierz mi mimo 2 kół nikt się odemnie nie odbijał, ale te koła były mięciutkie poddawał się każdemu ruchowi, mój mążmógł mnei mocno objąc a one się ugięły i ładnie ułożyły. Wszystko zależy z czego będą koła, bo jak metalowe to jakaś masakra i faktycznie można będzie się od Ciebie odbić

Edytowane przez Lowczyni
Czas edycji: 2010-11-23 o 07:04
Lowczyni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 08:54   #35
takaya
Zakorzenienie

Łowczyni jestem pewna, że i tamte koła były giętkie, chodzi o sam fakt, że bardzo źle się czułam w takiej sukni Wyglądałam dobrze, no ale taki krój i każdej zrobi talię bo jest bardzo szeroka na dole. Tyle,że ja nawet tych 15min w USC bym w niej nie wytrzymała
Stary 2010-11-23, 12:07   #36
bluemooon
Raczkowanie

Zobacz tez moze w najblizszych meijscowosciach czy na swych stronach interentowych maja kroje, ktore Ci odpowiadaja. moze tam cos bedzie..
Nie wiem czy mierzylas suknie firmy Annais maja bardzo duzo rybek, pol rybek- polaczonych z delikatna literka. warto moze taka tez przymierzyc
bluemooon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 12:47   #37
sylwiar89
Przyczajenie

cześć. moim zdaniem ta druga jest o wiele ładniejsza. i ja na twoim miejscu bym ją wybrała, albo najlepiej poszukać na internecie podobnej, może znajdziesz podobną o wiele tańszą, na internecie jest naprawde duży wybór
sylwiar89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-23, 14:04   #38
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez takaya Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradźcie mi. Niestety nie mogłam robić zdjęć więc nie wklejam siebie a zdjęcia katalogowe. Problem jest taki, że załorzyłam sobie że nie dam za suknie ślubą więcej jak 2000zł to był mój max (ok jeszcze w szczególnym wypadku zniosłabym 2,5tysia) Po prostu nie chcę płacić za suknie na jeden wieczór tyle kasy, mimo ze mnie na to stać.

Przed opisem mam pytania do tych który kupiły suknię Ivory czy jest ona lekko żółtawa, czy jest to tylko ciepły odcień bieli? Druga suknia jest Ivory i porównywałam ja tylko z diamentową bielą, a chciałabym taką ciepłą biel. Ponad to nie wiem jak to jest z ta 'inteligentną' taftą. Niby rzeczywiście niektóre zagniecenia się wyrównywały ale reszta zostawała, czy taka suknia będzie bardziej się gniotła niż satynowa? Nie chcę wyjść z samochodu i wyglądać jak pognieciuch

Wracając do tematu BARDZO spodobały mi się dwie suknie i nie bardzo mogę się zdecydować.
Suknia nr1 Orea Sposa cena 1700zł
++tania
+ gładka satyna tak jak chcę
+ ładnie wysmukla talię
- jest na suwak
- ma mniejszy tren

Suknia nr 2 Ladybird cena 3200zł ( w rzeczywistości jest bardzie j rybkowata, chyba modelka była zbyt szczupła i nie zwracajcie uwagi na prze obrzydliwe bolerko )
+ przepięknie podkreśla talię
+ w cenie przerobią mi ją na wiązanie z tyłu, odczepiane ramiączko na szyję i dwa odczepiane normalne ramiączka
+ ma przepiękny długi solidnie podpinany tren (nie na guzik) + pętelkę na palec
- cena
- jest z tafty i boję się o zagniecenia niby inteligentna, ale tafta)
(-/+)? Ivory
Z tafty? nie wygląda
Pomijając wszystkie rzeczy typu w której się lepiej czujesz/wyglądasz, stawiam na nr 2 zdecydowanie

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 14:52   #39
Niunia2011
Zakorzenienie

Widzę, że zdania podzielone i ostateczna decyzja i tak do Ciebie będzie należec
Mi szczerze powiedziawszy się pierwsza bardziej podoba, przynajmniej na zdjęciu
Ale może rzeczywiście jeśli wolisz drugą to spróbuj poszukać krawcowej, bo czasem to się tylko wydaje, że nie będzie się opłacac... A jak nie to może bardzo podobny model?? Nie wiem:/ Jak mówiłam wybór i tak nalezy do Ciebie
Stary 2010-11-23, 17:30   #40
cynowa
Raczkowanie

Z tych dwóch to bardziej podoba mi się ta druga. Jest jakaś ciekawsza, w tej pierwszej mi się góra nie podoba.
A co do kół, sama mam sukienkę na 3 kołach, literkę A i puki co uważam, że są bardzo wygodne, nic mi się nie plącze między nogami i jest przewiew. A jeśli sukienka jest dobrze uszyta to kół nie widać.
Stary 2010-11-23, 18:56   #41
irinka7
Przyczajenie

Cytat:
Właśnie siedzę i patrzę do którego salonu sie udać. Skoro myślę o tej za 3tysie to pójdę pozwiedzam te salony w których może spodobać mi się nowa kolekcja a tez będą kosztowały ok 3tys. Znalazłam kilka bardzo podobnych w San Patricu, ale to już typowe A. Podobają mi sie suknie Mon Cheri, ale to pewnie pólka cenowa juz ok 4tysi ;/ Poprzymierzam zobaczę. Problem że pracuję do 17 i muszę jechać kawal drogi przez korki by dostać się do salonów które są do 18 Myślę, czy aby wycieczkę porównawczą przesunąć na przyszły tydzień a w tę sobotę pojechać 'zaliczyć' kilka salonów zamiast tego jednego heeeen na zadupiu
Jesli jesteś z pod warszawy to proponuje ci zadzwonić najpierw do salonów czy nie robią zapisów na mierzenia (np. Madonna cos takiego ma), bo normalnie w soboty jest oblężenie i mozesz nie miec szans na przymierzenie
irinka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-24, 22:12   #42
takaya
Zakorzenienie

Wkleję tu zdjęcie jeszcze innej i już na mnie To Justin Alexander kolekcja 2011. Suknia cala z jedwabiu i o dziwo jaką ja mam w niej talię!!!
W tej pierwszej juz tak nie było bo nie jest tak mocno usztywniana, ta druga tez mnie tak ładnie ścisnęła na "osę"
Zdjęcie bez halki, bo zdjęłam chwilę przed robieniem zdjęcia No i nie patrzcie na te bułki, które się robią, bo z biustu naleśniki mi wyszły jak pani mnie dosunęła.
Bolerko totalnie nie dla mnie bo mam szerokie ramiona
Stary 2010-11-25, 12:02   #43
bluemooon
Raczkowanie

Jak dla mnie super wygladasz!!! cena nie zabija?

ladnie podkresla figure
Stary 2010-11-25, 14:01   #44
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Witam, ja z uwagi ze mialam sukienke z tafty inteligentnej moge powiedziec ze gdybym szyla jeszcze raz sukienke to z tego samego materialu.

Moja byla na tzw. kole komunijnym z duza iloscia tiulu pod spodem i czulam sie w niej fantastycznie. Tyl byl wiazany, doskonale dopasowany z krotkim zamkiem na wysokosci kosci ogonowej.

Sukienke mialam na sobie 4 razy ( slub + poprawiny + 2 odrebne sesje) i nie wymagala prasowania, a na zdjeciach nie widac zadnych zagniecien.

Dodatkowym atutem tafty jest jej struktura, ktora nie pozwala sie tak szybko ubrudzic. Od razu na sali oblalam sie szampanem i nic nie wsiaklo w material, dzieki dzemu uniknelam wielkiej plamy.

Takze mam sentyment do tego materialu.

Jej koszt jest spory. Ja swoja szylam u krawcowej i za calosc zaplacilam 1800 zl. Ale uwazam ze warto.
daget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-25, 16:15   #45
takaya
Zakorzenienie

bluemoon cena jest delikatnie mówiąc wysoka. Jeśli zapłaciłabym gotówka do końca listopada 2800zł cena katalogowa 3500zł
Stary 2010-11-25, 16:27   #46
m_majaa
Raczkowanie

wybierz tą której ładniej wyglądasz
bo teoretycznie ta dla nas ładniejsza może być mniej korzystna dla ciebie pomimo,ze suknie mają ten sam fason

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez iflower Pokaż wiadomość
aha i jeszcze słyszałam ze w rybce bardzo ciezko sie poruszać... przez to zwęzenie... ogranicza ruchy podczas tanca a tu przeciez cala noc trzeba hulać;D
rybka rybce nierówna
większość fasonów nie ogranicza ruchów przynajmniej w tańcu--no chyba,że zamierzamy robić akrobacje czy szpagaty
Stary 2010-11-25, 16:47   #47
soundaddicted
Raczkowanie

takaya, jak dla mnie w tej z justina alexandra wygladasz swietnie i na penwo jakościowo jest super. A jak na JA to cena i tak nie jest jakaś wygórowana. A jeśli porównywać te dwie, o któe pytałaś, to dla mnei zdecydowanie ta 2. Jest ciekawsza dzięki tym drapowaniom i jakoś tak wygląda na hmm bardziej elegancką, bogataszą? nie wiem jak to określić. Tak czy i naczej dla mnie ciekawsza jest 2.
A jeśli chodzi o halke, to ja mierzyłam kiedyś do rybki halke bez koła ale z kilkoma nisko przszytymi warstwami tiulu (bardzo sztywnego). Bardzo fajnei się to utrzymywało. Tyle, że nei wiem jak wygląda to jak tańszysz, czy nei przeszkadza...nie wiem
soundaddicted jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-25, 21:31   #48
phoenix1991
Raczkowanie

jak dla mnie ta druga ładna, ta trzecia tez pierwsza strasznie mi wieje takim bazarkowym stylem przez ta górę ale rozumiem ze liczy się koszt.. Jednak mając na uwadze że w tym szczególnym dniu i tak bd miała wiele nerwów chyba warto wybrać suknie w której będziesz sie czuła doskonale pięknie
phoenix1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 09:46   #49
bluemooon
Raczkowanie

Cytat:
bluemoon cena jest delikatnie mówiąc wysoka. Jeśli zapłaciłabym gotówka do końca listopada 2800zł cena katalogowa 3500zł
tez mi tak w kilku salonach mowiono, ze do konca listopada to wlasnie jeszcze szansa na nizsza cene.. a tu malo czasu do konca listopada zostalo.. tylko Tobie podali troche wiekszy rabat. a jak sie z niej czulas???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-26, 13:51   #50
aga24zuzia
Rozeznanie

takaya- mi z rybkowatych podobają się te

http://www.youtube.com/watch?v=uk3_s...eature=related

ale też są na pewno bardzo drogie

off topic mi się zrobił
pomóż mi.

Edytowane przez aga24zuzia
Czas edycji: 2010-11-26 o 13:54
aga24zuzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 14:56   #51
bluemooon
Raczkowanie

Troche jest modeli rybkowatych . i dokladnie rybka rybce nie rowna~!
zalezy w ktorym miejscu sie rozszerza, tak od razu inaczej wyglada...

Takaya, fajna masz kicie na fotce

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez aga24zuzia Pokaż wiadomość
takaya- mi z rybkowatych podobają się te

http://www.youtube.com/watch?v=uk3_s...eature=related

ale też są na pewno bardzo drogie

off topic mi się zrobił
niestety drogie... za jedna z tej kolekcji zazyczono sobie 6900 zl, wiec nawet nie mierzylam.... ale nie wszystkie az takie drogie, ale sa to raczej drozsze suknie.
Stary 2010-11-26, 17:33   #52
takaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluemooon Pokaż wiadomość
tez mi tak w kilku salonach mowiono, ze do konca listopada to wlasnie jeszcze szansa na nizsza cene.. a tu malo czasu do konca listopada zostalo.. tylko Tobie podali troche wiekszy rabat. a jak sie z niej czulas???
Czułam się świetnie, bo ma usztywnianą mocno górę i robi mi talię osy a jednocześnie bardzo lekki dół Nawet sprawdzałam jak się w niej siada
Tyle,że tego trenu BARDZO mi brakuje. Dla mnie właśnie suknia ślubna to taka z pięknym długim trenem
Stary 2010-11-27, 17:24   #53
takaya
Zakorzenienie

Dziś pojechałam jeszcze raz zobaczyć tę jedwabną ale znalazłam swoją ukochaną, taką co to założyłam i juz zdejmować nie chciałam Mam w niej talię osy większa niż w tej JA i ma odpowiednio długi tren i dekold w serduszko i wogóle BARDZO mi sie podoba. Oczywiście za mała (i to bardzo) w biuście bo ten gladki fragment do pierwszej zakładki powinien mieścić cały biust, a mi wypadał gdzieś na wysokości sutka
Stary 2010-11-27, 18:15   #54
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Wygladasz fantastycznie, pomimo za malego rozmiaru w biuscie. Pomysl jak bedzie wystrzalowo jak juz bedzie doopasowany. I jak mnie oczy nie myla to chyba tafta inteligentna, co? Zamowienie wiekszego rozmiaru chyba nie stanowi problemu. I powiedz jak cenowo?
daget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-27, 19:12   #55
takaya
Zakorzenienie

Zgadza się tafta inteligentna z domieszką jedwabiu. Bardzo mi się ta tkanina spodobała Moje wymiary już zostały zapisane i zamówienie będzie wysłane w poniedziałek, suknia w kraju będzie na początku kwietnia, a na 3tyg przed weselem pierwsza przymiarka. Cena nie jest niska bo 2700zł w cenie mam halkę, dopinany turniur i bolerko (tyle,że mi się nie podoba ) Jak patrzyłam suknie z tafty inteligentnej to kosztowały ponad 3tysiaki (ta na samej górze wątku z tafty też kosztowała 3200)
Nawet to zdobienie z kamieni na biuście (a w zasadzie w rowku ) mi się spodobało.
Przede wszystkim ma bardzo solidny gorset, który mnie ściska tworząc talię której tak na prawdę nie mam :P Jest zapinany na taśmy by suknia się nie przesuwała, później zamek i na końcu guziczki

Edytowane przez takaya
Czas edycji: 2010-11-27 o 19:43
Stary 2010-11-27, 20:58   #56
clementyna6
Przyczajenie

jest piękna... i Ty w niej też a jak pozostałe przygotowania do ślubu?
clementyna6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-28, 11:28   #57
Lowczyni
Zakorzenienie

takaya dobry wybór
Stary 2010-11-28, 19:12   #58
Dżagódka
Raczkowanie

Już za późno ale dobrze , że nie wybrałaś tej drugiej i trzeciej ta pierwsza rybka była ok. to co wybrałas jest w porządku tylko jak dla mnie na tym "rowku" jednak te kamienie nie potrzebne ale to akurat rzecz gustu i osobistych odczuć
Dżagódka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-01, 15:05   #59
takaya
Zakorzenienie

Bardziej mi się podobało niż to pod biustem z pierwszej rybki z OreaSposa. Z resztą ona miała jeszcze takie wielkie kamienie z tyłu na zapięciu trenu
Stary 2010-12-02, 17:35   #60
Dżagódka
Raczkowanie

najwazniejsze , że ty jesteś zadowlona i wiesz w 100% , że to jest to
Dżagódka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości