|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: POMOCY która wybrać!!! jestem w kropce
aha i jeszcze słyszałam ze w rybce bardzo ciezko sie poruszać... przez to zwęzenie... ogranicza ruchy podczas tanca a tu przeciez cala noc trzeba hulać;D
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
ja głosuję za drugą
Edytowane przez noimasz Czas edycji: 2010-11-22 o 21:12 |
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat w tych rybkach nie czułam aby mi krepowała ruchy, co innego jak mierzyłam księzniczko/bezę. Owszem miałam przewiew i mogłam wyczyniać co chciałam z nogami pod halką, ale przez te trzy szerokie koła czułam się jak w bańce ochronnej, która odbija mnie od ścian gdy się do nich zbliżam
Wkurzało mnie nawet stanie w tej sukni a przymierzyłam bo TŻtowi się podobają takie Ciekawe czy podobałyby mu sie nadal jakby sam założył halkę na 3kołach o bóg wie jak wielkim promieniu |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie najbardziej podoba się 2, choć ogólnie nie lubię rybek
![]() Co do koła to nie bój się go, dzięki niemu lepiej się suknia układa, w gorący dzień jest chłodniej między nogami a jeśli dasz tylko dużo gipiury bez koła będzie ci się ona merdała między nogami jak będziesz tańczyć i chodzić. Pamiętaj że w suknie nie tylko masz przejść przez środek kościoła, usiąść i wstać ale całą noc się w niej bawić Co do ceny, jest taka jak większość sukien, ja za swoją dałam 3000 ale dlatego że znajomy jest projektantem sukien ślubnych i ma własny salon, na sklepie musiałabym dać3900 Ale nigdy nie zamieniłaby jej na żadną inną .Idź ze swoim TZ niech cię obejrzy w sukniach i niech pomoże, ja wybierałam suknie z moim przyszłym mężem, a potem na weselu on wszystkim się chwalił że ona wybierał ![]() Co do sukienek "bez" ja miałam typową księżniczkę (olbrzymią) i uwierz mi mimo 2 kół nikt się odemnie nie odbijał, ale te koła były mięciutkie poddawał się każdemu ruchowi, mój mążmógł mnei mocno objąc a one się ugięły i ładnie ułożyły. Wszystko zależy z czego będą koła, bo jak metalowe to jakaś masakra i faktycznie można będzie się od Ciebie odbić
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2010-11-23 o 08:04 |
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Łowczyni jestem pewna, że i tamte koła były giętkie, chodzi o sam fakt, że bardzo źle się czułam w takiej sukni
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Zobacz tez moze w najblizszych meijscowosciach czy na swych stronach interentowych maja kroje, ktore Ci odpowiadaja. moze tam cos bedzie..
Nie wiem czy mierzylas suknie firmy Annais maja bardzo duzo rybek, pol rybek- polaczonych z delikatna literka. warto moze taka tez przymierzyc
|
|
|
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
cześć. moim zdaniem ta druga jest o wiele ładniejsza. i ja na twoim miejscu bym ją wybrała, albo najlepiej poszukać na internecie podobnej, może znajdziesz podobną o wiele tańszą, na internecie jest naprawde duży wybór
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomijając wszystkie rzeczy typu w której się lepiej czujesz/wyglądasz, stawiam na nr 2 zdecydowanie
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że zdania podzielone i ostateczna decyzja i tak do Ciebie będzie należec
![]() Mi szczerze powiedziawszy się pierwsza bardziej podoba, przynajmniej na zdjęciu ![]() Ale może rzeczywiście jeśli wolisz drugą to spróbuj poszukać krawcowej, bo czasem to się tylko wydaje, że nie będzie się opłacac... A jak nie to może bardzo podobny model?? Nie wiem:/ Jak mówiłam wybór i tak nalezy do Ciebie
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Z tych dwóch to bardziej podoba mi się ta druga. Jest jakaś ciekawsza, w tej pierwszej mi się góra nie podoba.
A co do kół, sama mam sukienkę na 3 kołach, literkę A i puki co uważam, że są bardzo wygodne, nic mi się nie plącze między nogami i jest przewiew. A jeśli sukienka jest dobrze uszyta to kół nie widać.
|
|
#41 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Wkleję tu zdjęcie jeszcze innej i już na mnie
To Justin Alexander kolekcja 2011. Suknia cala z jedwabiu i o dziwo jaką ja mam w niej talię!!! ![]() W tej pierwszej juz tak nie było bo nie jest tak mocno usztywniana, ta druga tez mnie tak ładnie ścisnęła na "osę" Zdjęcie bez halki, bo zdjęłam chwilę przed robieniem zdjęcia No i nie patrzcie na te bułki, które się robią, bo z biustu naleśniki mi wyszły jak pani mnie dosunęła.Bolerko totalnie nie dla mnie bo mam szerokie ramiona |
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie super wygladasz!!!
cena nie zabija? ladnie podkresla figure
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, ja z uwagi ze mialam sukienke z tafty inteligentnej moge powiedziec ze gdybym szyla jeszcze raz sukienke to z tego samego materialu.
Moja byla na tzw. kole komunijnym z duza iloscia tiulu pod spodem i czulam sie w niej fantastycznie. Tyl byl wiazany, doskonale dopasowany z krotkim zamkiem na wysokosci kosci ogonowej. Sukienke mialam na sobie 4 razy ( slub + poprawiny + 2 odrebne sesje) i nie wymagala prasowania, a na zdjeciach nie widac zadnych zagniecien. Dodatkowym atutem tafty jest jej struktura, ktora nie pozwala sie tak szybko ubrudzic. Od razu na sali oblalam sie szampanem i nic nie wsiaklo w material, dzieki dzemu uniknelam wielkiej plamy. Takze mam sentyment do tego materialu. Jej koszt jest spory. Ja swoja szylam u krawcowej i za calosc zaplacilam 1800 zl. Ale uwazam ze warto. |
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
bluemoon cena jest delikatnie mówiąc wysoka. Jeśli zapłaciłabym gotówka do końca listopada 2800zł cena katalogowa 3500zł
|
|
|
|
|
#46 | |
|
Raczkowanie
|
wybierz tą której ładniej wyglądasz
bo teoretycznie ta dla nas ładniejsza może być mniej korzystna dla ciebie pomimo,ze suknie mają ten sam fason ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
![]() większość fasonów nie ogranicza ruchów przynajmniej w tańcu--no chyba,że zamierzamy robić akrobacje czy szpagaty
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
takaya, jak dla mnie w tej z justina alexandra wygladasz swietnie i na penwo jakościowo jest super. A jak na JA to cena i tak nie jest jakaś wygórowana. A jeśli porównywać te dwie, o któe pytałaś, to dla mnei zdecydowanie ta 2. Jest ciekawsza dzięki tym drapowaniom i jakoś tak wygląda na hmm bardziej elegancką, bogataszą? nie wiem jak to określić. Tak czy i naczej dla mnie ciekawsza jest 2.
A jeśli chodzi o halke, to ja mierzyłam kiedyś do rybki halke bez koła ale z kilkoma nisko przszytymi warstwami tiulu (bardzo sztywnego). Bardzo fajnei się to utrzymywało. Tyle, że nei wiem jak wygląda to jak tańszysz, czy nei przeszkadza...nie wiem |
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
jak dla mnie ta druga ładna, ta trzecia tez
pierwsza strasznie mi wieje takim bazarkowym stylem przez ta górę ale rozumiem ze liczy się koszt.. Jednak mając na uwadze że w tym szczególnym dniu i tak bd miała wiele nerwów chyba warto wybrać suknie w której będziesz sie czuła doskonale pięknie
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
tez mi tak w kilku salonach mowiono, ze do konca listopada to wlasnie jeszcze szansa na nizsza cene.. a tu malo czasu do konca listopada zostalo.. tylko Tobie podali troche wiekszy rabat. a jak sie z niej czulas???
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
takaya- mi z rybkowatych podobają się te
http://www.youtube.com/watch?v=uk3_s...eature=related ale też są na pewno bardzo drogie off topic mi się zrobił
czy tam bedzie lepiej ci? zostan tutaj zostan ze mną, pomóż mi. Edytowane przez aga24zuzia Czas edycji: 2010-11-26 o 14:54 |
|
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Troche jest modeli rybkowatych
. i dokladnie rybka rybce nie rowna~!zalezy w ktorym miejscu sie rozszerza, tak od razu inaczej wyglada... Takaya, fajna masz kicie na fotce ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet sprawdzałam jak się w niej siada Tyle,że tego trenu BARDZO mi brakuje. Dla mnie właśnie suknia ślubna to taka z pięknym długim trenem |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś pojechałam jeszcze raz zobaczyć tę jedwabną ale znalazłam swoją ukochaną, taką co to założyłam i juz zdejmować nie chciałam
Mam w niej talię osy większa niż w tej JA i ma odpowiednio długi tren i dekold w serduszko i wogóle BARDZO mi sie podoba. Oczywiście za mała (i to bardzo) w biuście bo ten gladki fragment do pierwszej zakładki powinien mieścić cały biust, a mi wypadał gdzieś na wysokości sutka
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Wygladasz fantastycznie, pomimo za malego rozmiaru w biuscie. Pomysl jak bedzie wystrzalowo jak juz bedzie doopasowany. I jak mnie oczy nie myla to chyba tafta inteligentna, co? Zamowienie wiekszego rozmiaru chyba nie stanowi problemu. I powiedz jak cenowo?
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadza się tafta inteligentna z domieszką jedwabiu. Bardzo mi się ta tkanina spodobała
Moje wymiary już zostały zapisane i zamówienie będzie wysłane w poniedziałek, suknia w kraju będzie na początku kwietnia, a na 3tyg przed weselem pierwsza przymiarka. Cena nie jest niska bo 2700zł w cenie mam halkę, dopinany turniur i bolerko (tyle,że mi się nie podoba ) Jak patrzyłam suknie z tafty inteligentnej to kosztowały ponad 3tysiaki (ta na samej górze wątku z tafty też kosztowała 3200)Nawet to zdobienie z kamieni na biuście (a w zasadzie w rowku ) mi się spodobało.Przede wszystkim ma bardzo solidny gorset, który mnie ściska tworząc talię której tak na prawdę nie mam :P Jest zapinany na taśmy by suknia się nie przesuwała, później zamek i na końcu guziczki Edytowane przez takaya Czas edycji: 2010-11-27 o 20:43 |
|
|
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
|
jest piękna... i Ty w niej też
a jak pozostałe przygotowania do ślubu?
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
takaya dobry wybór
![]() ![]()
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Już za późno ale dobrze , że nie wybrałaś tej drugiej i trzeciej
ta pierwsza rybka była ok. to co wybrałas jest w porządku tylko jak dla mnie na tym "rowku" jednak te kamienie nie potrzebne ale to akurat rzecz gustu i osobistych odczuć
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Bardziej mi się podobało niż to pod biustem z pierwszej rybki z OreaSposa. Z resztą ona miała jeszcze takie wielkie kamienie z tyłu na zapięciu trenu
|
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
najwazniejsze , że ty jesteś zadowlona i wiesz w 100% , że to jest to
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

Wkurzało mnie nawet stanie w tej sukni a przymierzyłam bo TŻtowi się podobają takie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a jeśli dasz tylko dużo gipiury bez koła będzie ci się ona merdała między nogami jak będziesz tańczyć i chodzić. Pamiętaj że w suknie nie tylko masz przejść przez środek kościoła, usiąść i wstać ale całą noc się w niej bawić 

Żona męża swego...
cena nie zabija?