Warszawskie Panny Młode II - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-26, 15:25   #31
takaya
Zakorzenienie

Dot.: Warszawskie Panny Młode II

katrinka może zainteresuje Cię taka promołszyn suknia Aire model Beth z 4tysi na 2400. suknia ładna ciekawe jak na żywo:
http://allegro.pl/wyprzedaz-kolekcji...329866120.html
takaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 15:33   #32
tusia71
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
takaya na II pietrze śluby są co godzina, zawsze o pełnej godzinie (tak mi sie wydaje)

tusia "emerytkowóz" wymyslił mój tata
Bardzo podoba mi się to określenie

Wrzucę Wam zdjęcie sukni która szalenie mi się podoba, widzałabym ją jako moja suknie ślubna , tylko oczywiście nie czarną

Co sądzicie?
tusia71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 15:40   #33
takaya
Zakorzenienie

Śliczna Tylko szkoda,że ma tak zabudowane plecy.
Podobna trochę do tej co przymierzałam na świętokrzyskiej (tylko że nie ma ramiączek i plecy inaczej zrobione) i sporo dziewczyn twierdzi, że nie jest ślubna
Stary 2010-11-26, 15:54   #34
lemonnka1988
Raczkowanie

melduje się, żeby móc śledzić ten wątek
pozdrawiam wszystkie warszawskie panny młode
lemonnka1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 15:56   #35
tusia71
Raczkowanie

No wiem że te plecy takie zabudowane, mi się podobają takie z dekoltami na plecach ale ja się obawiam że z tym moim biustem to nie będę się w takiej dobrze czuła.
Na razie wydaje mi się ,że powinnam mieć taka suknie do której założę bieliznę co będzie dobrze biust trzymać.
Stary 2010-11-26, 16:05   #36
takaya
Zakorzenienie

Tusia ja też tak zakładałam, nie wiem jaki masz biust (ja mam 75 E) i przymierzając suknie które mi się podobają (z usztywnianą górą) nie ma mowy o zakładaniu stanika, bo by mnie obtarł. Suknie mają miękkie fiszbiny, do tego wsadzane są miseczki a z tyłu często suknia ma gumowe pasy aby się nie przesuwała w tańcu

Jeśli będziesz miała problem z dobraniem sukni do kształtu biustu polecam szycie w Polsancie, tam babka zaoferowała (z uwagi na mój biust) szycie próbnego gorsetu, który dopiero będzie wzorem do szycia tego w sukni Powiedziała,że przy takim pokaźnym ważne jest by gorset ładnie go zbierał i nie spłaszczał, a dodatkowo trzymał w ryzach
Stary 2010-11-26, 16:11   #37
tusia71
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez takaya Pokaż wiadomość
Tusia ja też tak zakładałam, nie wiem jaki masz biust (ja mam 75 E) i przymierzając suknie które mi się podobają (z usztywnianą górą) nie ma mowy o zakładaniu stanika, bo by mnie obtarł. Suknie mają miękkie fiszbiny, do tego wsadzane są miseczki a z tyłu często suknia ma gumowe pasy aby się nie przesuwała w tańcu

Jeśli będziesz miała problem z dobraniem sukni do kształtu biustu polecam szycie w Polsancie, tam babka zaoferowała (z uwagi na mój biust) szycie próbnego gorsetu, który dopiero będzie wzorem do szycia tego w sukni Powiedziała,że przy takim pokaźnym ważne jest by gorset ładnie go zbierał i nie spłaszczał, a dodatkowo trzymał w ryzach
Ja mam 60G, więc wołałbym żeby był dobrze ujarzmiony
No ale może te gorsety w sukniach dadzą rade, mam taka nadzieje
Stary 2010-11-26, 16:34   #38
takaya
Zakorzenienie

: jupi: Aaaaaaaaaaaaaaaaaa

Dziewczyny na allegro znalazłam salon sukien ślubnych z Łodzi, weszłam na ich strone spodobała mi się jedna. Zadzwoniłam babka powiedziała, że ta suknia kosztuje tysiaka Na zdjęciu jest ecru, ale ona jest szyta pode mnie, więc mogę wybrać aplikacje, zmienia mi dekolt w serduszko, zrobią doczepiane ramiączko i ten tren co to chcę
Jadę w przyszłą sobotę zobaczę jak na żywo ona wygląda. Cena BARDZO mi się podoba, nawet jak po poprawkach miałaby kosztować 1500zł

Edytowane przez takaya
Czas edycji: 2010-11-26 o 20:43
Stary 2010-11-26, 19:36   #39
katrinkapraga
Raczkowanie

Tusia71- bardzo ładny krój tej sukni
Takaya wciąż nie mogę wyjsć z podziwu... wyszkujesz same "perelki"- bardzo fajna suknia, fajna cena, no wydaje mi się, ze na tej pani z foto suknia jakoś wysmienicie się nie prezentuje (chyba nie ma za bardzo figurki do takiego kroju) ale jak sobie kojarzeTwoje foto (chodzi o twoja figurę) z salonu gdzie byłaś z Agą to myślę, że bedziesz wygladac superaśnie Jeszcze jak Ci odpicują ją po Twojemu to naprawdę bedzie super...
katrinkapraga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 20:19   #40
takaya
Zakorzenienie

Katrinka zobaczymy jeszcze jaka ona jest jakościowo. Jak sie okaże, że ona bez podszewki a fiszbiny ma takie plastikowe jak sukienki ze stadionu to juz wolę dac te 3tysie i mieć dobrej jakości. Na razie się nie napalam, ale cieszę się, że ją znalazłam
Co do figury to ja tez nie mam super, bo w sumie wcięcia to prawie wcale, jeśli ta nie będzie mocno usztywniana to też nie będe miała w niej wcięcia takiego jak w tej z jedwabiu co wkleiłam
Stary 2010-11-26, 20:36   #41
katrinkapraga
Raczkowanie

Takaya jak Ty nie masz wciecia to ja nie jestem prosta jak deska...- a jestem nie mam w ogole prawie wcięcia... dziwię się, że suknie w ogole jako tako na mnie wygladają... te które mierzyłam do tej pory
Wiesz, warto się przejechać i zobaczyć jak jakosciowo z ta suknią... ja jakbym chciała to w miarę ładną mogę znaleść gdzieś w jakimś salonie za grosze ale juz wole wydac wiecej i nie chodzić w tym jedynym dniu w jakimś badziewiu ale jeżeli okaze sie, że jest z fajnego materiału i w ogole wykonania ok itp itd... to jesteś mistrzynią wynajdowania sukien ślubnych, ehhehe

Edytowane przez katrinkapraga
Czas edycji: 2010-11-26 o 20:37
Stary 2010-11-26, 20:47   #42
takaya
Zakorzenienie

W necie to no problem, gorzej że mi się już po tych salonach nie chce chodzić. Babki w każdym chyba tylko poza Polsanta, bo tam dziewczyna była jakaś mega sympatyczna i wesoła) wywracają oczy jak im mówię, że nie szeroka, bez koronek, falbanek, bez zdobień i w miarę matowa tkanina.
Widzę jak się w nich gotuje jak kręcę nosem na kolejną która mi pokazują

Co do wcięcia to ja na prawdę go nie mam niech Ci Agnes powie, po prostu te sukienki mi je robią bo są usztywniane i mocno mnie w talii ściskają
Stary 2010-11-26, 20:52   #43
takaya
Zakorzenienie

Jak tak siedziałam z pół godziny i patrzyłam się na te trzy suknie i myślałam która lepsza (zakładając, że ta z Łodzi to nie będzie szmata) wszedł TŻ i stwierdził, że jemu najbardziej podoba się ta druga (czyli Ladybird)
Jak usłyszał,że pierwsza 2800/3500 druga 3200 a trzecia tysiaka to stwierdził, że jeśli nie będzie żółta tylko biała i inny dekolt to może być te bo tania, ale i tak druga bardziej mu się podoba
Stary 2010-11-26, 21:37   #44
katrinkapraga
Raczkowanie

Ja myslę, że ta druga mu się najbardziej spodobała bo jest na modelce mega wyretuszowanej specjalnymi mega wypasionymi programikami.. pierwsza jest naprawde fajna... ładnie w niej wygladasz... ale foto było robione telefonem jak wspominałaś, do tego ty nie umalowana, nieodpicowana- w codziennej stylizacji - która wiadomo, jest zawsze mniej uboga niż w dniu ślubu ... druga- to co napisałam wcześniej... a trzecia jest ładna ale modelka kiepska... myślę, że dlatego na pierwszy rzut okiem tak stwierdził...
Stary 2010-11-26, 21:51   #45
takaya
Zakorzenienie

Ha! Powiedział mi czemu druga, bo jest biała a te dwie są "żółte"
Poza tym twierdzi, że druga wygląda ja taką bardziej obfitą
Jutro jednak jedziemy z mama do Warszawy, na początek świętokrzyska, znów przymierze tę jedwabną a przy okazji sprawdzę jak bardzo żółta ona jest. Później będziemy się starały dostać do salonów na Jana Pawła. Kurcze szkoda,że do tego komisu na Grochowską to tyle trzeba czekac aby się dostać... Podoba mi się tam jedna suknia
Tylko kurcze ona ma takie capucino czy ecru paski, jakby była biała bylaby fajna
Stary 2010-11-26, 22:10   #46
katrinkapraga
Raczkowanie

Takaya ja jutro jestem w komisie na grochowskiej (zaklepana godzina, dzwoniłam w zeszły piatek :P ) wiec mogę na nia spojrzeć i postarać się Ci ja opisac poźniej...tylko podaj mi jak ona się nazywa dokładnie i w ogóle.... jezeli chcesz? Nie chce mi się teraz szukać jej, a ty pewnie masz to w głowie
Stary 2010-11-26, 22:11   #47
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Ha! Powiedział mi czemu druga, bo jest biała a te dwie są "żółte"
Poza tym twierdzi, że druga wygląda ja taką bardziej obfitą
Jutro jednak jedziemy z mama do Warszawy, na początek świętokrzyska, znów przymierze tę jedwabną a przy okazji sprawdzę jak bardzo żółta ona jest. Później będziemy się starały dostać do salonów na Jana Pawła. Kurcze szkoda,że do tego komisu na Grochowską to tyle trzeba czekac aby się dostać... Podoba mi się tam jedna suknia
Tylko kurcze ona ma takie capucino czy ecru paski, jakby była biała bylaby fajna
Kurcze- na Twoim miejscu to bym się chyba na krawcową zdecydowała. Ani świecidełek za dużo , ani koronki. Kwestia sprawdzonej krawcowej i materiału
Ja też zdecydowałam, że chce kupić kieckę do 2 tys. Nawet o Bazarze Różyckiego myślę. Jest tam kilka perełek tylko te materiały mnie trochę mnie zastanawiają czy nie jakieś gnieciuchy.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 22:23   #48
katrinkapraga
Raczkowanie

Przechodziłam obok bazaru rózyckiego w zeszłą sobotę jak podrózowałam trasą grochowska- targowa i odwiedzałam salony... mama powiedziała"chodz zobaczymy co tu mają... niegdyś panny młode tylko tu wybierały.." poszłam ale nie trafiłam na żadną godną uwagi... ja nie jestem wymagająca i nie szukam żanej "super extra wow" sukni, ale te któr widziałam to bardzo kiepski materiał i niedokładne wykonanie... nie wiem ale wszytko ociekało mi tandetą... ale każdy ma inny gust i wymagania... mi różycki w ogóle nie przypadł do gustu...
Stary 2010-11-27, 00:14   #49
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katrinkapraga Pokaż wiadomość
Przechodziłam obok bazaru rózyckiego w zeszłą sobotę jak podrózowałam trasą grochowska- targowa i odwiedzałam salony... mama powiedziała"chodz zobaczymy co tu mają... niegdyś panny młode tylko tu wybierały.." poszłam ale nie trafiłam na żadną godną uwagi... ja nie jestem wymagająca i nie szukam żanej "super extra wow" sukni, ale te któr widziałam to bardzo kiepski materiał i niedokładne wykonanie... nie wiem ale wszytko ociekało mi tandetą... ale każdy ma inny gust i wymagania... mi różycki w ogóle nie przypadł do gustu...
Hehe .. No są. Pamiętam jak jedną przymierzyłam- pani mi ją wcisnęła, zresztą mama też chciała abym ją zmierzyła. Wieeeelka beza. Wszystko tam było: i tiul i organtyna (ta co powoduje efekt benzyny na zdjęciach) i tafta i koronki i perełki i świecidełka i falbanki. Istny festyn!!! Skubana tak na mnie dobrze leżała, że bez żadnych poprawek można by iść w niej tego samego dnia na ślub i w dodatku za 1600 zł... Generalnie szukam coś duuużego i strojnego ale to była przesada nawet dla mnie. Ale taka jedna tam czeka na mnie- jakbym nic innego nie znalazła Tylko trzeba by było ja trochę dopieścić Ja wezmę wolne w przyszły piątek żeby na spokojnie sobie pochodzić bo w sobotę to masakra jest.

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2010-11-27, 15:15   #50
takaya
Zakorzenienie

: jupi::j upi::ju pi:
MAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaam
KUPIŁAaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaam !!!!
W salonie Abiu za 2700zł, myślałam że nie znajdę takiej sukni, że założę i chcę ta żadnej innej, ale jest znalazłam i jest BOSKA! Victoria Jane model 17005. Jak tylko znajdę kabel wrzucę swoją fotkę w niej
Jaką mi ona talie boska robi i jakie mam piękne biodra!
A salon wcześniej, pani powiedziała,że rybka nie dla mnie bo nie mam wcięcia i nie mam bioder.
No po prostu się zakochałam!!!
Stary 2010-11-27, 16:03   #51
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Takaya, piękna! droga ale piękna

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-27, 16:19   #52
tusia71
Raczkowanie

Piękna sukienka Koniecznie wrzuć swoją fotkę w niej. Gratuluje zakupu
Stary 2010-11-27, 16:25   #53
takaya
Zakorzenienie

Wiem, że droga ale tak jak za inne sukienki było mi szkoda tej kasy tak na tą mi nie szkoda Za to co ona robi z moja talią i biodrami mogę dać te 2700zł. W sumie inne z tafty inteligentnej kosztowały powyżej 3tysi, a ta tkanina sama w sobie bardzo mi się podoba.

Kurcze kabla nie mogę znaleźć

EDIT : kabel się znalazł wklejam moje fotki

Edytowane przez takaya
Czas edycji: 2010-11-27 o 18:02
Stary 2010-11-27, 18:09   #54
takaya
Zakorzenienie

Jak widać sukienka na mikro biust Gradki fragment od góry gorsetu do pierwszej zakładki powinien mieścić cały biust Więc u mnie będzie znacznie większy. Do drugiej przymiarki pani nie zasunęłam nei do końca aby już tak nie maltretować mojego biustu (zaszewki, które powinny być pod wrzynały mi się gdzieś na wysokości sutka

Katrinka ja cały czas czekam na Twoją relację z dzisiejszej pielgrzymki przymiarkowej

Edytowane przez takaya
Czas edycji: 2010-11-27 o 18:18
Stary 2010-11-27, 21:17   #55
agnes99
Zakorzenienie

takaya gratulacje, nareszcie... ufff
Stary 2010-11-27, 21:19   #56
takaya
Zakorzenienie

Agnes miałam nawet do Ciebie dzwonić i sie pochwalić z radości ale padł mi telefon ;P A co myslisz, ładniejsza niż ta z jedwabiu i ta z kokardką?

Katrinka wyślij mi na PRV swój mail do podeśle Ci kilka maili od kobiety, która wyprzedaje suknie, bo salon jest zamykany. Dane dostałam od koleżanki mojej mamy, która kupiła suknię za 1300zł. Tyle,że poprawki krawieckie już we własnym zakresie, bo oni juz nie mają krawcowych. Pozbywają się sukien, które mają

Edytowane przez takaya
Czas edycji: 2010-11-27 o 21:20
Stary 2010-11-27, 21:21   #57
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem, że droga ale tak jak za inne sukienki było mi szkoda tej kasy tak na tą mi nie szkoda Za to co ona robi z moja talią i biodrami mogę dać te 2700zł. W sumie inne z tafty inteligentnej kosztowały powyżej 3tysi, a ta tkanina sama w sobie bardzo mi się podoba.

Kurcze kabla nie mogę znaleźć

EDIT : kabel się znalazł wklejam moje fotki
Ślicznie w niej wyglądasz Gratulacje

Małgosia 06.10.2013 r.
Stary 2010-11-27, 21:27   #58
takaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Ślicznie w niej wyglądasz Gratulacje
Dziękuję, dziękuję

Stary 2010-11-28, 10:14   #59
katrinkapraga
Raczkowanie

Brawo, brawo Takaya Doczekałaś się i znalazłaś
Ja relację swoją opisze później... prawie wybrałam, jutro jade na jeszcze jedną przymiarkę czy mi pasuje (jade z świadkową) i kupuje jak bedzie ok... napisze poźniej, buźka, pa!!!!
Stary 2010-11-28, 10:36   #60
takaya
Zakorzenienie

Katrinka no to czekam z niecierpliwością
ja czekam aż TŻ wreszcie sie obudzi i wyjdziemy z diabłami na śnieg. Niech dzieciaki się nacieszą swoim pierwszym w życiu śniegiem
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości