Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-01, 19:33   #31
Judi21_84
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe 2,5-latki :o)

co do siadania na wc to u nas nie ma szans by Tymek sam usiadł... Przedewszystkim problem w tym że siurak bankowo byłby w gorę zawsze sama go sadzam, ciekawe jak to będzie w przedszkolu
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 19:37   #32
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość

aaaa. Veronka. czy Borys bez problemu korzysta w przedszkolu z sedesu ? Iga wejdzie bez problemu (mimo,że jednak minimalnie nogi wiszą) ale te dziury jednak trochę wielkie i sama mi dziś usiąść nie chciała bo się bała,że wpadnie muszę się też zapytać czy jej tam mogę na stałe deskę zostawić [COLOR="Silver"]
W zlobku maja takie male dzieciece sedesiki i nie ma problemu z siadaniem tam.
zobacz, taki caly kpl. mozna juz za 799zl kupic
http://allegro.pl/x-lander-x3-foteli...347560650.html

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

tu masz tez 3 kolowca na kolach jak x-lander i za 200zl
http://allegro.pl/knorr-spiworek-na-...343115993.html
jak chcesz tylko powoz na zime, zeby przez snieg jezdzic, to powinnas taki zwykly wziac i tyle
ver_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 19:38   #33
jowisz
Zakorzenienie

Veronka ja wiem,że małe ale właśnie dziś tam robiła i jednak ją podtrzymywałam sama by mogła się jednak zapaść.
no i prawda taka,że w domu zawsze ma deskę a jak robi gdzieś gdzie jej nie mamy to ją trzymam, więc to też w jej głowie siedzi

Jola moja Iga ost. raz spała w wózku nad morzem, razem z Piotrkiem więc miała rok i miesiąc
co do załatwiania się to jej łatwiej bo dziewczynka więc korzysta już z sedesu i deski pół roku
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 19:39   #34
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Veronka ja wiem,że małe ale właśnie dziś tam robiła i jednak ją podtrzymywałam sama by mogła się jednak zapaść.
no i prawda taka,że w domu zawsze ma deskę a jak robi gdzieś gdzie jej nie mamy to ją trzymam, więc to też w jej głowie siedzi

Jola moja Iga ost. raz spała w wózku nad morzem, razem z Piotrkiem więc miała rok i miesiąc
co do załatwiania się to jej łatwiej bo dziewczynka więc korzysta już z sedesu i deski pół roku
a pozwola Ci przyniesc nakladke? z tego co wiem, to np u nas nie mozna nic przynosic z domu, zwlaszcza takich rzeczy. nie lubia tez takich rzeczy, zeby innym dzieciom tez sie nie chcialo
Stary 2010-12-01, 19:40   #35
Judi21_84
Zakorzenienie

Luna dla tych co prosily
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PIC_0775_resize.JPG (69,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PIC_0755_resize.JPG (59,1 KB, 32 załadowań)
Stary 2010-12-01, 19:41   #36
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Luna dla tych co prosily
śmieszna duża urośnie ?

Veronka nie mam pojęcia czy pozwolą, zapyta małż jutro
Stary 2010-12-01, 19:46   #37
Kasiulka22
Zakorzenienie

Werstunia a jaka to Twoja Emma? zarzuć mi proszę linkiem, zazdraszczam że jeszcze ją masz. Ja miałam toledo zielone mogłam kurde nie sprzedawać

Ten wózek używaniec 400 zł + 40 za kuriera jakbym czekała do końca licytacji i nikt nie podbił ceny.

Boję się uzywanych, chociaz na zdjeciach wyglada fajnie - ale graco też mnie zachwyciło, a potem jak zobaczyłam jakie bylo brudne koszt nowego to minimum ponad 800 zł z wysyłką... ja pitole! 4 miesiące zimy w domu - umrę jak nic

Dobrzy doradzacze mi tu radzą kłaść się z Olgierdą i tak ją usypiać, a takiego grzyba jeszcze mi się kłaść za dnia trzeba, nienawidzę kłaść się w dzień i nie będę zawsze potem jestem rozwalona nawet jeśli nie śpię

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 19:46   #38
Cestia
Zakorzenienie

Ale z niej słodziak Aż mi się zachciewa takiego podłogolejka , ale dwa psy to lekkie przegięcie
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 19:51   #39
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ola już się naspała

Ver_Onko wózek fajnie wygląda porządnie i czysto, ale wydaje mi się za mały taki typowo dla malucha, bardzo krótki "zwis" na nóżki, ale może tylko tak ze zdjęć wygląda

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Judi Lunka boska przekochana jest

Stary 2010-12-01, 19:53   #40
jowisz
Zakorzenienie

avatarki chyba część z was nowe musi wstawić, ja pzynajmniej wszystkich nie widzę swój też na nowo wstawiałam bo się nie wyświetlał.

podłogolejki mnie psiaki aż tak nie ruszają, przyznam szczerze do czynienia miałam zawsze tylko u babci (najpierw piękna czarna jamniczka Mika, potem czarny mały mieszaniec Perła ) no ale teraz babcia ma kota choć przyznam,że z rasą nie trafiliśmy, ten jej tajski taki żywy i wredny czasem, ugh
Stary 2010-12-01, 19:55   #41
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
śmieszna duża urośnie ?

Veronka nie mam pojęcia czy pozwolą, zapyta małż jutro
Mała tak do 30 cm około 7 kilo
http://www.google.pl/images?client=f...w=1280&bih=619
tak wygląda dorosły pies

Raz miałam dużego psa-tego dalmatyńczyka i nigdy więcej. Z takim psem wielki problem gdy jest chory. Np dalmatynkę trzebabyło nosić, a ona ze 30 kilo ważyła. wiecie jaki był problem-raz dziennie woziliśmy ją na zastrzyki....

mały futrzak żeby był z nim jak najmniejszy problem

Cestia Ty jesteś specjalistką psią powiedz mi co myślisz żeby psa żywić tylko suchą karmą??? Tą royal canin??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-01, 19:56   #42
jowisz
Zakorzenienie

tak mi przyszło do głowy, nie śmiejscie się jeśli w najbl. tygodniach dostanę gdzieś pracę (optymistka jak zawsze ) to mam ich uprzedzać,że zamierzam zakładać aparat w najbliższym czasie ?
Stary 2010-12-01, 20:01   #43
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
tak mi przyszło do głowy, nie śmiejscie się jeśli w najbl. tygodniach dostanę gdzieś pracę (optymistka jak zawsze ) to mam ich uprzedzać,że zamierzam zakładać aparat w najbliższym czasie ?
hmmm jeśli miałabyś być recepcjonistką w hotelu to może powiedz

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Kasiula jak się zdecydujesz to mimowszystko wybrałabym 3 kołowca. Jeździłam moją inglesiną zimą i x-runem i stanowczo lepiej jednak x-run pokonuje śniegi
Stary 2010-12-01, 20:14   #44
ver_ona
Zakorzenienie

Ja bym nic o aparacie nie mowila, przeciez to nic szpecacego

Edytowane przez ver_ona
Czas edycji: 2010-12-01 o 20:25
Stary 2010-12-01, 20:19   #45
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
Ja bym nic o aparacie nie mowila, przeciez to nic szpeczacego
hmm, no właśnie nie wiem.
teraz 13.mam wizytę więc zapytam się orto co myśli o założeniu metal. dołu i estetycznej góry czy w ogóle się takie coś praktykuje bo mogę wziąć pod uwagę dopłaty tego 1000ca do góry jeśli pracę dostanę
Stary 2010-12-01, 20:21   #46
Cestia
Zakorzenienie

Judi, różne są szkoły Ale większość weterynarzy poleca przede wszystkim zdecydowanie się na jeden sposób żywienia. Czyli albo tylko sucha, albo tylko gotowane (tudzież surowe - tzw. barf) jedzenie Royal Canin uchodzi za najlepszą karmę, ewentualnie karma Orijen. Mój pies je Royala i jestem bardzo zadowolona, nie ma po nim żadnych problemów trawiennych, a to baaaaaardzo delikatny przypadek - nieuleczalnie chory, właśnie na tle pokarmowym.
Stary 2010-12-01, 20:26   #47
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Judi, różne są szkoły Ale większość weterynarzy poleca przede wszystkim zdecydowanie się na jeden sposób żywienia. Czyli albo tylko sucha, albo tylko gotowane (tudzież surowe - tzw. barf) jedzenie Royal Canin uchodzi za najlepszą karmę, ewentualnie karma Orijen. Mój pies je Royala i jestem bardzo zadowolona, nie ma po nim żadnych problemów trawiennych, a to baaaaaardzo delikatny przypadek - nieuleczalnie chory, właśnie na tle pokarmowym.
dzięki bo motam sioę od tygodnia co mam zrobić
W takim razie zostanę przy royalu. zapłaciłam za 4 kilo 105 zł, ciekawe na ile mi to starczy.
Ze też od początku do Ciebie nie uderzyłam
a powiedz mi jeszcze, ile w tym salonie co pracowałaś kosztowało trymowanie westa?? Może będziesz pamiętać. Chciałabym mieć jakiś odnośnik jak będę szukać fryzjerów psich tu w czecho.
Stary 2010-12-01, 20:27   #48
Kasiulka22
Zakorzenienie

Jowiszkowa kochana ja też bym nie mówiła, co jak co ale wydaje mi się że aparat to wyłącznie Twoja sprawa

Judi moja kicia je suche od czasu do czasu surownizna i lepsze mokre tacki, saszetki, puszki myślę, że w przypadku pieska też chyba tak można

Sama za jakiś czas (niedługi) będę dumać nad karmą bo dziś otworzyłam drugie opakowanie 2 kg Hillsa i coś muszę znowu wybrać

Judi dziękuję za rady w sprawie wózka a kochana powiedz, x-run przebrnie przez taki śnieg 20 cm ? u nas wlaśnie z tyle już leży na ulicy... ciekawa jestem czy (pewnie nie bo tak jest zawsze) ktoś to raczy odśnieżyć chyba że pług przejedzie

Stary 2010-12-01, 20:33   #49
Judi21_84
Zakorzenienie

Kasiunia może jutro pójdę z młodym na spacer to Ci powiem. Szłam w poniedziałek i nie było żadnych problemów, ale nie chcę tego brać na klatę-jakbyś miała być niezadowolona przebrnęłam bez większych problemów przez ten usyp śniegowy chodnik-ulica. Jak jutro nie będzie wielkiego mrozu to pojadę wózkiem, może nakręcę filmik byś widziała co i jak Tymek już nie kaszle, spacery wskazane więc może się wybiorę choć na 30 min

ok idę na tom Madl

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-01, 20:39   #50
marticia
Zakorzenienie

rozbawila mnie statystyka wpisow.. nie mialam pojecia, ze udzielam sie tak rzadko.. obiecuje poprawe
A co do statystyk to zdajecie sobie sprawe gaduly, ze to juz ponad 55 tys. wpisow???

Jowisz, to juz jestes zdecydowana

Judi sliczny piesek.

Ide na dobra lekture.. nie pytajcie o czym
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 20:41   #51
Kasiulka22
Zakorzenienie

Judi bardzo Ci dziękuję, jesteś fantastyczna sypie u nas cały czas jutro to chyba będzie z pół metra śniegu

A i doskonale wiem o czym piszesz jeśli chodzi o usyp śniegowy między ulicą a chodnikiem, czasem jest tak ciężko wyjechać, że zostaję na ulicy przez chwilę zanim nie wtargam wózka.

też oglądam tap madl

Edytowane przez Kasiulka22
Czas edycji: 2010-12-01 o 20:43
Stary 2010-12-01, 20:45   #52
jowisz
Zakorzenienie

jak tak patrzę na tę trójkę to jednak ta Anna wg mnie ma szansę. pomijam wzrost, ona ma to coś. brunetka jest za ładna na modelkę a twarz Anki lepsza dla mnie niż Olki. tyle w temacie
Stary 2010-12-01, 20:47   #53
Cestia
Zakorzenienie

Judi, szczerze to nie pamiętam Coś mi się kojarzy 30zł, ale nie wiem czy to nie było za trymowanie sznaucera średniego - więc pracy nieporównywalnie więcej Przy mnie było kilka westów "robionych" ale właściciele się upierali na strzyżenie maszynką

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-01, 20:53   #54
Judi21_84
Zakorzenienie

Dzięki Cestia

Kasiunia u nas też wciąż sypie Jutro wyjdę napewno na chwilkę- stwierdziłam że muszę pocykać trochę fotek w takim krajobrazie będzie fotorelacja z użytkowania x-runa
Stary 2010-12-01, 20:54   #55
Cestia
Zakorzenienie

A ja nie oglądałam polskiej edycji Za to amerykańskie prawie wszystkie

Krupa mnie rozwala nie mogę jej słuchać
Stary 2010-12-01, 20:56   #56
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
A ja nie oglądałam polskiej edycji Za to amerykańskie prawie wszystkie

Krupa mnie rozwala nie mogę jej słuchać
ja przez przypadek oglądałam kiedyś jedną z USA chyba na mtv
krupa budzi we mnie tylko sympatię
Stary 2010-12-01, 21:24   #57
marticia
Zakorzenienie

Chyba mnie zabijecie jak wam powiem, ze u mnie 23°C na plusie dzis bylo, a ja.. wyszlam w zimowej kutce i bylo mi zimno
Z drugiej strony zazdroszcze wam sniegu

A, zostane ciotka:9 moja szwagierka jest w ciazy i cieszymy sie jak dzieci
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-01, 21:31   #58
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Chyba mnie zabijecie jak wam powiem, ze u mnie 23°C na plusie dzis bylo, a ja.. wyszlam w zimowej kutce i bylo mi zimno
nooo,to niczym Arab w Egipcie ja jak tam byłam w styczniu to jednak w tej temp. nosiłam krótki rękaw
a przepraszam! Jeszcze Rosjanki wieczorem w Egipcie wyciągały futra

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość

A, zostane ciotka:9 moja szwagierka jest w ciazy i cieszymy sie jak dzieci
zazdroszczę. ja nawet nie mam szwagierki a właściwie bratowej ale czekam na ślub któregoś głąba cierpliwie
Stary 2010-12-01, 22:01   #59
dorbar
Wtajemniczenie

A ja nie wiem co Wy w zimie lubicie jeśli chodzi o mnie to snieg mógłby być tylko w święta i sylwestra
Owszem podoba mi się jak śnieg pada, ale jak jest bez wiatru i tak maksymalnie do 10 na minusie . Pięknie wygląda jak drzewa są ośnieżone, lubię jak śnieg skrzypi pod nogami, fajnie jest snieżkami się porzucać, pobiegać po śniegu itp, ale jednak stanie na przestanku czekając na autobus, który wypada, śnieg pada w twarz, wiatr przenikliwy, stopy zmarznięte - masakra - pod tym wzgledem nienawidzę zimy i chcę już wiosnę

Judi Luna przesłodka, jeśli chcesz dawać jej suchą karmę to od poczatku. Ja mojemu od początku dawałam gotowane jedzenie (bo tak polecił weterynarz do którego poszłam za pierwszym razem jak Lenny miał nie pamiętam z 6 tygodni) no i on nie cierpi suchej karmy.

Jowisz fajowo, że Iga znosi dobrze te pierwsze godziny w przedszkolu

A ja top model nie oglądam, jak dla mnie strata czasu

Kasiulko kiedyś Ola się oduczy spania w wózku, Alicja też bardzo długo spała w ciągu dnia tylko na spacerach, ale jakoś moja mama ją oduczyła

Jutro planuję do pracy jechać przed 5 - pierwszym dziennym - mam nadzieję, że przestanie wiać. Jak sobie pomyslę co dzieje się za oknem to nie mam ochoty z domu wychodzić

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Pewnie nie lubicie piłki nożnej - ja nie cierpię , ale muszę pochwalić Lecha bo wygrał z Juventusem (włoską drużyną)
Stary 2010-12-01, 22:13   #60
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
[/COLOR]Pewnie nie lubicie piłki nożnej - ja nie cierpię , ale muszę pochwalić Lecha bo wygrał z Juventusem (włoską drużyną)
jak się tu sprowadziłam to myślałam,że to jakaś gwara - kiedy słyszałam kolejorz (grrrrrr,nawet dziwnie mi to pisać,co dopiero mówić). ale oni naprawdę tak się nazywają, dla mnie kciuk w dół
o meczu mówił nam taksówkarz w pon. mój małż ma piłkę w nosie

no i brunetka wygrała, lekcja dla dziewcząt z nast. edycji - duuuuuuuuuuuużo płakać

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

dobranoc,ja spadam rano trzeba wstać, na dodatek o 7.30 obudzę dziecko suszarką (a mogłaby pospać do 8smej )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości