|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: L Lolita, In Black del Pozo, poczwórne cienie Signature Estee Lauder
Dodałam zdjęcia. Mało na nich widać, bo in Black nie jest przezroczysty, a Lolita jest zupełnie nowa, więc nie widać ubytku.
Gdyby ktoś był zainteresowany, dorzucam także cienie Clinique (dostałam jako gift przy zakupie w marcu tuszu i jeszcze czegoś tam z Clinique), Kolor Pink Slate - matowy fioletowo-brązowy i jasny róż. Zdjęcie jest niewyraźne, ale kolor oddaje całkiem ok. Zużycie minimalne (2-3 razy użyte). |
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
super, a czy mogłabyś się wstrzymać do jutra? ja przypomniałabym sobie in black w perfumerii i lolitke tez
![]() mogę jeszcze wiedzieć skąd są zapachy? PS-ale z tego co pamiętam kiedyś urzekł mnie właśnie in black ![]() a i jeszcze jedno, ile zostało in black?
wymiana 2016 Edytowane przez annamonica Czas edycji: 2010-12-09 o 15:34 |
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Jasne, nie śpieszy mi się z wymianą. Tym bardziej, że najbardziej zależy mi na Omni
![]() In Black jest całe, oprócz 2-3 rozpyleń. Lolita jest z Superpharm, In Black dostałam w prezencie z podróży, jest z lotniska. Trudno mi powiedzieć, z jakiego sklepu. |
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Według mnie są raczej dobrze napigmentowane i jest to seria iridescent, a więc są błyszczące (nie brokatowe, ale tworzą efekt tafli). Jeśli chodzi o kolory, to fiolet jest ciepły, jasny wrzos (lawenda?) - raczej neutralna, środkowy to łosoś, dwa pozostałe raczej zimne.
Pozdrawiam
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
odwiedziłam dziś perfumerię i jestem za lolitką
![]() jeśli masz ochotę na wymianę to zapraszam Cię na priv
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Nie znam tych cieni
Rzadko używam cieni. Lubie takie bez drobinek, ale świetliste, które dają delikatny efekt, nie maja mocno nasyconych kolorów.
|
|
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
cos za lolite?
|
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
co Ty na to?
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze nie wiem
Wolałabym wymienić się za In Black.I jeszcze pytanie techniczne: jak bys zrobiła tę odlewkę? Tzn. w czym, i czy takie perfumy potem nie są... jakoś "zwietrzałe"? Pytam, bo nigdy nie korzystałam z odlewek i nie robiłam ich i zastanawiam się, jak to wygląda i jak potem używać takiego zapachu.
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
pytałaś u mnie o diorblush - podobają mi się u Ciebie cienie Estee
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
odlewkę mam już gotową jest jakieś 27/28 ml w nowy atomizerze z sephory (jest spray, jest nakrętka-jak w we flakonach).
absolutnie nic się z zapachem nie dzieje, nawet wygodniejszy do noszenia w torebce lub w podróży. in black nie było w żadnej perfumerii, a wolałabym wąchnąć... a cenowo Twoje zapachy wychodzą ponownie to ja czekam na decyzję
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
kamelya, odpisałam u Ciebie w wątku
![]() annamonica, ok to dam znać do wtorku, bo... moja mama się bardzo zainteresowała moją Lolitą i nie wiem, czy jej po prostu nie oddam. Odezwę się na początku tygodnia
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Diorblush o który pytasz jest znacznie jaśniejszy od cynamona, ale daje też inny efekt na twarzy. Buzia muśnięta tym różem jest bardzo ładnie rozświetlona, taka świeża
daje delikatny efekt jednocześnie ożywiając twarz. Jasnego odcienia mozna użyć solo jako rozświetlacza. No i jest to limitowanka
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
witaj
![]() przypominam się z diorblushem ![]() mam jeszcze drugi róż diorka, odrobinę podobny do cynamona - jednak jak dla mnie daje znacznie ładniejszy efekt na buzi, jest bardziej świetlisty
kolorówka (Dior, Lancome, meteoryty Guerlain) szukam: ciekawych charmsów - najchętniej yes i apart proszę odpisz u mnie Edytowane przez kamelya Czas edycji: 2010-12-12 o 20:57 |
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
ok
![]() w takim razie proszę zarezerwuj dla mnie cienie EL do stylish move idealnie pasuje diorliner w pieknym odcieniu bordo złamanego brazem zainteresowała mnie biżuteria (szczególnie łososiowe perły) - mogę prosić fotki? to ja grzecznie czekam na wieści ![]() ---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:42 ---------- ps jeśli kolczyki są tak boooskie jak je opisałaś, jestem w stanie oddać dużo ![]() a tak szczerze, ten ciemniejszy róż diora jest piękny - ja też mam jasną karnację i dla mnie kolor jest ok. jednak ostatnio mam róże guerlain i cliniqua i diorki leżą. oba róże są limitowankami zainteresowałaś mnie i czekam na fotki
kolorówka (Dior, Lancome, meteoryty Guerlain) szukam: ciekawych charmsów - najchętniej yes i apart proszę odpisz u mnie Edytowane przez kamelya Czas edycji: 2010-12-13 o 01:54 |
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
bierz co chcesz, oddaj perełki
![]() czy za cienie i perełki znajdziesz coś u mnie? oddam duzo ![]() łososiowe perełki już pokochałam wielką miłością
kolorówka (Dior, Lancome, meteoryty Guerlain) szukam: ciekawych charmsów - najchętniej yes i apart proszę odpisz u mnie Edytowane przez kamelya Czas edycji: 2010-12-13 o 21:23 |
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
zapraszam dosiebie, cos za 30 ml L Lolita Lempicka??
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Gdyby Gucci to było EDT nie EDP, z chęcią bym wymieniła
EDP jest dla mnie za ciężkie i za bardzo owocowe---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Lolita jednak zostaje Mi się nie przyda, ale mamie tak, więc zostawiam jej. Przepraszam, ale rodzina zawsze ma pierwszeństwo
|
|
|
|
#51 | |
|
JESTEM ONA
|
Cienie, te są matowe, jeden ma delikatne , praktycznie niewidoczne drobinki.Napigmentowane mocno raczej nie są . Nie uzywałam ich i nie testowałam. Nadaja się nawet na prezent. Ich wartośc to 120 zł.
Są w welurku i kartoniku. ![]() edit: dokładny opis tych cieni znajduje się w linku, który podałam wczesniej ![]() Cytat:
. Edytowane przez _kapryska_ Czas edycji: 2010-12-15 o 16:32 |
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
rozumiem, mojej mamie też oddaję wszystko w pierwszej kolejności
![]() gdybym gdzieś spotkała in black (nie wiesz gdzie można go przetestować?), bo jego nuty podobają mi się, to dam znać
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
HEJ
u mnie za In black ? ![]() ![]()
Boccaccio Edytowane przez likeadoll Czas edycji: 2010-12-15 o 11:18 |
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
likeadoll, masz tylko zdecydowanie zbyt słodką dla mnie Escadę, więc raczej nie
![]() annamonica, nie wiem, gdzie można powąchać In black. Pachnie trochę jak... wiśniowe powidła plus odrobina alkoholu To tak wg. mnie
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
In Black nadal aktualne. Chętnie bym przygarnęła: podwójne cienie Max factor Shooting star lub Supernova pearls, odżywkę do włosów Goldwell (do kręconych Dual senses lub do farbowanych), inny, mniej słodki zapach, wodę i/lub kosmetyki z serii Moroccan Rose The Body Shop.
Ew. coś wyjątkowego i wyjątkowo potrzebnego, np. tubkę. diacneal/tricneal, piankę do demakijażu Iwostin, itp. Edytowane przez elmilinden Czas edycji: 2010-12-27 o 01:54 |
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
hey! moja mama miała okazję sprawdzenia In Black i spodobał się jej, więc jeśli masz ochotę to możemy robić wymianę jak ustalałyśmy za pierwszym razem
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Jestem (mały sylwestrowy wyjazd). Widzę, że mamy tu dyktują warunki
Jak dla mnie - ok, możemy się wymieniać.
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze chciałam dopytać czy Twoja podstawka perfum jest srebrna (taka jaką widzę na zdjęciach w internecie) mówiłaś, że to prezent, więc chcę mieć pewność, że to oryginał
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Nie, jest czarna, taka jak widać na zdjęciach z początku wątku. Hm
Moja siostra kiedyś używała tego zapachu, był identyczny, pachnie makabrycznie długo i nic nie wskazuje na to, że to może być podróbka. Tym bardziej, że dostałam je z Hiszpanii, Palma de Mallorca. Tzn. nie sądzę, żeby tam był taki szał na Jesusa, żeby go namiętnie podrabiali i sprzedawali w duty free![]() Ale ponieważ rzeczywiście ten dół jest inny, wolę się nie wymieniać, żeby potem nie było problemów. |
|
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

Rzadko używam cieni. Lubie takie bez drobinek, ale świetliste, które dają delikatny efekt, nie maja mocno nasyconych kolorów.

i nie wiem, czy jej po prostu nie oddam. Odezwę się na początku tygodnia