|  2010-12-13, 15:17 | #31 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III

Cytat: 

__________________ | |
|     | 
|  2010-12-14, 01:20 | #32 | |
| Noc żywych, dzikich tru(p)skawek Zarejestrowany: 2006-09 Lokalizacja: Kraków/Lublin 
				 | 

Cytat: 
  Z tym detalem, że on jest podobny do trzech czy czterech zapachów, tak jakby szybko wietrzały i jakbym używała następnego, niesamowicie się przeobraża na skórze, genialny no   
				__________________ "Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest | |
|     | 
|  2010-12-14, 09:52 | #33 | 
| Guerlain Lover Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Silesia 
				 | 

Wczoraj w końcu przetestowałam globalnie Givenchy Play Intense for Her - jak tylko się pojawił w perfumeriach robiłam testy nadgarstkowe i już chciałam kupić, ale zdecydowałam się jeszcze na test globalny otrzymując w Sephorze próbkę... Rzeczywiście jest flowerbombkowaty... to mnie w nim bardzo urzekło w czasie testów nadgarstowych, ale globanie nie potrafię tego wąchać - Flowerbomb z dodatkiem plastiku.. ohyda. Na jedno dobre - zaoszczędziłam kolejne pieniądze    | 
|     | 
|  2010-12-14, 20:26 | #34 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2007-06 
				 | 

Wczoraj: Tobacco Vanillie Tom Ford - kocham ją, to lepsza wanilia od YR - a to przez fakt, że ma w sobie tytoń, który u mnie pachnie dymem  A takiej wanilii właśnie szukałam - czytaj słodkiej, puchatej, wanilii o dymnym posmaku  Uzależniam się od dymu   Edytowane przez 201605090956 Czas edycji: 2010-12-15 o 11:37 | 
|     | 
|  2010-12-14, 21:40 | #35 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2010-06 
				 | 

Dziś porównuję Terre d'Hermes EDT i Parfum. Przez pierwsze 15-20 minut zapachy znacząco się różniły. Parfum był łagodny, grzeczny, cytrusowy, EDT od pierwszych chwil pokazało pazurki, było wyraźnie czuć pieprz. Potem różnice się zacierają i są minimalne, jednak wyczuwalne. Wersja parfum jest bardziej stonowana. Oba zapachy są jak dla mnie genialne, jednak gdybym miał do wyboru jeden (na szczęście posiadam oba  ) wybrałbym EDT bo jest bardziej wyrazisty, niegrzeczy i z pazurkiem. Dla mnie na ten moment absolutnie KWC. | 
|     | 
|  2010-12-14, 22:06 | #36 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-04 Lokalizacja: London, UK 
				 | 

W pelni zgadzam sie z przedmowca. Osobiscie jestem zachlanna zwolenniczka EDT, ktora przy wyschnieciu pachnie mi...sianem  i przenosi w bloga durna i gorna przeszlosc. W Parfum uwielbiam zgnile i ziemiste otwarcie i benzoinowo-kadzidlane serce, ktorego brakuje EDT. Zdecydowanie arcydzielo. ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Po raz 4ty juz Fracas. Piguet ty bandyto!     
				__________________ FUNDACJA EMIR - Pomoz Psinie!!! http://fundacja-emir.pl/index.htm None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free. Johann Wolfgang von Goethe  EVOL | 
|     | 
|  2010-12-15, 02:24 | #37 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-09 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Sugar Addict Demeter- slodko, bardzo słodko, dla mnie za słodko, tak samo zresztą jak Pink sugar, oba chyba wylatują Cappuccino Demeter- cynamonowe cappuccino z karmelizowanym cukrem Fruit Salad Demeter - raczej sałatka melonowa niz owocowa, ładne  Chocolate Covered Cherries Demeter - rzeczywiscie wisnie w czekoladzie, nic dodac, nic ujać, ale bardziej czekoladowo niż wisniowo, wiśnie gdzieś tam dolatują w tle 
				__________________ It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) | 
|     | 
|  2010-12-15, 04:26 | #38 | 
| spin doctor Zarejestrowany: 2006-01 
				 | 

Prada Amber-  to, czego szczerze nienawidzę w klasycznej Pradzie, czyli taka mdło-słodka nuta ambry tu jest jeszcze bardziej intensywna. Po prostu zapach mnie zabił i tyle  Najgorsze jest to, że maznęłam nadgarstek i potem cały czas przez wiele godzin czułam wokół siebie tę woń  Żołądek był bliski buntu. Oj nie dla mnie Prady  Theorema Esprit d'Ete-nie znam klasycznej to pierwsza Theorema jaką testowałam. Trafiło do mnie kilka ml na dnie flakonu z przemiłej wymianki(  ). No niestety-zapach słodki jak ciasto, ale ciasto zakalec na dodatek lekko przykurzone  . Kojarzy mi się też z babcią, która wypsikała się słodkimi perfumami, tzn. nie obrażając babci  , czuję tam zapach starości, taki jaki wydziela skóra starych ludzi. Nie jest to woń niemiła, aczkolwiek nie do noszenia   
				__________________ "Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2010-12-15 o 04:33 | 
|     | 
|  2010-12-15, 10:23 | #39 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2010-12-15, 11:31 | #40 | 
				 | 

[1=3eef048cd73ce499df76a24  f71dd01843bb9a910_6066507  21e0c8;23776861]Dziś porównuję Terre d'Hermes EDT i Parfum. Przez pierwsze 15-20 minut zapachy znacząco się różniły. Parfum był łagodny, grzeczny, cytrusowy, EDT od pierwszych chwil pokazało pazurki, było wyraźnie czuć pieprz. Potem różnice się zacierają i są minimalne, jednak wyczuwalne. Wersja parfum jest bardziej stonowana. Oba zapachy są jak dla mnie genialne, jednak gdybym miał do wyboru jeden (na szczęście posiadam oba  ) wybrałbym EDT bo jest bardziej wyrazisty, niegrzeczy i z pazurkiem. Dla mnie na ten moment absolutnie KWC.[/QUOTE] Jeszcze kilka słów na temat trwałości. Wersja EDT jest na mnie pod tym względem dużo lepsza. Rano, gdy wstałem nadgarstek psiknięty EDT nadal wyraźnie pachniał, natomiast na drugim, który spryskałem Parfum kompletnie nie było nic czuć. To tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że EDT jest lepsza, przynajmniej dla mnie. | 
|     | 
|  2010-12-15, 11:38 | #41 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

Cytat: 
  Prada Amber to nic innego jak klasyczna Prada  Tyle, że klasyczna Prada i ta L'Eau Ambree to dwa zupełnie różne zapachy, których w ogóle nie można porównać... | |
|     | 
|  2010-12-15, 13:26 | #42 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-07 
				 | 

testowalam kilka zapachow F.malle, ale nie wiem juz ktory jest ktory  To co zapamietalam: Musc ravageur intrygujacy, bardzo pizmowy, ale jednoczesnie odymiony czyms ambrowym(?), niestety rozbolala mnie od niego glowa, nie wspolgra z moim calym organizmem, az drgawek dostalam  W sumie szkoda. cos rozanego z kdzaidlem niezle, ale raczej na poczatku, typowa slodka roza z lekko kwaskowata nuta, kadzidlo jest na poczatku,a potem chowa sie dyskretnie, zeby juz pod koniec zupelnie sie ulotnic. Spokojny zapach dla damy, moze nawet starszej  Zaintrygowala mie Lipstick rose - fajny, pudrowy, ma cos z Drole de rose Lartisan.   | 
|     | 
|  2010-12-16, 05:07 | #43 | |
				 | 

Cytat: 
  dostałam próbkę tak właśnie podpisaną   
				__________________ "Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." | |
|     | 
|  2010-12-16, 12:45 | #44 | 
				 | 

Cinema Scenario d'Ete - w porównaniu z Festival d'Ete duzo chłodniejsza, bardziej czuje cytrynę, choc paradoksalnie jest mniej kwaskowata...nie wiem  jak ja opisać   
				__________________ It's so important to say these things when you can because when it's over, it's over ...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel) | 
|     | 
|  2010-12-18, 18:38 | #45 | 
| Zakorzenienie | 

Czy ktoś już testował Naughty Alice, Vivienne Westwood?   
				__________________ "Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-12-18, 21:13 | #46 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-02 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Bronze Goddess E.Lauder  czy grzechem byłoby pachnieć nim tej zimy, się pytam?? | 
|     | 
|  2010-12-18, 21:41 | #47 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

Madzik, a masz gdzieś dostęp do flachy?   Marry Me - łeee tam... sztuczne, mdłe, nudne... słodki kwieciuch, z przewodnim bzem, podbitym różą, jaśminem i fiołkiem. Nic ciekawego, nic specjalnego. | 
|     | 
|  2010-12-18, 23:23 | #48 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-08 Lokalizacja: podlaskie 
				 | 

Próbki leżą i leżą, a ja nie mogę zabrać się za ich testowanie... dzisiaj jakoś mnie naszło na otwarcie pudełka z próbkami do przetestowania i w końcu dobrałam się do Robercika   Bandit, Robert Piguet pierwsze zaciągnięcie się i mało nie padłam, jak dostałam paczulą po nosie ziemistą, prawie trumienną, to ciągle dochodzę do siebie po tym ataku. Już po kilku minutach, kiedy paczula ulatnia się gdzieś daleko, zapach pokazuje się w całej krasie. Mi jakoś on zupełnie nie kojarzy się z kobietą w krawacie, raczej porzuconą kochanką. Fajnie skomponowane nuty drzewne, róża i tytoń. | 
|     | 
|  2010-12-19, 19:41 | #49 | 
| Zakorzenienie | 

Pin Up - widziałam testery na e-glamour w fajnej cenie, ale w ciemno nie wezmę   
				__________________ "Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI | 
|     | 
|  2010-12-19, 19:49 | #50 | |
				 | 

Cytat: 
  ) A paczuli brak u mnie   | |
|     | 
|  2010-12-19, 20:44 | #51 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: jestem warszawianką 
				 | 

Cytat: 
 Chętnie teraz ponosiłabym go znów- bo wiele się zmieniło, wciąż trenuję nos  Les Nereides Imperial Opoponax Nie jest to zły zapach, taki kwaśno- korzenny, ale i przestrzenny, trwałość ok, zaskakująco łagodny, jakby ktoś bał się, żeby nie przesadzić. Trochę spożywczy. Les Nereides Oriental Lumpur Podobnie, jak powyższy, kwaśno- korzenny, ale z goryczką, podbity czymś miłym, jakby kwiatowym? Mocno przyprawowy, zdecydowanie na tak! 
				__________________ Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ | |
|     | 
|  2010-12-19, 20:45 | #52 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Paris Hilton Can Can   Nie mogę Paris jako osoby, ale zachęciły mnie nuty zapachowe. I fajnie zapodać te perfumki od czasu do czasu, palony cukier/wata cukrowa nasuwają mi pewne skojarzenia z Flowerbomb edp. Pozytywny zapach, bez głębi ale czasem warto się odmóżdżyć. 
				__________________ Na wylocie flakony: Flower by Kenzo Le Parfum - 40 ml/75 Halle Berry, Reveal, 14,5/50 ml i próbki tu | 
|     | 
|  2010-12-20, 02:52 | #53 | 
				 | 

Sugar & Spice Demeter - testowałam juz kilkukrotnie i dopiero dzis doszłam do tego co to za zapach: to zapach grzańca z wina! Czasem tez zaleci mi gumą balonowa, ale zapach grzańca jest ewidentny.

|     | 
|  2010-12-20, 12:07 | #54 | 
				 | 

Bvlgari BLV PH - Zapach pod tytułem mdlące mydełko. Spodziewałem się czegoś ciekawego, a tu czuję cały czas mydło, które  strasznie mdli, do tego jakby zamsz. Poza tym ma w sobie coś z  vetiverów, których nie lubię. Zapach absolutnie nie w moim stylu. Cieszę się, że wybrałem w ciemno na prezent dla siebie Bvlgari Aqva, a nie BLV. Co prawda tego pierwszego jeszcze nie używałem, ale gorszy być nie może  Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2010-12-20 o 12:08 | 
|     | 
|  2010-12-20, 12:35 | #55 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

^ Aqua jest fajne, mój mąż ma, lubimy je oboje. Dobrze mu się nosi.

__________________ Na wylocie flakony: Flower by Kenzo Le Parfum - 40 ml/75 Halle Berry, Reveal, 14,5/50 ml i próbki tu | 
|     | 
|  2010-12-20, 12:43 | #56 | 
				 | 

Spodziewam się czegoś świeżego, bardzo łagodnego, ale nie wodnego i chłodnego. Wkrótce się przekonam czy moje przypuszczenia są słuszne. | 
|     | 
|  2010-12-21, 04:53 | #57 | 
				 | 

La Perla J'aime a la Nuit-  cudowne, boskie, wspaniałe  Dostałam próbkę przy okazji wymiany(itako  ) i przepadłam. Zapach cudownie kremowy, słodki, ale jest to słodycz nieco mroczna, kremowa, taka z głębią. Do tego dodana cudowna orchidea i czuję lekko drewno.. Zapach jest cudownie skomponowany, głęboki, seksowny, a jednocześnie nie przytłacza  Już wiem czym będę pachnieć na balu sylwestrowym   
				__________________ "Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." | 
|     | 
|  2010-12-21, 09:45 | #58 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

Villoresi Teint de Neige. Wisiał u mnie na liście "do przetestowania" od baaaardzo długiego czasu, po opisach (pudrowy, mleczny, słodkawy, śnieżny) byłm pewna, że będę zachwycona. No i jakoś nie jestem. Podoba mi się, ale nie jakoś szalenie. Odbieram go - właszcza na początku - jako zapach bardzo sztuczny, kojarzy mi się z białym klejem biurowym w tubce. Dopiero pozostałości po nim, po wielu godzinach, są dla mnie naprawdę przyjemne, przedtem trochę mnie męczy ową syntetycznością. Raczej nie kupię, ale cieszę sie, że poznałam i próbkę zachowuję na powtórne testy w przyszłości.

__________________ | 
|     | 
|  2010-12-21, 10:22 | #59 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-05 
				 | 

D&G The one - próbkę dostałam gratis do zakupów na dolce. Wytrzymałam 15 minut i musiałam iść go zmyć. Zapach ciężki, namolny, nie czułam nic poza duszącą wonią konwalii. Lancome Tresor in Love - nie oczekiwałam po tym zapachu zbyt wiele, a mimo wszystko mnie zaskoczył i to pozytwynie. Poza miłym dla oka flakonikiem, skrywa intrygujący, delikatny kwiatowo-owocowy zapach idealny dla marzycielki. Jaśmin i róża prawie nie wyczuwalne za co wielki "+". 
				__________________ Oświęcim zaczyna się wszędzie tam, gdzie ktoś patrzy na rzeźnię i myśli: to tylko zwierzęta. Theodor AdornoPomóż :  http://www.pustamiska.pl/ karmimy psiaki Insta 8tracks   | 
|     | 
|  2010-12-21, 11:45 | #60 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-02 Lokalizacja: Gdańsk 
				 | 

Eau Lente by Diptique znalazłam u mamy resztki odlewki, którą jej kiedyś podarowałam bo jakoś nam z EL po drodze nie było dałam więc mamie coś innego, a Eau Lente wzięłam sobie na przypomnienie i powiem Wam toż to ogień w czystej postaci! przyprawowość tego zapachu pali, rozpala, wypala powoduje w mojej świadomości takie uczucie suchości, że co rusz oblizuję niby-spierzchnięte usta przełykam ślinę i rozpaczliwie chce mi się pić czuję się jakbym boso błąkała się po rozpalonych czeluściach piekła wciągając do płuc gorące i suche powietrze szczypią mnie oczy, zachodzą łzami całe ciało niemiłosiernie piecze, swędzi i gdzie nie spojrzę napotykam jedynie buchający gorącem mrok i wypaloną do cna nicość sama już nie wiem, czy to co widzę dzieje się naprawdę jeszcze chwila i wybiegłabym na dwór, na mróz, na śnieg zakopując się z ulgą w najbliższej zaspie chylę głowę przed potęgą tego zapachu i jego osobliwym pięknem   Edytowane przez selya Czas edycji: 2010-12-21 o 12:17 | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Perfumy | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

Uwielbiam kawę, a z cynamonem to normalnie
 Uwielbiam kawę, a z cynamonem to normalnie 

Olunia
Olunia