|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
"Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 37,10% |
"Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
6 | 9,68% |
"Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
1 | 1,61% |
"Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
2 | 3,23% |
"Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
3 | 4,84% |
"Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
3 | 4,84% |
"Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
1 | 1,61% |
"Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
5 | 8,06% |
"Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
18 | 29,03% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Cytat:
![]() Śliczna jesteś ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do fryzjera - to też się niedługo wybieram - jeszcze przed świętami. Muszę coś ze sobą zrobić, wyglądam jak ostatnie nieszczęście ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#32 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
hihi ale ma dziwną twarz Twój mąż
![]() Cytat:
![]() wklej foty wózka ! ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#33 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajna lasencja z ciebie i gdzie ty wazysz 88 kg ![]() ja waze 20 kg mniej od ciebie a wygladam grubiej ![]() ![]() a u mnie maluszek od rana sie wierci kurcze i pmyslec, ze przez ponad tydzien nie wiedzialam, czy to dziecko czy co... a teraz juz wiem przynajmniej , ze to nasze szczescie tak figluje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ihihi Baloniku Nasz malutki Rośnij Duży, Okrąglutki ![]() Jestem tydzień za tobą i mam dużo mniejszego bąbla. Tak sobie porównuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jak by to widział ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#36 | ||||
Moderatoreska
|
Jestem w koncu w domku
![]() Pogoda beznadziejna, normalnie szok, wieje śnieg sypie, ciemno, mrozik złapał i po ciapie ani śladu, ale za to lód na chodnikach i ulicach po tych roztopach,chodzić się nie da i zaliczyłam dzisiaj glebę, na szczęście na kolana upadłam :/ Ślizgawica koszmarna, wczoraj pełno wody, dziś mrozik złapał i wszystko przymarzło :/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
eweska! Dziewczyno! Uważaj na śliskie powierzchnie!
Chociaż ja tez miałam wczoraj jeden przechył ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
Eweska dobrze ża na kolana, oj trzeba teraz uważać bardziej niż zykle, ja dziś też miałam poślizg, ale zapanowałam nad tym na szczęscie i obyło się bez upadku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Moderatoreska
|
Szłam bardzo po mału i uważałam bo parę razy sie dziś poślizgnęłam ale bez upadku, aż szłam kolo poczty i zaliczyłam glebę, nie da się chodzić, chodniki nie posypane, lodowisko.
A dziś jeszcze muszę wyjść po 17 z domku na trening z synkiem, chyba dziś to sobie buty trekingowe założę żeby się nie ślizgać :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
dziewuszki uważajcie na siebie ! żeby się nie przewracać.
ej może być tak, że pierwsze ruchy czuję najczęściej siedząc? bo jak leżę to nic. tylko mi bulgocze przy siedzeniu, najczęściej pod wieczór Cytat:
![]() a z mężem wiesz o co kaman... bo wyobraziłam sobie, że on ma taką zakręconą twarz normalnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
witam z rana
ale pogoda..... az z domu niechce sie wychodzic musze sie dzisiaj wybrac powybierac reszte prezentow gwiazdkowych dla dzieciakow , bo za duzo czasu to mi nie zostalo i nie mam pojecia co kupic TZ? ![]() moze macie jakies pomysly? od paru dni tak mnie ciagnie w dole brzucha ze szok, szczegolnie po bokach a zwlaszcza po prawej stronie. przed swietami mam jeszcze wizyte , musze sie zapytac czy to normalne czy cos sie dzieje, bo oczywiscie sie stresuje ze cos nie tak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- [QUOTE=the_sania;23654168]dziewuszki uważajcie na siebie ! żeby się nie przewracać. ej może być tak, że pierwsze ruchy czuję najczęściej siedząc? bo jak leżę to nic. tylko mi bulgocze przy siedzeniu, najczęściej pod wieczór the_sania, ale ja tez tak mam! czytalam ze niby pierwsze sie czuje jak sie lezy, a ja mam tak ze czuje pod wieczor wlasnie jak siedze, a nie jak leze. raz poczulam tak dosc mocno jak siedzialam w niewygodnej pozycji (ukladalam na podlodze puzzle z mlodym)- widocznie dla dzidzi tez byla niewygodna ze tak intensywnie dala o sobie znac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Moderatoreska
|
Ja wczoraj też długo nie mogłam usnąć, chyba po 12 zasnęłam, ale dzieciaczki mamę kopały zamiast spać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | ||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=agnieszka_pe25;2365 4186]witam z rana
ale pogoda..... az z domu niechce sie wychodzic musze sie dzisiaj wybrac powybierac reszte prezentow gwiazdkowych dla dzieciakow , bo za duzo czasu to mi nie zostalo i nie mam pojecia co kupic TZ? ![]() moze macie jakies pomysly? od paru dni tak mnie ciagnie w dole brzucha ze szok, szczegolnie po bokach a zwlaszcza po prawej stronie. przed swietami mam jeszcze wizyte , musze sie zapytac czy to normalne czy cos sie dzieje, bo oczywiscie sie stresuje ze cos nie tak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() a Ty w którym tyg. jesteś? a na prezent? co mu się kończy, czego potrzebuje? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Ewesko i ja mam podobnie, że z zasypianiem mam problem. Kręcę się w łóżku chyba z godzinę no i w nocy się budzę, rano czasem nawet o 5 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=the_sania;23654563]
Cytat:
jestem w 17 tyg i 4d. jestem wrecz pewna ze to jest to ![]() co roku mam problem z prezentami, ale w tym wybitnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba cycki tyle ci waza, albo masz ciezkie kosci wygladasz normalnie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Aliczka88 - świetne zdjęcie z usg ![]() ![]() Siasiek -może jakies actimelki sobie kup oprócz terapii czosnkiem? Mam nadzieję, że choróbsko Czara szybko odpuści ![]() Dziewczyny, ja też odczuwam dziwne napięcia macicy. Nie wiem czy to przez to, że się powiększa czy to jakieś małe skurcze ![]() Dobra, muszę się zebrać w sobie i zacząć lepić bułki, bo żadnego pieczywa już nie mamy i dziś na śniadanie musiałam Vasę wcinać ![]()
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Hej kobietki, nie udzielam się ostatnio bo mam strasznie dużo zajęć.
Intensywnie pracuje w pracy, by przygotować wszystko do dłuższej nieobecności, pracuje w domu by podreperować domowy budżet, a dodatkowo składamy nową kuchnię i wciąż z czymś walczymy, jak nie ze stłuczką w samochodzie to z zepsutym kotłem gazowym itd ![]() Dziś kończymy równo 16 tc. W nocy strasznie mnie ciągnie w brzuchu, który już widać. Noszę ciążowe jeansy do pracy, bo normalne to już nie dają rady w pasie. A tak ogólnie to ok. Samopoczucie rewelacja. Wczoraj chyba poczułam konkretny ruch maluszka. Wcześniej tez coś czułam ale nie byłam pewna. A wczoraj jak wieczorem usiadłam na ubikacji to poczułam coś jak kopnięcie albo bąbelki, sama nie wiem. Jutro wybiera się do gina na kontrolę. Mam nadzieję, że wszystko ok, a poza tym innej wersji nie przyjmuje do wiadomości ![]() Trzymajcie się zdrowo, bo mi zdrówko dopisuje jak na razie. |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() A ja się rozłożyłam kompletnie! Od tygodnia męczyło mnie zaziębienie, ale dziś czuję się gorzej, mam podejrzenie, że coś z oskrzelami, bo bolą, kiedy kaszlę, a do tego ciężki, świszczący oddech. MASAKRA! Idę wieczorem na osłuchanie, no i obawiam się, że bez antybiotyków się nie obejdzie. ![]() Pauliziu, Aliczko super brzuszki! ![]() Aliczko, ależ jesteś śliczna! Po prostu nie mogę się napatrzeć! |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Rozeznanie
|
Witajcie Mamuśki w III cz. wątku!
![]() Ja dziś w nocy tez nie mogłam usnąć...już myślałam,że w ogóle nie zasnę ale w końcu się udało. Dziś mam cały dzień dla siebie,bo mój Tż pojechał na pogrzeb. Planuję zrobić sobie próbną fryzurkę na sobotę, makijaż i z paznokciami musze coś zrobić. Kasia jaka Ty będziesz miec fryzurkę? ;> Aliczka, powtórze to,co już Dziewczyny pisały- niezła laska z Ciebie, naprawdę ![]() ![]() A pogoda na południu faktycznie paskudna ![]() Aha! Moria prosze o dopisanie,że będe miała synka. Z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Siasiek;23653449
Niestety wczoraj goniłam też po lekarzach, wrrr... Rano do laboratorium, bo młodego wyniki musiały być na popołudnie. Na 9 do laryngologa, okazało się jednak, że faktycznie zapalenie uszka i oskrzeli. O 16 kontrola u lekarki. Gorączka cały czas nam towarzyszy, przechodzi tylko po lekach. Młody wczoraj był wykończony do tego stopnia, że nie dał rady odpowiadać na moje pytania, zastanawiałam się czy one do niego docierały. Zjadł pół kromeczki dopiero o 18 godz. i trochę się polepszyło. W nocy wtulony do mnie, za rękę musiałam go trzymać, a grzał jak kaloryfer, spałam jakieś 4h. Niech to sobie szybko idzie w .... Oczywiście ja już kicham i katarek mam, zaraz zapodam sobie jakieś mleko z czosnkiem i miodem. A wyglądam jak ostatnie nieszczęście! Nie mogę w lustro patrzeć. Odrosty straszne, włosy już mi się nie układają, pod oczami sińce, na skórze mnóstwo dziabongów, na brodzie to jakiś wysyp, już nie napiszę, że brwi mi znikły bo nie mam kiedy iść do kosmetyczki ![]() Powiem Wam, że dopiero wczoraj wieczorem jak już młody mógł sam poleżeć w pokoju obejrzałam ten wózek. Całkiem spoko jak na te trzy i pół stówki ![]() Siasiek widze,ze masz to co ja z Julką ,teraz widze,ze dobrze zrobiłam zabierając ja z tego pzredszkola,az juz sie boje co to bedzie za rok. Trzymaj sie,nie daj sie chorobie ja juz 2 tygodnie dochodze do siebie masakra,całuski dla Czara no i wrzuc jeszcze zdj tego wózia,ja mój chyba jutro dostane to tez wrzuce . Duzo zdrówka jeszcze raz. ![]() Dziewczonka daj znac co tam ,tak jak dziewczyny piszą,czasem lepiej byc pod obserwacja i miec pewnosc,ze jest ok.tzrymam kciuki. ![]() Anulka trzymaj sie,napewno z tatą bedzie dobrze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kurcze korci mnie ta mieszanka do bulek i chleba hmmmmmmmmmm ja dzisiaj na basenik smigam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Fotki wkleję Ci popołudniu jak trochę ogarnę cały ten bałagan, bo już tż go porozkładał, koła pod łóżkiem widziałam, gondola w drugim pokoju a stelaż chyba w kuchni mi mignął. Cytat:
Cytat:
Co do napięcia, do póki nie dzieje się to często to nic się nie bój. Mnie czasem jak chwyci to ciężko się wyprostować, zwykle jak dłużej siedzę. Cytat:
A tak z ciekawości chciałam Was zapytać czy jest w śród nas jakaś dziewczyna co się może trochę na fryzjerstwie zna? że kosmetyczkę mamy to wiem ![]()
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Siasiek, drugi trymestr niby najbezpieczniejszy, ale i tak antybiotyki, to ostateczność. Niech mnie lekarz osłucha i zadecyduje. Infekcja bakteryjna, to też niebezpieczna sprawa dla Aliena
![]() Tak naprawdę wszystko lżejsze, co mogłam brać, to brałam. Gdybym nie była w ciąży, to szprycowałabym się aspiryną i po 2 dniach byłabym zdrowa i choroba nie rozwinęłaby się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 | ||
Moderatoreska
|
Cytat:
Jeśli tak to porób fotki z chęcia zobaczę co wykombinujesz ![]() Cytat:
![]() Na fryzjerstwie mało się znam, jedynie jakieś czesanie niezbyt trudne, a tak to zajmuję się makijażem, jeśli któraś chciała by coś wiedzieć to mozna pytać ![]() Ogarnęłam troszkę w domku, teraz odpoczywam, znowu mnie pośladki bolą, popijam kawkę 3 w 1 bo chyba usnę na stojąco . |
||
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Mary Poziomkowa - kuruj się Kochana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
Siasiek- kosmetyczki mamy dwie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
witam na nowym watku.
mialam ciezka noc.Plakalam i trzeslam sie strasznie, z tego wszystkiego rozbolal mnie brzuch jak na @! wystraszylam sie i jeszcze bardziej plakalam, nie moglam sie opanowac w ogole. Pisze tego posta ze lzami w oczach... jestem na skraju wyczerpania. Stracilam checi do zycia, czuje sie nie potrzebna i nie kochana!! zawsze tak sie czulam- najpierw rodzice dali mnie babci, a teraz powodem poczucia odracenia jest Tż. Nieźle sobie wczoraj pogalismy jesli tak to mozna nazwac, ale nie chce o tym pisac! 2 dni do slubu, nie wiem czy do tego czasu sobie czegos zlego nie zrobie!! zdaje sobie sprawe ze swoim zlym samopoczuciem zaszkodzilam maluszkowi, ale nie moge opanowac placzu i bolu! kur.....!!! jak mi jest zle!! dziewczyny to zycie jest takie okrutne?!chce umrzec....
![]() |
#58 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale mi jest go szkoda, bo to przecież dziecko się męczy. Rozumiem, dziecko może tam katar po pas mieć i kaszleć jakimś suchym kaszlem ale nie do tego stopnia, że leży i nie ma siły się odezwać. Myślę, że drugie to to, iż mamy tam bardzo daleko, 25-30 minut drogi. Dziecko może bardzo nie zmarznie ale jak wracamy z powrotem to już nie zawsze jest czas czekać aż on po zabawie całkowicie ochłonie. Sama już nie wiem. Na nie przemawia też moje lenistwo ![]() Zawsze wszystko robię dla niego ale teraz i to muszę wziąść pod uwagę.
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Eweska, jak super, że znasz się na makijażu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:00.