![]() |
#31 |
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Czy on mnie jeszcze kocha ?
Czasami tak jest, że się jest zmęczonym albo ma się masę spraw na głowie, i nie ma się już siły na rozmowę. To normalne. Nie przejmuj się tym wszystkim aż tak. Jak Ci czasem nie odpisze to znaczy, że jest zajęty, a nie, że Cię olewa.
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=agaw995;23968696]O wlasnie, o takie odpowiedzi mi chodzilo
![]() Co do spotkania w niedzielę, to bym się nie obrażała. Może nie mam racji, ale weź pod uwagę możliwość, że dzisiaj zwyczajnie nie może z racji Świąt. Jest pierwszy dzień Świąt. Wiele osób ma rodzinne obiady, wizyty gości, albo zwyczajnie czas spędzony z najbliższymi. Ja z moim TŻ w ogóle się w Święta nie widzimy, ale to z racji odległości naszych rodzinnych domów. Ale mój EX też nigdy w pierwszy dzień świąt do mnie nie przychodził. Siedział ze swoimi bliskimi. A i czuję ze moi by nie chcieli żeby przychodził w takim dniu skoro nawet narzeczeństwem nie byliśmy. Drugi to zupełnie co innego.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Muszę przyznać ,że ja w wieku 13 lat to się jeszcze lalkami bawiłam ![]() I też nie wierzę własnym oczom i uszom co się dzieje z tymi dzieciakami ![]() Choć sama mam dopiero 18 lat ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
nie rób tak ! miałam to samo. A to tylko przez to ze on chciał troche odpoczac... takie własnie wrzaski wydzieranie sie.. oraz chec posiadania go cały czas doprowadziły do rozstania na 2 miesiace !!
Wrócilismy do siebie i jest cudownie.. Chodzimy razem do szkoły,ale już nie widujemy sie na każdej przerwie. On chodzi gdzies z kumplami,ja z koleankimi. Widujemy sie tez... ale mniej :0 Cieszymy sie z kazdej chwili. Teraz gdy mniej sie widujemy, widze również jego zaangażowanie w spotkania,a nie tlyko moje ![]()
![]() |
#35 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak serio - przestałam traktować ten związek jak przeczytałam że po 2 mies., w wieku 13 lat zaczęła go "kochać". W tym wieku kocha się rodzinę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak swoją drogą to dziwi mnie jak ktoś wyznaje miłość po 2 miesiącach, troche za szybko moim zdaniem... A jeszcze wracając do tematu to nie obrażaj się autorko wątku, że większość z nas wypomina twój wiek, po prostu w wieku 15 lat nie da się być w hmmm poważnym związku, ot co ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
Strasznie zjechałyście dziewczynę, serio. Przecież ona ma tylko piętnaście i mam prawo pewnych rzeczy nie wiedzieć, lepiej że dowiaduje się w tym wieku, niż za dziesięć lat. Co do tych nieszczęsnych trzynastu lat, tym wieku też tak szybko się zakochiwałam, zresztą co za różnica, czy taki stan nazwiemy zakochaniem czy zauroczeniem? Ważne, że są razem i coś do siebie czują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
wybacz ale w tym wieku (13 czy tam 15 lat) nie wie się co to jest miłość, można być zauroczonym - owszem ale nic poza tym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a z tym to sie nie zgadzam :P ja w wieku 15 lat zakochałam sie na zabój w pewnym chłopaku i byłam z nim 3 lata( był to bardzo burzliwy związek) Skończył się dwa tygodnie temu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ze Ty sie zakochałaś (co nie jest równoznaczne z darzeniem miłością drugiego człowieka) to tylko fakt, że Ty się zakochałaś...niczego nie dowodzi. A już na pewno nie tego, że można w wieku lat "mało-nastu" być w poważnym związku...do tego potrzeba tak zwanego doświadczenia życiowego a jak sama nazwa wskazuje- ono przychodzi z wiekiem ![]() i żeby nie było- nikogo sie nie czepiam, na nikogo nie najeżdzam, nikomu nie wypominam wieku...ot taka mantra dla co wrażliwszych ![]() Cytat:
Znów zacznij być niedostępna- on poczuje że cie traci (w domyśle- być może na rzecz jakiegoś superprzystojnego gimnazjalisty ![]() Według mnie 4 razy w tygodniu to częste, a nawet bardzo częste spotkania jak na osoby które się uczą. Dziewczyno, ty masz czas lekcje odrobić? Bo wiesz z facetem to różnie moze być...raz jest, zaraz go nie ma...za chwilę jest inny..a z maturą (wiem że to jeszcze nie teraz ale juz coraz bliżej) będziesz dozgonnie związana- ona albo będzie zdana i to dobrze, albo nie będzie... skup się na swoim jakimś tam hobby (jesli masz takowe oprócz swojego chłopca), jesli nie masz- to wielki smutek, bo naprawdę fajnie jest mieć coś takiego i zdecydowanie- daj jemu i samej sobie czas..wiesz na znajomych, na rodzinę, szkołę, nie tylko misio i misio, bo tak jak dziewczyny piszą- zadusisz go i po prostu od ciebie ucieknie
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz to za 10 lat jak już będziesz miała może męża czyli miłośc swojego życia. Mi też się wydawało, że się zakochałam w wieku 16 lat. A tak naprawdę po rozstaniu, po kilku krótkich znajomościach w wieku 20 odkryłam co to tak de facto znaczy kochac (gdy po roku uczucie się tylko umacniało i umacniało i nie da się go tak de fakto opisac). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
A moim zdaniem coś jest nie tak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Nie chcę cię martwić, ale wygląda na to, że facet ma cię gdzieś.
Obydwoje (ty szczególnie) jesteście w takim wieku, że związek trwający dwa lata dla was to dużo, pewnie zaczął się już nudzić. I albo to chwilowy kryzys i nie pogłębiaj go wydzieraniem się i wymaganiami, żeby był w kółko twój, daj mu pooddychać (wiem, co mówię, sama nie dawałam!), albo po prostu tak się zaczyna koniec waszego związku i niewiele z tym możesz zrobić. Mówi ci, że cię kocha?? Bo jak dla mnie, on się oddala od ciebie, a ty desperacko chcesz go zatrzymać pretensjami, fochami, kłótniami. To daje odwrotny efekt. Jeśli ma być to koniec, nic nie zrobisz. Miałam tak samo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyno, dojrzej troszkę, popatrz obiektywnie na to, daj mu trochę przestrzeni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Odpisuje dopiero po kilku minutach? Odpisuje mniej, niż Ty? Nie chce spędzać z Tobą każdej minuty każdego dnia?
Z całym szacunkiem, nie chcę być niegrzeczna, ale... Jesteś upierdliwa. Taka prawda, jeśli facet nie ma potrzeby się z Tobą spotykać codziennie, to nie wymusisz tego na nim choćby nie wiem co. Wydaje mi się, że przytłaczasz go i chłopak jest najzwyczajniej w świecie zmęczony. Najwyraźniej macie inne potrzeby i tyle. Możecie albo naginać swoje potrzeby dla drugiej osoby, albo się nie męczyć w tym związku, który wydaje mi się niedojrzały. A dla Ciebie to zawsze lekcja na przyszłość, żeby się nie narzucać facetom, bo to ich odstrasza. Dopiero zobaczyłam datę założenia wątku, przepraszam! Edytowane przez wildkeed Czas edycji: 2014-04-17 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
Sądzę, że w 4 lata udało się autorce rozwiązać swój problem, a i związek pewnie też.
Dziewczyny, nie nabijajcie postów -.- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.