|
|
#31 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nie moge nosic bluzek be ramiaczek :(
Cytat:
żadna bluzka, sukienka czy inna cześc garderoby nie bedzie dobrze wygladać na ciele jeśli bielizna jest do d. Zdecydowanie warto zaiwestować w stanik. Autorko na początek kup 1, może 2. krótko po zalozeniu odpowiedniego stanika biust zacznie przemieszcvzać się spod pach na klatke piersiową i będziesz potrzebowała większej miski!! Wiec, nie zapełniaj od razu szuflady nowymi stanikami Mnie biust "urósł" o 8 cm i już migrację mam za sobą teraz mam stabilny rozmiar stanika 60F/FF. A na obrone drożzych (niz chińszczyzna ) staników dodam, że niejeden stanik w szufladzie mam już 2 lata i wciąż wyglądają na praktycznie nieużywane! (mam staniki firm Freya, Miss mandalay, milena)Polecam - z racji tego ze na pewno z czasem wymienisz miskę na większą - na polowanie na allegro na staniczki używane. Pamiętaj, że rozmiarówka polska i brytyjska się nieco różnią. Zanim kupisz stanik zapytaj o niego na wątku stanikowym! nie wszystkie modele nadają się na "pierwszy stanik"! Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
we wrocławiu na pewno jest jakiś dobry sklep. poszukaj adresu w spisie sklepow na lobby biusciastych / małobiusciastych
Edytowane przez Heledore Czas edycji: 2010-12-26 o 14:25 |
|||
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
nie tylko w c.h. ptak są : http://www.mardo-bielizna.pl/
maja sklep internetowy, ceny nie są zaporowe polecam napisać do nich e-mail z pytaniem czy są dostępne gdzieś ich biustonosze w waszych miastach to odpiszą (zapomniałam kiedys boksu w któym było stoisko i mi odpisali w ciągu jednego dnia) takie droższe także kupowałam i potwierdzam - to są staniki na kilka lat nawet jeżeli o nie dbamy
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Heledore naprawde moze mi sie powiekszyc biust przez inny stanik
? to by mnie nawet urzadzalo Mam taki zamiar, jutro przejade sie do Milli do centrum po opiniach sadze ze tam bedzie najlepiej wybrac sie aby panie mi dobraly odpowiedni stanik kupie jeden dwa i zobaczymy roznice. Jak sadzisz najlepiej do takich bluzek bez ramiaczek wziasc bardotke ?czy poki co poprostu nosic zwykle? Nie wiem czy uda mi sie odwrocic uwage od tych wszystkich ladnych staniczkow w centrach handlowych - ale i tak tam nie dopasuje idealnie stanika wiec poki co pozostaja mi mniej w moim guscie
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
przejdz sie do Tesco i poszperaj w biustonoszach F&F. Ostatnio widzialam stanik od 65 w obwodzie ( z 65 miseczka chyba byla tylko do DD). Koszt ok.25-30zl. Ale jak dla mnie sa one strasznie scisliwe., rozmiarowka troche od czapy. Koniec koncow zamiast kupic 70 kupilam 75, bo nie moglam sie dopiac.
Polecam tez brytyjska La Senze http://www.lasenza.co.uk/ w czasie wyprzedazy kupowalam staniki po 5F,ale tez trzeba uwazac na rozmiarowke, sa dosc ciasne pod biustem.
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a że wyląduje w misce to i biust będzie większy o wielkość wałeczka. Początkowo efekt będzie się utrzymywał tylko w czasie noszenia stanika, ale z czasem wałeczek przemieści się na stałe Do bluzek bez ramiączek najlepszy będzie stanik o gładkiej usztywnianej misce. Obwód powinien być podszyty paskiem silikonowym. Ale..... narazie mamy zimę czyli nie sezon na takie bluzki Na pierwszy stanik najlepiej wybrać stanik o misce całkowicie miękkiej i dość mocno zabudowany pod pachą. zresztą Mila to naprawdę dobry sklep więc panie na pewno Ci super doradza
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
ojoj zadnych miekkich misek ;D to nie wchodzi w gre ;p bardzo zle sie w takich czuje wiec w gre wchodzi tylko usztywniane ;p jutro po powrocie napisze co mi tam Panie wymodzily z moim biustem;D
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
też tak mówiłam 3 lata temu ;P teraz mam same miękkie i choć przydałby mi się usztywniany, gładki to jakoś nie mogę się przełamać aby coś takiego kupić
Przekonywać cię na siłę nie będę, bo każdy ma jakieś swoje upodobania ale spróbuj chociaż przymierzyć jakiś miękki
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tragedia, lepiej kupić 15 staników za 10 zł na bazarze albo za 38 w h&m zamiast dwóch za 50 czy 80 ![]() jak już dobierzesz rozmiar kupuj przez internet. marks and spencer mają boskie staniczki które kupuję na ebayu za 20-30 zł plus przesyłka. Cytat:
![]() ![]() ten jest nowy http://cgi.ebay.pl/NEW-M-S-CERISO-PI...item563cd16399 ten też http://cgi.ebay.pl/FAB-M-S-AUTOGRAPH...item3cb3af662c przejrzyj sobie http://shop.ebay.pl/i.html?rt=nc&LH_...=p3286.c0.m301 oczywiście to nie to samo co kupowanie na żywo, ale jeżeli lubisz nutkę ryzyka a nie masz dużo pieniędzy, to czemu nie. kupisz, jak będzie coś nie tak to sprzedasz i tyle ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
m&s troszeczkę gorsza jakość, ale pięć razy niższa cena. przerzuciłam się na m&s bo lubię mieć wybór ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- odkąd noszę dobrany rozmiar nie ma takiej siły która wciśnie mnie w usztywniany stanik co gorsza z gąbką
|
|||
|
|
|
|
#39 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
http://www.*********pl/news/205/n/42 ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Zdziwilabys sie jak moze biust w miekkim swietnie wygladac, jesli stanik jest dobrze dobrany.
|
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
no no, dokładnie.
jak przez 10 lat życia ściskasz piersi tak że wałki wypływają ci pod pachą a miska nie zbiera piersi, to one w końcu się zdeformują :P znaczy sie zaczną migrować no. |
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was ponownie!
Bylam w milly dzisiaj i zakupilam staniczek. Panni la bardzo mila i dopasowalysmy stanik ktory jest do dekoltow satynowy (dlatego tez 70D bo material nie jest az tak rozciagliwy) ale mam teraz wrazenie jakby moje piersi calkowicie rozjechaly sie na boki ?.... wiem brzmi to smiesznie ale nie przywyklam do takiego typu stanika aczkolwiek tylko on bardzo ladnie zbiera moje waleczki bo ramiaczka sa blisko pach. czy to teraz nie bedzie tak ze moj biust teraz rozjedzie sie na bok i nie bedzie tego ladnego przedzialka miedzy piersiami. Zawsze mialam dosc maly biust i trudno bylo aby moje piersi wygladaly tak apetycznie jak panie noszace rozmiar C no ale troszke mnie to martwi
|
|
|
|
|
#42 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale to nie jest żaden problem żeby kupić push up rozmiaru 70D, chodzi o to że ściśnięte piersi z rowkiem to nie jest że tak powiem naturalny stan piersi no. takie staniki nosi się od święta, po co ci rowek do bluzki bez dekoltu za to bez ramiączek :P |
||
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Rowek nie zawsze jest seksi. Nie wszytskim podoba sie wyciśnięty biust przez push-up, który jest zle dobrany, za mały, po zdjeciu którego biust jest dużo mniejszy.
Pamiętaj ze to ty masz byc fajna a nie cycki. a push-up zostaw tylko do specjalnych okazji. I push up, tez musi byc koniecznie dobrze dobrany. Iwygąbkowane staniki nie są dobre dla biustu....
|
|
#44 |
|
Przyczajenie
|
Fakt nie jest to najwazniejsze;p zobaczymy jak to bedzie w tym nowym staniku
dziekuje wszystkim za fachowa pomoc;*---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:10 ---------- http://akrobatka.pl/gracya-safari-10...osz-p-568.html a jak zapatrujecie sie na ten? w tabeli rozmiarow wyszlo mi 70A a nie 70D jak w tym co kupilam , mam 75 obwod i 85 biust (88 w staniku push up) |
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
to się mierzy tylko w miękkim staniku albo bez stanika... za Chiny ludowe nie wyjdzie ci 70A już prędzej 60E jeżeli będzie baaaardzo rozciągliwy masz 70D to się tego trzymaj :P
|
|
|
|
|
#46 |
|
Przyczajenie
|
co producent inna tabela rozmiarow ;/
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to prawda ale rozmiar może różnić się nieznacznie u mnie to jest 65FF lub 65G na pewno nie będzie rozrzutu jak 70A do 70D :P
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pierwszy stanik na pewno będzie dobra Freya model Rio - tylko że ten model nie jest najpiękniejszy :/ (chociaż mojemu tż się podoba ) Fajnie tez sprawdzała się curvy kate. Nie radziłabym wybierać mileny. Ta firma ma dobre jakościowo staniki ale większość to half cupy a te się raczej nie nadają.
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od siebie mogę polecić cleo panache mam model george i to mój najlepszy stanik
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
niektorzy producenci nie mają pojecia o rozmiarach, o tym, że ich staniki o obwodzie 70 rozciagaja sie do 90 i na pewno nie powinny ich nosic dziewczyny ktore maja 70 po biustem bo i tak ten obwod nic nie trzyma tylko rozciaga sie jak guma od gaci.
---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- tez mam, i nie wiem jak przy wiekszych rozmiarach, ale tych mniejszych jest to stanik malomiskowy.
|
|
#52 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hmmm La Senza ma rozna romiarowke niestety-- mam kilka 70-tek i niestety sa rozne pod biustem (wieksze lub mniejsze) wszystko zalezy od modelu ..Polecam mierzenie kazdego stanika
|
|
|
#53 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A dzis mialam ciekawe przejscia. Dostalam pod choinke stanik w rozmiarze 34 (tylko, uniwersalny rozmiar bez rozmiaru miski). Byl za duzy w obwodzie i w misce, wiec chcialam wymienic na mniejszy. I zaczelo sie chodzenie po sklepach (nie w polsce) , i nawet w dosc dobrych tu firmach rozmiarowka taka,ze 32 to tylko do miseczki B (jesli juz w ogole taka rozmiarowka ze obwod+miska, bo w wiekszosci jest uniwersalnie 32, 34, 36). 32 B bylo za male w misce, obwod dobry, chcialam 32 C - nie bylo, a jakbym poprosila o 32 D to pewnie caly sklep w szoku bylby bo D to duza miska (jak mowilam ze teraz mam na sobie 32 DD to niedowierzanie), wiec stanelo na 34B (no coz, stanik ladny, w koncu prezent). A jak mowilam ze miska za mala w 32B to radzono mi poluzowac ramiaczka to bedzie dobrze hehe
|
||
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha
jak byłam we Włoszech i weszłam do sklepu z bielizną, to staniki były1 2 3 4 - cztery numerki ![]() 70A, 75B, 80C i 85D i nic więcej ![]() świetne zakupy
|
|
|
|
|
#55 |
|
Przyczajenie
|
Kochane pomozcie mi w wyborze. Uparlam sie na taki staniczek ale gracya ma dziwna rozmiarowke.
na sobie dopasowany w sklepie tylko ze jest on satynowy dlatego mniej rozciagliwy mam 70C i jest ok w normalnej tabeli wyszlo mi 65D. w tabeli gracyi wychodzi ze 70D chyba jest za duzo skoro mam w obwodzie w biuscie 85cm ??pomozcie ![]() http://www.intymna.pl/s15135,safari-...tonosz-push-up |
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
:-D mam ten sam problem, ale nie z gracya tylko sarien i nawet temat założyłam... ja kupuję ten rozmiar który noszę normalnie, jak będzie zły to odeślę bo te tabelki dziwne są.
|
|
|
|
|
#57 |
|
Przyczajenie
|
no tak ale ten co kupilam to 70C a powinnam miec 65D w gracyi 65 nie ma w ogole i nie wiem c robic bo wg tabelki wychodzi mi 70B ale napewno nie wychodzi w realu ;D wiec 70C czy D
hahah
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
gracya w ogóle nie ma 65? wiesz, nie znam tej firmy, a do polskich nie mam zaufania więc prawdopodobnie bym sobie odpuściła...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

żadna bluzka, sukienka czy inna cześc garderoby nie bedzie dobrze wygladać na ciele jeśli bielizna jest do d. Zdecydowanie warto zaiwestować w stanik.
Mnie biust "urósł" o 8 cm i już migrację mam za sobą
teraz mam stabilny rozmiar stanika