Dziwne rzeczy. - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-01, 19:24   #31
Angel_00
Zakorzenienie

Dot.: Dziwne rzeczy.

Cytat:
Napisane przez paranojewedwojee Pokaż wiadomość
Po to, żeby się dowiedzieć co to jest. Myślałam, że ktoś mi na to pytanie odpowie, to chyba proste.
Nie było by tej beznadziejnej dyskusji, gdyby nie to głupie docinanie mi z Waszej strony, że mam się dokształcić z biologii, że jesteśmy nieodpowiedzialni. Po co te wszystkie "mądrości" my wiemy (Ja i Tż) co robimy więc nie rozumiem. Moje pytanie brzmiało: "co to może być??", a nie potrzebnie się zaczęły późniejsze mądrości. A skutkiem tego było odejście od tematu, no więc ja się nad niczym nie rozwodze.
Dziewczyny się nabijają bo to raczej oczywiste, że od razu całej spermy z siebie nie "wydalisz" więc wycieka za jakiś czas "śluzem"

Edytowane przez Angel_00
Czas edycji: 2011-01-01 o 19:34
Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-01, 19:28   #32
andzia1989r
Zakorzenienie

A ja mam wrażenie, że ci komentarz podsunął linię obrony (bo nie ja wcale nie założyłam kolejnego wątku spanikowanej nieodpowiedzialnej kobiety) i się jej uczepiłaś.

Gdyby to był Twój hmm... cel wątkowy z góry po 1-wszym komentarzu byś napisała: razem z Tż liczymy się z dzieckiem, nie to jest przedmiotem wątku, martwi mnie tylko reakcja mojego organizmu.
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-01, 19:30   #33
paranojewedwojee
Raczkowanie

Ale to mogły powiedzieć normalnie, tak jak Ty teraz. A zwykle mi ją "wydalałam" w pare godzin po stosunku, przynajmniej miałam wrażenie takie, że juz wszystko wyleciało. A tym razem to było o dziwo trochę dłuższe..

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Po prostu chciałam się dowiedzieć czy to co się dzieje jest normalne w takiej sytuacji i tyle
paranojewedwojee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-01, 19:43   #34
Fubizka
Zakorzenienie

Ja bym się niepokoiła długim krwawieniem a nie tym, że się ciągnie. Bo to co się ciągnie to pewnie Twój śluz i resztki spermy. Jak Ci się ten okres nie skończy, albo jak kiedyś Ci się powtórzy takie dłuższe krwawienie, to musisz iść do ginekologa, bo możesz mieć jakieś problemy z hormonami. I jak Ci się skończy okres, to koniecznie zrób sobie cytologię, z 20 zł wydasz a ratuje życie.

Nie wiem o co chodzi z tą całą jazdą o ciążę Przecież w ogóle nie o to było pytanie czy to ciąża i jak się zabezpieczać...
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-01, 19:46   #35
201801022117
Konto usunięte

To nie jest żadne docinanie, tylko nasze zdanie. Dziwne trochę, że piszesz, że niemożliwym jest, żebyś zaszła w ciążę, bo w końcu nie zastosowaliście zabezpieczenia. Zawsze kiedy nie stosujecie zabezpieczenia jest możliwość zajścia w ciążę. Dla mnie, takie zachowanie jest nieodpowiedzialne, i tyle. Ja Ciebie nie atakuje, było już tutaj wiele dziewczyn zakładających wątki o tym, że nie stosowali z Tżem zabezpieczenia, bo jak to z gumką można, bo ich poniosło, bo coś tam, ale uważali... A jednak panikuje, że w ciąży jest.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-01, 19:50   #36
paranojewedwojee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Ja bym się niepokoiła długim krwawieniem a nie tym, że się ciągnie. Bo to co się ciągnie to pewnie Twój śluz i resztki spermy. Jak Ci się ten okres nie skończy, albo jak kiedyś Ci się powtórzy takie dłuższe krwawienie, to musisz iść do ginekologa, bo możesz mieć jakieś problemy z hormonami. I jak Ci się skończy okres, to koniecznie zrób sobie cytologię, z 20 zł wydasz a ratuje życie.

Nie wiem o co chodzi z tą całą jazdą o ciążę Przecież w ogóle nie o to było pytanie czy to ciąża i jak się zabezpieczać...

U mnie to normalne, okres trwa u mnie 6-7 dni, eh.
Stary 2011-01-01, 19:55   #37
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
W sylwestra wypiło mi się o jeden kieliszek wódki za dużo, ale cóż. Na dodatek poniosło mnie i mojego TŻ i zrobiliśmy to po kryjomu w łazience, skończył we mnie. Dzisiaj mam dziwny ten okres... Jakby trochę inny odcień czerwieni - jasny czerwony i się strasznie ciągnie. Po prostu jak jakaś guma. Co to może być??? To skutki może tego, że skończył we mnie oraz wódki, jak myślicie?
Z tego wywnioskowałam, że autorka, żałuje, że ich poniosło: jeden kieliszek za dużo, na dodatek (sugeruje dodatek negatywny do wypowiedzi) uprawiali seks bez zabezpieczenia.

Pytanie co to może być sugeruje wielorakość odpowiedzi. Autorka podsuwa odpowiedź, stwierdza, że może tak być. Chce by ją uspokoić, że spoko nic się nie stało dziecka nie będzie.

Cytat:
Zabezpieczamy się z moim TŻ, tylko nie wtedy, gdy jest taka okazja na spontana...
Mam nadzieję, że to tylko alkohol
Znów wzmianka o tym, że ma nadzieję, że to tylko alkohol. Moja umiejętnosć czytania ze zrozumieniem sugeruje mi, że autorka obawia się ciąży (mimo iż twierdzi, że to przecież niemożliwe by zaszła. A niemożliwe bo:

Cytat:
Ale ile osób współżyje bez żadnych zabezpieczeń i jest dobrze, wystarczy tylko trochę logiki i rozumu. A z moim TŻ współżyję od roku, jesteśmy w tych sprawach obeznani i potrafimy się powstrzymać, gdy wiemy, że coś może się stać. I Tyle... Ale chyba odbiegliśmy od tematu, bo pytałam czym to może być spowodowane.

No i sorry was ludzie, jak czytam coś takiego to ciężko nie odesłać kogoś do książki od biologii.
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-01, 20:04   #38
DO SKUTKU
Rozeznanie

A moje zdanie jest takie.Nie ma takiej mozliwosci by byla w ciazy ,jesli cykle ma regularne,tj. co 28 dni.Jajeczkowanie jest w polowie cyklu.A jesli chodzi o dziwna wydzieline? po prostu,resztki krwi zmieszane ze sperma i tak to wyglada.Nie ma co sie martwic.Pzdrawiam cie Autorko i nie martw sie na zapas.
Stary 2011-01-01, 20:08   #39
paranojewedwojee
Raczkowanie

Dobra skończmy już ten temat, już znam odpowiedź na moje pytanie.

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez DO SKUTKU Pokaż wiadomość
A moje zdanie jest takie.Nie ma takiej mozliwosci by byla w ciazy ,jesli cykle ma regularne,tj. co 28 dni.Jajeczkowanie jest w polowie cyklu.A jesli chodzi o dziwna wydzieline? po prostu,resztki krwi zmieszane ze sperma i tak to wyglada.Nie ma co sie martwic.Pzdrawiam cie Autorko i nie martw sie na zapas.

Dziękuję
Stary 2011-01-01, 22:09   #40
mimi_kuku
Raczkowanie

Cytat:
Co to może być??? To skutki może tego, że skończył we mnie oraz wódki, jak myślicie?
sperma + resztki okresu.

oj, sorki, źle mi się wyświetliła strona i nie zobaczyłam wcześniejszych odpowiedzi.
zgłoszę post do usunięcia.

pozdr

Edytowane przez mimi_kuku
Czas edycji: 2011-01-01 o 22:13
mimi_kuku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-01, 22:55   #41
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to normalne, okres trwa u mnie 6-7 dni, eh.
To nie masz powodów do obaw, ale i tak zrób sobie cytologię - warto
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-01, 23:57   #42
Kredzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Dni płodne już miałam, ale niby dlaczego to jest "objaw" ciąży?? Wydaje mi się, że to sperma tak zmieszała się z okresem (krwią) i to może dlatego tak mam...

A wiesz ze kobieta moze miec dwie owulacje w ciagu jednego cyklu?
W ten sposob rodza sie bliznieta dwujajowe
Kredzia_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-02, 12:11   #43
czarna1982
Raczkowanie

GG do czarna1982

sperma + krew miesiączkowa= efekt o którym piszesz
czarna1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-02, 23:56   #44
hannahxunicorn
Sylwiaobi

Cytat:
Dni płodne już miałam, ale niby dlaczego to jest "objaw" ciąży?? Wydaje mi się, że to sperma tak zmieszała się z okresem (krwią) i to może dlatego tak mam...
sperma zmieszala sie z krwia i dlatego jest gesta i ciagnaca?! hmm to co on sie spuscil a Ty zamiast siasc na kibelek i sie pozbyc tego i owego z siebie od razu nałozylas majtki na tylek, z cipką pełną spermy i po imprezie jak wrocilas do domu nawet sie nie umylas? (bo nie wiem jak to może być możliwe aby jeszcze w sobote po poludniu w pochwie była sperma w takiej ilosci aby zmieniac konsystencje krwi, skoro robiliście to w sylwestra ...nawet jesli to bylo juz po polnocy...) jesli tak to radze bardziej zadbac o higiene, tym bardziej podczas okresu i uprawiania seksu(jedna dziewczyna z mojej klasy chyba sie nie myla zbyt czesto i jak miala okres tak walilo ze szok. obrzydliwe) :|
Tak czy siak to na pewno nie przez sperme, przez alkohol raczej też nie bo czesto pije jak mam okres i tyle, ze sie szybciej upijam- nic wiecej sie nie zmienia. Jak w ciąży jesteś to to raczej też nie jest tego objawem, w koncu chyba dwa dni po stosunku nie ma jeszcze objawów ciazy- ale mozliwosc ze zaszłaś jest.

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
sperma zmieszala sie z krwia i dlatego jest gesta i ciagnaca?! hmm to co on sie spuscil a Ty zamiast siasc na kibelek i sie pozbyc tego i owego z siebie od razu nałozylas majtki na tylek, z cipką pełną spermy i po imprezie jak wrocilas do domu nawet sie nie umylas? (bo nie wiem jak to może być możliwe aby jeszcze w sobote po poludniu w pochwie była sperma w takiej ilosci aby zmieniac konsystencje krwi, skoro robiliście to w sylwestra ...nawet jesli to bylo juz po polnocy...) jesli tak to radze bardziej zadbac o higiene, tym bardziej podczas okresu i uprawiania seksu(jedna dziewczyna z mojej klasy chyba sie nie myla zbyt czesto i jak miala okres tak walilo ze szok. obrzydliwe) :|
Tak czy siak to na pewno nie przez sperme, przez alkohol raczej też nie bo czesto pije jak mam okres i tyle, ze sie szybciej upijam- nic wiecej sie nie zmienia. Jak w ciąży jesteś to to raczej też nie jest tego objawem, w koncu chyba dwa dni po stosunku nie ma jeszcze objawów ciazy- ale mozliwosc ze zaszłaś jest.
hannahxunicorn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 03:24   #45
Lev
Raczkowanie

Cytat:
Skoro byłaś już w łazience to nie przyszło ci do głowy się podmyć? Eww...

Cytat:
[...]Tak się ma, że picie alkoholu podczas okresu może spowodować krwotok lub wstrzymanie okresu, tak jest w moim wypadku bynajmniej. Zresztą pewnie nie tylko moim
1. Wstrzymanie okresu? Alkohol? nie chce mi się wierzyć.
2. Myślę,że PRZYNAJMNIEJ [a nie bynajmniej] w twoim wypadku wstrzymanie okresu [oraz jego nietypową barwę] mógł spowodować jego szósty lub siódmy dzień.

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Ja bym się niepokoiła długim krwawieniem a nie tym, że się ciągnie.[...]
Długość okresu waha się u różnych kobiet w zależności od różnych czynników [geny, wiek, przyjmowane leki, etc.] od 3 do 8 dni z tego co mi wiadomo.
Lev jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-04, 06:10   #46
JanePanzram
Zakorzenienie

proste toto jest. Krew się zmieniła, bo (ble, trochy zbyt dosadnie to opiszę), jeszcze z ciebie wypływała sperma po ostatnim razie z nim. Dziwię się, że na to nie wpadłaś. Ale to pewnie przez strach przed zajściem w ciążę.
Jak ja "lubię" taką dosadność :/ ale piszę to, żebyś w przyszłości się tak nie zadręczała. Pozdrawiam.
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości