|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy roczek zaczynamy i się razem ODCHUDZAMY ;)
u mnie dziś małe grzechy... chlebek z czekoladką... parę chipsów też wcięłam... i ogólnie PEPSI piłam niestety.... Niiieee łaaadniiee...
![]() ![]() Ale DAM RADĘ!
|
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Moje pierwsze założenie eliminuje wszystkie słodycze w domu, poprostu wcisne męzowi do pracy, tam sobie szybko z nimi poradza
a mnie nie będa kusić---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Adka ja za coca colę to królewstwo bym oddała - to może przejdzmy na coco colę ligcht - zero cukru - zero grzechu
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Ale się rozpisałyście! Witam nowe dziewczyny
Co do coli, to ją uwielbiam, ale mam po niej taki atak głodu, zjadłabym wszystko, co mam pod ręką. No i oczywiście cola + słodycze, to mój ulubiony duet :PJa wczoraj byłam mega zabiegana, więc nie dało się zjeść regularnie, ale na szczęscie żadne batoniki mnie nie pokusiły. Upiekłam za to w miarę dietetyczne ciasto marchewkowe ![]() I muszę w końcu kupić wagę :P |
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
do wiosny jeszcze troszke czasu mamy
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Uwielbiam ciasto marchewkowe, ale nigdy go nie piekłam.
Mogę poprosić o przepis?
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
jolunia10, wiesz... w sumie też mam tak jak Ty.. Mój EX facet (póki co ex
) jak mnie poznał, był mną OCZAROWANY... miałam wtedy jakieś 15 kilo mniej.. a nie zdziwiłabym się jakby nawet 20 kilo... ![]() Wiem, że przez cały związek widział jak tyję, czasem nawet wspominał, że tu i tu mi przybyło, z tym że to było bardziej żartem, a ja dostawałam szału, bo dobrze o tym wiedziałam, ale żyłam w świętym błogim przekonaniu że NIKT POZA MNĄ NIE ZAUWAŻY 20 KILO WIĘCEJ haha!
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki
Ja tez w Nowym Roku sieee... odchudzam? to chyba zle powiedziane. planuje stopniowe i spokojne zmienienie stylu zycia, wprowadzenie więcej ruchu na codzień i racjonalnych porcji jedzonka. A wtedy wierzę, że "schudnie sie" samo
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=490221 hej Dziewczyny zapraszam do nas
!
|
|
|
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
Witam. To ja również dołączam się grupy odchudzających... Choć wiem, ze łatwo nie będzie, ale jak mus to mus.
Obecnie BMI wyszło mi 25.3 ; / katastrofa. ![]() Waga obecna 68, wzrost 164 cm... Cel --> 60kg?. Pamiętam jak latem ważyłam 62 kg ; ) niezapomniane to wręcz. Ale niestety znów się przybrało te parę kilo, a chcę schudnąć, aby na wiosnę nie wstydzić się swego brzucha ; / i żeby wcisnąć się w sukienkę na wesele kuzynki ^^ Odstawiam od jutro słodycze i będę więcej ćwiczyć w domu, bo już wiem, że jak się chce to wszystko jest możliwe ; o Życzę wszystkim powodzenia
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe uczestniczki naszej noworocznej walki z kg
![]() Mi tam brak motywacji. Wczoraj miałam niby zacząć, ale jakoś tak nie bardzo. Dzisiaj to samo. Chyba zacznę dopiero od lutego, strasznie mnie ciągnie do słodyczy . Ale pewnie to dlatego, że pozwalam sobie. Trzeba z tym skończyć! |
|
|
|
|
#42 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiejszy bilans: wypiłam chyba z 7 kubków herbaty (jak dla mnie to dużo, bo zazwyczaj piję 2-3 dziennie!), dzień zaczęłam i skończyłam nabiałowo i jedyny słodycz jaki zjadłam to batonik muesli Czyli całkiem na plus!No i napisałam 4 strony pracy magisterskiej! (nie dotyczy odchudzania, ale jak dla mnie to sukces! )
|
|
|
#43 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
Po pierwszym dniu musze przyznać, że dzieki Wam m.i. nabieram wiekszej motywacji i staram sie być twarda niczym chleb z biedronki xD hehe... Cały dzień białko...do tego 2 litry wody - jest ok, tylko wkurzajace jest pozniej bieganie do wc...siku i wciaz siku xD Jestem przed @ i moją małą pokusą było ciasteczko polane czekoladką szatan zachęcił....Jednak to i tak malunio w porównaniu do tego co potraiłam jeszcze niedawno zjadać. Jak to jest w tym pierwszym etapie, usuwana jest takze woda z organizmu ? Stanelam dzis z ciekawosci na wagę i powiem, ze troszke juz uciekło dodatkowy plus motywacyjny, ale wlasnie mam obawy czy to aby nie woda....
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
A ja dziewczyny założyłam sobie piękny zeszyt podpisałam go zeszyt odchudzania - wpisałam tam wagę obecną cel i codziennie cos tam pisze.
Zaczełam ćwiczyć dziś 4 dzień zaczynam powoli od małej ilości i prostych na początek bo nie mam kondycji siedzę z małą w domu pranie sprzatanie gotowanie budowanie z klocków to moje codzienne sporty do tej pory ![]() Wiecie ja ćwiczę po 40 brzuszków 40 przysiadów i 100 skoków na skakance codziennie a dziewczyna na forum pisze że robi 300 albo 400 brzuszków codziennie!!! To ja sobie myśle że te moje 40 to jakaś błazenada przy niej!!! Allee ma motywacje- że też jej się chce liczyć do 400 na jednym ćwiczeniu!!! podziwiam nie powiem
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Hehe
ale przynajmniej 0.5 kg mniej - dobre i to Jolunia ja robię 50 brzuszków przerywanych napinaniem pośladków i 10 minut na twisterze. Nie przemęczam się zbytnio
Edytowane przez Junx Czas edycji: 2011-01-06 o 22:10 |
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Piszę oficjalnie : OD DNIA 7.01.2011 ROZPOCZYNAM MOJE PRZYGOTOWANIA DO WAKACJI !!!
Nie krzyczę, ale chciałabym ,żeby TO do mnie dotarło . No... powiedziane. Teraz duma nie da mi się wycofać, no bo jak... nie kłamię ![]() Podobało mi się to podsumowanie Junix. Może wprowadzimy taką zasadę, że po każdym dniu napiszemy, czy był on na plus czy na minus. Można też napisać kilka słów dlaczego .Co wy na to? |
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Ok no to ja miałam całkiem nieźle dziś ale przyjechała rodzinka i wypiłam 2 piwka a to sa dopiero kalorie !!!!
Więc raczej na minus niestety A kiedy się ważymy? Ja mam zamiar raczej w soboty rano
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
tak przeglądam i przeglądam te wątku i jednak zdecyduje się na wasz.
UTYŁAM!!!!!!!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!! aktualnie waga 72.8kg porażka wzorst 157cm cel 50kg ale będę się cieszyć jak zobaczę i utrzymać chociaż 60kg BMI 29.62 tragedia warzyłam kiedyś 97kg szybko zeszłam do 87kg a potem zaczęły się schody tak samo jak przy 80 i 75kg. Jakieś trzy miesiące udało mi się trzymać 71kg z którymi nawet w miarę się czułam ale znów utyłam i mam już dość stania w miejscu i tycia o 2-3kilo na zmianę. ze słodyczami ani fast foodami nie mam problemu ale moim utrapieniem jest podjadanie i duże porcje mimo, że wszystko zdrowe oraz totalnie zero ruchu, a mam w domu rowerek który tylko stoi i kurz zbiera. miałam zacząć od nowego roku ale jak widać przeciągnęło się, także mam dość oglądania piłki przed sobą i dwóch ogromnych gruszek zamiast ud. mam nadzieję, że z wami wytrwam, chce chudnąć przynajmniej 2kilo na miesiąc by do wakacji cieszyć się z 60kilo.
|
|
|
#49 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1,5 szklanki startej na małych oczkach marchewki 3 jajka 1 białko 2 łyżki skrobi/mąki kukurydzianej (ja dodałam normalną mąkę) 2 łyżki zmielonych otrąb (tutaj dodałam troszkę płatków owsianych, bo nie miałam otrębów) 2 łyżki slodziku (zamieniłam na cukier, ale musisz dodać trochę więcej niż 2 łyżki, bo nie wyjdzie dostatecznie słodkie) 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Białka i żółtka ubić do białości ze slodzikiem. Dodać skrobię i otręby i dalej ubijać. Dodać marchewkę i proszek do pieczenia, cynamon. Dokładnie i delikatnie wymieszać łyżką. Wlać do foremki (użyłam 15x21), wyłożonej papierem do pieczenia. Natychmiast włożyć do rozgrzanego do 160*C piecyka. Piec 40-45 min, do tzw. suchego patyczka. Voila!
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
możemy w soboty rano się ważyć, z tym, że ja Wam wynik podam może w niedzielę w tym tygodniu bo mam zjazd na studiach...
![]() Ból pisania pracy rozumiem i w pełni podzielam, Junx Ja co prawda licencjat, ale i tak jestem załamana, bo jeszcze nic, a nic nie ruszyłam. U mnie wczoraj tragedia.. ATAK SŁODYCZY ... napadły na mnie no a tak serio to miewam takie ataki czasem.. że wchodzę do kuchni i pożeram wszystko co słodkie i mi w łapy wpadnie Dziś nastąpił właśnie taki atak... a ja jeszcze nie opracowałam metody obrony przed nimi MINUS, MINUS, MINUS! zobaczymy jak dziś będzie...
|
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Do mnie słodycze mówią, ciekawe kiedy przejdą ze słów na czyny i zaczną atakować
![]() A ja chora, tzn. mam mega kaszel i lipa z siłowni przynajmniej dzisiaj. Zobaczymy jak będzie jutro. Ale póki co nie grzeszę, nadal nie pofatygowałam się do ikei po wagę, więc do ważenia się jeszcze nie dołączę :p Idę kończyć pisanie jednej z 6 prac na zaliczenie
Edytowane przez dojczyk Czas edycji: 2011-01-07 o 14:30 |
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
![]() Dzisiaj mam jakiś taki dobry dzień ćwiczenia już za mną a ja mam ochotę na jeszcze dziewczyny na forach polecają 8 minutówki więc znalazłam na you tubie i dokładam taki zestaw do codziennych moich ćwiczeń!!!! Super gościu taki umięśniony jak mój mąż!!!Bo muszę się pochwalić wam że za męża to ja mam niezłe ciacho A więc od dziś jeden taki zestaw (codziennie inny) !!! A jak!!! Po za tym dzisiejsze cwiczenie przyszły mi z łatwością i nie dyszałam jak głupia na nich ![]() CzEkOlAdKa00 mamy podobne cele i rozmiary więc dziewczyno bierz ten rowerek i zaczynaj!! A jak?!!!! Jak nie teraz to kiedy jak nie z nami to z kim!!! Ooooo mój dzidziuś wstał - no to koniec pisania
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
dojczyk - znalazłam w internecie podobny przepis tylko, że 4 całe jajka i 3 łyżki mąki kukurydzianej bez otrąb. Szukałam dziś słodziku do pieczenia, ale nie było
A! Widziałam dziś syrop z agawy, ale niestety kosztował ponad 14zł za 250ml.
Edytowane przez Junx Czas edycji: 2011-01-07 o 15:23 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
cześć
to ja się dołączę...trochę więcej bym chciała schudnąć..tak z 16 kg...z 76 do 60kg powiedzmy...![]() no cóż..mnie zabijają słodycze i brak ruchu...mam nadzieje ze razem jakoś damy rade
Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-01-07 o 18:00 |
|
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Jolunia zareklamowała swojego męża
no no mój aktualno - były (hahahah!) wygląda jak wieszak... Więc w sumie tym bardziej nie chcę być dwa razy taka jak on, nie? póki co mam nad nim jakieś 15 kilo przewagi...tak przypuszczam ![]() Jeśli o mnie chodzi dziś trochę lepiej niż wczoraj, ale też nie w 100% na plus. parę słodyczy wpadło tak czy siak... Od poniedziałku zaczynam ćwiczyć... Albo brzuszki, albo aerobiczną szóstkę Weidera... pomyślę nad tym i nad zmianą wagi ze "wskazówkowej" na elektroniczną też poważnie myślę... tym bardziej, że moja zaczyna się psuć Kolejny dzień z którego nie jestem do końca zadowolona, więc MINUS za dziś!
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj podjadałam trochę płatków a'la Nesquik , to jedynie sobie zarzucam
![]() Ale ogólnie dzień na plus pod względem dietowym, bo reszta - okropność. Witam wszystkich nowych uczestników
|
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
izapp1, a co się stało?
Edytowane przez Adka1989 Czas edycji: 2011-01-07 o 21:06 |
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Niby nic, ale strasznie zmęczył mnie ten dzień. Cały dzień byłam narażona na bardzo nieprzyjemną i nerwową atmosferę domową.
Ale najważniejsze, że jutro jest nowy dzień
|
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie dziś wszystko na plus!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oby tak codziennie!!!! A jutro ważenie z samego rana nie mam wrażenia jakby cokolwiek spadło no ale zobaczymy.A co do tych ćwiczeń 8 minutówek to są suuper
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

a mnie nie będa kusić

do wiosny jeszcze troszke czasu mamy

!