![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dla osób ważących ponad 100 kg...
ANAKA82-
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Daga dawno się nie odzywalam, bo nie mialam sie czym chwali
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps. zaczęłam sie też już udzielać w Naszym klubie który założył Tereska i mam nadzieje,ze niedlugo bede sie mialam czym przed Wami pochwalić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
ANAKA fajnie ze się odnajdujemy mam na myśli CIEBIE, KARRRI I siebie. Napisalas że mieszkasz między ŁODZIA a W- wa a tak dokładniej to gdzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
nie chciala byc czepialska
![]() ![]() a zajrzalam bo przegladam wszystkie nowe watki ktore sie pojawiaja, czesem straszne kwiatki sie pojawiaja typu: jakies nie zdrowe diety, lub diety samodzielnie wymyslone przez osoby ktore nie maja nic wspolnego z dietetyką no i sama chce sie czegos nowego nauczyc, jakis nowych "trikow", zebym mogla zachowac swoja ciezko uzyskaną wage na zawsze ![]()
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
EMILIA- bardzo dziękuje za odpowiedz , jestem w pełni usatysfakcjonowana
![]() ![]() Edytowane przez daga101 Czas edycji: 2011-01-12 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Daga kto wie, moze jak schudniesz, troche odpoczniesz tez wskoczysz do tej drugiej kategorii? u mnie za pierwszym razem bylo 62 kg z 74 kg i bylam szczesliwa
![]() ![]()
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Hello
![]() ![]() Wczoraj wieczorem już mnie troszkę głód wziął, ale z mojej własnej winy ( zbyt wczesna kolacja), więc żeby go zagłuszyć wypiłam 1,5 litra niegazowanej - licząc wszystko wczoraj wypiłam ponad 3,5 litra płynów ![]() Widzę, że coraz więcej Nas ( i koleżanki z innych wątków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Daga mieszkam w Rawie Mazowieckiej nie wiem czy wiesz gdzie to jest, ale mam prawie tyle samo kilometrów do Łodzi co do Warszaway,a do łodzi to chyba tycke mniej, ale szybciej do Warszawy mi sie dostac bo lepsza droga jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
PAULEDDA-okazzuje sie jednak. ze nie dokladnie czytasz to co napisalam\...\ Zastanawiam sie zawsze co kieruje osobami(szczuplymi ,a nawet pokusze sie napisac chudymi)do czytania watkow ?''DLA OSÓB WAŻĄCYCH PONAD 100KG''pytanie jest szczere i nie zawiera podtekstow\...\ WIĘC SIE NIE WYGŁUPIAJ
![]() ![]() EMILA- jak schudne do 60 kg to napewno będe wyglądzć jak szarpej ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- \...\ ![]() JA natomiast wesela mam średnio 3xw miesiącu( zajmujE się dekoracją sal weselnych) ![]() 0 Edytowane przez daga101 Czas edycji: 2011-01-12 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
etam, apetyt rosnie w miare jedzenia
![]() dziewczyny stosujcie od razu dobre kremy napinajace, na rozstępy, i jakies cwiczenia lekkie, a najlepiej rower - nie obciaza stawow, tak jak bieganie a podobnie dziala i pobudza metabolizm, przyspiesza metabolizm w najlepszej sytuacji jest Daga, bo jest na proteinowej, ktora daje duzo budulca dla skory i pomaga jej sie regenerowac i sciagac i Daga dziel sie z dziewczynami przepisami ![]() jesc bialkowe sniadania i kolacje ![]() zrezygnujcie z owocow - warzywa sa tak samo zdrowe - duzo wit C ma np, papryka, a w owocach jest naprawde bardzo duzo cukru prostego - fruktozy, najwiekszego wroga odchudzania
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
czeeesc
![]() od nastepnego tygodnia bede jezdzic na basen, tylko grypsko pojdzie precz. gubię siętroszkę w dukanie. najpierw sadzilam ze nabial mozna jesc, potem się okazalo, ze tylko ten co ma mniej niz 4%. szyneczkę kupilam pyszną, gotowana, chudziutką, i nie wiem ile ma % tluszczu. cos ta moja uderzeniowka kiepska... Daguś, jak kuraka robisz najczesciej? musze nowa patelke teflonowa kupic :/ waga z dzisiejszego poranka- rowniutkie 100. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Nie popadajmy w paranoje, ja za warzywami nie przepadam (mam tylko kilka ulubionych) jeden owoc dziennie nie zaszkodzi, wszystko jest dla ludzi. Kolacja białkowa jak najbardziej, ale do śniadania to już wole dorzucić węglowodany. Pamiętajmy nie wszyscy jesteśmy na dukanie.
Zresztą ja odchudzam się całe życie i tyle sposobów i diet ile wypróbowała ciężko zliczyć, z doświadczenia wiem, że im więcej ograniczeń tym ciężej utrzymać dietę, no chyba, że ktoś musi mieć powiedziane jasno to wolno tamto nie i koniec. Ja przykładowo jem chleb, ale ciemny (żytni, pełnoziarnisty), biały ryż też czasem można, ziemniaka ( ale frytki już nie), czyli jednym słowem odżywiać się zdrowo tylko z ujemnym bilansem kalorycznym. Co do wysiłku fizycznego warto wybrać taki, który będziemy wykonywać systematycznie, i który polubimy bo do dziś pamiętam jak katowałam się na rowerku stacjonarnym a teraz na ten sprzęt spojrzeć nie mogę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
BUDYNIEK -piersi +2 łyżki jogurtu 0lub3% +przyprawy + rękaw foliowy= piecyk
rozbite piersi sote na patelnie teflonowa odrobina soli i juz(ostatnio piekłam w tosterze) do tego sos z serka 3%+czosnek , serek kupuje w Lidlu 500gr piersi kroje na kawałeczki dodaje warzywa na patelnie- ja wyjadam piersi a rodzinka reszte ![]() uwielbiam mleko 0,5% wypijam go min 2l Edytowane przez daga101 Czas edycji: 2011-01-12 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Rozeznanie
|
daguś, a dlugo stosujesz protal?
pozarlam owsiankę z cynanamonem. myslalam po prostu o przyprawach, w folię, na patelnię z wodą. zobaczymy czy dobre bedzie. a ten lidlowy serek to jest ten waniliowy 3%? mozna go zjadac? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
TWAROŻEK ZWYKŁY ! wanilinowego nie widziałam , trzeba przeczytac skład...........pożeram go samego lub z słodzikiem ,albo z czosnkiem (i wyobrazam sobie że jem lody)
![]() DUKANA stosowałam w ubiegłym roku przez 3,5 miesiąca schudłam 14 kg , ale pękłam bo zaczeły sie grilusie i drinusie. teraz zaczęłam od 8 .o1 i TRWAM(nie mylić z radiem) Edytowane przez daga101 Czas edycji: 2011-01-12 o 14:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
zobaczmymy jak mi pojdzie, szczerze mowiac ciezko mi wmusic w siebie jedzenie. to jest najgorsze... dzis chyba wsunelam za duzo otrąb, ale moje kiszki nigdy dobrze nie dzialaly wiec im to na zdrowie wyjdzie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
ten sereek to PILOS
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
ja mam malo czasu na gotowanie, dlatego jadlam na miescie. a na dukanie jestem drugi dzien, nie mam apetytu, ze wzgledu na to ze nigdy nie jadlam duzo i mam jakas grypę paskudną.
wiele lat walczę. najgorsze bylo to ze nie jadlam prawie nic, bo co to jest 200-400 kalorii, staralam sie cwiczyc a waga stala. nie jadlam bo nie czulam takiej potrzeby. a organizm sie przyzwyczail, zoladek sie skurczyl strasznie, i cialko magazynowalo tluszczyk... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Cześc kobietki
![]() Wstawac prosze, budzimy sie do życia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szkoda,ze dzis nie jest juz piatek,bo chetnie juz bym sobie odpoczela i moze wreszcie wykurowala troche, bo jak tak dalej pojdzie to mnie wiosna z tym chorobskiem zastanie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Witam PĄCZUSIE- dzionek zaczał sie nerwowo bo moje 2 z 3 dzieciaczkow mają probne egzaminy , jedno do gim grugie do liceum, a dziś przeciez 13
![]() Na dzisiejsze śniadanko zaplanowalam - serek 3% + otręby+ pomidorek (dziś juz moge) - omlecik z 2 jaj - czerwona herbatka OBIADEK - PIERSI z kurczaka + warzywa na patelnie+ mleko o,5%(ile wlezie) Budyniek- podobno gdzieś na ul warszawskiej jest sklep w ktorym kupisz wszystkie produkty potrzebne przy diecie dukana CDN Edytowane przez daga101 Czas edycji: 2011-01-13 o 09:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Pannasenna ja też próbuje teraz zdrowego odżywiania i też sobie powtarzam, że to nie tylko dieta ale nowy sposób jedzenia.
Daga powodzenia dla dzieciaków ![]() Dziś czwarty dzień diety, dla mnie to duży postęp bo jeszcze niedawno potrafiłam wytrzymać tylko dwa dni na diecie. Tym razem jednak jem 4 posiłki dziennie w odpowiednich odstępach a kolację staram się jeść 3 godziny przed snem i najlepiej białkową. Najbardziej boję się weekendu bo wtedy najczęściej przerywam dietę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
CO O TYM SĄDZICIE???http://www.youtube.com/watch?v=DSusULcvxTs
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
dziendoberek
![]() kupilam dzisn fantastyczny Twarog. Tluszcz: 0g Białko: 21,2g Węglowodany: 2,2g. wiec jem go poki co ze slodzikiem i cynamonem. ciągle siusiam dziewczyny :P ale mam wrazenie ze jestem jakos mniej napęczniala. Daguś, ile zrobilas dni 1 fazy? zastanawiam się jak pozniej isc, ile dni pro a ile z warzywami. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Budyniek ja już miałam przygodę z dukanem. Mam jego książkę, którą skrupulatnie czytałam i wytrzymałam miesiąc na tej diecie. Schudłam ok 9 kilogramów, ale czułam się strasznie. Ciągle zmęczona, rozdrażniona, brakowało mi energii ogólnie fatalnie. Dopiero później jak poczytałam parę artykułów dowiedziałam się, że niestety ta dieta przez taką dużą zawartość białka działa na układ nerwowy i akurat w moim przypadku było to bardzo dokuczliwe.
Wiadomo to nie dieta dla każdego, jednym służy innym nie, trzeba przyznać, że chudnie się na niej szybko (szczególnie na początku), ale mnie nawet ten spadek wagi nie zachęcił do dalszego stosowania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Przyczajenie
|
Witam Dziewczyny!Kolejny dzień przed nami. Godzinę temu się obudziłam, ponieważ do 4 rano siedziałam nad mega-projektem i nie byłam w stanie o 7 otworzyć oczu
![]() Brakuje mi ruchu, ale dziś, choćbym chciała, nie będę miała czasu, by wykrzesać choć godzinkę na jakąś siłownię czy fitness ![]() Nie wiem, jak Wy, ale ja prowadzę bardzo nieregularny tryb życia, co często bywa przeszkodą dla mojego odchudzania. Jestem "nocnym markiem"- kładę się spać wtedy, kiedy inni już wstają, budzę się (jeśli mam taką możliwość) bardzo późno. Ciężko przy takim trybie spania jeść regularnie. Stwierdziłam, że muszę to zmienić, bo w końcu regularność to podstawa ![]() Karri, mamy więc podobnie. Jeśli same sobie będziemy wmawiać, że czegoś sobie odmawiamy- to w końcu poniesiemy porażkę, bo człowiek nie lubi sobie niczego odmawiać- szczególnie tego, co przyjemne i smaczne w naszym przypadku. Więc myślmy kategoriami- NIE CHCĘ TEGO ZJEŚĆ, WCALE NIE MAM NA TO OCHOTY i odwróćmy myśli od obiektu, który kusi. Brzmi ładnie, ale w praktyce jest trudne. Czy sama dieta nie jest jednak trudna? Jest, oczywiście, że jest! Nikt nie powiedział, że będzie łatwo. Ja do swojej diety muszę włączyć ruch, bo bez tego mogę o wymarzonym 75 kg ( ![]() Cieszę się, że założyłam ten wątek i mam Was !!! ![]() ![]() ![]() P.S. Wiecie, co jeszcze wymyśliłam? Żeby dla zdrowia wysiadać z tramwajki jeden przystanek wcześniej i pokonać go pieszo. Owszem, kilkanaście minut to potrwa, ale myślę, że dobrze mi to zrobi ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
Myślę, że sensowniej i ekonomiczniej zaopatrzyć się w dwie patelnie teflonowe z Ikei (koszt jednej- niecałe 10zł). Ale oczywiście wybór pozostawiam daga, Tobie ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Test ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
o, nie wiedzialam ze teflonki takie taniutkie sa... sadzilam ze za tefala bede musiala duzo wiecej zaplacic... wiec trzeba bedzie do ikei pojechac w niedzielę na to wyglada.
kochana, czy prbowalas juz na dukanie byc? powiem szczerze ze u mnie efekty po 3 dniach mizerne, ale dlatego ze za malo jem, bo jestem chora i nie mam apetytu. ale czuje sie jakby mniej napęczniała, zwlaszcza w brzuszku. wiec poki co trzymam sie jej. mnie korca najbardziej slodycze. patrze na ciasta, czekoladki i az mnie skreca... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
Budyniek, za Tefala zapłacisz dużo więcej aniżeli 10 zł, ale ja już od prawie 2 lat mam patelnię "No-Name" z Ikei i nadal mi służy
![]() Co do Dukana - byłam około 10 dni- zrobiłam fazę uderzeniową przez 5 dni i weszłam w kolejną. W sumie schudłam i widziałam efekty - może nie od razu uderzające, ale ciuchy nie były tak żałośnie opięte. Niezbyt dobrze się jednak czułam- przede wszystkim zaczęły mi się łamać paznokcie i jakoś "zmizerniałam". Chyba to nie dieta dla mnie. Poza tym nie przepadam za jogurtem naturalnym i białymi twarożkami, więc po kilku dniach na samą myśl o śniadaniu złożonego z tych składników, miałam odruchy wymiotne. Powiem Ci, że dla mnie największym problemem jest wieczór- przez cały dzień potrafię się trzymać a wieczorem zjadłabym przysłowiowego konia z kopytami. Zjadłam 3 kromki ciemnego chleba posmarowanego białym serkiem z plastrem szynki i żółtego sera, a później złapał mnie napad i musiałam zjeść 2 małe jogurty (dobrze, że nie czekoladę przynajmniej). Bilans dzisiejszego dnia: śniadanie - płatki pełnoziarniste z owocami i chudym mlekiem, obiad- warzywa na patelnię, kolacja- 3 kromki ciemnego chleba z serem i wędliną oraz 2 małe jogurty owocowe. Czuję, że zjem jeszcze sałatkę z pekińskiej kapusty, kukurydzy, piersi kurczaka, pomidora z sosem vinegret, bo strasznie kusi. W sumie wszystko byłoby dobrze prócz tego, że na wieczór zjem najwięcej. I jak zwykle na światło dzienne wychodzi nieregularność. Dzisiejsze zwycięstwo: nie miałam w ustach żadnych słodyczy czy czegoś mega-niezdrowego. Dochodzę do wniosku, że w kwestii jedzenia jestem strasznie niewytrwała ![]()
![]() |
#60 |
Wtajemniczenie
|
Jak Wam idzie Kochani?
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.