![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Projekt Metamorfoza -30kg w pół roku
O łał
![]() ![]() ![]()
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że tacy "niedzielni" biegacze nie musza się tego obawiać? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;24357563]To nas pocieszyłaś
![]() Rozumiem, że tacy "niedzielni" biegacze nie musza się tego obawiać? ![]() No coś Ty, właśnie tacy są najbardziej narażeni na koksartozę ![]()
![]() |
#34 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja myślę, że autor jeszcze może nie jest do końca zmotywowany, ale się zmotywuje w najbliższym czasie
![]() Nad pływaniem radziłabym się jednak zastanowić dłużej, można to nawet rekreacyjnie, dla kondycji, stawy są chronione a chłodna woda sprawia, że organizm spala sporo kalorii dla samego utrzymania ciepłoty ciała ![]() A co do Dukana jeszcze, ja go spróbowałam i moim zdaniem gotować trzeba, może na początku jeszcze nie, póki człowiek się nie znudzi kurczakiem i serkami, ale później to niestety trzeba trochę pokombinować, żeby było różnorodnie. Ale sama dieta jest dość skuteczna i ma czytelne zasady, łatwe do stosowania. To się liczy na plus. Co do tego, że autor nie ma czasu gotować - tu niestety pewnie Cię zmartwię Mr Tap, ale z reguły jak człowiek chce się odchudzać i jeść inaczej, to musi pogodzić się z tym, że będzie trzeba gotować. Szczególnie na początku może to być zajmujące, kiedy jeszcze się nie zna za bardzo przepisów i się uczy. Będziesz musiał na to poświęcić trochę czasu jeśli chcesz mieć dobre efekty ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
30 kg w 6 miesięcy to dużo? Nie wydaje mi się... Wychodzi po 5 kg na miesiąc. Przy dużej nadwadze to chyba nie jest masakra. Trzeba tylko uważać na rozstępy- ja kilka lat temu w takim czasie schudłam mniej więcej tyle (dokładnie 35 kg w 6 miesięcy), nie zwracałam uwagi na moją skórę i trochę rozstępów niestety się pojawiło
![]() ![]() Przykładowy mój jadłospis: śniadanie- 2 kromki ciemnego chleba (zwracaj uwagę na etykiety, bo więcej tam chemii aniżeli gwiazd na niebie), 2 plastry szynki, żółtego sera i jajko +chude mleko. 2 śniadanie- owoc lub sałatka owocowa. Obiad: warzywa na patelnię smażone na odrobinie oliwy z oliwek (dobrej jakości- kupisz buteleczkę za 20-30 zł, będziesz miał na kilka miesięcy) lub trochę ryżu ciemnego+pieczona pierś z kurczaka+mizeria (ogórek naturalny, cebula, jogurt naturalny). Podwieczorek - np. zupa warzywna lub pomidorowa, chuda, sam wywar z wegetą z niewielką ilością makaronu ciemnego i dużą ilością jarzyn. Kolacja - np. płatki pełnowartościowe (lubię z owocami, choć niewskazane) lub kanapka z szynką i pomidorem i ogórkiem. Kolacja 3 godziny przed snem. Pijam wodę mineralną niegazowaną, zieloną i czarną herbatę bez cukru (zielona raz dziennie), mleko chude (0.5%). Lekarka przepisała mi leki, które muszę brać przed posiłkami, bo mam jakieś problemy z trzustką. Dietę w sumie układam sobie sama, bo tyle się naczytałam o zdrowym odżywianiu, że już chyba wszystko wiem ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Krem na rozstępy kupić najlepiej w aptece. Skuteczne są przerażająco drogie - około 60-70 zł, choć teraz pewnie już więcej. P.S. II Dla Trzycyfrowych polecam forum: "Dla osób ważących ponad 100 kg..."
![]() Edytowane przez pannasenna Czas edycji: 2011-01-14 o 01:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
niestety rozstepy sie juz pojawily i raczej z tym sie chwilowo nic nie zrobi dopuki nie schudne, dziekuje za rady
![]()
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Może zdasz sprawozdanie z dzisiejszego dnia, co zjadłeś i w jakich ilościach? Jakiś spacer czy może ćwiczyłeś coś??
![]()
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
teraz tylko mniej jem, nie stosuje sie jeszcze do zalecen, przyzwyczajam organizm do rozsadnej ilosci jedzenia
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
Hmm, no ale co jesz? Słodycze, fastfoody jakieś też?
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;24357563]To nas pocieszyłaś
![]() Rozumiem, że tacy "niedzielni" biegacze nie musza się tego obawiać? ![]() hehe ![]() niedzielni biegacze czyli od wielkiego dzwonu? ![]() wiesz, wszystko zależy jeszcze od tego po czym się biega, jak się biega ![]() ponoć trwa amortyzuje, asfalt gorzej, kto wie ![]() oj, powietrze też jest zanieczyszczone a oddychać musimy ![]() ![]()
![]() |
#41 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A i do tej wegety, bo to glutaminian sodu i jest niezdrowa. Nie lepiej dodać listek laurowy i inne przyprawy ziołowe? ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
nie no jedzenei absolutnie nie słodycze, nie kolorowe napoje, nie ff
![]() ![]() ![]()
![]() |
#43 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#44 | |
patrysina
|
Cytat:
A propo diety Dukana zapewniam że idzie schudnąć czy szybko? Zależy jak na to spojrzeć bo zgodnie z Dukanem uzyskanie zamierzonej wagi nie równa się zakończeniu diety. Za to dieta umożliwia jedzenie słodyczy i wiele produktów z pozoru wykluczających dietę przy zachowaniu jednej prostej zasady wszystko przygotowujesz z dozwolonych na diecie produktów. Jest bardzo dużo przepisów na dania których przygotowanie zajmuje 5 minut - czy to aż tak dużo? Sam sobie odpowiedz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Hej,
Witam, jako przedstawiciel płci brzydkiej ![]() Jeśli chcesz więcej informacji to mogę więcej o tym napisać. Generalnie robię ten program + siłownia. Powodzenia ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mniej jednak jakby na to wszystko nie spojrzeć to niestety, wszystkie gwiazdy na niebie przemawiają za tym, że dieta szanownego Dukana jest niezdrowa, amen.
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
hej ho, ja też Lublin
ja polecam aqua aerobik rewelacja ja chodzę tu http://aktivgen.ovh.org/index.php i czasem tu http://www.aerobikwodny.lublin.pl/oferta.html
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Absolutnie nie znam się na dietach, także jeśli się mylę to nie gańcie, ale chyba lepiej na noc zjeść białko niż węglowodany??
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
otoszadok zaciekawiłeś mnie programem, chetnie cos przeczytam o nim więcej
agamagda po ile ten aero bo widzę blisko mnie ![]() ![]()
![]() |
#50 |
Rozeznanie
|
65zł za 4 wejścia po 45minut (pierwszy) mają też gratis wejścia na siłownię ale nie byłam na siłowni (fotki są na str i cennik)
17zł za 60minut ten drugi link, tu widziałam płeć męską bo tak to głównie babeczki, w różnym wieku, ale ja bym sie tym nie przejmowała aqua jest też na kraśnickich, w szkole na rzeckiego i w szkole na czechowie, na bursztynowej super sprawa, polecam
![]() |
#51 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zacznij od siłowni, ruszaj sie przy kazdej okazji, zobaczysz jak to wiele zmieni ![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Jak tam postępy autorze?
![]()
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Witam!
Jestem na diecie 1200kcal, od maja 2010 - przez 8 miesięcy - schudłam 27 kilogramów. Mam tylko 157 centymetrów wzrostu, przed rozpoczęciem diety ważyłam 101kg, moja obecna waga to 74 kg;/ Chciałabym schudnąć do 50, a potem jeszcze do około 45, ale najpierw skupię się na 50 ![]() Jestem pod stałą opieką pani dietetyk, bo przed tą dietą próbowałam też innych - z marnym skutkiem. Mam zawsze dwa jadłospisy na jeden tydzień, za takie 2 jadłospisy płacę 40 złotych, jednak... naprawdę się opłaca ![]() Tak jak juz napisałam, jestem na diecie 1200kcal - jem wszystko, w ograniczonych ilościach, ale tak naprawdę to w zupełności mi wystarcza, najadam się, a po jakims miesiącu diety stało się wręcz tak, że jedzenia jest dla mnie za dużo. W diecie tej ograniczone są tłuszcze i słodyczne, chociaż czasem w jadłospisie pojawia się jakiś cukierek ![]() Ludzie radzą sobie też bez dietetyków i osiągają super wyniki, więc mną się nie przejmuj ![]() Ja jestem pod opieką dietetyka, b9o chcę mieć pewność, że to co jem, nie robi mi wielkich pustek w organizmie ![]() Jeszcze jedno - do tej pory nie ćwiczyłam, bo po 1 - nie przepadam za bezsensownym wyginaniem sie, aerobikiem, brzuszkami itp ![]() Lubię za to czasem pograć w siatkę, jeździć rowerem i uwielbiam pływać! Jestem w 2 klasie liceum, mam mnóstwo zajeć dodatkowych i zwyczajnie nie mam czasu na regularne ćwiczenia... Chociaz ostatnio się przełamałam i zaczęłam aerobiczną SZÓSTKĘ Weidera... Tylko obawiam się, że nie skonczę, bo już raz przerwałam na 6 dniu ;/ ![]() Aha, i dodam jeszcze, że mam 18 lat Będę tutaj zaglądać, bo czasem potrzebuję motywacji, a i innym się przyda ![]() A razem będzie łatwiej ![]() Pozdrawiam i trzymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
co do moich postępów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale oczywiscie nie rezygnuje z zalozen diety i cwiczen ![]() ![]()
![]() |
#55 |
BAN stały
|
Bez dietki Kolego nie osiągniesz zbyt wiele.
30 kg w 6 miesięcy jest jak najbardziej realne. Zrób sobie pomiary kompozycji ciała, ile % fatu, ile % wody i mięcha masz. Ogranicz węglowodany, Twój organizm pozbędzie się nadmiaru wody. Utrzymaj poziom insuliny nisko by nie blokować lipolizy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:43 ---------- Poprzedni post napisano o 02:39 ---------- Cytat:
Warto było się pomęczyć ! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
diete mam ustalona
![]() ![]() ma ktoś może rozpiske co ćwiczyć na siłowni?
![]() |
#59 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.