Projekt Metamorfoza -30kg w pół roku - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-13, 19:34   #31
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dot.: Projekt Metamorfoza -30kg w pół roku

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
tego na fizjoterapii uczą
O łał Kurcze całe grono specjalistów tu mamy, może stworzymy coś razem?
Stary 2011-01-13, 19:54   #32
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość

a co do biegania to jest to katorga dla kolan nawet u osób szczupłych. pod wypływem nacisku niszczy się chrząstka stawowa co prowadzi do choroby zwyrodnieniowej i koksartrozy chociażby.
To nas pocieszyłaś
Rozumiem, że tacy "niedzielni" biegacze nie musza się tego obawiać?
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-13, 19:57   #33
Agusiek89
Wtajemniczenie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;24357563]To nas pocieszyłaś
Rozumiem, że tacy "niedzielni" biegacze nie musza się tego obawiać?[/QUOTE]
No coś Ty, właśnie tacy są najbardziej narażeni na koksartozę
Stary 2011-01-13, 22:57   #34
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ja myślę, że autor jeszcze może nie jest do końca zmotywowany, ale się zmotywuje w najbliższym czasie Prawdziwy początek zmagań dopiero za parę tygodni, to się chłopak psychicznie przygotuje. Psychiczne nastawienie jest ważniejsze niż się wydaje, szczególnie kiedy w grę wchodzi odchudzanie dość długie, z wysokiej wagi.

Nad pływaniem radziłabym się jednak zastanowić dłużej, można to nawet rekreacyjnie, dla kondycji, stawy są chronione a chłodna woda sprawia, że organizm spala sporo kalorii dla samego utrzymania ciepłoty ciała

A co do Dukana jeszcze, ja go spróbowałam i moim zdaniem gotować trzeba, może na początku jeszcze nie, póki człowiek się nie znudzi kurczakiem i serkami, ale później to niestety trzeba trochę pokombinować, żeby było różnorodnie. Ale sama dieta jest dość skuteczna i ma czytelne zasady, łatwe do stosowania. To się liczy na plus.

Co do tego, że autor nie ma czasu gotować - tu niestety pewnie Cię zmartwię Mr Tap, ale z reguły jak człowiek chce się odchudzać i jeść inaczej, to musi pogodzić się z tym, że będzie trzeba gotować. Szczególnie na początku może to być zajmujące, kiedy jeszcze się nie zna za bardzo przepisów i się uczy. Będziesz musiał na to poświęcić trochę czasu jeśli chcesz mieć dobre efekty Ale nie martw się, można gotować na zapas, na parę dni, można gotować większą ilość czegoś i zamrażać, więc nie jest tak źle W ostateczności w niektórych miastach istnieją firmy dowożące dietetyczne menu na cały dzień klientowi w formie gotowej Ale to raczej kosztowna opcja
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 01:00   #35
pannasenna
Przyczajenie

30 kg w 6 miesięcy to dużo? Nie wydaje mi się... Wychodzi po 5 kg na miesiąc. Przy dużej nadwadze to chyba nie jest masakra. Trzeba tylko uważać na rozstępy- ja kilka lat temu w takim czasie schudłam mniej więcej tyle (dokładnie 35 kg w 6 miesięcy), nie zwracałam uwagi na moją skórę i trochę rozstępów niestety się pojawiło Ale potraktowałam to jako efekt uboczny kuracji. Później oczywiście przybrałam, jojo to dla mnie norma, później znów zaczęłam batalię o siebie. Sporo diet już stosowałam, najskuteczniejszą jest zdrowe, zróżnicowane jedzenie i baaardzo dużo ćwiczeń, rzeczywiście na początku nieobciążających stawów i kolan. Obecnie próbuję zejść z 125 kg (sic! ) do 75- mam w sumie 50 kg do zrzucenia. Chciałabym tego dokonać w maksymalnie 10 miesięcy.
Przykładowy mój jadłospis: śniadanie- 2 kromki ciemnego chleba (zwracaj uwagę na etykiety, bo więcej tam chemii aniżeli gwiazd na niebie), 2 plastry szynki, żółtego sera i jajko +chude mleko. 2 śniadanie- owoc lub sałatka owocowa. Obiad: warzywa na patelnię smażone na odrobinie oliwy z oliwek (dobrej jakości- kupisz buteleczkę za 20-30 zł, będziesz miał na kilka miesięcy) lub trochę ryżu ciemnego+pieczona pierś z kurczaka+mizeria (ogórek naturalny, cebula, jogurt naturalny). Podwieczorek - np. zupa warzywna lub pomidorowa, chuda, sam wywar z wegetą z niewielką ilością makaronu ciemnego i dużą ilością jarzyn. Kolacja - np. płatki pełnowartościowe (lubię z owocami, choć niewskazane) lub kanapka z szynką i pomidorem i ogórkiem. Kolacja 3 godziny przed snem. Pijam wodę mineralną niegazowaną, zieloną i czarną herbatę bez cukru (zielona raz dziennie), mleko chude (0.5%). Lekarka przepisała mi leki, które muszę brać przed posiłkami, bo mam jakieś problemy z trzustką. Dietę w sumie układam sobie sama, bo tyle się naczytałam o zdrowym odżywianiu, że już chyba wszystko wiem Mam 25 lat Życzę powodzenia
P.S. Krem na rozstępy kupić najlepiej w aptece. Skuteczne są przerażająco drogie - około 60-70 zł, choć teraz pewnie już więcej.
P.S. II Dla Trzycyfrowych polecam forum: "Dla osób ważących ponad 100 kg..."

Edytowane przez pannasenna
Czas edycji: 2011-01-14 o 01:02
pannasenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 09:27   #36
Mr_Tap
Przyczajenie

niestety rozstepy sie juz pojawily i raczej z tym sie chwilowo nic nie zrobi dopuki nie schudne, dziekuje za rady
Stary 2011-01-14, 15:31   #37
Agusiek89
Wtajemniczenie

Może zdasz sprawozdanie z dzisiejszego dnia, co zjadłeś i w jakich ilościach? Jakiś spacer czy może ćwiczyłeś coś??

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 15:51   #38
Mr_Tap
Przyczajenie

teraz tylko mniej jem, nie stosuje sie jeszcze do zalecen, przyzwyczajam organizm do rozsadnej ilosci jedzenia
Stary 2011-01-14, 15:52   #39
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mr_Tap Pokaż wiadomość
teraz tylko mniej jem, nie stosuje sie jeszcze do zalecen, przyzwyczajam organizm do rozsadnej ilosci jedzenia
Hmm, no ale co jesz? Słodycze, fastfoody jakieś też?
Stary 2011-01-14, 16:08   #40
anoska
Zakorzenienie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;24357563]To nas pocieszyłaś
Rozumiem, że tacy "niedzielni" biegacze nie musza się tego obawiać?[/QUOTE]
hehe
niedzielni biegacze czyli od wielkiego dzwonu?
wiesz, wszystko zależy jeszcze od tego po czym się biega, jak się biega
ponoć trwa amortyzuje, asfalt gorzej, kto wie
oj, powietrze też jest zanieczyszczone a oddychać musimy sport to ponoć zdrowie więc biegajmy, ale z głową
Stary 2011-01-14, 16:09   #41
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pannasenna Pokaż wiadomość
30 kg w 6 miesięcy to dużo? Nie wydaje mi się... Wychodzi po 5 kg na miesiąc. Przy dużej nadwadze to chyba nie jest masakra. Trzeba tylko uważać na rozstępy- ja kilka lat temu w takim czasie schudłam mniej więcej tyle (dokładnie 35 kg w 6 miesięcy), nie zwracałam uwagi na moją skórę i trochę rozstępów niestety się pojawiło Ale potraktowałam to jako efekt uboczny kuracji. Później oczywiście przybrałam, jojo to dla mnie norma, później znów zaczęłam batalię o siebie. Sporo diet już stosowałam, najskuteczniejszą jest zdrowe, zróżnicowane jedzenie i baaardzo dużo ćwiczeń, rzeczywiście na początku nieobciążających stawów i kolan. Obecnie próbuję zejść z 125 kg (sic! ) do 75- mam w sumie 50 kg do zrzucenia. Chciałabym tego dokonać w maksymalnie 10 miesięcy.
Przykładowy mój jadłospis: śniadanie- 2 kromki ciemnego chleba (zwracaj uwagę na etykiety, bo więcej tam chemii aniżeli gwiazd na niebie), 2 plastry szynki, żółtego sera i jajko +chude mleko. 2 śniadanie- owoc lub sałatka owocowa. Obiad: warzywa na patelnię smażone na odrobinie oliwy z oliwek (dobrej jakości- kupisz buteleczkę za 20-30 zł, będziesz miał na kilka miesięcy) lub trochę ryżu ciemnego+pieczona pierś z kurczaka+mizeria (ogórek naturalny, cebula, jogurt naturalny). Podwieczorek - np. zupa warzywna lub pomidorowa, chuda, sam wywar z wegetą z niewielką ilością makaronu ciemnego i dużą ilością jarzyn. Kolacja - np. płatki pełnowartościowe (lubię z owocami, choć niewskazane) lub kanapka z szynką i pomidorem i ogórkiem. Kolacja 3 godziny przed snem. Pijam wodę mineralną niegazowaną, zieloną i czarną herbatę bez cukru (zielona raz dziennie), mleko chude (0.5%). Lekarka przepisała mi leki, które muszę brać przed posiłkami, bo mam jakieś problemy z trzustką. Dietę w sumie układam sobie sama, bo tyle się naczytałam o zdrowym odżywianiu, że już chyba wszystko wiem Mam 25 lat Życzę powodzenia
P.S. Krem na rozstępy kupić najlepiej w aptece. Skuteczne są przerażająco drogie - około 60-70 zł, choć teraz pewnie już więcej.
Super dieta Ale jednak ja przyczepiłabym się do tego zółtego sera, bo ma dużo tłuszczu i do płatków pełnowartościowych, bo mają sporo cukru w sobie. Ser żółty można zastąpić twarogowym, a płatki - otrębami pszennymi lub chociażby musli
A i do tej wegety, bo to glutaminian sodu i jest niezdrowa. Nie lepiej dodać listek laurowy i inne przyprawy ziołowe?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-14, 18:07   #42
Mr_Tap
Przyczajenie

nie no jedzenei absolutnie nie słodycze, nie kolorowe napoje, nie ff wazywa owoce chude miesko itp itd ale tez bez tego co mi napisałas
Stary 2011-01-14, 19:11   #43
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
nie no jedzenei absolutnie nie słodycze, nie kolorowe napoje, nie ff wazywa owoce chude miesko itp itd ale tez bez tego co mi napisałas
Aha heh Mam nadzieję, że z czasem będziesz jadł tylko to co Ci napisałam
Stary 2011-01-16, 14:22   #44
patrysina
patrysina

Cytat:
Napisane przez Amelia_bm Pokaż wiadomość
Dieta dukana jest niezdrowa. Jedz ok. 5 posiłków przy czym w każdym powinna być solidna porcja białka, warzywa i tłuszcze nienasycone. Oblicz zapotrzebowanie kaloryczne, utnij 200-300kcal i zapisz się na siłownię. Ułóż plan treningowy z obciążeniem na całe ciało, a na koniec rób 20 minut aero, np. na rowerku. Tyle na początku powinno wystarczyć.
Twierdzisz że dieta dukana jest nie zdrowa a jak myślisz jak chłopak nabawił się nadwagi!?! Na pewno nie jedząc zieleninę czy odtłuszczone produkty... Dieta dukana na pewno nie jest bardziej niezdrowa niż jedzenie fast foodów, słodyczy czy popijanie piwa.
A propo diety Dukana zapewniam że idzie schudnąć czy szybko? Zależy jak na to spojrzeć bo zgodnie z Dukanem uzyskanie zamierzonej wagi nie równa się zakończeniu diety. Za to dieta umożliwia jedzenie słodyczy i wiele produktów z pozoru wykluczających dietę przy zachowaniu jednej prostej zasady wszystko przygotowujesz z dozwolonych na diecie produktów. Jest bardzo dużo przepisów na dania których przygotowanie zajmuje 5 minut - czy to aż tak dużo? Sam sobie odpowiedz.
patrysina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 15:28   #45
otoszadok
Raczkowanie

Hej,

Witam, jako przedstawiciel płci brzydkiej muszę powiedzieć że prawie taką samą sytuację miałem ja. 9 miesięcy temu ważyłem 130kg, teraz 95, ale na początku drogi spadało około 1kg na tydzień. A propos ćwiczeń ... poleciłbym coś nietypowego: Program RevAbs Beachbody ( albo inny ich produkcji ), ten akurat wydaje mi się najlepszy do zgubienia oponki. A dlaczego to mnie zainteresowało ? Ponieważ teraz coraz trudniej mi chudnąć ...

Jeśli chcesz więcej informacji to mogę więcej o tym napisać. Generalnie robię ten program + siłownia.

Powodzenia !
otoszadok jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 20:29   #46
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrysina Pokaż wiadomość
Twierdzisz że dieta dukana jest nie zdrowa a jak myślisz jak chłopak nabawił się nadwagi!?! Na pewno nie jedząc zieleninę czy odtłuszczone produkty... Dieta dukana na pewno nie jest bardziej niezdrowa niż jedzenie fast foodów, słodyczy czy popijanie piwa.
wiesz, oddychanie też nie jest zdrowe.
nie mniej jednak jakby na to wszystko nie spojrzeć to niestety, wszystkie gwiazdy na niebie przemawiają za tym, że dieta szanownego Dukana jest niezdrowa, amen.
Stary 2011-01-16, 20:48   #47
agamagda
Rozeznanie

hej ho, ja też Lublin
ja polecam aqua aerobik
rewelacja
ja chodzę tu http://aktivgen.ovh.org/index.php
i czasem tu http://www.aerobikwodny.lublin.pl/oferta.html
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-16, 22:28   #48
dagusia85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pannasenna Pokaż wiadomość
Fajny jadłospis, tylko chyba (wg mnie) trochę za dużo tego chleba - 3 kromki dziennie to sporo jeśli chodzi o codzienne spożywanie. Może zamiast tego chleba wieczorem to jakiś jogurt??
Absolutnie nie znam się na dietach, także jeśli się mylę to nie gańcie, ale chyba lepiej na noc zjeść białko niż węglowodany??

72,5 -72 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 - 66 - 65,8 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 - 57
dagusia85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-17, 06:52   #49
Mr_Tap
Przyczajenie

otoszadok zaciekawiłeś mnie programem, chetnie cos przeczytam o nim więcej

agamagda po ile ten aero bo widzę blisko mnie nawet za blisko hehehe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-17, 07:07   #50
agamagda
Rozeznanie

65zł za 4 wejścia po 45minut (pierwszy) mają też gratis wejścia na siłownię ale nie byłam na siłowni (fotki są na str i cennik)

17zł za 60minut ten drugi link, tu widziałam płeć męską
bo tak to głównie babeczki, w różnym wieku, ale ja bym sie tym nie przejmowała

aqua jest też na kraśnickich, w szkole na rzeckiego i w szkole na czechowie, na bursztynowej

super sprawa, polecam
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-17, 13:57   #51
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez otoszadok Pokaż wiadomość
Hej,

Witam, jako przedstawiciel płci brzydkiej muszę powiedzieć że prawie taką samą sytuację miałem ja. 9 miesięcy temu ważyłem 130kg, teraz 95, ale na początku drogi spadało około 1kg na tydzień. A propos ćwiczeń ... poleciłbym coś nietypowego: Program RevAbs Beachbody ( albo inny ich produkcji ), ten akurat wydaje mi się najlepszy do zgubienia oponki. A dlaczego to mnie zainteresowało ? Ponieważ teraz coraz trudniej mi chudnąć ...

Jeśli chcesz więcej informacji to mogę więcej o tym napisać. Generalnie robię ten program + siłownia.

Powodzenia !
Taki program dla osoby otyłej to katorga. Najpierw trzeba zrzucić wiele kg, żeby zacząć to ćwiczyć. Sama ćwiczyłam 2 programy z serii beachbody i mogę polecić, ale osobom z minimalną nadwagą i kondycją ponadprzeciętną.

Zacznij od siłowni, ruszaj sie przy kazdej okazji, zobaczysz jak to wiele zmieni
Stary 2011-01-18, 18:11   #52
Agusiek89
Wtajemniczenie

Jak tam postępy autorze?
Stary 2011-01-18, 22:21   #53
marta56
Raczkowanie

Witam!
Jestem na diecie 1200kcal, od maja 2010 - przez 8 miesięcy - schudłam 27 kilogramów.
Mam tylko 157 centymetrów wzrostu, przed rozpoczęciem diety ważyłam 101kg, moja obecna waga to 74 kg;/ Chciałabym schudnąć do 50, a potem jeszcze do około 45, ale najpierw skupię się na 50
Jestem pod stałą opieką pani dietetyk, bo przed tą dietą próbowałam też innych - z marnym skutkiem. Mam zawsze dwa jadłospisy na jeden tydzień, za takie 2 jadłospisy płacę 40 złotych, jednak... naprawdę się opłaca
Tak jak juz napisałam, jestem na diecie 1200kcal - jem wszystko, w ograniczonych ilościach, ale tak naprawdę to w zupełności mi wystarcza, najadam się, a po jakims miesiącu diety stało się wręcz tak, że jedzenia jest dla mnie za dużo. W diecie tej ograniczone są tłuszcze i słodyczne, chociaż czasem w jadłospisie pojawia się jakiś cukierek
Ludzie radzą sobie też bez dietetyków i osiągają super wyniki, więc mną się nie przejmuj
Ja jestem pod opieką dietetyka, b9o chcę mieć pewność, że to co jem, nie robi mi wielkich pustek w organizmie

Jeszcze jedno - do tej pory nie ćwiczyłam, bo po 1 - nie przepadam za bezsensownym wyginaniem sie, aerobikiem, brzuszkami itp
Lubię za to czasem pograć w siatkę, jeździć rowerem i uwielbiam pływać!
Jestem w 2 klasie liceum, mam mnóstwo zajeć dodatkowych i zwyczajnie nie mam czasu na regularne ćwiczenia...
Chociaz ostatnio się przełamałam i zaczęłam aerobiczną SZÓSTKĘ Weidera... Tylko obawiam się, że nie skonczę, bo już raz przerwałam na 6 dniu ;/

Aha, i dodam jeszcze, że mam 18 lat

Będę tutaj zaglądać, bo czasem potrzebuję motywacji, a i innym się przyda
A razem będzie łatwiej

Pozdrawiam i trzymam kciuki!
marta56 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-18, 22:30   #54
Mr_Tap
Przyczajenie

co do moich postępów spodnie zrobiły się luźniejsze na razie bez dietki poprzez ograniczenie jedzonka w nadmiernych ilosciach juz jem bez dokładek, głód mi tak nie doskwiera, w odstawke totalnie poszły napoje kolorowe i słodycze, jem zamiast nich polecone owoce

ale oczywiscie nie rezygnuje z zalozen diety i cwiczen 01.02 przełomowy będzie to moment
Stary 2011-01-18, 23:40   #55
Edo_ergo_sum
BAN stały

GG do Edo_ergo_sum

Bez dietki Kolego nie osiągniesz zbyt wiele.
30 kg w 6 miesięcy jest jak najbardziej realne.

Zrób sobie pomiary kompozycji ciała, ile % fatu, ile % wody i mięcha masz.

Ogranicz węglowodany, Twój organizm pozbędzie się nadmiaru wody.

Utrzymaj poziom insuliny nisko by nie blokować lipolizy.
Edo_ergo_sum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-19, 00:43   #56
otoszadok
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Taki program dla osoby otyłej to katorga. Najpierw trzeba zrzucić wiele kg, żeby zacząć to ćwiczyć. Sama ćwiczyłam 2 programy z serii beachbody i mogę polecić, ale osobom z minimalną nadwagą i kondycją ponadprzeciętną.

Zacznij od siłowni, ruszaj sie przy kazdej okazji, zobaczysz jak to wiele zmieni
AAA, fakt, nie pomyślałem Oczywiście masz rację, ale jest tam zawsze jedna osoba co robi wersję dla początkujących i to sądzę może spokojnie zrobić ktoś z nadwagą. Generalnie podstawa to dieta, zanim zacząłem wogóle się ruszać , to schudłem 25 kg. I dopiero wtedy siłownia , początki były strasznie ciężkie oczywiście.

---------- Dopisano o 02:43 ---------- Poprzedni post napisano o 02:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Edo_ergo_sum Pokaż wiadomość
Bez dietki Kolego nie osiągniesz zbyt wiele.
30 kg w 6 miesięcy jest jak najbardziej realne.

Zrób sobie pomiary kompozycji ciała, ile % fatu, ile % wody i mięcha masz.

Ogranicz węglowodany, Twój organizm pozbędzie się nadmiaru wody.

Utrzymaj poziom insuliny nisko by nie blokować lipolizy.
Dodam, że pieczywa wogóle nie jem, nie używam soli,oleju,masła, cukru. Procent fatu mialem 40 , teraz 27 ( zmierzone w listopadzie ), za parę dni zmierzę znów. Ciśnienie spadło do bardzo dobrego wyniku.

Warto było się pomęczyć !
Stary 2011-01-20, 09:42   #57
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez otoszadok Pokaż wiadomość
AAA, fakt, nie pomyślałem Oczywiście masz rację, ale jest tam zawsze jedna osoba co robi wersję dla początkujących i to sądzę może spokojnie zrobić ktoś z nadwagą. Generalnie podstawa to dieta, zanim zacząłem wogóle się ruszać , to schudłem 25 kg. I dopiero wtedy siłownia , początki były strasznie ciężkie oczywiście.
Tak, zawsze mozna spróbować, jak będzie za cięzko, można znaleźć jakieś łatwiejsze cwiczenia
Stary 2011-01-20, 18:31   #58
Mr_Tap
Przyczajenie

diete mam ustalona wiem co moge a co nie

ma ktoś może rozpiske co ćwiczyć na siłowni?
Stary 2011-01-20, 23:26   #59
Edo_ergo_sum
BAN stały

GG do Edo_ergo_sum

Cytat:

To wrzucaj tą dietę tutaj.

Poczytaj o ćwiczeniach typu FBW.
Edo_ergo_sum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-21, 00:46   #60
otoszadok
Raczkowanie

Cytat:

Wszystko zalezy, czy chcesz na maszynach, czy z ciężarkami. A jak z bieganiem ? , bo też są różne opcje.

Ciekawe jaka ta dieta, wszyscy pewnie chcieliby ją zobaczyć
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości