![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Puder mineralny - Jadwiga
Mam cerę mieszaną, puder zakupiłam pod wpływem opinii na KWC, mam dość podkładów, chciałabym tylko lekko zmatowić buźkę po kremie używając czegoś naturalnego.. ja nie jestem z niego zadowolona, mimo że używam kremu nawilżającego, ten puder strasznie ściąga cerę, okropnie się osypuje, no i ten kolor - biały, niestety wcale się nie dopasowuje do cery, nie stapia z nią. Próbowałam nałożyć go bez kremu wyszło jeszcze gorzej, a na podkład nie ma sensu, bo efektem jest maska! Jak dla mnie za biały, za mocno ściąga skórę, osypuje się, wszędzie go pełno, a nie o to chodzi w zabawie z pudrami, ma być subtelnie, wręcz niewidocznie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Uwielbiam ten puder
![]() Na mojej cerze sprawdza się idealnie. Ładnie matuje, pomógł mi poskromić tłustą cerę i wyleczył problematyczne wypryski skórne. Poza tym bardzo ładnie stapia się z cerą i jest bardzo wydajny. Używam od roku a zużycie jest praktycznie niewidoczne. Jak już kiedyś uda mi się dojść do dna opakowania to zapewne kupię kolejne ![]() Co do przesuszania cery: na początku miałam taką sytuację. Ale to nie problem. Teraz przemywam twarz płynem micelarnym, wcieram odrobinkę olejku i dopiero po jego wchłonięciu nakładam odrobinę pudru. Cera jest nawilżona i żadne wysuszone skórki nie są widoczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Gdzie mozna zakupić ten puder? Są dostępne jakieś próbki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Z dostępnością jest problem, kupiłam na all. pod wpływem KWC.
Nie ma próbek, ale jest tylko jeden kolor - niby transparentny - ale w realu taki nie jest ![]() U mnie niestety się nie sprawdził. Nie polecam do cery wrażliwej, mieszanej - u mnie spowodował wysyp kaszki, totalnie mnie zapchał. Do tego ciemnieje na twarzy - daje efekt ziemistej, niezdrowej skóry. Daje nieładny, płaski mat. Bardzo się osypuje i ściera. Do tego nieporęczne opakowanie ![]()
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Co osoba to inna opinia, ale jak nie ma próbek to raczej się nie skuszę nie będę kupować w ciemno. Poza tym po moich niedanych próbach z testowaniem nowych kremów po których mnie wysypało chyba nie zaryzykuję z tym pudrem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Niestety produkt jest dostępny tylko przez internet.
Na stronie producenta i na Allegro. Próbek niestety nigdzie nie można dostać. Jedyny sposób na przetestowanie to odsypka od kogoś. Ja kupowałam w ciemno i jak wyżej pisałam, u mnie sprawdził się idealnie, skład też bardzo dobry bo tylko glinki. Ale jak widać, nie wszystko jest dla każdego ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
A ja należę do fanek Jadwigowego pudru
![]() Mam ten do cery tłustej i mieszanej, kupiłam go na Allegro w listopadzie ubiegłego roku i dałam za niego całe 16zł ![]() Zważając na dużą zawartość pudru w pudełeczku (30g) i niewielkie ilości, które są potrzebne do pokrycia twarzy, puder jest niezwykle wydajny. Skład jest prosty i nawet widoczny gołym okiem - po rozgrzebaniu szpatułką niewielkiej części pudru ujrzałam całą gamę glinek w malutkich grudkach ![]() Zaliczam go do tzw. "zdrowych" pudrów, w którym nie zalegają niepotrzebne zapychacze. Kosmetyczka, do której raz go zaniosłam powiedziała po sprawdzeniu go, że można go używać bez ograniczeń nawet wtedy, kiedy nie robi się wyjściowego makijażu - można go nanieść na czystą nakremowaną twarz i w przyjemny sposób korzystać z działania glinek, co też czynię ![]() Lubię też mieszankę tego pudru z pudrem bambusowym, tlenkiem cynku i krzemionką - mieszanka ta jest dla mojej cery idealna ![]() A Jadwigowy puder to niedrogie polskie cudo, które warto wypróbować na własnej skórze - dosłownie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie było odwrotnie - bambus potrafił mnie nieco bielić, a Jadwiga była idealna w odcieniu, ale po zmieszaniu efekt działania i wizualny jest najlepszy ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie dziś wybieram się po ten puder do hurtowni i jestem go bardzo ciekawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Używam Jadzi jako primer pod minerały, polecam takie zastosowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Wczoraj (z braku innych produktów) zastosowałam ten puder jako suchy szampon.
Nawet dobrze się sprawdził pod tym względem. Nie pozostawił też efektu matowych włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- W Warszawie [ciach!] tam pewnie będziecie mogły zakupić puder Jadwigi bo jak dobrze kojarzę to Pani Agnieszka jest dystrybutorem kosmetyków z tej firmy. ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Ale jeśli nie jesteście z Warszawy to zawsze możecie sobie na ich stronie sprawdzić gdzie w całej Polsce mają swoich przedstawicieli. Ja przepadam za ich kosmetykami i polecam od czasu do czasu zajrzeć do sklepu internetowego bo co jakiś czas można trafić na fajne przeceny i promocje ciach! Edytowane przez Isilindil Czas edycji: 2013-01-17 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Tak myślę, że w przyszłym miesiącu zamówię ten puder. Zachęcona opiniami wypróbuje go jako primer pod minerał. Drogi nie jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Ja jestem zadowolona
![]() I u mnie sprawdza się jako wysuszacz krostek. Najpierw kapkę olejku z drzewa herbacianego a później dość pokaźna warstwa pudru w to miejsce (uwaga bo się osypuje!) i u mnie działa super. Krostka jest mniej zaogniona a po nocy również spłaszczona (osypuje się na poduszkę, ale trudno działanie najważniejsze). Chodzę też taka pociapkana pudrem po domu i kuruję ewentualne twory, choć ostatnio to nie pamiętam kiedy miałam przyjemność ![]() ![]()
09.2012 - ... Naturalna pielęgnacja cery! 10.2012 - ... Zapuszczanie włosów, 20 cm i ciągle rosną ![]() 11.2012 - ... Odchudzanie (było 55kg, jest 53kg, będzie 48kg) 02.2013 - ... Trening z Ewą Chodakowską (Killer, Turbo spalanie i Skalpel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Puder Jadwiga
Z góry przepraszam, jeśli był już taki wątek.
Jestem nowa i nie znalazłam, więc piszę tu, może komuś też się przyda. Jestem zainteresowana pudrem Jadwiga do cery tłustej i trądzikowej, a na wizaz ma same pozytywy i strasznie chcę go mieć. ![]() Tylko nie mam pojęcia, gdzie mogę go kupić, a wolałabym w sklepie stacjonarnym niż w internecie. Wiecie coś na ten temat? Może się orientujecie, jaki odcień dla skóry dość jasnej? (puder 14 w Inglocie)
![]() |
#48 | |
EDUkator
|
Dot.: Puder Jadwiga
Cytat:
Allegro, a stacjonarnie poszukaj na stronie producenta informacji
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Puder Jadwiga
Ostatnio trafiam na same negatywne opinie, więc teraz już nie wiem sama, czy próbować... chyba odpuszczę, bo mam się czym matowić na długi czas do przodu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Miałam podobny problem a ze względu na alergię używam kosmetyków tylko mineralnych. Przerzuciłam się na puder Skin Food Salmon Dark Circle i problem zniknął.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
Ja go kupiłam dzisiaj, również do cery tłustej i trądzikowej. Zobaczymy, jak się będzie sprawował, bo miałam wcześniej minerałki z EDM, Annabelle Minerals, i próbki MEOW, ale żaden z nich mi nie podpasował (no, może MEOW jeszcze był w miarę, ale jest trudno osiągalny i ciężko utrafić z kolorem). Pokładam wielkie nadzieje co do tego polskiego minerałka, choć pani w hurtowni mnie poinformowała, że na 15-20 min przed aplikacją należy wetrzeć w skórę jakiś olejek bądź krem nawilżający, żeby efekt był zadowalający. Zobaczymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Dziś zrobiłam pierwsze podejście: nałożyłam puder pędzlem kabuki na wcześniej naolejowaną buźkę i efekt jest taki, że przez cały dzień miałam mat na twarzy, zero świecenia, aczkolwiek nie podobało mi się to, że nie stopił się z cerą, moja buzia raczej wyglądała jak osypana nim, czego efektem było podkreślenie suchych skórek - zresztą kilka koleżanek również zwróciło na to uwagę, z tymże pod tym kątem ogromny minus
![]() Zrobię kilka podejść, może uda mi się go rozszyfrować ![]() Edytowane przez Vea Czas edycji: 2014-01-11 o 17:43 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
A u mnie w dalszym ciągu Jadwigowy puder wraz z bambusem i tlenkiem cynku to podstawa i nadal go kocham miłością wielką
![]() To już dwa lata od kiedy go używam i ani na moment mi się nie znudził ![]() A co do wyglądu buzi po jego aplikacji... no cóż, jeśli ma się bruzdy, nierówności, suche skórki, strupki, krostki i tym podobne niespodzianki, trudno się dziwić, że widać je pod pudrem ![]() To nie jest tapeta i takie rzeczy mogą być widoczne. Należałoby zadbać o odpowiednie nawilżenie skóry, wtedy skórki znikną, a efekt końcowy będzie bardziej zadowalający, proste. I nie wiem czy jakikolwiek puder jest taki inteligentny i mocny, żeby ukryć suche skórki, bo wcześniej czy później i tak będzie je widać. Przez długi czas miałam różne problemy z cerą, na której make up nie wyglądał dobrze. Teraz też nie jest idealna, ale jest o niebo lepiej - na zdrowszej skórze wszystko wygląda świetnie: krem, baza, podkład, puder i nie wiem co jeszcze.... Nie używam podkładów itp, na buzię nakładam mix dwóch kremów, potem Jadwigowy puder i jest super ![]() Ale żaden, nawet najlepszy puder nie 'załatwi' sprawy, kiedy się go nałoży na problematyczną skórę. Puder jest... pudrem, nie cudotwórcą ![]()
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Ja korzystałam z lepszych, nie podoba mi się efekt końcowy, który jest sztuczny, ale może problem tkwi w mojej cerze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy konkretnie opalona wróciłam z wakacji okazało się, że puder jest za jasny i wyglądam dziwnie. Dodałam więc szczyptę żółtej bazy kolorystycznej z Kolorówki, pokruszyłam kilka kulek pudru brązującego z Avonu i wyszło idealnie ![]() Efekt super, a działanie glinek niezmienne ![]() Warto trochę pokombinować, może coś z tego wyjdzie ![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, przymierzam się do pudru mineralnego, ale powiem szczerze, że przerażają mnie te wszystkie komentarze i utrudnienia. Czy są jakieś pudry mineralne dla leniwych? W sensie dobierasz odcień, kupujesz i już?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jeśli masz koleżanki stosujące minerały, może poproś o odsypki i wtedy będzie Ci łatwiej zacząć i dopasujesz coś dla siebie ![]()
![]() |
![]() |
#59 |
Rozeznanie
|
Zrobiłam kilka testów na swojej buźce i w końcu odkryłam, że ten puder tylko wtedy się stapia z moją buźką, gdy:
1. przemyłam twarz płynem miceralnym 2. dałam na buźkę kapkę olejku ze słodkich migdałów 3. poczekałam, aż się wchłonie (jakieś 10-15 minut) 4. zaaplikowałam puder pędzlem kabuki i...jest super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ...ale nie musisz po czasie 1,5 miesiąca edytować postu, żeby usunąć niepochlebne uwagi na temat produktu; wystarczy, że już jest ok ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.