![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Osiemnastka
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;24753158]o nie ..
proszę cię.. rodzice by ci nie pozwolili.. ![]() jakby mi rodzice nie pozwalali pić % albo dali mi ograniczenie do 2 piwek to bym takiej imprezy wgl ze wstydu nie robiła ![]() a swoją drogą.. takie pijaństwo w wieku 18 lat ![]() gorsze było w wieku 16.. jak masz 18 to już to tak fajnie nie smakuje ![]() bo już Ci WOLNO ![]() a jak nie było wolno to wtedy to było takie pijaństwo że dla Ciebie to TO byłby dopiero szok ![]() I po co ta kpina. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Ja swoją 18 robiłam w domu, alkoholu nie było za dużo, ludzi też nie. Nie pamiętam ile wydałam
![]() No, ale to było w 2004 r. Już wtedy niektórzy robili w klubach, ale zdecydowanie lepsze były domówki.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
U mnie był problem z salą. Zamówiłam w listopadzie na początek lutego, a TYDZIEŃ PRZED babka dzwoni z tekstem, ze "oni potrzebują tą małą salę, bo jest bal i się ludzie nie zmieszczą na dużej, więc mała też potrzebna i albo zrobicie sobie w innym terminie, albo wcale". Ja - załamana, bo nie mam sali (nie mogłam zmienic terminu, bo wszystko umówione, a goście też przyjezdni). Tata podzwonił gdzie się dało i znalazł. Mniejszą, ale tańszą i dużo bliżej
![]() Przyjechaliśmy godzinę przed z 3 workami pełnymi balonów, a tu się okazało, że sami nam ustroili Walentynkowo (trochę się bałam, bo to taki "PRL'owski" trochę klimat, ale po ustrojeniu było super. Były 23 osoby, cena 30zł/osobę. W cenie: kolacja (standard: kotlet, frytki i surówka), napoje, przekąski po północy (k. 2-3, kanapki i hot dogi dla chętnych, ale wszyscy byli tak opchani, że te hot-dogi to potem przez tydzień jedliśmy codziennie na kolację ![]() Alkohol (we własnym zakresie): 2 skrzynki piwa (różne, do wyboru Tyskie i Lech) + dla pań chyba 3 sześciopaki Reddsa. Mieliśmy do dyspozycji taką dużą lodówkę, więc jak ktoś chciał to podchodził i sam brał. Nikt się nie schlał do nieprzytomności jak po wódce, tylko się wszyscy "wesoło" bawili ![]() ![]() Zamiast placków był tort i pączki (zostało). Muzyka: laptop podłączony do pożyczonego sprzętu nagłaśniającego. Atrakcje dodatkowe: Karaoke <uwielbiam ![]() Ogólnie impreza była tematyczna, czyli DISCO. Wszyscy się przebrali i wyglądali genialnie! (był Elvis, hipis, obciachowy lateks, plastikowe kolorowe okulary, cekinowe spodnie, różowe rajstopki, obcisłe leginsy i plastik-fantastik). Koledzy w ramach prezentu zaprezentowali dla mnie taneczne "Disco Show (z elementami czipendejl ![]() Nie polecam zamawiac dużo jedzenia, bo potem i tak nikt nie je i się marnuje. Zależy od gustu, ale za dużo alkoholu też nie lubię. Wino np. ok, ale wódki bym nie dała, ale to zależy od Ciebie o gości (bo jak jest za darmo, to się ludzie schleją, nie pamiętają, żygają i tylko problem jest). I nie polecam łączonych rodzina+znajomi. Byłam na kilku i tylko 2 wypadły dobrze: 1. - duża sala była podzielona na 2 mniejsze i nikt sobie nie przeszkadzał, 2. - wydzielone części sali do siedzenia, ale rodzina była bardzo sympatyczna i świetnie się bawiliśy z tymi wszystkimi wujkami i ciotkami ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;24736071]ale oni tego nie sponsorują przecież ![]() co najwyżej mogą pomóc skontaktować się z "gwiazdą"[/QUOTE] Sponsorują! Mój kolega był na "sweet sixteen" (oczukane, ona miała 15,a le ciiiii...), koleżanka tej dziewczyny opisywała wszystko na swoim blogu. W życiu nie byloby jej stac na imprezę dla tylu osób. Samochód/skuter został tylko wypożyczony, po imprezie musiała go oddac do salonu ![]() ![]()
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
nie wiedziałam że taki przekręt z tymi słit urodzinkami..
![]() żenada.. bez przesady przecież ja dostałam gdyby przełożyć na kasę prezenty za ok 6 tysięcy.. na zwykłym domowym przyjęciu.. w sensie że od rodziny) to nie wierzę że mieszkając w takim domu jak to pokazują rodzice poskąpili na nie wiem wycieczkę do Egiptu (załóżmy że ok 2000tys) czy skuter (na allegro ceny od 1400zł do 12 490zł) normalnie żal mi tego programu.. ciekawe czy te wielkie gwiazdeczki z amerykańskiej wersji (jakieś dzieci gwiazd czy choćby nie wiem ten no Sean Kingston) też wszystko "wypożyczały" i mtv im sponsorowało koncert 50centa.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Myślę (obawiam się), że amerykańska wersja może jednak być prawdziwa... Ich reakcje są jakby mniej wyuczone niż polskie...
A co do prezentów, to od dziadków i chrzestnych dostałam pieniądze, które przeznaczyłam na kurs prawa jazy (pół ja, pół rodzice) i aparat cyfrowy + trochę mi zostało "kieszonkowego" na wyjazd w góry. Od znajomych dostałam lampę-fontannę (xD), sporo różnych aniołów (zbieram), poduchy, fajne kubki, pióro+przepiękny notatnik (na moje bazgroły, ale do dziś nie użyłam notatnika, bo taki śliczny, że mi szkoda ![]() ![]() A najlepsza była MOJA książka, mój ówczesny chłopak mi ją wydrukował w pięknej oprawie i się popłakałam jak to zobaczyłam ![]() Moi znajomi dostawali różne rzeczy - pas cnoty, sprośne koszulki, tort w kształcie cycków, a ja zero alkoholu i nic zboczonego, aż mi było przykro ![]() ![]()
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;24736071]ale oni tego nie sponsorują przecież
![]() co najwyżej mogą pomóc skontaktować się z "gwiazdą"[/QUOTE] MTV wszystko sponsoruje, wystarczy ogladnac filmik Honey, gdzie mowi, ze oczywiscie nie miala w tym wkladu finansowego, ze MTV wszystko sponsoruje. Tyle. ze "maly" minusik tego, ze wszystko jest ustawiane i na pokaz ![]()
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
Ja miałam na <>25 osób, z faktem ż erobiłam w domu i z kuzynem to wydałam coś koło 700-800zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
http://grafika.multideco.pl/allegro_...1E02C8F38.JPEG (kolory balonów)
Widze, że temat się rozwinął. Już tylko 2 miesiące do mojej imprezy.. A co do ubioru sali i stołu - macie jakieś pomysły.? Ja osobiście mam już taki mały wzór ubioru sali(stołu nie), ale może WY macie jakieś pomysły. Chętnie zobacze. Fajnie gdyby były zdjęcia pokazane. Kolory jakie będą to biały, różowy i czarny. Edytowane przez Lisaveta_ Czas edycji: 2011-02-12 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
To ma być eleganckie, dla rodziny itd., czy luźne dla znajomych?
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Jestem Paulina
![]() u mnie też tak ma być; wstępna lista osob t ok. 80 osób, ale ta lista się skróci napewno. mam dużą rodzinę... rodzice wiedzą ze wkład finansowy na alkohol najwiecej pojdzie. Muzyka w najlepszym wypadku Dj znajomy zagra. a w najgorszym to laptop i playlista i będzie leciec. Jedzonko ( jeśli się zaprasza rodzinę) wypadałoby jakiś catering, kucharka... Salę już wiem która będzie. a urodziny mam na koniec wrzesnia więc dużo jeszcze czasu. nie zależy mi w sumie na samej 18stce jak na zdaniu prawka i posiadaniu auta :P cała 18stka wyjdzie mnie pewno z 5000 zł TŻ na 40 osób wydał 4 tyś - 5 tyś.
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
Ja na 30-40 os. wydałam ok. 1000zł bo w domu miałam i dla znajomych robiłam z kuzynem, a jeszcze zarobiłam na tej osiemnastce bo dostałam więcej niż wydałam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
kopnienta dzięki Twoim radom robię najlepszą 18 jaką tylko mogę sobie wymarzyć i wyjdzie mnie ona stokroć taniej niż kluby, które w moim mieście są strasznie oblegane, a ochrona nie potrafi pilnować. Dziękuje
![]()
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.