Proszę o pomoc w wyborze sukni :) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-31, 14:09   #31
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Proszę o pomoc w wyborze sukni :)

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
Na Tobie ta sukienka wygląda dużo lepiej niż na katalogowym zdjęciu
zgadzam się. ta pierwsza jest wprost stworzona dla Ciebie. bardzo ładnie podkreśla Twoje kształty.
Stary 2011-01-31, 18:23   #32
bluemooon
Raczkowanie

druga
bluemooon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-31, 21:14   #33
MiciaKicia
Zakorzenienie

oczywiście pierwsza Jest ładniejsza i Ty w niej o wiele lepiej wyglądasz

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-31, 23:44   #34
Bounty_
Rozeznanie

zdecydowanie pierwsza.
Stary 2011-02-01, 11:21   #35
shanaz
Raczkowanie

Pierwsza bez dwóch zdań.. wyglądasz w niej o niebo lepiej niż w drugiej

shanaz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-01, 13:05   #36
Meeggy
Raczkowanie

1
Stary 2011-02-03, 13:26   #37
iwona_kar
Przyczajenie

Witaj thea2
Gratuluję wyboru sukni. Obserwowałam watek i zastanawiałam sie którą suknię wybierzesz - decyzja jaką podjęłaś jest trafna. Sukna nr 1 jest bardzo kobieca. Krój sukni pozwoli na odrobinę szaleństwa z fryzurą i biżuterią, jednak pamiętaj o zachowaniu umiaru. Wybór sukni nr 2 ograniczyłby możlwiość w wyborze dodatków (ramiączko na jednym ramieniu). Myślę że przy wyborze kierowałaś sie wlasną intuicją a nie opina na forum i to bardzo dobrze, ponieważ gusta sa różne a to przecież Ty masz czuć sie pięknie w swoje sukni ślubnej.
Życzę pieknych zdarzeń w tym wyjątkowym czasie.
http://www.iwona-karczewska.pl/
Tel: +48-507-834-080
iwona_kar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-03, 14:30   #38
monitta89
Raczkowanie

zdecydowanie 1
Stary 2011-02-03, 15:50   #39
karolinusienka
Zakorzenienie

pierwsza bez kwiatka
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-03, 16:36   #40
thea2
Zadomowienie

Dziękuję bardzo za wszystkie komentarze, zarówno te za moją sukienką, jak i za tą drugą Obydwie mi się podobały, jednak na żywo zdecydowanie zwycięża ta pierwsza- moja. Jest po prostu dokładniej wykonana, widać precyzję. Ale przyznam, że pojechałam do salonu z zamiarem zakupu tej drugiej, ale w końcu w ostatniej chwili zmieniłam zdanie. I przyznam, że bardzo mi pomogło to porównawcze zdjęcie- zobaczyłam, która lepiej leży, w której się bardziej sobie podobam, czego nie mogłam wywnioskować kiedy zdjęcia widziałam oddzielnie.
Jeszcze raz bardzo dziękuję, dzięki Wam upewniłam się, że wybór jest trafny!

Cytat:
Napisane przez iwona_kar Pokaż wiadomość
Witaj thea2
Gratuluję wyboru sukni. Obserwowałam watek i zastanawiałam sie którą suknię wybierzesz - decyzja jaką podjęłaś jest trafna. Sukna nr 1 jest bardzo kobieca. Krój sukni pozwoli na odrobinę szaleństwa z fryzurą i biżuterią, jednak pamiętaj o zachowaniu umiaru. Wybór sukni nr 2 ograniczyłby możlwiość w wyborze dodatków (ramiączko na jednym ramieniu). Myślę że przy wyborze kierowałaś sie wlasną intuicją a nie opina na forum i to bardzo dobrze, ponieważ gusta sa różne a to przecież Ty masz czuć sie pięknie w swoje sukni ślubnej.
Życzę pieknych zdarzeń w tym wyjątkowym czasie.
Bardzo dziękuję

Co do dodatków na pewno zachowam umiar, bo suknia jest sama w sobie dość zdobna i bogata. Myślę o kamieniach Swarovskiego (gorset jest ozdobiony podobnymi)- jednie o długich kolczykach i bransoletce, ponieważ nie lubię wisiorków i naszyjników. Nie wiem tylko, czy oprawić je w złoto czy w srebro (mam możliwość zaprojektowania biżuterii, kształt, kolor kamieni- wszystko).

Mam problem z bukietem, nie wiem zupełnie jaki wybrać... Uwielbiam polne kwiaty, ale nie wiem, czy pasowałyby do mojej sukienki... Suknia jest ecru, kolory przewodnie to złoto i ecru właśnie, więc ciężko mi dobrać kolor bukietu (zależy mi, aby pojawił się w nim jakiś akcent złoty, podobnie jak w kwiatach na samochód, czy do kościoła). Chciałabym jakiś ciekawszy bukiecik, nie taki klasyczny, okrągły z róż, tylko coś innego...
Może macie, drogie dziewczyny, jakieś propozycje i pomysły ?

.
Stary 2011-02-03, 22:15   #41
Ariena
Zakorzenienie

Gratuluję wyboru pierwszej! Też stawiam na 1. Druga wygląda jakby zrobiona z dwóch różnych sukni, góra i dół nie pasują do siebie-zwłaszcza to widać z tyłu.
Stary 2011-02-07, 11:09   #42
iwona_kar
Przyczajenie

Wink Dot.: Proszę o pomoc w wyborze sukni :)

Witaj Thea2
Widzę, że poważnie podchodzisz do sprawy i starasz sie aby wszystko stanowiło spójną całość - cieszy mnie to. Obserwuję Panny Młode w dniu ich ślubu i muszę z przykrością stwierdzić, że zazwyczaj sukienia, bukiet i dodatków nie pasują do siebie.
Myślisz o polnych kwiatach, jednak taki rodzaj kwiatów i biżuteria od Svarowskiego nie bedą współgra, nie pasują do Twojej sukni. Jakiś czas temu na rynku pojawiły sie bukiety w keształce wachlarzy i wlaśnie taki bukiet zaproponowałabym tobie. Śnieżnobiałe róże napewną będą pieknie wyglądały w połączeniu ze złotem. Przesyłam link, znajdziesz tu wstęp do dalszego poszukiwania własnego bukietu http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=4380.0 Zachęcam też do zastanowienia sie nad perłami - kolczyki i bransoletka. Choć uważam, ze biżuteria Svarowskiego jest piękna to jednak poleciłabym coś delikatniejszego, ale oczywiście decyzja należy do Ciebie.
http://www.iwona-karczewska.pl/
Tel: +48-507-834-080
iwona_kar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-07, 13:19   #43
bandito
Raczkowanie

Obie są piękne,ale w pierwszej wyglądasz lepiej. Lepiej widoczna figura (albo mi się zdaje?). ja wybrałabym pierwszą.
bandito jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-07, 19:11   #44
wika82
Zakorzenienie

W pierwszej wyglądasz super, jest bardzo ładna!
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-07, 22:04   #45
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ariena Pokaż wiadomość
Gratuluję wyboru pierwszej! Też stawiam na 1. Druga wygląda jakby zrobiona z dwóch różnych sukni, góra i dół nie pasują do siebie-zwłaszcza to widać z tyłu.
Cytat:
Napisane przez bandito Pokaż wiadomość
Obie są piękne,ale w pierwszej wyglądasz lepiej. Lepiej widoczna figura (albo mi się zdaje?). ja wybrałabym pierwszą.
Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
W pierwszej wyglądasz super, jest bardzo ładna!
Dziękuję, dziewczyny Nawet nie wiecie, jaka jestem zadowolona z wyboru Ta druga już wcale mi się nie podoba

Cytat:
Napisane przez iwona_kar Pokaż wiadomość
Witaj Thea2
Widzę, że poważnie podchodzisz do sprawy i starasz sie aby wszystko stanowiło spójną całość - cieszy mnie to. Obserwuję Panny Młode w dniu ich ślubu i muszę z przykrością stwierdzić, że zazwyczaj sukienia, bukiet i dodatków nie pasują do siebie.
Myślisz o polnych kwiatach, jednak taki rodzaj kwiatów i biżuteria od Svarowskiego nie bedą współgra, nie pasują do Twojej sukni. Jakiś czas temu na rynku pojawiły sie bukiety w keształce wachlarzy i wlaśnie taki bukiet zaproponowałabym tobie. Śnieżnobiałe róże napewną będą pieknie wyglądały w połączeniu ze złotem. Przesyłam link, znajdziesz tu wstęp do dalszego poszukiwania własnego bukietu http://forum.e-wesele.pl/index.php?topic=4380.0 Zachęcam też do zastanowienia sie nad perłami - kolczyki i bransoletka. Choć uważam, ze biżuteria Svarowskiego jest piękna to jednak poleciłabym coś delikatniejszego, ale oczywiście decyzja należy do Ciebie.
Dziękuję za rady Zgadzam się, że polne kwiaty nie będą pasowały, czasem tak trudno jest zrezygnować z marzeń...ale zrezygnuję dla dobra sprawy Co do bukietów w kształcie wachlarzy to faktycznie taki pasowałby do stylu sukni. Jednak ja nie jestem przekonana do tego typu kompozycji... kiedyś widziałam taki strasznie brzydki i chyba się zraziłam Ale przyznam, że te z Twojego linka są ładne Ale muszę chyba poszukać innego kształtu
A co do pereł to bliska mi osoba, która zajmuje się tworzeniem biżuterii z kryształów swarovskiego proponowała mi też perełki swarovskiego, mam trochę biżuterii z tymi perełkami (nawet na zdjęciu w sukni, które wstawiłam) i są cudne, więc chyba to rozważę Skłaniałam się bardziej ku kryształom, dlatego, że takie kryształki mam na sukni (nie sądzę, żeby był to swarovski, ale są bardzo podobne) i pomyślałam, że wtedy biżuteria tworzyłaby spójną całość z sukienką

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-02-07 o 22:06
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-11, 12:00   #46
ninitoja
Rozeznanie

Obie piękne, ale chyba pierwsza ciut ładniejsza

ninitoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości