![]() |
#31 | |
BAN stały
|
Dot.: Przeklęte miejsca
Cytat:
Zamiast słowa, którego nie mogłaś lub nie chciałaś użyć w całości, można zastosować inne, powszechnie akceptowane wśród ludzi. Jeśli się je zna. Ja wyrażam swoje poglądy, mam do tego prawo, ale nie muszę się przy tym zniżać do wulgaryzmów. A ty musisz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Madia Czas edycji: 2011-02-01 o 07:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
Ja nie twierdzę, że nauka wie wszystko, chociaż szczepionki przyczyniły się do eliminacji wielu chorób szczególnie dziecięcych, nikt nie wie nic pewnego o początkach wszechświata, chociaż jest wiele teorii i żadna nie bierze pod uwagę magii, a mleko szkodzi lub nie w zależności od posiadania przez danego osobnika pewnego enzymu lub nieposiadania go. To, że nikt nie wierzył kiedyś w istnienie bakterii czy w istnienie kulistej ziemi obracającej się wokół słońca, nie oznacza, że magia działa lub kiedykolwiek działała. Bakterie sobie istniały a Ziemia się kręciła, niezależnie od poziomu wiedzy. Chociaż zawsze, dopóki ludzie czegoś nie stwierdzili naukowo, szukali rozwiązania właśnie w magii. Runy też się do takich rozwiązań zaliczają. Jak i wiara w "złe oko" na przykład lub w działalność czarownic itd. Chętnie uwierzę w rozwiązania magiczne i w duchy i w runy i inne czary, jeśli da się ich istnienie czy działanie pokazać w eksperymencie lub przez odpowiednie narzędzie. Jeszcze się to nie udało...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
BAN stały
|
Dla mnie niemożność udowodnienia, że coś działa oznacza niemożność udowodnienia, że to jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
AA to spoko. To znaczy, że nie tylko z magią jest problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
jaki problem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.