Przeklęte miejsca - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-01, 06:28   #31
kalincia
BAN stały

Dot.: Przeklęte miejsca

Cytat:
Napisane przez Ewciaaaaa Pokaż wiadomość
Kalincia taaa śmiej sie śmiej ale jesli tobie przydarzyłoby sie cos dziwnego równiez szukałabyś wszędzie jakiejs "pomocy" , wiec jesli chcesz dopierd. to lepiej sie prosze nie odzywaj
Tak, szukałabym pomocy, prawdziwej, a nie wierzyłabym, że pomóc może coś napisanego lub powieszonego na drzwiach lub w innym miejscu, bo to magia, a jej istnienia nie da się udowodnić. Kiedy jestem chora, to też szukam pomocy, ale nie u znachora odczyniającego "złe oko" lub wypędzającego złe duchy, lecz u lekarza, który ma wiedzę na dany temat i doświadczenie.
Zamiast słowa, którego nie mogłaś lub nie chciałaś użyć w całości, można zastosować inne, powszechnie akceptowane wśród ludzi. Jeśli się je zna. Ja wyrażam swoje poglądy, mam do tego prawo, ale nie muszę się przy tym zniżać do wulgaryzmów. A ty musisz?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-01, 07:09   #32
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Tak, szukałabym pomocy, prawdziwej, a nie wierzyłabym, że pomóc może coś napisanego lub powieszonego na drzwiach lub w innym miejscu, bo to magia, a jej istnienia nie da się udowodnić. Kiedy jestem chora, to też szukam pomocy, ale nie u znachora odczyniającego "złe oko" lub wypędzającego złe duchy, lecz u lekarza, który ma wiedzę na dany temat i doświadczenie.
Zamiast słowa, którego nie mogłaś lub nie chciałaś użyć w całości, można zastosować inne, powszechnie akceptowane wśród ludzi. Jeśli się je zna. Ja wyrażam swoje poglądy, mam do tego prawo, ale nie muszę się przy tym zniżać do wulgaryzmów. A ty musisz?
Czemu się nie odniesiesz do mojej wypowiedzi racjonalistko "co_to_musi_mieć tu_i_teraz_z_dowodami_wył ożone". Potrafisz udowodnić takie cuś jak: szczepionki (działają w końcu czy nie?), powstanie wszechświata??? No i odwieczne pytanie: czy mleko w końcu szkodzi czy nie, bo naukowcy nasi co rusz nowe rewelacje na ten temat podają.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012

Edytowane przez Madia
Czas edycji: 2011-02-01 o 07:10
Madia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-03, 13:24   #33
kalincia
BAN stały

Ja nie twierdzę, że nauka wie wszystko, chociaż szczepionki przyczyniły się do eliminacji wielu chorób szczególnie dziecięcych, nikt nie wie nic pewnego o początkach wszechświata, chociaż jest wiele teorii i żadna nie bierze pod uwagę magii, a mleko szkodzi lub nie w zależności od posiadania przez danego osobnika pewnego enzymu lub nieposiadania go. To, że nikt nie wierzył kiedyś w istnienie bakterii czy w istnienie kulistej ziemi obracającej się wokół słońca, nie oznacza, że magia działa lub kiedykolwiek działała. Bakterie sobie istniały a Ziemia się kręciła, niezależnie od poziomu wiedzy. Chociaż zawsze, dopóki ludzie czegoś nie stwierdzili naukowo, szukali rozwiązania właśnie w magii. Runy też się do takich rozwiązań zaliczają. Jak i wiara w "złe oko" na przykład lub w działalność czarownic itd. Chętnie uwierzę w rozwiązania magiczne i w duchy i w runy i inne czary, jeśli da się ich istnienie czy działanie pokazać w eksperymencie lub przez odpowiednie narzędzie. Jeszcze się to nie udało...
Stary 2011-02-03, 17:41   #34
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Ja nie twierdzę, że nauka wie wszystko, chociaż szczepionki przyczyniły się do eliminacji wielu chorób szczególnie dziecięcych, nikt nie wie nic pewnego o początkach wszechświata, chociaż jest wiele teorii i żadna nie bierze pod uwagę magii, a mleko szkodzi lub nie w zależności od posiadania przez danego osobnika pewnego enzymu lub nieposiadania go. To, że nikt nie wierzył kiedyś w istnienie bakterii czy w istnienie kulistej ziemi obracającej się wokół słońca, nie oznacza, że magia działa lub kiedykolwiek działała. Bakterie sobie istniały a Ziemia się kręciła, niezależnie od poziomu wiedzy. Chociaż zawsze, dopóki ludzie czegoś nie stwierdzili naukowo, szukali rozwiązania właśnie w magii. Runy też się do takich rozwiązań zaliczają. Jak i wiara w "złe oko" na przykład lub w działalność czarownic itd. Chętnie uwierzę w rozwiązania magiczne i w duchy i w runy i inne czary, jeśli da się ich istnienie czy działanie pokazać w eksperymencie lub przez odpowiednie narzędzie. Jeszcze się to nie udało...
Niemożność udowodnienia działania magii nie dowodzi, że tego nie ma. Skoro nie możesz udowodnić, że coś działa lub nie to chyba nie możesz wykluczyć nieistnienia tej rzeczy, capisci??

Stary 2011-02-04, 04:12   #35
kalincia
BAN stały

Dla mnie niemożność udowodnienia, że coś działa oznacza niemożność udowodnienia, że to jest.
Stary 2011-02-04, 10:26   #36
Madia
Zakorzenienie

AA to spoko. To znaczy, że nie tylko z magią jest problem

Stary 2011-02-05, 12:46   #37
kalincia
BAN stały

jaki problem?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości