|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: dietetyczny troll odchudza się.szuka przepisów...
Cytat:
prawie wszystko po chińsku - na szczęście adres internetowy mają po naszemu --> to taka http://www.panaceum-international.pl/herbata-1.html Producent: Yunnan Haichao Teablocks Co ![]() Beliczku - kiedy wybywasz na urlop? Zaglądaj do tego wątku, wymyslaj potrawy,motywuj siebie, mnie i dziewczyny - razem damy radę - będzie mi głupio gnieść ciasto na pizzę przed snem o ile ten wątek nie zaginie
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
musze odpokutowac te wszystkie "obiadowe" Watki o makaronie kiedy psułam motywację wszystkich chudnącym... mea culpa, mea culpa, moja bardzo wielka culpa...
jutro rano owsianka na śniadanko - polecam... Jak toto przeczyszcza przewód pokarmowy bez SENSACJI. Czysty żywy błonnik ("rouphage-mark", muszę to hasło opatentować ) i jest się najedzonym do południa!
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
na urlop wybywam dopiero 30 czerwca, czyli jeszcze zdążę Was i siebie odtłuścić
a tę herbatkę można kupić w supermarketach - wygląda obłędnie!!!!
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba uległam nałogowi Ona dla mnie pachnie i smakuje ziemią i gałązkami.. a ja uwielbiam zapach ziemii
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
ja też uwielbiam pu-erh!!! jest pyszny. a owsiankę polecam, zwłąszcza keidy sie ją ugotuje pół na pół z otrębami pszennymi - czyści jelitka jak mop vileda
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
wszelkie prawa zastrzeżone
|
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
No dziewczyny musimy sie tu nawzajem na duchu (albo raczej na zoladku) wspierac i w checi chudosci i bladosci trwac nieustraszenie, w chude ramie w chude ramie...
Demoniku - tak a propos Twojego avatara - toz to kopia mojej polskiej kotki, no klon czysty, toz moja taka sama! A to mezczyzna, samczyk, czy samica - kocica? Wiecie, wlasnie wracam z kolacji u mych wloskich tesciow.... Ekhem... Ale czy dietetyczne to chyba tak po polowie. Niby "verdura" (warzywa) ale na jakims lekkim tluszczyku to musialo byc zapieczone. Ale smakowalo jak ambrozja. No.
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
FEMME, ładnie do teściowej o przepis się usmiechnąć i nam przekazać. W końcu jesteś swój człowiek w Emilli-Romanii (czy jakoś tak) a to zobowiązuje!!!
|
|
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja się też przyłączam!
przez zimę przytyłam 4 kg!!! I obiecuję je zrzucić do końca roku szkolnego ![]() Akurat teraz mam taki troszkę nie przystosowany okres ale za jakiś tydzien, góra dwa mogę spokojnie zaczynać ![]() Teraz postaram się po prostu ograniczyć jedzonko. Chodzę na basen 3 razy w tygodniu więc jeśli chodzi o sport to całkiem nieźle. Moją piętą Achillesową są fast foody (w tym pizza) i oczywiście słodycze i chipsy + pieczywo. Wiem, że gdybym z tego zrezygnowała to naprawdę bym schudła, bo jem nie wiele, ale niedozwolonych rzeczy mogę jeśc naprawde solidne racje. Pozdrawiam i życzę każdej powodzenia
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
czipsy to wróg numer jeden. ja wmawiam sobie, że coś takiego przestało istnieć...
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
I ja sie przylaczam
![]() Coby ludzi z plazy nie przegonic ![]() Od tygodnia jakiegos probuje omijac slodycze, roznie mi wychodzi.... ![]() BYlam dzis na aerobicu.... przytargalam do domu stepper.... chyba dobry poczatek ![]() Mam gleboka nadzieje, ze uda nam sie ta wspolna, wizazankowa mobilizacja tak samo jak udawalo nam sie tworzyc pyyszne makarony, nalesniki i inne cuda.W wizazankach sila
|
|
|
|
|
#44 |
|
Wtajemniczenie
|
Eh... Jak ja tylko przy najblizszej okazji zobacze to zapytam o dokladny przepis. Wiem tylko ze byly robione w piekarniku, byly chrupiace, z bulka tarta i parmezanem. Drobne kawaleczki. Ale dokladnej procedury nie znaju. Zapytam na 100%.
|
|
#45 |
|
调解人
|
Dziewczyny zmotywujcie mnie! Ja nie umiem przestać jeść pieczywa białego! Kocham świeże bułeczki
![]() Oto mój przepis na zupe z soczewicy, która jest doskonałym "zapychaczem", czyli jemy pełen talerz i mamy spokój z jedzeniem na caaaaałe popołudnie ![]() 1 i 1/2 szklanki soczewicy łuskanej zalewamy wrzątkiem i odstawiamy do ostygnięcia, po czym odsaczamy, zalewamy nowa wodą (8 szklanek) i gotujemy. W trakcie gotowania dodajemy Vegete czy innego Kucharka (na smak bierzemy, nie moze byc zbyt intensywny rosól z tego, ale woda tez nie powinna) i wrzucamy posiekaną i podduszoną na oliwie cebulę (do której podczas duszenia możemy wycisnąć czosnek-polecam!). Następnie wrzucamy starte na tarce o grubych oczkach: 2,3 marchewki, pół małego selera, pietruszkę. Gdy soczewica będzie prawie miekka, dodajemy 2 łyzki koncentratu pomidorowego i ewentualnie jakieś przyprawy (majeranek, pieprz, maggi lub sos sojowy). Gotujemy jeszcze kilka minut (10) a na talerzu posypujemy pokrojona natka pietruszki. PYCHA!
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
czy soczewicę można kupić w zwykłych supermarketach? czy trzeba biegać po tych sklepikach zielarsko-wegetariańskich?
|
|
|
|
|
#47 |
|
调解人
|
Raczej w marketach. Sprzedają dwa rodzaje- czerwona i zieloną, polecam obie
![]() Szukaj na półce z fasolami i grochami
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też I nie zamierzam Staram się tylko MYSLEĆ i jeść albo bułeczki albo płatki.. a nie i bułeczkę i płatki i chlebek i... ![]() Nie obżerać się po nocy [co uwielbiam - ok. 21 jestem najbardziej głodna ] i kontrolować ilość słodyczy [np. princessa a nie paczka jezyków ]Zobaczymy co z tego wyniknie
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
witarm w kolejnym dniu krucjaty przeciwko saraceńskim złym mocom - bułeczkom, makronowi, (że o tureckiej chałwie sezamowej nie wspomnę), i innym grzesznikom.
na śniadnoko dziś mam słatke z płatków owsianych (namoczone płatki+jabłko starate=truskawki+miodek) . a co u was? |
|
|
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
Hi! ja kiedys wazylam az 10kg wiecej! Tylko, ze jak probowalam sie ochudzac to nic dobrego z tego nie wychodzilo. W koncu zaczelam jesc rozsadnie ale wlasnie dietetyczne dania (takie ktore sama wymyslilam- to bylo dawno i wiekszosci juz nie pamietam). Czasem przyszla mi ochota na cos wysokokalorycznego i w zaleznosci kiedy to jadlam, nastepny posilek byl duzo skromniejszy. Tak powoli schudlam. Tej zasady z wysokokalorycznymi posilkami trzymam sie do dzisiaj. Jestem lasuchem i nie moglabym przez caly czas jesc wylacznie warzywek.
Moj przepis na faszerowanego ziemniaka (jadlam w restauracji a potem probowalam sama zrobic w domku) pieczemy 1 dosc duzy ziemniak wyjmujemy z piekarnika, kroimy wzdloz (ale nie do kona), napelniamy plasterkami wedzonego lososia (moze byc kurczak lub warzywko w wersji wegetarianskiej), polewamy jogurtem z sokiem z cytryny i przyprawami (ja tu czasem daje twarozek) . W wersji nie dietetycznej przykrywam ziemniaka plastrem serka i zapiekam raz jeszcze. Do ziemniaka jem salatke z zielonej salaty i malych pomidorkow Pycha ![]() Wczoraj zrobilam bananowy chlebek w mikrofalowce (ale to raczej ma sporo kalorii wiec przepisu nie podaje) ![]() Ja lubie tez robic rozne kolorowe kanapeczki z chrupkiego chlebka, klade na niego warzywka, chuda wedline, ewentualnie ser (mniam), jajeczko, dietetyczny majonez etc. z maselka rezygnuje Lubie jak dania maja intensywny smak, wiec dodaje sporo przypraw i ziol. A w ciagu dnia pije duzo zielonej herbaty i staram sie wszedzie chodzic pieszo )
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja spożyłam płatki Cini Minis z mlekiem - ale zakupiłam już płatki owsiane ![]() Na obiad planuję ryż, mrożonkę chińską [oczywiście na ciepło ] i pierś z kurczaka.. i jakiś sosik curry - na pewno wielką porcję ale mało ryżu - najgorsze jest to, że męża muszę trochę odchudzić [ja to tak bardziej dla zabawy się ograniczam] i nie mogę wpaść w skrajność "mało wszystkiego, bardzo mało mięsa i bardzo dużo warzyw" bo się z domu wyniesie
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: dietetyczny troll odchudza się, czyli przekąska trolla
moją ulubioną odchudzaniową przekąską jest zsiadłe mleko domowej roboty wymieszane ze szczypiorkiem ,pieprzem, solą i pokrojonym pomidorkiem albo ogórkiem. mleko zsiadłe robię z mleka chudego UHT do, którego dodaję łyżke jogurtu. Zsiada się pięknie a potem wystarczy dodać do świezego mleka odrobinę zsiadłego z poprzedniego kwaszenia. Może takie mleczko nie ma tylu bakterii-arystokratów z rodu L.casei co kupne przetwory, ale nie ma też żelatyny, pektyny i innych priononośnych "dodatków". Zdrowy, polski smaczek, że jest pyszne z młodymi ziemniaczkami pieczonymi z kminkiem to nie muiszę pisac bo to wątek o odchudzaniu i nie będę sama sobie samobója strzelać.
co słychać? |
|
|
|
|
#53 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Ja tak się czaję, czaję.... i mam straszelną ochotę się do was przyłączyć Chcę zrzucić jakieś 5 kg i brak mi silnej woli, ale od wczoraj zrobiłam sobie szlaban na słodycze i jakoś wytrzymuję (co w PMS jest u mnie ogromnie trudne ) i jakoś myślę, ze dam radę, tym bardziej, że w czerwcu i lipcu czekają mnie dwie imprezy, na których chciałabym wygladać lepiej Myślę, ze z Wami mi się uda Beliczku narobiłaś mi straszną ochotę na takie zsiadłe mleczko z dodatkami A tak poza tym, to coś mi się wydaje, że mamy dzieci w tym samym wieku Mój młody ma lekko ponad 2 latka ( jest z 15 lutego) i też lubi makaron Pozdrawiam Was wszystkie |
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Yolla!!! mamy dzieci bardzo w tym samym wieku - Krysia urodziła się 16 lutego i ma 2 latka.
a co do zsiadłego mleczka to szczerze polecam bo jest pyszne orzeżwiające i zdorwe (ma się po nim fantastyczną przemianę materii). Mleczko z pierwszego kwaszenia nie jest super-smaczne.ogólnie zasada jest taka: im dłużje prowadzisz "kwaszarnię" mleka tym jest ono lepsze. ja prowadzę mleczny cykl od miesiąca i smak mleka jest jednym słowem fantastyczny. Dlatego powtarzam: nie przestrasz się jeżeli po pierwszym kwaszeniu mleczko będzie takie sobie. pozdrawiam!!! |
|
|
|
|
#55 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Yolla Czas edycji: 2005-05-12 o 13:49 |
||
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Demoniku - tak a propos Twojego avatara - toz to kopia mojej polskiej kotki, no klon czysty, toz moja taka sama! A to mezczyzna, samczyk, czy samica - kocica?
FEMME, mój avatar pewnie jeszcze niejednokrotnie się zmieni... . Na tej fotce jest moja 7-letnia kotka Klara, która co prawda mieszka z rodzicami piętro niżej, ale jest MOJA . Nie mogłam jej wziąć, bo 3 lata temu odkryłam, że mam… alergię na koty - kicham, prycham, oczy mi łzawią, co nie przeszkadza mi ich kochać. No i została z rodzicami, którzy ją ubóstwiają, choć się do tego nie przyznają... . A ja Klarunię od czasu do czasu wyściskam, wycałuję, a potem Zyrtec, kropelki i jest git!
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: dietetyczny troll odchudza się, czyli przekąska trolla
blaaaaaaaagam nie piszcie o smakolykach typu pieczone ziemniaczki
i biega mi tysiac pomyslow po glowie co by tu upichcic ![]() ja dzis na sniadanie zjadlam jogurt naturalny z otrebami ( granulowane ze sliwka, pycha, za kazdym razem gdy jem jakiegos jogurta czy innego kefira wrzucam sobie ze 2, 3 lyzki tych smieciuchow). na podwieczorek 1 litr soku marchwiowego ja to mam spust ![]() a na obiad szykuje piers z kurczaka i kalafior ![]() Podobnie jak Sarenka, musze mojego mezczyzne troche odchudzic - wieczorne piwkowanie, zimowa pora, nam brzuchem wylazlo
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Jest mi strasznie, przeokrutnie smutno...
. Jestem z Was chyba największym "grubaskiem" (bez obrazy) i mam największy problem ze zrzuceniem choćby 2-3 kg. Odżywiam się raczej zdrowo i racjonalnie, nie jadam tłusto, bo nie lubię i nie mogę (6 lata temu miałam wycięty woreczek żółciowy odpowiedzialny m.in. za trawienie tłuszczy i nie mogę obciążać wątroby). Nawet w czasie "odchudzania", kiedy unikam węglowodanów i zmniejszam posiłki, chudnę w żółwim tempie Mam tragiczną przemianę materii i permanentne zaparcia (sorry) - wypróbowałam już chyba wszystko. I NIC na mnie nie działa. Tzn. czasem działa, a czasem nie. Byłam nawet kiedyś u gastrologa, robiłam gruntowne badania i okazało się, że pod względem fizycznym jest wszystko w porządku, ale zaproponował mi wizytę u psychiatry... , bo u mnie wszystko jest kwestią psychiki. Mam tzw. organizm anaboliczny, który wszystko trzyma w środku ("produkty" przemiany materii, nadmiar wody, ale także złość, agresję...).Będę się trzymać, ale przyznam, że jest mi przykro i ciężko, łatwiej by mi było, gdyby efekty nie były takie...mizerne... Dziś na śniadanie (czasem jadam w domu o 7.00, a czasem w pracy o 8.00) zjadłam mały kawałek maminego placka drożdżowego (wiem, wiem ...) + kawa z chudym mlekiem bez cukru. Ok. 10 - odtłuszczony jogurt, ok. 12. jabłko, o 14 - 2 owoce kiwi. Zostało mi jeszcze jedno jabłko, ale nie mam już na nie ochoty... Wychodzę z pracy po 16 - w domu będę albo o 17.30 (wersja optymistyczna) albo o 20 (wersja pesymistyczna). I co tu robić?? Macie dla mnie jakieś rozsądne propozycje? Przepraszam za marudzenie, ale w dołku siedzę... głębokim...
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam dodać, że wypiłam 3 duże kubki czerwonej herbaty w międzyczasie... Też ją lubię
|
|
|
|
|
#60 |
|
Wtajemniczenie
|
To zsiadle mleko to juz mam na koncu jezyka smaczek - zaraz sie zabiore za zsiadywanie go, chociaz nie wiem czy z tym italianskim mlekiem mi sie to uda, bo tu "inne krowy maja"...
A ja dzisiaj jadlam co nastepuje: - na sniadanie caffelatte i basta, caly gar wypilam. - na obiad mniensko z salatka z zielonych pomidorow + asparagi (szparagi) ugotowane, z pomidorkami polaczone + oliwa + aceto. - na deser pomaranczka. PS Lekkom glodna juz...
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

prawie wszystko po chińsku - na szczęście adres internetowy mają po naszemu
--> to taka 

a tę herbatkę można kupić w supermarketach - wygląda obłędnie!!!!