Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :> - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-02-05, 23:36   #31
Jobbybum
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 19
Dot.: Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :>

Dziewczyny i ja siê do³±czê.
Na imiê mi Aleksandra, lat 18, matura w tym roku i spe³nienie marzeñ we wrze¶niu
Jak rozpoczynaæ nowe policealne ¿ycie to z figur± godn± pozazdroszczenia.
Jutro rano zaczynam uk³adaæ jad³ospis na ca³y tydzieñ i tak co niedzielê

Odezwê siê rano ;D

USA/New York/Los Angeles - Wrzesieñ 2011 - dopnê swego!
Jobbybum jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-05, 23:43   #32
anamoi
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 314
Dot.: Piêkne cia³o do wakacji! 5 ma³ych posi³ków dziennie i koniec ze s³odyczami! :>

Cytat:
Napisane przez parva Poka¿ wiadomo¶æ
Bêdê wiêc musia³a zadbaæ o to, by dostarczaæ mojemu organizmowi wiêcej magnezu W³a¶ciwie to te¿ nie pijê tej herbaty du¿o, zwykle 2-3 kubki dziennie.

Mo¿e jednak spróbujê co¶ pokombinowaæ z tymi p³atkami owsianymi, przygotowywaæ je wieczorem tak ¿eby do rana wystyg³y, czy co¶.. Bo w nich jest du¿o Mg. Do tego jakie¶ orzechy, itp.

Zielona herbata niestety nie odpowiada mi w smaku, choæ próbowa³am ju¿ ró¿nych wersji smakowych i naturalnych, zarówno li¶ciastych jak i w torebkach
Zielona herbata to co¶ co odkry³am kilka miesiêcy temu- jest mega pyszna. Pocz±tkowo te¿ mi nie odpowiada³ smak, a teraz j± wrêcz ubóstwiam. Zaczê³am od tej z traw± cytrynow±. A jak zaparzasz?

83-80-79-78-77-76-75 -74-73-72-71-70

cel I 75kg/176cm

anamoi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-05, 23:44   #33
blonde_hair
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 395

Cytat:
Bêdê wiêc musia³a zadbaæ o to, by dostarczaæ mojemu organizmowi wiêcej magnezu W³a¶ciwie to te¿ nie pijê tej herbaty du¿o, zwykle 2-3 kubki dziennie.

Mo¿e jednak spróbujê co¶ pokombinowaæ z tymi p³atkami owsianymi, przygotowywaæ je wieczorem tak ¿eby do rana wystyg³y, czy co¶.. Bo w nich jest du¿o Mg. Do tego jakie¶ orzechy, itp.

Zielona herbata niestety nie odpowiada mi w smaku, choæ próbowa³am ju¿ ró¿nych wersji smakowych i naturalnych, zarówno li¶ciastych jak i w torebkach
ja mam zielona cytrynowa i jest pyszna, ale dodaje tabletke s³odziku
Stary 2011-02-05, 23:57   #34
murka04
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 762

ja te¿ siê do³±czam co prawda potrzebuje zrzuciæ jakie¶ 2kg, bo 4 ju¿ uda³o mi siê straciæ, ale z Wami na pewno bêdzie l¿ej
murka04 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-06, 07:38   #35
ewcia392
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 560

Cytat:
Napisane przez flo Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, te¿ bardzo chêtnie siê dolacze
moja waga zawsze byla ok, 55 kg, ale przez 3 liceum i wakacje przytylam z 13 kg, wiec uwazajcie na mature pod tym wzgledem chyba ze z nerwow nie macie apetytu, ja mam odwrotnie.
mysle, ze zaczne 1200kcal od jutra, slodycze raz w tygodniu do kawki, mala kolacja, taniec, tak z godzine dziennie
Damy rade pomyslcie tylko, jak bedziemy niedlugo wygladac, czy przypadkiem mniejszy rozmiar nie sprowadzi usmiechu na dluzej niz czekolada - to dla tych niezmotywowanych
Dobrze, ¿e mnie przestrzeg³a¶. A¿ tak trochê niewyobra¿alnie to brzmi

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Poka¿ wiadomo¶æ
Ja jutro planuje zjesc jogurt z otrebami(tak dukanowo)a na 2 sniadanie kanapke z jajkiem, pomidorem i salata
Na obiad palnuje jakies miesko i warzywka(ja bez ziemniakow)
Aaa i raz w tyg poozwole sobie na cos slodkiego(bo wole zjesc cos czasem, niz potem rzucic sie na ,,fure,, pustych kalorii)

Flo jakze bym chcia³a nosic ubrania conajmniej o rozmiar mniejsze...ale troszke trzeba poczekac na efekty
Ja muszê mieæ ca³kowicie ograniczone s³odkie, bo znam siebie i wiem, ¿e nigdy na jednej przyjemno¶ci siê nie koñczy niestety
Stary 2011-02-06, 09:51   #36
parva
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 774
GG do parva

Cytat:
Napisane przez anamoi Poka¿ wiadomo¶æ
Zielona herbata to co¶ co odkry³am kilka miesiêcy temu- jest mega pyszna. Pocz±tkowo te¿ mi nie odpowiada³ smak, a teraz j± wrêcz ubóstwiam. Zaczê³am od tej z traw± cytrynow±. A jak zaparzasz?
Krótko zaparzam, bo potem robi siê gorzka
Ewentualnie jestem w stanie j± piæ jak ju¿ jest zimna, ale i tak wolê czerwon±
Rozumie mowê kwiatów i niemych przedmiotów!"

Charles Baudelaire
LC
parva jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-06, 10:31   #37
dzovana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 041

hej dziewczyny! Jestem Anka, 16 lat, wzrost 167cm po sprawdzeniu dok³adnym, waga ze stycznia 65 waga z 28 stycznia 62.5, wa¿ylam sie w spodniach nie mam wagi, a by³am na kontrolnych badaniach i od ponad tygodnia siê nie wa¿y³am. MIa³am wzloty i upadki, poczatkowo mialam werwe i wielka ochote, motywacje, ale zagasla ona. Teraz wraca spowrotem Moim wielkim nalogiem sa slodycze, przed dieta jadlam codzien 2 batony + inne slodkosci typu chipSy... :/ Ograniczam jak moge, pozwalam sobie raz na tydzien batona, lecz niewytrzymuje czesto i zjadam czesciej i duzo moja zmora. wczoraj bylo bez grzesznie.. Trenujê siatkówke 3 razy w tyg. po 1.5 h tam spalam troszke. Basen raz na 2 tyg. nie znajduje na to czas . Weglowodany!!!- kolejna rzecz przez ktora cierpie.. potrafie zjesc kilka bulek na dzien ( 5 okolo) teraz ograniczam do 2 i to z ziarenkami lub pestkami.. Jednak przezucam sie na razowy chlebek.

Chcê do wiosny zrzuciæ kilka kg ¿eby 57 wa¿yc mam nadzieje, ze mi sie uda, i Wam takze.

moje wymiary z dnia dzisiejszego- udo lewe 57.5 cm, prawe- 58.5 cm talia- 73.5 cm na wysoko¶ci pêpka- 81.5 cm
dzovana jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 10:47   #38
Edo_ergo_sum
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 034
GG do Edo_ergo_sum

Nie my¶l ¿e jak przerzucisz sie na razowy chlebek to bedzie wszystko

Pamiêtaj: niezale¿nie od tego, jaki wêglowodan przyjmujesz z pokarmem, twój organizm otrzymuje w efekcie cukier prosty. Jest wa¿ne, by¶ nie da³ siê og³upiæ tym wszystkim, którzy mówi±, ¿e niektóre z wêglowodanów s± zdrowe, poniewa¿ s± z³o¿one.

http://www.sfd.pl/W%C4%99glowodany_w...a-t338454.html

http://www.google.com/url?sa=t&sourc...2ta4RQ&cad=rja

Mo¿e ma ni¿szy GI ale taki wysoki insulin index.

a je¿eli jesz, pijesz wêglowodany przed treningiem blokujesz spalanie t³uszczy

Our present findings indicate that when exercise is preceded by a carbohydrate meal, lipolysis and fat oxidation are reduced.

a mo¿na nawet przytyæ:

Reducing lipolysis and impairing daily fat oxidation by ingesting carbohydrate before exercise increases the likelihood of being in a positive lipid balance and thus may increase fat deposition.

http://ajpendo.physiology.org/content/273/4/E768.full
Edo_ergo_sum jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-06, 11:24   #39
anamoi
Raczkowanie

Cytat:
Krótko zaparzam, bo potem robi siê gorzka
Ewentualnie jestem w stanie j± piæ jak ju¿ jest zimna, ale i tak wolê czerwon±
Czerwona te¿ dobra rzecz
Ja równie¿ chcia³abym nosiæ ubrania o rozmiar mniejsze- obecnie jest to 42/44, a najgorsze co s³yszê w sklepach to, ¿e nie ma wiêkszego rozmiaru i b±d¼ tu m±dry i znajd¼ na siebie co¶ modnego

cel I 75kg/176cm

Stary 2011-02-06, 11:30   #40
anetaszym84
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 43

Mi calkiem niezle idzie.Na sniadanie musli+mleko.Teraz cwicze(wlasnie minutowa przerwe mam).W kupie razniej!!!!Moje mottoPOzdrowienia dziewczyny serdeczne!!!
anetaszym84 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-06, 11:34   #41
flo
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 39

Cytat:
Napisane przez ewcia392 Poka¿ wiadomo¶æ
Dobrze, ¿e mnie przestrzeg³a¶. A¿ tak trochê niewyobra¿alnie to brzmi
ja pamietam, jak to sobie obiecywalam po maturze, ze przez wakacje stane sie laska, bede uprawiac sport itd. no ale po obzarstwie nie latwo wrocic na dobra droge... najpierw tekst - matura, musisz sie uczyc, wiec nie stresuj sie dieta, a po maturze - w nagrode za wynik oj, glupota boli!
ALE... powolutku do celu
nic tak nie motywuje, jak efekty, nawet drobne chociaz ja mam czasem tak, ze jak juz zobacze spadek wagi, to chce jesc wiecej:/ na to tez bede uwazac

dzisiaj na sniadanie owsianka z jablkiem.

wracajac do Dukana, to bardzo polubilam te placuszki owsiane, nie wiem, czy o nich slyszalyscie.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 11:41   #42
kochanica_szatana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 421

O! Dobrze trafi³am, tylko dzieñ pó¼niej
Zacznê walczyæ z Wami o zdrowe cia³ko, ale od jutra, bo dzi¶ poszala³am z chipsami.
A wiêc - 169 cm, 70,5 kg, 20 lat
kochanica_szatana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-06, 11:46   #43
murka04
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzovana Poka¿ wiadomo¶æ
Ograniczam jak moge, pozwalam sobie raz na tydzien batona, lecz niewytrzymuje czesto i zjadam czesciej i duzo moja zmora.
mam dok³adnie tak samo, ale trzeba siê konkretnie zabraæ za siebie - koniec z ob¿eraniem
Stary 2011-02-06, 12:01   #44
anetaszym84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez murka04 Poka¿ wiadomo¶æ
mam dok³adnie tak samo, ale trzeba siê konkretnie zabraæ za siebie - koniec z ob¿eraniem
No i tu jest problem.Mnie ostatnio udalo sie pozbyc 6 kg w zaledwie 2-3 tyg.Nawet nie wiem, jakim cudem.Wprowadzilam w swoje zycie prosta zasade.Jesc mniej, ale nie rezygnowac z niczego.Pozniej sa takie efekty, ze rzucamy sie po diecie(albo jeszcze w trakcie)na wszystko, z czego rezygnowalysmy.Moj jadlospis wygladal mniej wiecej tak:sniadanie-serek wiejski, lub jogurt owocowy(150 gram), lub jogurt naturalny(300 gram) z garstka rodzynek, lyzeczka otreb, czy slodkich platkow.W ten sposob dostarczylam do organizmu bialko i cukier i weglowodany.No i t³uszczyk.Nie oszukujmy sie.Nasz organizm tego potrzebuje.Okolo 12 jadlam 2 sniadanie.Byla jakas rybka, czy chrupkie pieczywo(4 kromki) z pasztetem, serem, czy wedlina.Obiad byl normalny(ale nie szalalam z iloscia).Normalny, czyli swojski(bo mamusia gotowala), czyli miesko smazone, czy pierogi itp.Podwieczorek-jakis slodki jogurcik, do tego 3-4 kostki czekolady, jakas mandarynka i troche orzeszkow, a kolacja czasem bulka, czasem znow jakis serek slodki.Do tego cwiczylam 20 minut hantla i 10 minut motylkiem.Od tego czasu nie przytylam ani grama.Zapomnialam jednak o przepisach i waga stoi w miejscu.Ma spasc jeszcze 18 kg.Trzymajcie kciuki.
Stary 2011-02-06, 12:04   #45
anamoi
Raczkowanie

Ja uwielbiam te placuszki owsiane zw³aszcza gdy dodam do ciasta ³y¿eczkê musztardy

cel I 75kg/176cm

Stary 2011-02-06, 12:08   #46
murka04
Zadomowienie

aneta jasne ze trzymamy co do jedzenia to ja tez tak sobie ustalilam, ¿e jem wszystko tylko mniej. ale s³odycze staram siê eliminowaæ jak siê da, bo zwykle po nich mam ochotê na kie³basê, a pó¼niej znów s³odycze i tak w kó³ko. a ograniczaj±c po prostu posi³ki w miesi±c schud³am 4kg, wiêc nie widzê sensu siê katowaæ dietami.
Stary 2011-02-06, 12:55   #47
natalq7
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

dokladnie koniec ze slodyczami !

wiec co dzis na obiad planujecie ? jestem na diecie dwa tygodnie i nie mam juz pomys³ow
Stary 2011-02-06, 12:58   #48
blonde_hair
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 395

Cytat:
Napisane przez natalq7 Poka¿ wiadomo¶æ
dokladnie koniec ze slodyczami !

wiec co dzis na obiad planujecie ? jestem na diecie dwa tygodnie i nie mam juz pomys³ow
ja mam piers z kurczaka z grillai sa³atke z salaty, ogórka, pomidora, paprykimaz ma to samo, choc on nie na diecie, ale z ziemniaczkami
Stary 2011-02-06, 13:13   #49
ewcia392
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 560

Cytat:
Napisane przez anetaszym84 Poka¿ wiadomo¶æ
No i tu jest problem.Mnie ostatnio udalo sie pozbyc 6 kg w zaledwie 2-3 tyg.Nawet nie wiem, jakim cudem.Wprowadzilam w swoje zycie prosta zasade.Jesc mniej, ale nie rezygnowac z niczego.Pozniej sa takie efekty, ze rzucamy sie po diecie(albo jeszcze w trakcie)na wszystko, z czego rezygnowalysmy.Moj jadlospis wygladal mniej wiecej tak:sniadanie-serek wiejski, lub jogurt owocowy(150 gram), lub jogurt naturalny(300 gram) z garstka rodzynek, lyzeczka otreb, czy slodkich platkow.W ten sposob dostarczylam do organizmu bialko i cukier i weglowodany.No i t³uszczyk.Nie oszukujmy sie.Nasz organizm tego potrzebuje.Okolo 12 jadlam 2 sniadanie.Byla jakas rybka, czy chrupkie pieczywo(4 kromki) z pasztetem, serem, czy wedlina.Obiad byl normalny(ale nie szalalam z iloscia).Normalny, czyli swojski(bo mamusia gotowala), czyli miesko smazone, czy pierogi itp.Podwieczorek-jakis slodki jogurcik, do tego 3-4 kostki czekolady, jakas mandarynka i troche orzeszkow, a kolacja czasem bulka, czasem znow jakis serek slodki.Do tego cwiczylam 20 minut hantla i 10 minut motylkiem.Od tego czasu nie przytylam ani grama.Zapomnialam jednak o przepisach i waga stoi w miejscu.Ma spasc jeszcze 18 kg.Trzymajcie kciuki.

ca³kowicie zgadzam siê z toba - racjonalna dieta jest najlepsza i taka w której dostarczasz wszytskich sk³±dników od¿ywczych. Ale ja niestety znam siebie i wiem, ¿e zjad³a bym nie sam jogurcik, ale jogurcik + czekolade+ jakiegos batona. A jak narazie ograniczanie s³odyczy idzie mi dobrze. Wiem, ze przez ca³y rok nie wytrzymam bez slodyczy, bo zawsze sa jakies urodziny czy cos, ale uwazam, ze na ten miesiac lub wiecej mozna sie posiecic, a jak sie utraci wagê to potem jest juz samoczynny instynkt samo zachowawczy. u mnie dzis na obiad szpinak + 1 ziemniak + filety z kurczaka.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-06, 13:15   #50
flo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anamoi Poka¿ wiadomo¶æ
Ja uwielbiam te placuszki owsiane zw³aszcza gdy dodam do ciasta ³y¿eczkê musztardy
ooo, tak jeszcze nie probowalam. ja dodawalam albo cynamon, albo curry
Stary 2011-02-06, 13:18   #51
cichazabka
...

Wiadomo¶ci: 4 320

Hej dziewczyny Chêtnie siê do was przy³±czê Jestem Ania, w tym roku bedzie 18 lat
Teraz wa¿ê ok. 73 kg, chce zjechaæ jakie¶ 15 kg.
Pewnie jak niektóre z was z nerwów jem co gorsza- zawsze w domu s± jakie¶ s³odycze. Mam zamiar je¶æ mniej, czê¶ciej (zwykle jad³am dopiero w szkole ok.9-10, wstawaj±c o 6 rano). Pó¼niej dopiero w domu wyg³odnia³a mo¿na powiedzieæ, ¿e rzuca³am siê na obiad. Koniec z tym! ¦niadanie przed wyj¶ciem na autobus, 2 ¶niadanie w szkole, w domu ma³y obiad a i co¶ przek±siæ te¿ mo¿na po drodze. Niestety nie mam mo¿liwo¶ci i czasu sama gotowaæ, dlatego ograniczam to, co gotuje mama.
Je¶li chodzi o æwiczenia - 3 godziny wf w tyg, do tego dojdzie basen jak tylko kole¿anka wyzdrowieje (bo wiadomo, dodatkowa motywacja).

A skoro mówicie ¿e placuszki z Dukana s± dobre to proszê o przepis
Pozdrawiam
cichazabka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-06, 13:40   #52
natalq7
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

w moim domu w³asnie jest obiad, a ja siedzê przy komputerze z otwartym oknem w pokoju pozbywaj±c siê wszelkich my¶li dotycz±cych wysokokalorycznego obiadku mamusi
Stary 2011-02-06, 13:52   #53
frantic_witch
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 46

ja te¿ poproszê ten przepis

dzisiaj moj jad³ospis wygl±da³ tak:
¶niadanie jedna kanapka z chleba razowego (takiego ma³ego) z plasterkiem salcesonu (ma³o, ale spieszy³am siê do ko¶cio³a)
2 ¶niadanie - dwie kanapki z takiego chlebka jedna z kawa³kiem wêdzonej makreli druga z plasterkiem salcesonu
obiad- (poniewa¿ dzisiaj niedziela, zaszala³am) najmniejsza w domu miseczka grochówki z wczoraj (z ziamniakami i kie³bas±), i ma³y (tak o po³owê mniejszy ni¿ ten, z którego dotychczas jad³am) talerz warzyw z kawa³kiem usma¿onej piersi z kurczaka

jak dalej bêdzie nie wiem, bo czasami pod wieczór nie jestem g³oda i mo¿e nic nie bêdê musia³a je¶æ

a æwiczeñ dzisiaj nie by³o z braku czasu ale mo¿e wieczorkiem z 200 brzuszków zaliczê
bêdzie:
55 kg

cel:
1. 65 kg -> [osi±gniêty]
2. 60 kg -> [osi±gniêty]
3. 55 kg !!!!

Zapuuszczam w³osy!!
Bêd± po sam± dupê
frantic_witch jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-06, 14:09   #54
anetaszym84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez murka04 Poka¿ wiadomo¶æ
aneta jasne ze trzymamy co do jedzenia to ja tez tak sobie ustalilam, ¿e jem wszystko tylko mniej. ale s³odycze staram siê eliminowaæ jak siê da, bo zwykle po nich mam ochotê na kie³basê, a pó¼niej znów s³odycze i tak w kó³ko. a ograniczaj±c po prostu posi³ki w miesi±c schud³am 4kg, wiêc nie widzê sensu siê katowaæ dietami.
Dokladnie.No i efekt jojo nas ominie.Mam nadzieje.

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

A u mnie dzis chinszczyzna z brukselkaSama bede robic, wiec nie bedzie przesadnie tlusteMilej niedzieli dziewczyny.
Stary 2011-02-06, 14:20   #55
anamoi
Raczkowanie

Ja placuszki robiê zazwyczaj tak na oko:
- jajko lub dwa
-otrêby pszenne i owsiane
-opcjonalnie ³y¿eczka musztardy

dla mnie lepsze z musztard±- takie bardziej wyraziste

opcjonalnie robiê co¶ w stylu racuchów- jajko, bia³y ser, otrêby i s³odzik

wa¿ne, ¿eby konsystencja by³a gêsta bo inaczej bêd± problemy z przewróceniem na drug± stronê

cel I 75kg/176cm

Stary 2011-02-06, 14:25   #56
flo
Raczkowanie

Placuszki owsiane:

2 lyzki otr±b owsianych
1 ly¿ka otr±b pszennych
jajko (mo¿e byæ somo bia³ko)
³y¿ka jogurtu naturalnego

dodatki: cynamon / curry / musztarda / zio³a itd
ja robie 1 caly placek z tego
smazymy na dobrze rozgrzanej patelni - bez tluszczu lub z kropelka - jesli nie ufacie patelni dodam, ze mi czasem przywieraja, czasem troszke rozpadaja, nie ma na to reguly, ale warto
Stary 2011-02-06, 14:31   #57
cichazabka
...

Wiadomo¶ci: 4 320

Wygl±da na to, ¿e bêdzie dobre
Jutro na pewno wypróbujê Dziêki wielkie
Mi³ego dnia
cichazabka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-06, 15:46   #58
Reanvaeth
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Cytat:
Napisane przez flo Poka¿ wiadomo¶æ
Placuszki owsiane:

2 lyzki otr±b owsianych
1 ly¿ka otr±b pszennych
jajko (mo¿e byæ somo bia³ko)
³y¿ka jogurtu naturalnego

dodatki: cynamon / curry / musztarda / zio³a itd
ja robie 1 caly placek z tego
smazymy na dobrze rozgrzanej patelni - bez tluszczu lub z kropelka - jesli nie ufacie patelni dodam, ze mi czasem przywieraja, czasem troszke rozpadaja, nie ma na to reguly, ale warto
brzmi pysznie^^ jutro sobie na ¶niadanie wypróbujê

U mnie dzisiaj by³o naprawdê nie¼le, nie z³ama³am siê jeszcze, choæ kusi³o strasznie i posz³am sobie na spacerek wiêc jest dobrze.
Reanvaeth jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-06, 15:48   #59
Marzycielkaa19
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 8

Dziewczyny im was wiêcej tym lepiej ;P Dzisiaj pierwszy dzieñ bez s³odyczy i jest ok!
Zastanawiam siê tylko, co ugotowaæ mojemu facetowi na romantyczn± kolacje w walentynki. Nie chce siê z³amaæ przede wszystkim. Jak dieta to dieta
Mo¿e macie jakie¶ pomys³y?

83kg------------------------------68kg

Szym <3
Marzycielkaa19 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-02-06, 17:15   #60
anetaszym84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marzycielkaa19 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny im was wiêcej tym lepiej ;P Dzisiaj pierwszy dzieñ bez s³odyczy i jest ok!
Zastanawiam siê tylko, co ugotowaæ mojemu facetowi na romantyczn± kolacje w walentynki. Nie chce siê z³amaæ przede wszystkim. Jak dieta to dieta
Mo¿e macie jakie¶ pomys³y?
Mnie dzis wyszla swietna chinszczyzna(mieszanka chinska + fiks do potraw chinskich z biedronki).Ja zrobilam z filetem z kurczaka-no rewelacja.Chlopak zjadl prawie caly garnekA mialo tez byc na jutro
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.