Darling I lowe ju - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-08, 20:39   #31
Sahira
Rozeznanie

Dot.: Darling I lowe ju

W sumie to nieładnie tak reklamować film jako dokument, skoro nim nie jest, ale to, co tam jest pokazane jest tym bardziej wiarygodne, im częściej się to oglądoało na własne oczy i im więcej się ma znajomych w biurach podróży.

Na jednym wyjeździe poznałam rodzinkę - i mama i nastoletnia corka, która zostawiła w domu chłopaka równo dawały się rwać tubylcom.A szczytem był dogłębny pocałunek młodej z oblesnym barmanem.Sama im robiłam fotkę i nagrywałam filmik na prośbę barmana, który potem pewnie wrzucił to na yt...

Albo taka jedna foczka po 40 godzinami zalegająca przy basenie w prowokujących pozach polująca na okazję. Egipcjanie pracujący w hotelu jako "fotoreporterzy" lali miód na jej serce a ona wiła się rozkosznie. Mieliśmy z nije niezły polew.

I wiele wiele innych takich akcji.... Super temat.

Znam kobiety po 40,50 jeżdżące regularnie do Egiptu do swoich kochasiów.

Tak więc może dokument skopany, ale prowokujący. I oparty na faktach - choćby niedotyczących tych konkretnych występujących w nim osób.
Sahira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 22:18   #32
pumas
Zakorzenienie

Muszynianka tu zarzucilas, ze nie byloby blachar stac na Egipt. Wybacz, ale akurat Egipt jest jedna z najbardziej osiagalnych destynacji dla Polakow, 1200 w kieszeni i leciesz na tydzien szalenstw w 3-4 gwiazdkowym hotelu. Ten dkument byl krecony w hotelu hilton long beach, sama w nim kiedys spedzilam wakacje. Tez odnioslam wrazenie, ze osoby sa podstawione, ale nawet jesli, to wszystko prawda, Polacy niezbyt potrafia sie zachowac za granica. Tylko co z tego? To nigdy sie nie zmieni.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-08, 22:25   #33
_vixen_
Zakorzenienie

To prawda, że elita finansową nie trzeba być, żeby kogoś było stać na wakacje w Egipcie - nie ma chyba tańszego miejsca na wakacje.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 09:19   #34
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
To prawda, że elita finansową nie trzeba być, żeby kogoś było stać na wakacje w Egipcie - nie ma chyba tańszego miejsca na wakacje.

W przypadku egiptu nie do konca chodzi o kwestię finansową bo są inne kraje za 1200 zł (np bułgaria ),ale egiptu (tunezja) to kraj najbardziej egzotyczny (inny kontynent) na jaki stać polaków.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 10:47   #35
_vixen_
Zakorzenienie

Kobiety mają przewagę, bo do Tajlandii to już każdy chętny na dziewczynki nie pojedzie
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 12:02   #36
Kmee
Zakorzenienie

To właściwie nie ma znaczenia, czy aktorzy są podstawieni czy prawdziwi (dlatego ja np. o tym nie wspominałam), bo ogólnie dotyczy znanego zjawiska dla wielu krajów w tym Polski.

Sahira - czemu mieliście ubaw z tej 40? każda kobieta chce być doceniana bez względu na wiek jeśli trudno o miły komentarz w PL to nie dziwie się, że korzystała z tego tam

Co do cen - Egipt był na prawdę tanim kierunkiem teraz jeszcze tańszy.. ale chętnych też mniej

Edytowane przez Kmee
Czas edycji: 2011-02-09 o 12:04
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-09, 12:13   #37
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość
To właściwie nie ma znaczenia, czy aktorzy są podstawieni czy prawdziwi (dlatego ja np. o tym nie wspominałam), bo ogólnie dotyczy znanego zjawiska dla wielu krajów w tym Polski.
Zgadzam się. Też mi się wydało przesadzone jak zobaczyłam tych kolesi w sandałach i skarpetach spacerujących nocą po mieście i te ich żenujące dialogi. Ale z drugiej strony, widuję takich adonisów latem w moim mieście. Mnie tam już nic nie zdziwi

Cytat:
Sahira - czemu mieliście ubaw z tej 40? każda kobieta chce być doceniana bez względu na wiek jeśli trudno o miły komentarz w PL to nie dziwie się, że korzystała z tego tam
Ma ubaw, bo pewnie jej daleko do tej późnej 40tki czy wczesnej 50tki

A dla mnie z tego przykładu płynie naprawdę gorzka lekcja. Zresztą czytałam gdzieś o badaniach na temat poczucia własnej atrakcyjności u kobiet z fąfnastu krajów świata (kilkudziesięciu bodajże) i Polki wypadały na szarym końcu pod względem zadowolenia z siebie i swojego wyglądu.
Wiele ze znajomych mi kobiet - rówieśnic tej bohaterki - żyje tak, jak to opisywała. 50tka, to już tylko praca (jak jest),domowo - rodzinny kierat i seriale. Masakra.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-09, 17:34   #38
Sahira
Rozeznanie

Cytat:

Co do cen - Egipt był na prawdę tanim kierunkiem teraz jeszcze tańszy.. ale chętnych też mniej
Kobieta zachowywała się śmiesznie i to wcale nie ze względu na wiek. Jak by to była młoda dziewczyna, byłoby to równie żałosne. I nie chodzi też o to, że chciała się poczuć atrakcyjnie. Każda albo prawie każda z nas lubi tak się czuć i można o to zabiegać w bardziej dyskretny sposób...

Ale ona całymi dniami leżała wygięta w przeróżnych wymyślnych, wyuzdanych pozach, by wzbudzić zainteresowanie. Kostium wycięty do granic możliwości. Chłopcy biegali wokół niej, pstrykali zdjęcia, a ona pozowała jak rasowa modelka porono, nic jej nie interesowało poza Egipcjanami, resztę wczasowiczów obrzucała pełnymi pogardy spojrzeniami.

My wariowaliśmy na basenie, siedzieliśmy przy barze, czytaliśmy itp, a ona godzinami pozowała.

Zapewne czuła się jak gwiazda turnusu - tak absolutnie zapatrzona w siebie, ze gdy raz przechodziła przez hol z podniesioną głową walnęła w szybę - i to nas najbardziej rozbawiło.

W sumie dała nam wiele rozrywki, narywali się z niej wszyscy. Najgorsze, że ci chłopcy, których rwała też...

Przykre, a takich lasek tam pełno.

Dlatego choć miałam podejrzenia co do podstawionych bohaterów to zachowania przedstawione w filmie nie wydaja mi się niewiarygodne.

W Tunezji byłam już w totalnym burdelu - to co się działo na parkiecie i na plaży nocami to była masakra. Potem nawet znalazłam na yt filmik o facetach z hotelu wrzucony przez jakąś dziewczynę - laski się wykłócały w komentarzach, która z nich jest czyją dziewczyną.
Sahira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-14, 17:42   #39
jolcia44
Przyczajenie

Taki wstyd,
niedawno zauważyłam ten film na rosyjskim YouTube ten film przedstawia Polki więc Rosjanie sobie myślą, że każda Polka jest taka tępa jak bohaterki tego filmu
W życiu by mi do głowy nie przyszło żeby jakakolwiek kobieta chciała się z nimi..... bleeeeee.
Gdzie te kobiety mają godność Wystarczą im słowa "I love you" i już są w łóżku z Egipcjaninem.
Nigdy nie byłam rasistką ale po wyprawie do Hurghady mam straszną odrazę do tamtejszych, sami sobie na to zapracowali.
Więc jak pomyślę sobie o tych kobietach to mi się chce rzygać i następnym razem nie przyznam się że jestem Polką.
jolcia44 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 11:46   #40
bozena_j
Przyczajenie

Jestem tolerancyjna i naprawdę wiele rzecz jestem w stanie zrozumieć, ale to, co zobaczyłam w urywkach tego dokumentu, kilka miesięcy temu, to zakrawa o jakąś kpinę. Rozumiem, że lato to czas buzujących hormonów, itp., ale na Boga, żeby wyjazd za granicę równał się seks eskapada? Naprawdę szkoda mi tych dziewczyn, kobiet. Dają się złapać na kilka czułych słówek, objęć i idą do łóżka z cudzoziemcem. Później one wyjeżdżają, a on zaczyna podrywać kolejną. I tak w kółko. Totalny brak szacunku wobec siebie. A opinia niestety idzie w świat, czy tego chcemy czy nie… W przyszłym tygodniu zdecyduję się wreszcie obejrzeć w całości ten film. Hbo2 ma festiwal dokumentów i będą powtarzać również „Darling”.
bozena_j jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 08:45   #41
bozena_j
Przyczajenie

Zgadzam się, że 99% kobiet wyjeżdżających na takie wycieczki, nie jedzie z nastawieniem "muszę kogoś znaleźć". Pamiętam historię, która swego krążyła po moim biurze. Jedna z koleżanek pojechała na last minute do Egiptu. Urlop, odpoczynek... Któregoś dnia podszedł do niej Egipcjanin, zagadał, zaprosił na drinka, a końca historii na pewno się domyślacie. Po powrocie do kraju, koleżanka była skłonna sprzedać mieszkanie, rzucić pracę i przeprowadzić się na inny kontynent, tylko dlatego, że facet powiedział jej, że jest piękna i ją kocha... Dramat.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-23, 09:00   #42
bozena_j
Przyczajenie

Widzę, że pojawiła się płaszczyzna porozumienia. Trudno nie wykorzystać okazji, która dosłownie wpycha się w Twoje ręce. Dla mnie w tym momencie to nie jest naiwność, tylko skrajna głupota. Tak samo mówiłam o tej znajomej z pracy. Wróciłaby do tego mężczyzny i co dalej? Wątpię, by historia skończyła się słowami "i żyli długo i szczęśliwie".
Stary 2011-08-24, 12:40   #43
kate_rossi
Zadomowienie

GG do kate_rossi

Cytat:
Napisane przez Bujaderka Pokaż wiadomość
bez przesady. niektórzy ludzie kierują się stereotypami i uogólnieniami ale ci którzy mają trochę oleju w głowie wiedzą że nie każda polka jest taka. zresztą tak jak piszesz obie strony są winne. widziałam że film jest powtarzany w przyszłą środę. ostatnie tygodnie tego festiwalu dokumentów to moim zdaniem hit za hitem. „czekając na sobotę” znów zrobiło na mnie wrażenie, a jeszcze na koniec jest ten nowy o katolikach
Po drodze był też o kulturze gotów, też niezły...
Stary 2011-08-24, 17:52   #44
Kmee
Zakorzenienie

Mi się wydaje, że one nie są naiwne (w większości przypadków) tylko celowo i rozmyślnie stosują seks turystykę... może tylko czasem lepiej udać "głupiutką" niż się do tego otwarcie przyznać.
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości