![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Darling I lowe ju
W sumie to nieładnie tak reklamować film jako dokument, skoro nim nie jest, ale to, co tam jest pokazane jest tym bardziej wiarygodne, im częściej się to oglądoało na własne oczy i im więcej się ma znajomych w biurach podróży
![]() Na jednym wyjeździe poznałam rodzinkę - i mama i nastoletnia corka, która ![]() Albo taka jedna foczka po 40 godzinami zalegająca przy basenie w prowokujących pozach polująca na okazję. Egipcjanie pracujący w hotelu jako "fotoreporterzy" lali miód na jej serce a ona wiła się rozkosznie. Mieliśmy z nije niezły polew. I wiele wiele innych takich akcji.... Super temat. Znam kobiety po 40,50 jeżdżące regularnie do Egiptu do swoich kochasiów. Tak więc może dokument skopany, ale prowokujący. I oparty na faktach - choćby niedotyczących tych konkretnych występujących w nim osób. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Muszynianka tu zarzucilas, ze nie byloby blachar stac na Egipt. Wybacz, ale akurat Egipt jest jedna z najbardziej osiagalnych destynacji dla Polakow, 1200 w kieszeni i leciesz na tydzien szalenstw w 3-4 gwiazdkowym hotelu. Ten dkument byl krecony w hotelu hilton long beach, sama w nim kiedys spedzilam wakacje. Tez odnioslam wrazenie, ze osoby sa podstawione, ale nawet jesli, to wszystko prawda, Polacy niezbyt potrafia sie zachowac za granica. Tylko co z tego? To nigdy sie nie zmieni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
To prawda, że elita finansową nie trzeba być, żeby kogoś było stać na wakacje w Egipcie - nie ma chyba tańszego miejsca na wakacje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przypadku egiptu nie do konca chodzi o kwestię finansową bo są inne kraje za 1200 zł (np bułgaria ),ale egiptu (tunezja) to kraj najbardziej egzotyczny (inny kontynent) na jaki stać polaków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Kobiety mają przewagę, bo do Tajlandii to już każdy chętny na dziewczynki nie pojedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
To właściwie nie ma znaczenia, czy aktorzy są podstawieni czy prawdziwi (dlatego ja np. o tym nie wspominałam), bo ogólnie dotyczy znanego zjawiska dla wielu krajów w tym Polski.
Sahira - czemu mieliście ubaw z tej 40? każda kobieta chce być doceniana bez względu na wiek ![]() ![]() Co do cen - Egipt był na prawdę tanim kierunkiem ![]() ![]() Edytowane przez Kmee Czas edycji: 2011-02-09 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dla mnie z tego przykładu płynie naprawdę gorzka lekcja. Zresztą czytałam gdzieś o badaniach na temat poczucia własnej atrakcyjności u kobiet z fąfnastu ![]() Wiele ze znajomych mi kobiet - rówieśnic tej bohaterki - żyje tak, jak to opisywała. 50tka, to już tylko praca (jak jest),domowo - rodzinny kierat i seriale. Masakra. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale ona całymi dniami leżała wygięta w przeróżnych wymyślnych, wyuzdanych pozach, by wzbudzić zainteresowanie. Kostium wycięty do granic możliwości ![]() ![]() My wariowaliśmy na basenie, siedzieliśmy przy barze, czytaliśmy itp, a ona godzinami pozowała. Zapewne czuła się jak gwiazda turnusu - tak absolutnie zapatrzona w siebie, ze gdy raz przechodziła przez hol z podniesioną głową walnęła w szybę ![]() ![]() ![]() W sumie dała nam wiele rozrywki, narywali się z niej wszyscy. Najgorsze, że ci chłopcy, których rwała też... ![]() Przykre, a takich lasek tam pełno. Dlatego choć miałam podejrzenia co do podstawionych bohaterów to zachowania przedstawione w filmie nie wydaja mi się niewiarygodne. W Tunezji byłam już w totalnym burdelu - to co się działo na parkiecie i na plaży nocami to była masakra. Potem nawet znalazłam na yt filmik o facetach z hotelu wrzucony przez jakąś dziewczynę - laski się wykłócały w komentarzach, która z nich jest czyją dziewczyną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Taki wstyd,
niedawno zauważyłam ten film na rosyjskim YouTube ten film przedstawia Polki więc Rosjanie sobie myślą, że każda Polka jest taka tępa jak bohaterki tego filmu ![]() ![]() W życiu by mi do głowy nie przyszło żeby jakakolwiek kobieta chciała się z nimi..... bleeeeee. Gdzie te kobiety mają godność ![]() Nigdy nie byłam rasistką ale po wyprawie do Hurghady mam straszną odrazę do tamtejszych, sami sobie na to zapracowali. Więc jak pomyślę sobie o tych kobietach to mi się chce rzygać i następnym razem nie przyznam się że jestem Polką. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
Jestem tolerancyjna i naprawdę wiele rzecz jestem w stanie zrozumieć, ale to, co zobaczyłam w urywkach tego dokumentu, kilka miesięcy temu, to zakrawa o jakąś kpinę. Rozumiem, że lato to czas buzujących hormonów, itp., ale na Boga, żeby wyjazd za granicę równał się seks eskapada? Naprawdę szkoda mi tych dziewczyn, kobiet. Dają się złapać na kilka czułych słówek, objęć i idą do łóżka z cudzoziemcem. Później one wyjeżdżają, a on zaczyna podrywać kolejną. I tak w kółko. Totalny brak szacunku wobec siebie. A opinia niestety idzie w świat, czy tego chcemy czy nie… W przyszłym tygodniu zdecyduję się wreszcie obejrzeć w całości ten film. Hbo2 ma festiwal dokumentów i będą powtarzać również „Darling”.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się, że 99% kobiet wyjeżdżających na takie wycieczki, nie jedzie z nastawieniem "muszę kogoś znaleźć". Pamiętam historię, która swego krążyła po moim biurze. Jedna z koleżanek pojechała na last minute do Egiptu. Urlop, odpoczynek... Któregoś dnia podszedł do niej Egipcjanin, zagadał, zaprosił na drinka, a końca historii na pewno się domyślacie. Po powrocie do kraju, koleżanka była skłonna sprzedać mieszkanie, rzucić pracę i przeprowadzić się na inny kontynent, tylko dlatego, że facet powiedział jej, że jest piękna i ją kocha... Dramat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
Widzę, że pojawiła się płaszczyzna porozumienia. Trudno nie wykorzystać okazji, która dosłownie wpycha się w Twoje ręce. Dla mnie w tym momencie to nie jest naiwność, tylko skrajna głupota. Tak samo mówiłam o tej znajomej z pracy. Wróciłaby do tego mężczyzny i co dalej? Wątpię, by historia skończyła się słowami "i żyli długo i szczęśliwie".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje, że one nie są naiwne (w większości przypadków) tylko celowo i rozmyślnie stosują seks turystykę... może tylko czasem lepiej udać "głupiutką" niż się do tego otwarcie przyznać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.