![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zdradzam męża...
Ludzie, chyba zapomnieliście, że podstawówka i gimnazjum mają ferie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
to ze zrobiłam jeden bląd ortograficzny to kazdemu sie moze zdazyc.po dwa, nie jestem swieta. tak jak pisałam, meza mam dobrego, to chyba ja jestem nie fajna, bo powodem pójsciw w ramiona innego było brak czułości ze strony stałego partnera.i moze faktycznie boje sie dejść , bo "co ludzie powiedzą"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co na to Twoja pani od polskiego ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
To nie jest kwestia tego czy zerwać z tym kochankiem czy nie, tylko tego co dalej z małżeństwem. Kochanek jest tylko skutkiem. Co z tego że zakończysz znajomość z tym, skoro za rok znajdzie się następny, za 4 lata następny, a za 5 czy 8 się, być może, w końcu w kimś na zabój zakochasz. Olejesz męża wtedy? Naprawdę okrutne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Niecodzienna... piszesz o tej zdradzie jak o gotowaniu obiadu, normalna sprawa, zero poczucia winy zero czegokolwiek. Proponował bym powiedzieć mężowi jeśli jesteś na tyle odważna żeby zdradzić hmm bądź na tyle tez i powiedz mu to prosto w twarz. Jestem Ciekaw reakcji...
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
"Co dwa pen... to znaczy dwie głowy, to nie jedna"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
O nie, o nie... Nie czytam już dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty ile masz lat? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
gdybym nawet sie teraz rozstała z mężem to nie licze naj zwiazek z ty drugim mężczyzną.
nie jestem gimnazjalistką jak sie niektorym wydaje. i faktycznie, wzięłam slub bo zaszłam w ciążę, bo rodzice kazali. jednak kilka juz lat upłynęło od naszego slubu, zmieniłam sie od tamtej pory bardzo. i moze faktycznie boje sie odejśc od męża "bo co ludzie powiedzą" myslałam ze tu na forum znajde jakies rozwiazanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
O tak! To doskonały wątek dla Was panienki- cieszcie się teraz jakie to wy jesteście za*****te, bo nawet nigdy nie pomyślałyście o innym mężczyźnie niż własny a autorkę zmieszajcie z błotem, bo w życiu jej trochę nie wyszło. Skąd ta tendencja do szufladkowania? Czy wg Was każdy, kto siedzi drugi raz w tej samej klasie (albo idzie do zawodówki) to debil, każdy arab bije swoją żonę i każdy kto zdradził jest śmieciem, którym wolno gardzić?
Dlaczego Wasza "nowoczesność" ogranicza się do zaakceptowania faktu, ze ktoś może mieć nieślubne dziecko? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Autorko mozesz powiedziec coś wiecej? ile macie lat z mężem, jak wam sie ukladaly relacje przed ślubem, jak dlugo trwa Twoj romans?
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, rozumiem że masz problem i że nie wiesz co dalej robić, ale z Twoim podejściem to naprawdę nie wiem jak Ci pomóc.
Zdradzać męża się nie boisz, nie zastanawiasz się 'co ludzie powiedzą',, myślisz o tym dopiero przy opcji ROZWÓD. A powiedz jak Ci się wydaje, co spotka się z większym społecznym napiętnowaniem, rozwód czy to że mając dziecko z jednym, układając sobie z nim życie potajemnie spotykasz się z innym? To co powinnaś zrobić jest chyba dla nas tutaj chyba tak oczywiste, że aż dziwne że dorosłej, jak utrzymujesz, kobiecie trzeba to tłumaczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
i ciekawe czy byś się tak wypowiadała o facecie, ktory zdradza żone?? zdrada to zdrada, czy mezczyzny czy kobiety, nie do zaakceptowania i już.
![]() |
#49 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
czy wytykanie komuś że robi źle z powodu zdrady jest szufladkowaniem?
kobieta jest dorosła wie co robiła wychodząc za mąż, wie co robiła kiedy zdradzała i wie teraz no ale co z tego że wie skoro nie ma zamiaru wyciągać wniosków? a skąd wiem że nie ma zamiaru wyciągać wniosków? ano wiem to stąd że dalej jest z mężem, dalej go okłamuje i wmawia że jest słaba aby odejść. poza tym Dziewczyno ratownika sama wcześniej twierdziłaś że ktoś kto zdradza ma powód, więc teraz mi odpowiedz czy ktoś kto włamał się do czyjegoś domu i wyniósł telewizor, komputer bo sam tego w domu nie miał jest tym samym usprawiedliwiony? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
BAN stały
|
Zdrada jest nie co zaakceptowania dla kobiet i facetów, ale jest mała róznica. Kobiety częściej wybaczają, faceci rzadziej wybczają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Inna byłaby sytuacja, gdyby Autorka kochała męża, ale im się nie układa od jakiegoś czasu, zrobiła coś głupiego i żałuje teraz, ma wyrzuty, cierpi i wie że więcej tego nie obi bo to była dla niej nauczka.
Tutaj nie ma żadnej z tych rzeczy, więc śmiem nieśmiało podejrzewać że takie sytuacje będą się naszej Autorce powtarzać. W tym momencie rzeczywiście takie małżeństwo traci dla mnie sens i nie ma to nic wspólnego z szufladkowaniem, mieszaniem z błotem, czy brakiem nowoczesności. Swoją drogą ciekawie niektórzy rozumieją słowo nowoczesność, ale to tak na marginesie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
A ja uważam, że autorce chodziło głównie o wygadanie się i tyle, może romansuje z jakimś bliskim znajomym, a co za tym idzie boi się ujawnic przed koleżanką czy znajomą. Męża bardzo watpię żeby zostawiła, bo za dobrze jej z nim, a kochanek to jakoś też wielkich emocji w niej nie wzbudza. Szczerze mówiąc to wstydu nie masz , bo co to za problem - zdradzam męża, nie mam wyrzutów sumienia, poradźcie coś. Powiem Ci Ty jeszcze żadnego problemu za bardzo nie masz ale jak się mąż dowie( a zakładam, że się dowie, bo z takim podejściem to Ty ze skokami w bok nie skończysz) to dopiero zobaczysz co znaczy miec problemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
przed slubem było ok. mąz jako mój chłopak wiedział czego oczekuje, po slubie coś sie zmieniło. nagle przestało mu zależeć, mniej czułości. Moze to tez moja wina bo skupiłam sie bardziej na dziecku niz na naszym związku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Kochanek to się przede wszystkim pisał na bycie kochankiem, a nie pełnoetatowym partnerem (z wszystkimi obowiązkami i cieniami tej funkcji). Bardzo wątpię, czy romans (ze swoją specyfiką, czyli właśnie brakiem obowiązków, dreszczykiem emocji, uczuciem niedosytu, ale i spełnienia) przerodził by się w super związek i czy ten facet by tego chciał. Romans z mężatką to bezpieczna sprawa dla wielu właśnie dlatego, że wiedzą, iż od męża nie odejdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Ach, gorący temat! Aż strach popełnić błąd ortograficzny
![]() Z tym brakiem nowoczesności chodziło o to, że niektórzy tutaj zachowują się jakby chcieli ukamienować autorkę -niczym rozpustnicę zza czasów życia Jezusa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem.najgorsze jest to, że odpowiada mi obecna sytuacja. bo dostaje od tego drugiego to o co nie potrafię juz poprosic męża ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Dziekuję za dobre słowo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.