![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zdecydować się na ROZWÓD?!
Cytat:
Ja absolutnie nie jestem za proszeniem i błaganiem tylko spakowaniem manatek i wyniesieniem się z domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ja bym zdecydowała się na separację. Piszesz, że masz wsparcie od rodziców-wyprowadź się do nich.
Siedzieć na siłę i męczyć się z facetem nie ma sensu, szkoda dzieci-żeby dorastały w domu bez miłości... Czas separacji to czas dla męża-czas, w którym może się opamiętać i zmienić.. To będzie dla niego taka terapia wstrząsowa. Może poskutkuje.. A jeżeli nie, będziesz wiedzieć, że dobrze zrobiłaś zostawiając go... Młoda jesteś, całe życie przed Tobą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
Dla dziecka lepszym rozwiązaniem jest wychowywanie się bez ojca niż życie w patologicznej rodzinie, gdzie alkohol rządzi i niszczy wszystko po kolei. Warto zastanowić sie nad odejściem, ale to musi być własna decyzja osoby, której dotyczy ten problem czyli autorki posta a nie narzucona przez innych ludzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zadomowienie
|
Ja bym najpierw skorzystała z pomocy terapeuty/psychologa... ewentaulnie wyprowadziła się do rodziców... i poczekała jakiś czas, próbowała rozmawiać... a jeśli on by się nie zmobilizował do zmiany to rozwód... nie ma co żyć w związku bez perspektyw
![]() ale spróbuj najpierw zrobić wszystko co w Twojej mocy, żeby zawalczyć o małżeństwo, żeby mieć poczucie, że zrobiłaś wszystko, co mogłaś! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
rozwód na 100%
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.