![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zdecydować się na ROZWÓD?!
Autorko...ostateczną decyzję podejmujesz TY. Napisałaś tutaj, licząc na rady, ale pamiętaj że to zawsze są subiektywne oceny.
To TY musisz ocenić jak długo się nie układa, dlaczego się nie układa. Zdecydować czy chcesz jeszcze walczyć, czy w ogóle jest o co walczyć i czy Twój mąż też będzie walczyć czy tylko ciągle pił. A może taki kop jest mu potrzebny? Może wtedy się opamięta? Może na początek zabierz dziecko i przenieś się na jakiś czas do rodziców, poczekaj na reakcję... Nie rób nic pod wpływem emocji, staraj się ocenić to "na chłodno". Subiektywnie uważam, że jeśli czujesz że go nie kochasz to lepiej jest odejść. Dla siebie samej, bo jesteś młoda i ciągle możesz ułożyć sobie spokojnie życie, ale i dla dziecka. Bo o wiele lepiej ( wiem z własnego doświadczenia) jest wychowywać dziecko samej, ale szczęśliwie, niż w małżeństwie które się nie kocha, wiecznie kłóci i ma do siebie pretensje...wiele bym dała za to, żeby moi rodzice gdy byłam młodsza wzięli rozwód, bo się nie dogadywali....ciągle się nie dogadują, wiecznie kłócą, on jej nie szanuje...a ona boi się życia sama i nic z tym nie robi. A to błąd...wiem po sobie, że przez to co widziałam w domu mam spaczony obraz tego jak powinna wyglądać rodzina. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Autorko: rozwód to Ci daje sąd, a nie mąż. Szczególnie mąż pijak.
W takiej sytuacji to ja bym się nie zdziwiła, gdybyś dostała rozwód z orzeczeniem o winie męża. Nie kochasz go, nie chcesz z nim być, trzyma Cię przy nim tylko to jak sobie poradzisz z dzieckiem. Naprawde chcesz temu maluchowi dac takie dzieciństwo? Z rodzicami którzy się nie kochają a tylko kłóca i z ojcem pijakiem? Nad tym się zastanów...
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mąż może robić problemy, ale to Sąd orzeka rozwód! I jeśli trafisz na mądrego sędziego/sędzinę, to w mig przejrzy gierki męża, jeśli będzie takie stosował. Wnieś o rozwód z orzekaniem o winie, a w petitum pozwu o zasądzenie kosztów procesu na rzecz pozwanego. Jeśli dziecko jest nie pełnoletnie, a jest, skoro jesteś młodą mamą, to z kim zostanie dziecko, a także alimenty na niepełnoletnie dziecko zasądza się również na sprawie rozwodowej. A jeśli się zdecydujesz na ROZWÓD (po co takimi wielkimi literami w temacie, to nie koniec świata?), to najlepiej weź adwokata. Jeśli mąż zostanie obciążony kosztami, to i tak on zapłaci. Poza tym, napisz, jakich problemów spodziewasz się po swoim mężu w trakcie rozprawy? Na pewno da się na nie coś zaradzić ![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Buc
|
Cytat:
śmiem twierdzić, że jest delikatna różnica pomiędzy kryzysem w związku a nie kocham go i męczę się 1,5 roku.
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Przyczajenie
|
Słuchajcie dziewczyny sprawa wygląda tak, że nie sypiamy już dłuugi czas (bez szczegółów) Nawet powiedziałam mężowi, że go cnie kocham i chcę odejść no ale oczywiście nie odda mi dziecka. NIe chce ze mna rozmawiac mowi ze mnie kocha i ze, to z nim mam byc szczesliwa :/ Próbuje mnie przytuloać, całować ale Ja po prostu do niego nic nie czuje i mówię otwarcie, iż nie chce aby mnie dotykał. Wiem, że może to wredne z mojej strony ale taka jest rzeczywistość
![]() Mam 22lata, córka roczek. Małzenstwo trwa 2lata. Mąż pije po kryjomu codziennie. - odp. na pytania ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Muszę jeszcze dodać, że już raz od niego się wyprowadziłam, ale uwierzylam mu ze sie zmienił - NADZIEJA MATKĄ GŁUPICH! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kto dostanie córeczkę to decyzja sądu a nie Twojego męża. Ciekawe, jaki sąd oddałby roczne dziecko ojcu pijakowi.... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym w Polsce, to by był całkowity precedens, żeby oddać roczne dziecko ojcu. Na prawdę, jeśli jest tak jak piszesz, to nie musisz się bać, że stracić córkę, albo, że nie dostaniesz rozwodu.
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Powinnaś to zrobić. (wiem, wiem, mam 16 lat itd.) Wytłumaczę Ci coś czego możesz nie wziąść pod uwagę w ogóle, albo weźniesz. Moi rodzice kiedyś może się kochali (a jak tak, to baardzo dawno). Małżeństwo trwa 25 lat. Jest 4 dzieci. A wiesz co ja przechodze ? Codzienne awantury o wszystko. Dlaczego ? Bo jedno nie znosi drugiego ! Jest czysta nienawiść ! I ja to olewam ( szkoda mi tylko taty) przez 16 lat zdołałam osiągnąc perfekcję do olewania ich totalnie ! Może gdyby się rozwiedli 15 lat temu to dzisiaj nie byłoby tak jak jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz rodziców,więc będzie ci łatwiej.pakuj walizki i układaj sobie zycie od nowa. choć dziś uważasz,że przegrałaś życie to uwierz mi dopiero je zaczynasz. znajdziesz drugiego człowieka,który będzie cię szanował. życie masz jedno i nie marnuj go na łzy ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
trzeba słuchać,nie słyszeć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.