![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Metamorfoza, powrót do przeszłości, a może po prostu "nowa ja"
Hej dziewczyny
![]() Też mam potrzebe zmian. Jestem takim leniuchem, że hoho ![]() - systematycznej nauki ![]() ![]() - systematyczne posiłki (jem caly czas ![]() - dobrze gospodarować pieniędzmi i swoim czasem Jakie macie sposoby żeby zmobilizować się do systematyczności?
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Oj oj - to ja się biorę za odchudzanko i wyplenienie z głowy "za chwilę" i "zaraz" czyli musze się pozbyć lenia!
I wziąć się za siebie porządnie!
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
No to teraz ja
![]() Muszę (tak! muszę, a nie tylko chcę!): - znaleźć więcej czasu dla dzieciątka i męża - wymienić garderobę na bardziej kobiecą (o tym już któraś z Was pisała) - nauczyć się angielskiego (tj. pokonać granicę, z którą walczę od lat) - przypomnieć sobie niemiecki - zacząć ćwiczyć - zrzucić choćby 3 kg - zacząć dbać o siebie Co jeszcze? Jak sobie przypomnę, dopiszę ![]() Już wiem: tak gospodarować czasem, żebym w końcu mogła się wyspać!!!!!! ![]()
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
No przecież się zastrzelę. Napisałam takiego długiego, pięknego posta, i.. Internet się zbuntował. Więc od początku.
Zarejestrowałam się tutaj sto lat temu, ale w sumie dzisiaj dopiero weszłam i zaczęłam trochę orientować się, jak to działa ![]() Też tak miałyście kiedyś? Co weekend obiecuje sobie że od poniedziałku wezmę sie w garść, będę robić to, tamto. I nigdy mi nie wychodziło. Ale teraz.. Z odrobiną pomocy i motywacji mam nadzieję, że ten poniedziałek będzie TYM poniedziałkiem ![]() ![]() Co bym chciała zmienić? Podobne rzeczy jak Wy ;-) -schudnąć. Oj. 10 kilo stawiam sobie za cel. Sporo, bo obiecuję sobie to od dawna a waga pokazuje coraz więcej. W sumie nie wiem czy to nie za dużo. Ale schudnę ile mogę. Najwyżej w odpowiednim momencie powiem sobie stop. Wtedy kiedy będę z Siebie zadowolona ![]() -co za tym idzie; zmiana diety. Koniec z nocnym łasuchowaniem, herbatą z trzema łyżeczkami cukru i słodyczami. Postanowiłam odzyskać kontrolę nad moim jadłospisem. W sumie.. Kupiłam kalendarz i planuję notować wszystko co pochłonę. Mam nadzieję się ograniczać do około.. 1500kcal? Zobaczymy jak mi to liczenie pójdzie. ![]() -piszecie o siłowni.. Chcę ćwiczyć, ale mieszkam w okropnej pipidówce, i wspomnienia z siłowni za przyjemne nie są. Stwierdziłam więc że będę ćwiczyć w domu. Odkurzam stepper, bo mi tyłek zgalaretowaciał. Jutro rano siądę też i przejrzę parę numerów szejpa, tak żeby ułożyć sobie jakiś 'plan', co i kiedy ![]() -wymiana garderoby, no pewnie! Biorąc pod uwagę że ostatnio nachodzi mnie chęć na makijaż i nienawidzone przez całe życie rajstopy, a w szafie same.. Dresy. Mam nadzieję to zwalczać systematycznie, co mnie bardziej motywuje do odchudzania - w końcu nie będę chodzić w za dużych ciuchach, prawda? ;-) -nauka nauka nauka. Matura i te sprawy. Nie chcę o tym przynudzać ![]() Po prostu.. Chcę się zorganizować. Wszystko zaplanować. Poukładać tak, żeby każdą minutę wykorzystać efektywnie. Tak żebym na początku czerwca była zadowolona z wyglądu, szafy i wszystkiego innego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, ja dzisiaj wypiłam kawę i zjadłam serek wiejski
![]() ![]()
![]() |
#36 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry dziewczyny! Wczorajszy dzień zaliczam do udanych. Pokoje wysprzątane, słodycze nadal leżą odłogiem, ja zrelaksowana po długiej kąpieli i maseczce ![]() ![]() Dzisiaj w sumie trochę przyspałam, bo wstałam dopiero o 10 ![]() Kurczę w sumie nie wiem co mam dzisiaj robić.... I znowu się zaczyna ![]() kaarooo prowadzisz świetnego bloga! Ja też kocham podróże, a Islandia i kraje skandynawskie to moje marzenia ![]()
Istniejemy, póki ktoś o nas pamięta. natura! Edytowane przez estra Czas edycji: 2011-02-13 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry panią
![]() Nowa ja : - chodzi na obcasach - chodzi na siłownie, fitness itp a nie tylko bywa jak to było do tej pory ![]() - nie krzyczy na innych, na męża też nie krzyczy bo mąż jest bardzo fajny i nie można mu dokuczac , jak czasem o czymś zapomni tylko dlatego że ja pamiętam o wszystkim. - nowa ja nie pije gazowanych słodzonych soków i zamawia kieliszek wina zamiast kufla piwa pomimo tego że stara ja bardzo piwo lubi szczególnie takie zmniutkie ! ![]() - nowa ja sprząta oczywiście ale trochę mniej niż do tej pory po poświęca więcej czasu dla siebie -nowa ja nie kupuje hot doga o 1 w nocy na stcji benzynowj kiedy wraca z knajpki - ale nowa ja na pewno zacznie częściej do tych knajp wychodzic, a nie tyko spac w każdej wolnej chwil - zacznie używa kremów i balsamów częściej niż 2 razy w tygodniu -a i będę się więcej uśmiechac. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
tez sie chetnie przylacze, na poczatek wystarczy jesli zaczne wczesniej wstawac bo dla mnie to chba najgorsze
![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
Witamy
![]()
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
małe pytanko jak to pijesz pokrzywę ? kupujesz ja w aptece i parzysz? o to chodzi ? bo ja też mam problem z włosami i zastanawiam się gdzie się udac po ten pokrzywowy specyfik? smaczna ta pokrzywa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witaj, witaj ![]() Cytat:
![]() Ja wróciłam z obiadku rodzinnego, co też zaliczam do moich postanowień (bywać częściej z rodziną), wyszłam z mężem na spacer, właśnie wietrzę mieszkanie, zrobiłam jedno pranie, wstawilam drugie i chyba zabiorę się za prasowanie. A nie, nie chyba, a na pewno się zabiorę za prasowanie! ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może by wrócić do tego... Ale nie bo jak podliczyłam ile mnie to kosztowało- miałabym już na bilet do Chin ![]() Co do pokrzywy, ja piłam zwykłą saszetkową, ale parzyłam 2 torebki i też był efekt ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście że rządzi
![]() ![]() Ja parzę z saszetki ![]()
![]() |
#44 |
Wtajemniczenie
|
estra i kaaroo dzieki
![]() ![]() ![]() ![]() kaaroo jak dlugo trzymasz taka plukanke na wlosach?? i czy farbujesz wlosy?? bo interesuje mnie ten temat ![]() moje kolejne postanowienie , ktorego nie moge zrealizowac - podniesienie kwalifikacji zawodowych ![]() o umiesnieniu ciala nawet nie wspomne ![]() ![]() mam nadzieje, ze dzieki Wam latwiej mi bedzie wziac sie za siebie ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ALE.. zajrzyj tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=483290 Myślę, że ten wątek może Ci wiele pomóc ![]()
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
kaaroo dzieki, poczytam
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Ale warto też pić bo pokrzywa świetnie oczyszcza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
jeżeli ktoś nie lubi smaku pokrzywy można ją łykać w tabletkach ; )
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
E smak pokrzywy dobry jest
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Zawsze mnie zastanawiała ta pokrzywa.. Też mi koleżanka polecała, ale wyczytałam na opakowaniu herbatki że działa na układ moczowy, a ani słowa o włosach nie było, i zrezygnowałam. Ale widzę że chyba warto kupić? ;-) Okropnie mi włosy wypadają.
Wszystko dzisiaj pięknie tylko.. Nerwy mnie od środka zżerają :s. Chyba sobie zaparzę zaraz melisę, bo jak tak dalej mnie będzie nosić to plan położenia się do łóżka koło 23. umrze śmiercią naturalną. Jak myślę że jutro mam wstać 5.40 to mi się robi słabo.. Ogólnie tydzień zapowiada się ciężko.. Ale jak ja nie dam rady to kto da? ![]()
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Bo działa - oczyszcza nerki i jest moczopędna ogólnie, a poza tym działa na włosy, jest bardzo wiele szamponów z pokrzywą, widziałaś?
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
Faktycznie, widziałam. Ale widzę że jakoś mi słabo kojarzenie faktów idzie
![]()
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzięłam się dziś za siebie, zmobilizowałam i wyprałam wszystko co było do prania, wysprzątałam to, co czekało "na później". Jestem z siebie dumna ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Na mnie czeka cała góra prasowania, ale.. Nie. Nie dzisiaj.
Spanie to jest problem. Jakoś wieczorem zazwyczaj okazuje się że mam milion rzeczy do zrobienia, i.. Nagle z 21. robi się pierwsza w nocy. I potem muszę w weekend odsypiać. ![]()
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po pierwsze powinnaś sobie tak dzień zaplanować, aby wszystkie swoje zajęcia skończyć o 19-20 najpóźniej. Tak, aby świadomość tych miliona rzeczy ci nie przeszkadzała. Jesz kolację, robisz jakieś rzeczy dla przyjemności aby wyciszyć siebie... wietrzenie pokoju przed spaniem jest bardzo dobre i zdrowe. No i śpiąc do późna na pewno wcześnie nie zasniesz, dlatego dziś, gdy obudziłam się o 8.30 nie zasnęłam już, tylko poleżałam do 9 i wstałam ![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
O też jestem w trakcie prasowania.
U mnie to nawet jak się wycisze, to w głowie mam tysiące myśli...
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
Ja też jutro wcześnie rano wstaję
![]() Już 2 dzień nie jem słodyczy. Trochę mnie głowa w południe bolała (niedobór cukru pewnie), ale już jest o niebo lepiej. Chyba też zacznę pokrzywę pić, a co tam ![]() ![]() U mnie porządki dzisiaj szły średnio, ale wyprasowałam trochę rzeczy, które mam zamiar spieniężyć na Allegro. Trochę kasy zawsze się przyda ![]() Trzymajcie jutro za mnie kciuki, bo muszę pogadać z jednym ćwiczeniowcem, czy nie mogłabym zmienić grupy. Niestety mój ostatni pociąg odjeżdża pół godziny przed końcem zajęć ![]()
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Ujooj.
No to faktycznie, będziemy trzymać kciuki ![]()
![]() |
#59 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mnie też głowa czasami boli od braku słodyczy, albo owoców, a mąż mi nie wierzy ![]() ![]() Ja jestem dumna z faktu, że cały weekend nie wchodziłam praktycznie na neta. Jedynie po przepis na bezy i raz tylko farmę sprawdziłam ![]() W niedzielę wstałam dopiero ok 11, trudno. Nie udało się wszystkiego wyprać, bo nie bardzo się chciało. Nie poszłam na spacer niestety. Ale kompa opuściłam, zrobiłam pyszny obiadek, upiekłam z pozostawionych wcześniej białek bezy. Odkurzyłam mieszkanie. Sprzątałam trochę. Wstałam dzisiaj o 8! Idę sprzątać po wczorajszym wieczorze ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.