|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tity pod ktg leżałam z 3 razy ale zawsze około 20-25minut ja już zjadłam kawałek ciasta co mąż zabierał do pracy ehh tak z rana słodkieEdytowane przez blackrose4u Czas edycji: 2011-02-18 o 07:42 |
||
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Ja ostatnio słoikami wcinam nutellę....aż mi głupio, ale co poradzę jak mi się tak chce
|
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
ojjj nutelli też bym zjadła
jakoś nie mogę zebrać się do kupienie ![]() a tak z innej beczki. Przyszła mi karta z DOZ ale zgubiłam gdzieś tą kartke z tym pinem by ja aktywować, nie wiem co teraz zrobić ![]() acha i pogadałam z mężem wczoraj, ale mi ulgi nie przyniosło, jedynie zaczęłam "normalnie" rozmawiać. W ogóle nie mogłam mu powiedzieć o co mi chodzi, nie umiałam ubrać tego w słowa, przez to on nie zrozumiałm tego jak miał, tłumaczył co innego a ja chciałam krzyczeć, płakać a nie umiałam z siebie tego wydobyć, miotałam się na łóżku a on spał. A ja tylko chciałam usłyszeć trochę pocieszenia i wybicia mi z głowy że nie jest tak jak ja myśle i jestem niezaspokojona i nadal trochę zła powiedziałam że życzenia złoże mu po południu bo może mi przejdzie, ale ja to uparciuch jestem i będzie ciężko mi się przełamać
|
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie kuouje..jak bedzie potrzebny tz poleci i wezmie :P |
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Baby dream podobno w Rossmanie - u mnie nie ma :/ 2. Perfecta mama krem na opuchnięte nogi. - też nie ma :/ i własnie znalazłam następny Ziaja - krem do nóg kasztanowy - muszę zapolowac |
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie Jok3r pisała, ze jej skórę znowu wysuszył
![]() W aptece babka mówi, ze jest mustella, ale jak usłyszałam cenę to prawie siadłam 96 zł
|
|
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduje sie na nowym watku
![]() Nic jeszcze nie przeczytalam, bo jak zawsze juz naskrobalyscie 2 strony ![]() ![]() Nadrobie po pracy, bo dzis slomiana wdowa jestem, TZ na wieczor z kolegami umowiony ![]() Z cala pewnscia sporo sie rozpakuje w tym watku ale spokojnie powstanie kolejny i ja sie pewnie zalicze do numeru 8 ![]() Do wieczora! A moze sie juz u Castii ruszy w ten weekend?
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) w sandałkach, to ludzie by się przestraszyli. Zima też ma oczywiście minusy, bo od jakiegoś czasu nie zapinam żadnych kozaków. Ale kupiłam EMU i one są idealne, więc w nich pomykam po mieście.
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będę w drogerii to poszukam tego z ziajii. Mi zależy bardziej na efekcie chłodzącym by przyniósł ulgę. |
|
|
|
|
#42 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim.
Mi się dzisiaj śniły karuzele do łóżeczka. Chyba za dużo ich ostatnio oglądałam ![]() O 11 zmykam na KTG. leżę przeważnie 30 - 45min.
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
mi położna powiedziała, że najlepszy laktator- to dziecko często do piersi przystawiać
![]() na razie nie kupuje, a jak bedzie potrzeba to tomme Tippee kupię. Nogi mi nie puchną - na szczeście
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, nie nastawiajcie się tak na tą Mustele, bo wcale ona nie taka dobra dla nas. Znalazłam taką stronę z kosmetykami wysokiego ryzyka. Wiadomo, że nie ma co wariować, ale o czymś to świadczy.
Im większy numer przy kosmetyku tym więcej niebezpiecznych substancji zawiera. Najgorsze zaznaczone aż na czerwono i w tym niektóre kosmetyki dla dzieci!!!!!! http://www.cosmeticsdatabase.com/bro...p?brand_id=475
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
I kolejna częsc wątku... jesteśmy niemożliwe!
![]() Wstałam dzisiaj jak skowronek. Noc pprzespana(nie licząc wizyt w toalecie i co godzinę przewracania się na drugi bok). Głowa mnie nie boli,brzuch też,więc jest dobrze ![]() Aaaa,śniło mi się,że byłam na wizycie u ginekologa i powiedział mi,że jestem pozamykana na 4 spusty(chyba zapamiętałam komentarz gina Montii,haha ) Zobaczymy,co powie w realu,a wizyta już w poniedziałek.Castia Normalnie przeszedł przeze mnie dreszcz! Matkooooo,Ty będziesz na dniach rodzic!!! Aaaaaaa Jak się czujesz z tą nowiną?
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Myślałam że wykańczacie stary wątek a Wy szalejecie na nowym ![]() Niutka, śliczne te motylki, kącik wygląda super Monti, ileee? 5 litrów? I nie pękłaś? Mnie by rozsadziło ![]() Blackrose, może jakoś w końcu się dogadacie
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Melduję się i ja w kolejnej części
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
Również melduję się w nowym wątku
Ten wątek będzie bardzo aktywny
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
melduję się i ja ![]() dzis pospałam sobie, a co..... ![]() Cytat:
castia, jesteś jeszcze????? czy już na porodóweczce jesteś ????? |
|
|
|
|
#51 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
melduję się w nowej części
![]() zostawić Was na chwilkę i już nowy wątek ![]() super wieści no i kącik bardzo fajny ![]() łał, kolejny piękny brzusio, ja to podziwiam Was dziewczyny, żadnego rozstępu na brzuchu, skóra taka ładna różowiutka, ślicznie ![]() Cytat:
potraktować, pinda jednaCytat:
mieszkanie i strasznie się kurz zbiera w takie kłębuszki, teściowa mówiła, że tak będzie ze dwa lub trzy lata także czekam, a jeszcze budują za oknami nowy blok, to już całkiem się kurzy![]() Cytat:
![]() co do teściowych, to moja też nigdy nie dotknęła, nawet moja mam nie dotykała, a teściu ostatnio zaczął masować i maż mu tylko powiedział, że nie wolno masować, bo się przyspiesza poród, to ostatnio tylko położył rękę na brzuszku, ale ja mu się nie dziwię, bo to pierwszy wnuczek i on się nie może doczekać ![]() ładny taki malusi ![]() Cytat:
tak mi się wydaje, bo Ty lubisz fiolet tak jak ja![]() Castia no to już czekamy z niecierpliwością i trzymamy kciukiCytat:
![]() Cytat:
![]() a ja wczoraj sobie kupiłam komplet książek "pamiętniki wampirów" i czwartą część przygód Judyty, Katarzyny Grocholi i nie wiem co zacząć czytać
|
||||||
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
hey dziewczyny
![]() ale mi się nie chce wychodzić z domu, no ale zbieram się na to usg - pewnie dlatego mi się nie chce bo się stresuje informacji z usg..... dzięki za trzymanie kciuków - trzymajcie proszę dalej zaczynam 35 tydzień
Edytowane przez megi2015 Czas edycji: 2011-02-18 o 10:29 |
|
|
|
#53 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
melduje sie i ja na nowym watku Cytat:
![]() spuchniety nog nie Cytat:
ale to przez MONTI ![]() która mi narobiły ochoty
|
||
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
castia, przegladam tego linka z imionami i zaraz padne przy niektórych
np. Bazylisa, Biruta a może Izolda, a jak sie trafi chłopak to będzie Tristan hahaha boshee, ale imiona :/ Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-02-18 o 10:30 |
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Melduje się i ja na nowym watki. Humorek mi dopisuje . Nocka była super tylko dwa razy siusiu
humor tez wrócił bo mojego tatę wypuszczają dzisiaj ze szpitala miał ten udar ale mały, co prawda musi jeździć na rehabilitacje ale grunt ze w szpitalu nie musi siedzieć dziewczyny cos mi sie wydaje ze do konca przyszłego tygodnia to kilka z nas już się posypie. i będziemy już tulić nasze maleństwazmykam pobawić się z córką |
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, odebrałam wynik badan na paciorkowce, czy któras może wie jak mam to zinterpretować ???
wynik badania: dodatni |
|
|
|
#57 |
|
Rozeznanie
|
Witam, a ja dzisiaj wstałam z bólem głowy
. Jakie macie sposoby, żeby choroba się nie rozkręciła, co na ból gardła?
|
|
|
|
#58 | |||
|
Zakorzenienie
|
melduję się
już nowy wątek ![]() Ja dzisiaj muszę w końcu dogadać szczegóły z położna, bo na razie tylko wstępnie się umówiłyśmy, i oczywiście nie wiem czemu się denerwuję ![]() Cytat:
super, ja też powieszę motylki nad łóżeczkiem, bo się tak pusto wydaje Cytat:
moje 2 siostry go używały i obie stwierdziły, że jest bardzo dobry co prawda krótko, bo tylko na czas tego słynnego nawału pokarmu na początku ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
jest tylko 1 mały problem, Fisher Price sprzedaje je tylko w USA
|
|
#59 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
no to i ja sie melduję, ale od razu zaznaczam, ze nie miałam czasu nadrobić
![]() wczoraj wieczorem jak nadrobiłam czytanie zaległych stronek, to nie miałam już siły, żeby opisać wizytę. wpadłam teraz tylko na chwilkę, żeby moja mała nie chce jeszcze wychodzić, raczej nie urodzę przed terminem. za to zostałam pochwalona przez gina za prawie brak przyrostu wagi, od ostatniej wizyty 1kg na plusie i to raczej zatrzymana woda w organizmie, a od początku ciąży 13. no i bardzo go zdziwiły moje wyniki krwi - przez całą ciążę miała dobre, a teraz na końcu jeszcze się polepszyły od razu zapytał, czy czasem nie zmieniłam witamin, jak zaprzeczyłam, to stwierdził, ze to pewnie kwestia dobrego odżywiania i tej diety cukrzycowej. tu tez zostałam pochwalona na usg wyszło, że Anika ma obecnie ok.2900, główka i nóżki zgodne z tyg. ciąży, a brzuszek malutki (ciekawe po kim hehe). gin trzy razy go mierzył, bo mu nie pasowało, po czym stwierdził, że będzie długa, ale chudziutka i oby jej tak zostało, a nie jak u tatusia... w momencie urodzenia szacunkowo będzie miała ok.3200-3300. jedyny minus, to jakaś drobna infekcja dróg moczowych (u mnie ofc), ale tu wystarczy żurawit lub urosept. no to na tyle. teraz uciekam, bo mam parę załatwień, wieczorem Was nadrobię
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.

ehh tak z rana słodkie
jakoś nie mogę zebrać się do kupienie 

. Jakie macie sposoby, żeby choroba się nie rozkręciła, co na ból gardła?