Jak postępujecie z mokrymi włosami?? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-23, 23:26   #31
Shiruki
Raczkowanie

Dot.: Jak postępujecie z mokrymi włosami??

Cytat:
Napisane przez pozytywka_ Pokaż wiadomość
mi też zwykłe szczotki z tymi plastikowymi wypustkami wyrywały włosy
aż do momentu kiedy sięgnęłam po szczotkę z naturalnego włosia i taką "gęstą"
http://images.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/p/zdrow...hair-brush.jpg
polecam każdemu :P ładnie rozczesuje (jednak trochę więcej czasu zabiera) i nie wyrywa ani jednego włosa bo jest bardzo delikatna.
Widziałam ostatnio tę szczotkę na allegro i tak się właśnie zastanawiałam czy warto kupić Możesz mi napisać jakie masz włosy? I czy ta szczecina ze szczotki jest taka bardziej czy mniej twarda? :P Wyczytałam o tych szczotkach z naturalnego włosia i się na nie strasznie napaliłam

Cytat:
Warto zdać sobie sprawę, że najpiękniejsze włosy to naturalne włosy
Ja akurat wyglądam tysiąc razy lepiej w farbowanych na ciemno włosach niż tych okropnych mysich jakie dała mi Bozia Nawet ostatnio oglądałam stare zdjęcia i aż mnie trzęsło

A propos, dziewczyny jak wrzucacie po kilka cytatów do posta, żeby pokazywało czyja to wiadomość? Za ciemna chyba jestem

I żeby nie było takiego zupełnego offtopu Ja włoski po myciu zawijam najpierw w taki ręczniczek, niby specjalnie do włosów właśnie (kupiony za jakieś parę zł w sklepie typu "wszystko za grosze" ) ma z tyłu guziczek i pętelkę żeby nie rozplątywało się, i jest z takiego miękkiego materiału. Chociaż i tak zawsze mam wrażenie, że spadnie więc zawijam jeszcze w zwykły ręcznik Potem tylko odciskam włoski po jakimś czasie i rozczesuję palcami i leciutko szczotką robię przedziałek. A normalne czesanie dopiero na sucho
When you believe~ :::...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~

Shiruki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 23:41   #32
kat123
Zakorzenienie

Ja to mam chyba jakieś inne te włosy Umyję i jak już wycisnę w wodę, chwilę potrzymam w ręczniku zawiniętym na głowie to grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach je rozczesywać to tragedia. Połowę sobie wyrwę. A odżywkę używam i to nie byle jaką. Prościej mi je małą szczotką rozczesać, taką dla dzieci,a le ostatnio zgubiłam i nie mogę kupić nigdzie nowej... Na sucho to już w ogóle jest makabra

Aparatka od 11.10.2014 (góra).
Dół od 11.04.2015.
kat123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 12:15   #33
Shiruki
Raczkowanie

kat123 a jak myjesz włosy? Może je za bardzo splątujesz, trzesz podczas mycia? Już tu chyba któraś z dziewczyn pisała, że najlepiej podczas mycia trzymać włoski tak jakby prosto i tylko delikatnie jeździć rękami z szamponem (czy czym tam myjesz ) od nasady włosów, po ich długości, w dół. I ręcznikiem też potem delikatnie zawinąć
Ja od kiedy zadbałam bardziej (maniacząco) o swoje włosy to nie mam problemów z rozczesywaniem, więc myślę, że może to być też kwestia tego, że są jeszcze za suche i trzeba je trochę bardziej porozpieszczać
When you believe~ :::...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~

Shiruki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 12:22   #34
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiruki Pokaż wiadomość
kat123 a jak myjesz włosy? Może je za bardzo splątujesz, trzesz podczas mycia? Już tu chyba któraś z dziewczyn pisała, że najlepiej podczas mycia trzymać włoski tak jakby prosto i tylko delikatnie jeździć rękami z szamponem (czy czym tam myjesz ) od nasady włosów, po ich długości, w dół. I ręcznikiem też potem delikatnie zawinąć
Ja od kiedy zadbałam bardziej (maniacząco) o swoje włosy to nie mam problemów z rozczesywaniem, więc myślę, że może to być też kwestia tego, że są jeszcze za suche i trzeba je trochę bardziej porozpieszczać
No możliwe, że je plączę podczas mycia, bo ja je tak masuję -najpierw przy głowie a potem resztę... Muszę spróbować inaczej, ale nie myślałam, że to od mycia
Moje są rozjaśniane pasemkami co 3 miesiące co z lekkim przesuszeniem się wiąże, ale fryzjerka mówiła, że nie mam ani suchych ani zniszczonych włosów... Ale z tym plątaniem i rozczesywaniem po myciu to czasem aż mi się płakać chce Mam gęste i grube włosy, ale jak widzę ile ich zostaje na grzebieniu lub szczotce po pierwszym rozczesaniu po myciu...
Dziś będę myć to spróbuję inaczej do nich podejść Ręcznikiem ich nie trę od lat, tylko zawijam i to lekko, by mnie cebulki nie ciągnęły

I też jestem maniaczką włosów

Dół od 11.04.2015.
Stary 2011-02-24, 12:38   #35
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kat123 Pokaż wiadomość
No możliwe, że je plączę podczas mycia, bo ja je tak masuję -najpierw przy głowie a potem resztę... Muszę spróbować inaczej, ale nie myślałam, że to od mycia
Moje są rozjaśniane pasemkami co 3 miesiące co z lekkim przesuszeniem się wiąże, ale fryzjerka mówiła, że nie mam ani suchych ani zniszczonych włosów... Ale z tym plątaniem i rozczesywaniem po myciu to czasem aż mi się płakać chce Mam gęste i grube włosy, ale jak widzę ile ich zostaje na grzebieniu lub szczotce po pierwszym rozczesaniu po myciu...
Dziś będę myć to spróbuję inaczej do nich podejść Ręcznikiem ich nie trę od lat, tylko zawijam i to lekko, by mnie cebulki nie ciągnęły

I też jestem maniaczką włosów
A rozczesujesz zaraz przed myciem ? Mi bardzo dużo dało własnie rozczesywanie włosów przed myciem.
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 13:49   #36
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
A rozczesujesz zaraz przed myciem ? Mi bardzo dużo dało własnie rozczesywanie włosów przed myciem.
zazwyczaj, ale nie miało to nigdy znaczącego wpływu na stopień splątania... A te grzebienie z szeroko rozstawionymi zębami to jakieś specjalne? Bo mam taki zwykły z rossmana za 2 zł

Dół od 11.04.2015.
Stary 2011-02-24, 13:54   #37
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
A te grzebienie z szeroko rozstawionymi zębami to jakieś specjalne? Bo mam taki zwykły z rossmana za 2 zł
Myslę, ze taki zwykły będzie ok. Ja mam plastikowy fryzjerski i nie widze zadnej róznicy między plastikowym z Rossmanna za 2zł Więc ja bym nie kupowała innego i została przy tym

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-24, 14:10   #38
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Myslę, ze taki zwykły będzie ok. Ja mam plastikowy fryzjerski i nie widze zadnej róznicy między plastikowym z Rossmanna za 2zł Więc ja bym nie kupowała innego i została przy tym
Tylko żebym tak sobie tych włosów nie wyrywała Jeszcze 3/4 to tych słabszych, rozjaśnionych... Muszę dziś spróbować ich nie splątać podczas mycia

Dół od 11.04.2015.
Stary 2011-02-24, 14:16   #39
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko żebym tak sobie tych włosów nie wyrywała Jeszcze 3/4 to tych słabszych, rozjaśnionych... Muszę dziś spróbować ich nie splątać podczas mycia
Pocieszę Cie tym, ze jak uzywałam szczotki do włosów to przy czesaniu miałam pełną szczotke włosów a odkąd rozczesuję włosy tym grzebieniem z szeroko rozstawionymi zebami to ani jeden włos nie zostaje na grzebieniu. Dodam, ze nie zmieniłam pielegnacji w czasie zmieniania przyrządu do czesania także to "wina" grzebienia
Stary 2011-02-24, 15:58   #40
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Ja mam włosy które okresowo się niszczą np: gdy używam prostownicy to się w momencie robią takie suche jak słoma, zaznaczam że farbuję na czarno a nie rozjaśniam.
Więc:
Szampon mam do włosów farbowanych albo do suchych - nigdy do tłustych
myję bardzo delikatnie i nie trzeć ani w trakcie mycia ani wycierania, rozczesuję grzebieniem zwykłym.
Odżywka do suchych do spłukiwania, w spreyu do suchych - bardzo ułatwia rozczesywanie.
NAJLEPSZY DO ROZCZESYWANIA JEST JEDWAB np: Joanna, Farouk - Wyprubujcie mi pomaga.
Żadna szczotka nie pomoże jak odżywki nie będzie dobrej.
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 17:42   #41
pati0111
Rozeznanie

Cytat:
Pocieszę Cie tym, ze jak uzywałam szczotki do włosów to przy czesaniu miałam pełną szczotke włosów a odkąd rozczesuję włosy tym grzebieniem z szeroko rozstawionymi zebami to ani jeden włos nie zostaje na grzebieniu. Dodam, ze nie zmieniłam pielegnacji w czasie zmieniania przyrządu do czesania także to "wina" grzebienia
Ja jeśli czeszę szczotką to troche ich na niej zostaje, a gdy grzebieniem to nie ma na nim ani jednego włosa ale jak lekko złapę włosy i tak trzymając je po nich przejade to włosy, które nie osiadły na grzebieniu zostają mi w ręce
pati0111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 20:03   #42
kat123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0111 Pokaż wiadomość
Ja jeśli czeszę szczotką to troche ich na niej zostaje, a gdy grzebieniem to nie ma na nim ani jednego włosa ale jak lekko złapę włosy i tak trzymając je po nich przejade to włosy, które nie osiadły na grzebieniu zostają mi w ręce
mi zostaja i na grzebieniu i w rekach potem. Nie mowiac o tym, że szarpie mnie strasznie grzebien, szczotka zresztą też

Dół od 11.04.2015.
Stary 2011-02-24, 23:24   #43
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0111 Pokaż wiadomość

No to ja mam to samo odkąd czesze się grzebieniem to stwierdzam, ze moje wypadanie mieści się raczej w dziennej normie wypadania a wcześniej nie byłam tego taka pewna
Stary 2011-02-24, 23:46   #44
kat123
Zakorzenienie

I powiem wam, że jak umyłam delikatnie włosy to i je bez większych problemów rozczesałam I ani w ręce ani na grzebieniu nie było kupy kłaków

Dzięki, to była prosta rada, ale sama bym na to nie wpadła

Dół od 11.04.2015.
Stary 2011-02-25, 09:12   #45
moniczka_90
Zakorzenienie

Cieszę się, ze udalo się rozwiązać problem
Stary 2011-02-25, 09:35   #46
Sachmet
Raczkowanie

Ja zawsze swoje włosy rozczesuję przed myciem, później mycie, odżywka - wiadomo . Po myciu delikatnie odciskam je w ręcznik i owijam w drugi, suchy, z którego robię turban, ale trzymam tak w tym turbanie tylko chwilę, bo słyszałam że dłuższe trzymanie włosów w ręczniku też nie jest dobre. Rozczesuję mokre plastikowym grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach. Grzywkę nawijam na taki wałek z kolcami żeby nie była bardzo przylizana
Stary 2011-02-25, 11:30   #47
Vacancess
Raczkowanie

Ja poki co jeszcze sie ciesze ze nie wypada mi dziennie "milion" wlosów ale zbliza sie wiosna .. co wiąże się z moim dramatem .. zawsze na wiosne i zime siedze i płacze bo włosy wypadają garściami. Musze teraz je ekspresowo wzmocnic bo nie chce ich stracic ..

Wczoraj rozczesywalam wlosy jak podeschły troche i jakos tak lepiej bylo

Edytowane przez Vacancess
Czas edycji: 2011-03-04 o 12:44
Vacancess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-28, 23:16   #48
malwka
Raczkowanie

ja po myciu jak nie nakładam maski albo odżywki to stosuje jakieś serum albo jedwab, zwłaszcza jak używam szmponu radical bo po drogeryjnych typu loreal czy panteen (nie wiem jak sie pisze ) nie mam większego problemu z rozczesaniem.
Włosy staram się myć tak żeby ich za bardzo nie poplątać, po odciśnięciu zawijam w ręcznik (myję zęby i czyszczę uszy ) rozwijam i czeszę delikatnie szczotką https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...nr-790064.html głową w dół zaczynając od końcówek. Później tylko podnoszę głowę, robię przedziałek i daję im wyschnąć lub suszę suszarką ze szcotką okrągłą (też babyliss).

Edytowane przez malwka
Czas edycji: 2011-02-28 o 23:24
malwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-01, 15:33   #49
Magdalenka22
Raczkowanie

Ja mam bardzo dlugie wlosy i nie mam zadnych problemow z ich rozczesaniem po myciu. Wloski zawsze przed myciem dobrze rozczesuje, jak myje to delikatnie,opuszkami palcow masuje skore glowy. Po myciu wloskow delikatnie recznikiem odciskam nadmiar wody, nigdy na mokro ich nie rozczesuje to zbrodnia , pozostawiam je wiec do wyschniecia gdyz nie susze wlosow suszarka.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez nat92 Pokaż wiadomość
Wszystko pięknie prócz tych odżywek, a raczej ich braku. Powiedziałabym wręcz, że to szampon można odpuścić na rzecz odżywki, nigdy odwrotnie
Rowniez nie uzywam zadnych przereklamowanych odzywek i nigdy bym nie wymienila szamponu na odzywke
Magdalenka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-01, 16:34   #50
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Ja mokre włosy wyciskam w ręcznik, a potem rozczesuję (nie zawsze) i idę spać. Zawsze myję włosy wieczorem, żeby wyschły przez noc. Nie suszę włosów. Odżywek używam rzadko.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-01, 18:35   #51
Loouisse
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nat92 Pokaż wiadomość
Po prostu nie mogę sobie wyobrazić pielęgnacji bez nawet najlżejszej, jakiejkolwiek odżywki W większości przypadków nie jest to zbyt dobry pomysł, stąd mój wcześniejszy post. Jeśli Tobie taka pielęgnacja służy, to masz rację, w końcu znasz swoje włosy najlepiej
Od roku stosuję odżywki , maski i oleje , ale przypomniałam sobie teraz że przecież wcześniej myłam szamponem i koniec Ewentualnie pianka do włosów. Włosy miałam zawsze w dobrym stanie, jedyny minus to przetłuszczanie (przez silikony). Widac więc że odzywka nie zawsze jest konieczna, a często nawet szkodzi tj. obciąża ;-)
Loouisse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-02, 13:38   #52
201705121336
Konto usunięte

Witam.Ja myje włosy 2 razy .Przy 1 stosuje szampon ziołowy przy 2 np elseve .Zawijam włosy w recznik na 5 min.Nastepnie nakładam jedwab.Czytałam że włosów nie powinno sie trzymac w reczniku na głowie za długo bo to działa jak sauna i sie szybciej przetłuszczaja.u mnie sie to sprawdza.Jak włosy podeschna to je rozczesuje.niestety ostatnio b sie przetłuszczaja!raz w tyg używam waxu.
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-03, 12:07   #53
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wensday21 Pokaż wiadomość
Witam.Ja myje włosy 2 razy .Przy 1 stosuje szampon ziołowy przy 2 np elseve .Zawijam włosy w recznik na 5 min.Nastepnie nakładam jedwab.Czytałam że włosów nie powinno sie trzymac w reczniku na głowie za długo bo to działa jak sauna i sie szybciej przetłuszczaja.u mnie sie to sprawdza.Jak włosy podeschna to je rozczesuje.niestety ostatnio b sie przetłuszczaja!raz w tyg używam waxu.
Jak się przetłuszczają to bym odpuściła sobie jedwab na chwilę, na rzecz jakiegoś lekkiego, nawilżającego sprayu.
Jedwab jeszcze bardziej przylizuje przetłuszczające się włosy.
Ostanio kupiłam odżywke Clairol herbal essences grawitacji nie - włosy miękkie, łatwo się rozczesują, błyszczą, i teraz bez mycia włosy wyglądają dobrze już drugi dzień, konsystencje ma lekkiego musu ale to jest złudne bo bardzo dobrze odżywia, i nie obciąża.
Stary 2011-03-03, 12:26   #54
moniczka_90
Zakorzenienie

ten elseve też bym sobie odpuściła przy przetłuszczających się włosach.
Stary 2011-03-04, 12:28   #55
werka17B
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

A ja podobnie, jak większość z Was od razu po umyciu rozczesuję włosy grzebieniem (czasem też zanim umyję włosy również je rozczesuję, żeby łatwiej mi się je myło ). Później oczywiście ręcznik i dosyć intensywnie suszę nim włosy bo suszenie suszarką też bardzo je niszczy. A, i nakładam też odżywkę przed suszeniem.
werka17B jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 17:33   #56
201705121336
Konto usunięte

nie wszystkim stosowanie elseve daje złe rezultaty a raczej ich brak.dla mnie jest lepszym z średniaków.a co do jedwabiu to wiem ze sie przetłuszczają po nim włosy tyle ze stosuje go na końcówki a nie na skalp.
201705121336 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 18:52   #57
moniczka_90
Zakorzenienie

Ale ja nie mówię, ze to zły szampon pod względem jakości. Ja nic do niego nie mam, nie jestem jakaś anty-silikony itp. Mówię tylko, ze po takich szamponach mogą się szybciej przetłuszczać włosy.
Stary 2011-03-05, 09:51   #58
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Moja mama używa szamponów Elseve, ja natomiast nie, gdzieś bardziej mi służą mniej odżywcze szampony, moje włosy często są przylizane i właśnie dlatego nie znalazłam jeszcze swojej idealnej odżywki i szamponu, cały czas poszukuję ideału, dość dobre okazywały się produkty herbal essences, także Joanna Apteczka babuni nie najgorsza do przylizanych włosów - Ja co chwilę zmieniam odżywki i szampony.
Stary 2011-03-05, 10:42   #59
aniuta26
Zadomowienie

Może i ja się wypowiem
Myjąc włosy używam wyłącznie szamponów o prostym składzie tzw oczyszczających bo dzięki nim łuski włosa się rozchylają wtedy lepiej przenikają dobroczynne właściwości maski lub odżywki ,ja maskę zawsze trzymam minimum godzinkę na włosach jako ciepły kompres jedynie maski wax z l'biotica no i oczywiście oleje zostawiam na całą noc,odżywkę na kilka minut,po spłukaniu włosy zawijam w ręcznikowy turban i czekam kilka minut żeby nadmiar wody wsiąknął w ręcznik,po ściągnięciu włoski delikatnie przeczesuje palcami-nigdy nie trę włosy ręcznikiem bo to je przecież bardzo niszczy!,po paru minutkach zabieram się za rozczesywanie i do tego używam tylko i wyłącznie mojej cudownej szczczotki TANGLE TEEZER która bez szarpania rozczesuje moje długie,cienkie ,rozjaśniane włoski,potem nakładam serum bądz jedwab na końce i czekam aż sobie wyschną, nigdy nie suszę,nie prostuję ani nie używam żadnych pianek,żeli czy lakierów do stylizacji a włosy mam zawsze proste jak druty

Wymiana: guerlain aqua allegoria coconut fizz
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1273321

Edytowane przez aniuta26
Czas edycji: 2011-03-05 o 10:50
aniuta26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-05, 11:33   #60
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniuta26 Pokaż wiadomość
Może i ja się wypowiem
Myjąc włosy używam wyłącznie szamponów o prostym składzie tzw oczyszczających bo dzięki nim łuski włosa się rozchylają wtedy lepiej przenikają dobroczynne właściwości maski lub odżywki ,ja maskę zawsze trzymam minimum godzinkę na włosach jako ciepły kompres jedynie maski wax z l'biotica no i oczywiście oleje zostawiam na całą noc,odżywkę na kilka minut,po spłukaniu włosy zawijam w ręcznikowy turban i czekam kilka minut żeby nadmiar wody wsiąknął w ręcznik,po ściągnięciu włoski delikatnie przeczesuje palcami-nigdy nie trę włosy ręcznikiem bo to je przecież bardzo niszczy!,po paru minutkach zabieram się za rozczesywanie i do tego używam tylko i wyłącznie mojej cudownej szczczotki TANGLE TEEZER która bez szarpania rozczesuje moje długie,cienkie ,rozjaśniane włoski,potem nakładam serum bądz jedwab na końce i czekam aż sobie wyschną, nigdy nie suszę,nie prostuję ani nie używam żadnych pianek,żeli czy lakierów do stylizacji a włosy mam zawsze proste jak druty
też chcę kupić tangle teezer

Rośnijcie
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości