nosek- gdzie szukać? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-07, 17:44   #31
patikraw
Raczkowanie

Dot.: nosek- gdzie szukać?

ja za swoj nosek zapłaciłam 5500

totalna korekta nosa
Stary 2005-09-07, 23:26   #32
Annique
Raczkowanie

A ja mam pytanko dotyczące tematu, może do dziewczyn, które już przeszły taką operację: Ile czasu trzeba sobie na to zarezerwować, chodzi mi o operacje i czas po niej, zanim się ściągnie opatrunek i nosek jest gotowy do "pokazania się" światu?
Annique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-08, 15:15   #33
Estrella
Rozeznanie

A ja za moja operacje zaplacilam 4500zl (takze calkowita korekta)
Jesli chodzi o gips to ma sie go na ogol przez 7 dni ( niektorych lekarzy troche dluzej, bo po 3 dniach zmieniaja gips na drugi).Ja osobiscie od razu po zdjeciu poszlam zwiedzac Poznan ale jest sie jeszcze wtedy opuchnietym i sa siniaczki.To jak dlugo sie utrzymuja to sprawa indywidualna.Ja np. mialam takie, ze ukrylam je pod korektorem i bylo ok, ale zdarza sie, ze innym dluzej schodza. Najbardziej rzuca sie w oczy opuchlizna miedzy oczami, taka wystajaca gula, ktora wyglada troche nienaturalnie.Ale ja doszlam do wniosku, ze niektorzy ludzie maja gorsze nosy bez operacji i postanowilam sie tym nie przejmowac Do pokazania sie znajomym na Twoim miejscu zaczekalabym przynajmniej 2 tygodnie.
Estrella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-08, 15:33   #34
Annique
Raczkowanie

No nawet nie tak długo, bo myślałam, że to przynajmniej jakiś miesiąc w odosobnieniu w klinice
Stary 2005-09-08, 17:55   #35
patikraw
Raczkowanie

Smile Dot.: nosek- gdzie szukać?

Mi wystarczyły dwa tygodnie na to wszystko

a 3 tyg pozwoliły już wszystko zatuszowac
Stary 2005-09-09, 09:43   #36
weneda
Przyczajenie

Ja pokazalam sie swiatu zaraz po operacji. Nie moglam sobie pozwolic na ukrywanie sie. Na drugi dzien po operacji chodzilam po urzedach i zalatwialam sprawy. Bylo mi obojetne ze na mnie patrzyli jak na kogos z kosmosu i ze musialam powtarzac zdanie 3 razy bo ciezko bylo mnie zrozumiec. Siniaki zeszly mi dopiero po 3 tygodniach. Jak nie mialama juz gipsu i szwy tez byly zdjete wygladalam jak gdyby ktos dolozyl mi w oko. I chyba to bylo dla mnie najbardziej niprzyjemne.
Stary 2005-09-09, 13:30   #37
Estrella
Rozeznanie

A jesli chodzi o pobyt w klinice to tam jest sie tylko przez jedna dobe, wiec jesli chcesz sie ukrywac to raczej w domu albo w hotelu (jesli musisz dojechac na operacje z innego miasta)
Estrella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-10, 17:26   #38
Chezzy
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: nosek- gdzie szukać?

A nie wiecie przypadkiem czy KLINIKA KRAKOWSKA dobrze by zoperowała nosek?? Albo jakiś inny chirurg w Krakowie !!!????Bo ja mam takiego strasznego kulfona (inaczej nie da sie tego nazwać) że mi cały świat zasłania ;( I potrzebuje pomocy!!!
Z góry dziekuje za odpowiedz!!!!
Chezzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 11:25   #39
zlosnica22
Raczkowanie

dziewczyny a jaki jest koszt calkowitej korekty nosa u dr.skupina(chcialam przy okazji wyrownac krzywa przegrode nosowa)
zlosnica22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 13:39   #40
steneczka
Przyczajenie

Witam wszystkich i ciesze sie,ze natrafilam na to forum.Wkrotce chce sie poddac korekcie nosa(sciecie garbka).Mieszkam w Gdansku i w zwiazku z tym moje pytanie brzmi-gdzie najlepiej w Trojmiescie wykonuja takie zabiegi?Czy ktos moze mi cos poradzic?Z gory dzieki wielkie
steneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 14:18   #41
steneczka
Przyczajenie

Cool Dot.: nosek- gdzie szukać?

Witam.Szukam kliniki,szpitala w Gdansku(Trojmiescie),w ktorym moglabym sie bezpiecznie poddac operacji nosa(sciecie garbka).Czy ktos moglby mi cos poradzic?Dzieki wielkie z gory i pozdrawiam
steneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-14, 16:57   #42
Val
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zlosnica22
dziewczyny a jaki jest koszt calkowitej korekty nosa u dr.skupina(chcialam przy okazji wyrownac krzywa przegrode nosowa)
Witaj

Jestem po całkowitej korekcji nosa u Dr Skupina. Płaciłam 4500zł. Fotki przed i po wrzuciłam w wątku DOBRY WYBÓR...?NOSEK, więc możesz zobaczyć efekt op. http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=63122

Pozdrawiam
Stary 2005-09-16, 12:02   #43
kostka_lodu
Przyczajenie

Hej,

poszukuję informacji na temat dr Kociszewskiej z Warszawy, gdyż właśnie do niej umówiłam sie na konsultację w sprawie korekty nosa
pozdrawiam
kostka_lodu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-16, 14:22   #44
Val
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kostka_lodu
Hej,

poszukuję informacji na temat dr Kociszewskiej z Warszawy, gdyż właśnie do niej umówiłam sie na konsultację w sprawie korekty nosa
pozdrawiam
Witaj

Zapraszam na forum www.beautywpolsce.com/forum ...jest tam jedna osoba, która robiła nos u dr Kociszewskiej.

Pozdrawiam
Stary 2005-09-17, 08:11   #45
Annique
Raczkowanie

A jak zdecydowałyście o kształcie nowego noska?
Wiem, że wystarczy program komputerowy do dokonania takich zmian, ale czy chirurg plastyczny pomógł Wam w doborze kształtu nosa do twarzy, bo to przeciez ważne. Musi się "zgrywać" z całą twarzą. Boję się, że kształt, który wybiore może nie pasować mi.
Stary 2005-09-17, 09:40   #46
Val
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Annique
A jak zdecydowałyście o kształcie nowego noska?
Wiem, że wystarczy program komputerowy do dokonania takich zmian, ale czy chirurg plastyczny pomógł Wam w doborze kształtu nosa do twarzy, bo to przeciez ważne. Musi się "zgrywać" z całą twarzą. Boję się, że kształt, który wybiore może nie pasować mi.
Witaj Annique

...o kształcie mojego noska decydował wyłącznie Pan Doktor, bo ja nawet sama nie potrafiłabym powiedzieć jak on ma wyglądać, biorąc pod uwagę stan wyjściowy czyli mocno zmasakrowany nos (wogóle to myślałam, że już nic się nie da z niego wyrzeźbić )... fotki możesz zobaczyć tu... http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=63122
Pan Doktor ma ogromne poczucie piękna i estetyki i sam najlepiej wie co komu pasuje

Pozdrawiam Cię serdecznie
Stary 2005-09-17, 10:36   #47
Annique
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Val
Witaj Annique

...o kształcie mojego noska decydował wyłącznie Pan Doktor, bo ja nawet sama nie potrafiłabym powiedzieć jak on ma wyglądać, biorąc pod uwagę stan wyjściowy czyli mocno zmasakrowany nos (wogóle to myślałam, że już nic się nie da z niego wyrzeźbić )... fotki możesz zobaczyć tu... http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=63122
Pan Doktor ma ogromne poczucie piękna i estetyki i sam najlepiej wie co komu pasuje

Pozdrawiam Cię serdecznie
Rzeczywiście śliczny masz nosek. Ja mam za długi, ale tak przyzwyczaiłam się do niego, że trudno mi powiedzieć jak on powinnien wyglądać, żeby pasował do całej buzi. Więc super będzie taka rada specjalisty.
Również pozrdrawiam!
Stary 2005-09-23, 10:29   #48
mmilka1982
Przyczajenie

Angry Dot.: nosek- gdzie szukać?

NIGDY ALE TO NIGHDY NIE IDZ NA OPERACJE DO DOKTORA CHICIAKA Z POZNANIA...TO NIE JEST LEKARZ TYLKO WETERYNARZ, PACJENTOW TRAKTUJE JAK PRZEDMIOT, NIE INTERESUJE GO EFEKT OPERACJI A POZA TYM KLAMIE PROSTO W OCZY, ZE MASZ PROSTY NOS PO OPERACJI, I CO SIE PRZEJMUJESZ NOSEM JAK WIEKSZOSC LUDZI MA KRZYWE NOSY,A POZA TYM MASZ PIEKNA TWARZ.TAK MI ODPOWIEDZIAL JAK PRZYSZLAM DO NIEGO Z REKLAMACJA, BO WLASCIWIE ZAPLACILAM MU KASE ZA 2 TYGODNIE MEKI, BO EFEKTOW PO OPERACJI NIE MA ZADNYCH.
moim zdaniem ten lekarz powinien zrezygnowac z robienia operacji plastycznych. poza tym nawet sie nie zainteresowal jak sie nazywam i kiedy mialam ta operacje. jak do niego przyszlam to mi powiedzial "niech pani mi pokaze te uszy"...chociaz bylam z nim umowiona i telefonicznie podalam mu wszystkie info, bylo to jakies 3 miesiace po operacji a ten lekarz zaczal mnie opieprzac ze czemu tak pozno przyszlam...bo myslal ze to minely 2 lata...wyobrazacie to sobie????? co wy na to?
mmilka1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-24, 11:50   #49
patikraw
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: nosek- gdzie szukać?

To rzeczywiście fatalne podejscie do klienta
jeżeli po operacji rzeczywiście nie ma zadnych efektów
masz na dowod tego dokumentacje fotograficzną i ustalenia przed operacyjne to mozesz pozwac go do sądu
Stary 2005-10-01, 10:49   #50
rene_artua
BAN stały

Oj garbate noski nie poddawajcie sie w Polsce takim zabiegom jak: powiększenie biustu lub korekcji nosa ( to są dwie bardzo poważne sprawy ). W Polsce jest mnóstwo pseudofachowców ( 90 % ) dla, których ważny jest tylko zarobek. Jeśli już chcecie sie poddać takiej operacji to jeźdzcie do Niemiec lub Austrii.
Człowiek z dużym nosem może palić papierosy pod prysznicem - a te nie gasną ( ja osobiście nie pale ) :P
rene_artua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-01, 12:54   #51
ewaaaa
Przyczajenie

GG do ewaaaa

"Oj garbate noski nie poddawajcie sie w Polsce takim zabiegom jak: powiększenie biustu lub korekcji nosa ( to są dwie bardzo poważne sprawy )."

Powoli.... na całym świecie są lekarze, którzy dbają o swoją renomę oraz Ci, którym zależy wyłącznie na kasie!
Ja operowałam się NIE RAZ u prof. Kobusa w Polanicy Zdroju, jestem zadowolona z efektów. Widziałam efekty operacji dotyczących nosa, a sama poprawiłam sobie biust! jest REWELACYJNY! Uważam, że w Polsce (co zresztą potwierdzają wypowiedzi na forum) również są świetni specjaliści i wcale nie jest konieczny wyjazd za granicę.
ewaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-01, 14:01   #52
rene_artua
BAN stały

ewaaaa możesz pokazać mi zdjęcia biustu sprzed i po zabiegu bo chciałbym zobaczyć różnice ?
Ja też mam obrzydliwy kichol - gruby, lekko garbaty, krzywy na lewo ze względu na krzywą przegrode ( nikt w mojej rodzinie takiego nie ma więc nie wiem czemu mi taki wyrósł ) ale takiemu zabiegowi w naszym kraju chyba bym sie nie poddał. Brzydki nie jestem ale mój kichol to porażka ( widze go przed oczami, z profilu jest troche garbaty, na zdjeciu z przodu zachodzi na lewo ). Garb można zniwelowac poprzez noszenie okularów słonecznych
rene_artua jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-01, 17:35   #53
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rene_artua
ewaaaa możesz pokazać mi zdjęcia biustu sprzed i po zabiegu bo chciałbym zobaczyć różnice ?
Ten żart niestety nie spotkał się z moim zrozumieniem Pozostań proszę przy temacie
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-03, 13:11   #54
Shazney
Zakorzenienie

Witam! Chciałabym poddać całkowitej korekcie mój nosek. Zamierzam się już z tym namysłem od kilku lat. Zależy mi na kontakcie z osobą która przeszła taki zabieg i która udzieliła by mi szczegółowych informacji dotyczących całkowitej korekty nosa (jeśli to nie problem, prosiłabym taką osobę o kontakt mailowy: shazney22@gmail.com)
Byłabym również wdzięczna za podpowiedzi - kto jest najlepszy w tym fachu? Kogo polecacie? Jestem wyłącznie zainteresowana klinikami w wielkopolsce i dolnym śląsku. Dziękuje za każdą informację - wszystkie będą dla mnie bardzo cenne.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-16, 15:59   #55
faksiak
Przyczajenie

Mam podobne pytanie jak wyżej - u kogo we Wrocławiu?
Mam nienajgorszy, prosty nos, ale nieco przyduży no i, co najgorsze, wiedźmowaty.... Od dawna chciałabym zmienić go nieco..
Widzę, że bardzo polecacie dr Skupina - Poznań także wchodziłby w rachubę, ale jak jest z podróżami tuż po operacji? Czy nie ma żadnych przeciwwskazań?
I jeszcze jedno pytanie - mam pewne problemy z katarem przez większość czasu - czy to nie jest problemem przy operacji i po niej?
faksiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-17, 18:20   #56
patikraw
Raczkowanie

Przed samą operacją na pewno nie mozesz miec kataru - stanu zapalnego w nosie; w takim wypadku operacja musi byc przełozona, bo nie mozna nosa operowac jak jest stan zapalny
Stary 2005-10-18, 14:03   #57
faksiak
Przyczajenie

Unhappy Dot.: nosek- gdzie szukać?

Nie chodzi mi o stan zapalny, ja po prostu zawsze mam katar ;( I podobno (przynajmniej tak twierdził alergolog, u którego byłam) nie jest to żadna alergia..
Podejrzewam, że muszę w końcu coś z tym zrobić, przejść się do laryngologa czy coś..
faksiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-18, 17:51   #58
natka_pietruszki
Zakorzenienie

Moim kompleksem jest spiczasty nos, z powodu którego niecierpię swojego profilu. Chciałabym dowiedzieć się, jaki byłby orientacyjny koszt operacji u dr Skupin, dzięki której nos przestałby być spiczasty? Załączam zdjęcia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nos.JPG (3,0 KB, 161 załadowań)
Stary 2005-10-18, 22:34   #59
pskupin
Zadomowienie

Koszt całkowitej korekcji nosa - 4500 złotych.
pskupin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-06, 12:55   #60
merrigold
Przyczajenie

Panie doktorze, jak większośc forowiczek , mam problem z nosem. Mój był złamany trzykrotnie. Źle zrośnięty, krzywe przegrody i jeszcze ten garb. Mam problemy z oddychaniem i wieczne kłopoty z gardłem. Czy operacja nosa w moim przypadku jest wskazana? Czy można przewidzieć ewentualne koszty i czas rekonwalescencji po zabiegu?Mam 33 lata i trochę obawiam się tego zabiegu.
merrigold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości