![]() |
#31 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: TŻ i brak pomocy.
Szugar, nieraz tak się dzieje, ludzie zmieniają się też w drugą stronę, mój mąż np. przedtem nie zawsze pomagał mi w domu, a teraz bardzo chętnie gotuje, robi zakupy itd. Gdybym miała tak myśleć, że będę sama w domu wszystko robić, przy dziecku mi nie pomoże to bym za niego nie wyszła. Zresztą jak to niby sprawdzić? Teraz jeszcze jakoś to jest możliwe i społecznie akceptowane że, ludzie często mieszkają ze sobą zanim się na dobre ze sobą zwiążą, w czasach, gdy wychodziłam za mąż nie było to takie proste. Zresztą mówi się, że by kogoś poznać trzeba z nim beczkę soli zjeść, po blisko 12 latach małżeństwa nie uważam, że zjadłam za dużo soli z tej beczki
![]() ![]()
![]() |
#32 | |||
Zakorzenienie
|
Acha, pomagał ... Bo to był tylko Twój dom, Twoje gospodarstwo domowe, nie wspólne ?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie podsumowujesz ludzi, może i się wywodzę ze środowiska jak to nazwałaś "zacofania mentalnego", ale zauważ, że to nie ja jestem w swoich postach napastliwa i delikatnie mówiąc "niemiła" (swoją drogą nie ma czym się chwalić ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Zauważ, że to jest forum. Tobie się nie podoba, że nie używam uśmieszków i nie wzruszają mnie historie o transformacjach cudownego męża w tępaka przed monitorem. Dla Ciebie to, że mąż "pomaga Ci w domu", jest ok i się cieszysz, a dla mnie to brak wychowania. I gites.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A odnośnie uśmieszków, to, że ktoś ich nie używa nie świadczy jeszcze, że jest napastliwy, myślę, że świadczy o tym ton jego wypowiedzi. No i na koniec, to faktycznie jest tylko forum i każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, ja mam taką jaką mam, Ty masz swoją i spoko. Nie ma o co się spierać. ![]()
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Szugar, większość pań w toksycznych, czy zajeżdżających patologią związkach tak twierdzi - że była wielka miłość, on nosił na rękach, byli gotowi na ślub i tworzenie rodziny, dziecko było mega planowane, wyczekane, on się tak cieszył, dobrze wiedzieli jak będzie wyglądało ich życie i w ogóle nie wiadomo co się stało, że on nagle niezadowolony, że ma dziecko, żonę i dom, bo przecież tak dobrze było.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-02-25 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Niestety tez uważam, że zachowanie narzeczonego autorki wątku jest patologią, na pewno trzeba coś z tym zrobić, bo następstwa tego mogą być bardzo poważne np. dziecko pod jego opieką może sobie zrobić nieodwracalną krzywdę i dopiero wtedy będzie płacz....
A kopnąć go w *****, wyrzucić manatki z domu, może się trochę otrzeźwi.
![]() |
#38 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alez sobie cenzurkę wystawiłas. ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
Coś mi się zdaje, ze autorka watku taka kryształowa nie jest, jak się tu wykreowała. Moze mąż mam jej serdecznie dosyć jeśli w rozmowach z nim pluje jadem. Edytowane przez L_V Czas edycji: 2011-02-25 o 13:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
nie pomaganie w domu i bycie leniem to jedno
ale zeby nie reagowac na bol i krzywde wlasnego dziecka?! to jest nie do pomyslenia dla mnie. to sie nazywa bycie wyrodnym rodzicem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Miło, jak ktoś tak łapie za słowo? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem o czym jest poprzedni post, chyba zgłupiałam ostatnimi czasy, bo nic nie kumam. Ale jeśli chodzi o głębokie frustracje weekendowe, to ostatnio w radiu słyszałam o akupunkturze, może Ci pomoże ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Akupunktura? Chętnie. Tobie zaś przydałby się kurs czytania ze zrozumieniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Kompletnie nie rozumiem jak można się tak pastwić nad autorką tego wątku. Dziewczyna ma kiepskie życie, męża czy tam narzeczonego kompletnie do d...., prosi o dobrą radę, a tu większość dziewczyn traktuje ją z buta. No to się kobiecina wkurzyła i pojechała brzydkimi słowami, poniosło ją.
Gdyby napisała, że nie wie na jaki kolor ściany pomalować, albo jaką kieckę kupić, to w jeden wieczór zrobiło by się kilka stron wątku. Jak nie macie dobrej rady, to po co się czepiacie? Co do tematu to naprawdę cięzka sprawa. Takiego faceta trzeba sprowadzić do pionu i to szybko, zanim będzie za późno. Może poważna rozmowa i podział obowiązków pomogą? jeśli nie umie się zajmować małą, to niech zrobi zakupy, posprząta, obierze ziemniaki. Nie może siedzieć przed kompem cały czas, a Ty będziesz harować. jesli nie chce sprzątać, to niech się zajmie dzieckiem. Nie umie sie zajmować dzieckiem? To go naucz. jeśli on od początku nie miał kontaktu z dzieckiem, to teraz masz tego efekty. W kobiecie budzi się instynkt macierzyński jeszcze w ciąży, facet musi się nauczyć ojcostwa. Spędzajcie razem z córką czas na zabawie, zorganizuj jej zabawę w kąpieli, niech tatuś przyniesie wanienkę, zabawki i niech sie z nią pobawi, apotem wytrze, ubierze. Niech nie kojarzy własnego dziecka tylko z obowiązkami, ale też z radością jaką daje opieka nad nim, wspólna zabawa. Tylko musisz być stanowcza i walczyć o swoją pozycję, bo jeśli tego nie zrobisz teraz, to potem będzie tylko gorzej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Moni o czym Ty piszesz?
Cytat:
Jeżeli on nie widzi problemu, a dotrzeć do niego nie sposób, to pytanie co kto lubi. Można żyć w chorym związku, albo układać sobie i swojemu dziecku życie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Musisz z nim porozmawiać. Poważnie, a nie: 'Cześć kotku, tutaj twoje ziemniaczki, słuchaj, zajmiesz się dzisiaj dzieckiem przez pięć minut?'. Bez owijania w bawełnę powiedz: 'Nie zajmujesz się naszym dzieckiem, wszystko jest na mojej głowie, nie będę dłużej tego znosić. Oczekuję, że naprawdę zaczniesz zachowywać się jak dojrzały, mądry rodzic, zmienisz małej czasem pieluchę, umyjesz, pobawisz się, pomożesz mi w prowadzeniu domu. Na tobie również spoczywa odpowiedzialność.'
Jeszcze jedno: dopóki nie zacznie ci pomagać, nie rób mu obiadków i w ogóle nie odwalaj za niego całej roboty. Jeśli odmówi pomocy, po prostu idź z dzieckiem do restauracji, w ostateczności się wyprowadź. Może wtedy nauczy się, że życie to nie tylko komputer. Wiem, że będzie ci ciężko, ale chyba lepiej zrobić to raz a dobrze, niż znosić to przez kolejne kilkadziesiąt lat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm....raz narzeczony,a raz 4 lata po ślubie. ![]() Albo troll,albo rozdwojenie jaźni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Jeny, czego się czepiacie, już było o mężu i narzeczonym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#51 |
Miliana23
|
Również popieram poprzedni post,tak już jest z facetami trzeba im wszystko mówić i oznajmiać na każdym kroku czego się od nich oczekuje,nie mówię,że robienie awantur codziennie jest wyjściem,ale rozmowy jak najbardziej,nie bój się podejmować walki o chwilę wolnego czasu dla siebie,masz do tego prawo.I tak jak dziewczyny już napisały to nie tylko twoje dziecko,a wasze dziecko,on tak samo za nie odpowiada,jak będziesz wszystko za niego robiła,to sam się nie pokwapi o przewinięcie malucha,bo po co jak ty za chwilę to zrobisz,to meczące,że wszystko na twojej głowie,musisz podjąć walkę o przyzwyczajenie go do domowego podziału obowiązków.Im szybciej,tym lepiej dla Ciebie,pamiętaj szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko.Pewnie będzie Ci ciężko,ale rada jaką moge Ci dać,jak już uda Ci się namówić go do zrobienia czegoś to po wykonaniu tej czynności nie wiadomo jak czy dobrze,czy żle to zrobi nie krytykuj go,z czasem się nauczy,pochwal a zachęcisz Go do działania,nikt nie chce do czegoś się zabrać,aby potem wysłuchiwać żali typy to nie tak,żle,odwrotnie,daj mu czas i przede wszytkim rozmawiaj z nim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.